Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Graanvrij hondenvoer, gezond & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Het Imby hondenvoer zit boordevol eiwitten en is vrij van tarwe, gerst en maïs. Het is hypoallergeen en ontwikkeld door dierenartsen.

Graanvrij hondenvoer, gezond & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Het Imby hondenvoer zit boordevol eiwitten en is vrij van tarwe, gerst en maïs. Het is hypoallergeen en ontwikkeld door dierenartsen.

De voordelen van graanvrij hondenvoer

 • 1
  Goed verteerbaar
  Bepaalde hondenrassen hebben enorm veel moeite om granen te verteren. Het vermijden van granen in het dieet, bevordert bijgevolg hun spijsvertering en de stoelgang.
 • 2
  Lage kans op allergie
  Na dierlijke eiwitten, zijn granen de grootste boosdoener van allergieën. Het vermijden van gerst, tarwe en mais verlaagt de kans op een allergische reactie en vermindert de kosten bij de dierenarts.
 • 3
  Graanvrij hondenvoer is voedzaam
  Granen hebben een beperkte toegevoegde waarde. Wanneer hondenvoer graanvrij wordt gemaakt, worden deze vervangen door voedingrijke plantaardige ingrediënten.
 • 4
  Lager risico op overgewicht
  Hondenvoeding met veel granen (soms wel tot 50%), bevat vaak een hoge dosis zetmeel. Zetmeel wordt door het lichaam omgezet in suikers en verdikt je hond. Graanvrij hondenvoer zorgt dus voor een beter dieet.
 • 5
  Glanzende vacht
  Honden met een intolerantie voor granen, hebben vaak last van een jeukende huid en een doffe vacht. Graanvrije hondenvoeding kan hier snel de oplossing bieden.
 • 6
  Geschikt voor glutenallergie
  Granen die veel gliadines bevatten, geven een verhoogde kans op een glutenallergie. Tarwe is hier een voorbeeld van. Graanvrij hondenvoer voorkomt dus problemen die voortkomen uit een glutenintolerantie.

Graanvrij vs traditioneel hondenvoer

Hondenvoer zonder granen bevat vaak méér voedingsstoffen dan traditioneel hondenvoer en heeft bovendien een lagere kans op een allergische reactie.
 • Kwalitatieve ingrediënten
 • Lage kans op allergie
 • Aanbevolen door dierenartsen

vs

Traditionele Hondenvoer

 • Slachtafval & overbodige granen
 • Hoge kans op allergie
 • Lage kwaliteit voeding

Bijkomende vragen omtrent graanvrije hondenbrokken

 • Is graanvrij hondenvoer goed voor puppies?
  Puppies hebben in hun eerste levensmaanden voornamelijk behoefte aan veel eiwitten. Deze ondersteunen namelijk de lichaamsgroei. Graanvrij hondenvoer is dan ook uitermate geschikt voor puppies, aangezien het meestal een hogere dosis eiwitten bevat dan traditionele hondenvoeding.
 • Raden dierenartsen graanvrij hondenvoer aan?
  Dierenartsen zijn vaak fan van hondenvoer zonder granen aangezien het een lagere kans geeft op een voedselallergie. Vooral hondenvoeding zonder tarwe of gerst wordt vaak door dierenartsen aangeprezen.
 • Zijn granen altijd slecht voor honden?
  Helemaal niet. Granen zijn rijk aan vezels en geven je hond energie. Ze helpen bovendien ook om eiwitten, vetten en mineralen op elkaar af te stemmen. Helaas zijn er wel een aantal rassen die granen niet goed kunnen verteren.
 • Glutenallergie of graanallergie?
  Sommige granen bevatten gliadines, die een glutenallergie kunnen veroorzaken (zoals tarwe en gerst). Gluten zijn een type eiwitten binnen de graansoort. Elke hond met een glutenallergie, heeft dus nood aan graanvrij hondenvoer.
hondenvoer graanvrij

Onze had een hele tijd last van angstaanvallen en krabte zichzelf dood. Via de dierenarts zijn we op het pad gekomen van het calming supplement van Imby. We gebruiken het inmiddels 3 maanden en de angst en jeuk zijn volledig verleden tijd!

George

Het Imby calming supplement heeft Tofu veel socialer gemaakt. Vroeger durfde hij amper uit zijn bench komen. Nu staat hij soms zelfs aan de deur als er iemand aanbelt. Hij is veel meer ontspannen en relaxed!

Marina & Tofu

Onze 2 Cockers hebben vaak last van huidirritaties en een doffe vacht. Wij zijn overgeschakeld op de hypoallergene Imby snacks voor huid en vacht. We gebruiken dit nu 4 maanden en hun vacht ziet er stralend uit! Ze vinden alle 3 snacks ook echt lekker.

Jonas V.

Het was niet gemakkelijk om hypoallergene hondensnacks voor onze Labradors te vinden. Ze zijn echter helemaal verlekkerd op de plantaardige hondensnacks van Imby! Bovendien krijgen ze ook geen jeuk van deze koekjes, dus wij zijn trouwe klant.

Goedele K.

Dit supplement voor gewrichten is voor honden een game-changer. Het ondersteunt de mobiliteit en bevordert de algehele gezondheid van de gewrichten. De hoeveelheid werkzame stof is geschikt voor snelle resultaten en veel sterker in vergelijking met andere producten waar ik eerder mee gewerkt heb.

DR. JEF SCHUURMANNS

Er zijn al veel supplementen voor honden op de markt, maar ik vind het geweldig dat Imby er een frisse benadering op nahoudt: makkelijk te geven zachte snacks en een recycleerbare verpakking. Alle honden die in mijn praktijk komen zijn dol op deze kalmerende snacks en het helpt ze te ontspannen tijdens een onderzoek

DR. LISA VOET

Als dierenarts kan ik dit product voor een gezonde vacht ten zeerste aanbevelen. Het levert opmerkelijke resultaten zoals een mooiere glans van de vacht en het helpt om dehydratie van de huid te voorkomen. Het is bovendien hypoallergeen en plantaardig. Betrouwbaar en effectief!

DR. MICHELLE ROBINSON

Ik kan de probiotica van Imby met een gerust hart aanbevelen: het bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en verbetert het algehele welzijn. De hoeveelheid probiotica is optimaal om binnen een paar weken resultaat te zien. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosis geeft en je zal snel positieve resultaten zien.

DR. EMMA VAN DEN HOOGENBAND

Geweldig product dat doet wat het belooft! Balou is er dol op en zijn vacht ziet er stralend uit. Het werd aanbevolen door onze dierenarts en zijn jeuk verminderde drastisch na 3 weken. Balou en ik zijn helemaal fan van dit vitaminesupplement voor honden!

Elise & Balou

Wij zijn grote fan van het probiotica voedingssupplement voor honden! Noa heeft een heel gevoelig buikje en sinds we hem dit probiotica supplement geven, is zijn ontlasting beter geworden en stinken zijn scheten minder (woops :-)). Deze supplementen zijn het favoriete tussendoortje.

Emma & Noa
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Goedkoop graanvrij hondenvoer

Granen zijn meestal de goedkoopste ingrediënten in traditioneel hondenvoer. Vandaar dat hondenvoer met geen of weinig granen, vaak ook iets duurder is in prijs. De granen worden namelijk vervangen door voedingsrijke alternatieven, waardoor de productiekost stijgt. Daar staat wel tegenover dat je meestal een hogere kwaliteit voeding aanschaft. Dit kan op lange termijn dan weer resulteren in minder kosten bij de dierenarts. Indien je toch op zoek gaat naar goedkoop graanvrij hondenvoer, kan je best een voeding zoeken waarin de granen vervangen worden door plantaardige ingrediënten. Dit kan iets goedkoper uitvallen dan een alternatief met 75% vlees en toch dezelfde kwaliteit bieden.

 

Waarom zitten er granen in hondenvoer?

Granen kunnen zeker een goede voedingsbron vormen in een evenwichtige voeding. Echter mogen de granen dan niet het belangrijkste ingrediënt in de voedingsreceptuur vormen. De laatste decennia hebben verschillende fabrikanten het aandeel van granen in hondenvoer opgetrokken tot soms wel 70%! De voornaamste reden ligt voor de hand. Tarwe, maïs en gerst zijn zowat de goedkoopste voedingsbronnen die je kan gebruiken in hondenvoer, dus hoe meer granen een fabrikant toevoegt, hoe lager de productiekost. In het algemeen wordt echter aangekomen dat granen idealiter niet meer dan 30% van de voeding mogen uitmaken om te vermijden dat er een tekort is aan andere voedingsstoffen.

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer

De meeste voedselallergieën worden niet veroorzaakt door granen, maar wel door dierlijke eiwitten zoals kip, rund of lam. Wanneer je huisdier dus met een voedselallergie kampt, is het aangewezen om eerst uit te sluiten dat je hond niet met een intoleratie voor vlees te maken heeft. Een kleine minderheid heeft last van een graanallergie. Voor honden met zware en frequentie allergische klachten, is het dus aangewezen om zowel dierlijke eiwitten én granen zoals tarwe en gerst te vermijden. De recepturen van Imby Pet Food zijn speciaal ontworpen voor dieren met een eiwitintolerantie en bieden dus een perfecte oplossing voor vele honden.

 

Graanvrij hondenbrokken voor alle rassen

Net zoals bij traditioneel hondenvoer, is het ook belangrijk om bij graanvrij hondenvoer de juiste variant te kiezen voor elke leeftijd. Puppies hebben bijvoorbeeld veel eiwitten nodig in hun jonge levensjaren, dus een graanvrije puppyvoeding met daarbij een hoog eiwitpercentage (>27%) is daarbij zeker aangewezen. Bij oudere honden moet je dan weer opletten dat de voeding gemakkelijk te verteren is. Ook hier heeft graanvrij hondenvoer een streeptje voor op andere recepturen, aangezien recepturen zonder granen vaak ietsje gemakkelijker te verteren zijn. Afhankelijk van het hondenras, zal je ook merken dan een graan intolerantie frequenter voorkomt. Hondenrassen die vaak met een allergie te kampen krijgen zijn een Labrador Retriever, een Franse Bulldog, een Ierse setter, een Duitse Herder, een Boxer, een White terriër en een Engelse Bulldog. Veel van deze dieren zijn geholpen met de recepturen van Imby, aangezien het erg weinig allergenen bevat.

Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.