Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestselling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Graanvrij hondenvoer, gezond & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Het Imby hondenvoer zit boordevol eiwitten en is vrij van tarwe, gerst en maïs. Het is hypoallergeen en ontwikkeld door dierenartsen.

Graanvrij hondenvoer, gezond & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Het Imby hondenvoer zit boordevol eiwitten en is vrij van tarwe, gerst en maïs. Het is hypoallergeen en ontwikkeld door dierenartsen.

De voordelen van graanvrij hondenvoer

 • 1
  Goed verteerbaar
  Bepaalde hondenrassen hebben enorm veel moeite om granen te verteren. Het vermijden van granen in het dieet, bevordert bijgevolg hun spijsvertering en de stoelgang.
 • 2
  Lage kans op allergie
  Na dierlijke eiwitten, zijn granen de grootste boosdoener van allergieën. Het vermijden van gerst, tarwe en mais verlaagt de kans op een allergische reactie en vermindert de kosten bij de dierenarts.
 • 3
  Graanvrij hondenvoer is voedzaam
  Granen hebben een beperkte toegevoegde waarde. Wanneer hondenvoer graanvrij wordt gemaakt, worden deze vervangen door voedingrijke plantaardige ingrediënten.
 • 4
  Lager risico op overgewicht
  Hondenvoeding met veel granen (soms wel tot 50%), bevat vaak een hoge dosis zetmeel. Zetmeel wordt door het lichaam omgezet in suikers en verdikt je hond. Graanvrij hondenvoer zorgt dus voor een beter dieet.
 • 5
  Glanzende vacht
  Honden met een intolerantie voor granen, hebben vaak last van een jeukende huid en een doffe vacht. Graanvrije hondenvoeding kan hier snel de oplossing bieden.
 • 6
  Geschikt voor glutenallergie
  Granen die veel gliadines bevatten, geven een verhoogde kans op een glutenallergie. Tarwe is hier een voorbeeld van. Graanvrij hondenvoer voorkomt dus problemen die voortkomen uit een glutenintolerantie.

Graanvrij vs traditioneel hondenvoer

Hondenvoer zonder granen bevat vaak méér voedingsstoffen dan traditioneel hondenvoer en heeft bovendien een lagere kans op een allergische reactie.
 • Kwalitatieve ingrediënten
 • Lage kans op allergie
 • Aanbevolen door dierenartsen

vs

Traditionele hondensnacks

 • Slachtafval & overbodige granen
 • Hoge kans op allergie
 • Lage kwaliteit voeding

Bijkomende vragen omtrent graanvrije hondenbrokken

 • Is graanvrij hondenvoer goed voor puppies?
  Puppies hebben in hun eerste levensmaanden voornamelijk behoefte aan veel eiwitten. Deze ondersteunen namelijk de lichaamsgroei. Graanvrij hondenvoer is dan ook uitermate geschikt voor puppies, aangezien het meestal een hogere dosis eiwitten bevat dan traditionele hondenvoeding.
 • Raden dierenartsen graanvrij hondenvoer aan?
  Dierenartsen zijn vaak fan van hondenvoer zonder granen aangezien het een lagere kans geeft op een voedselallergie. Vooral hondenvoeding zonder tarwe of gerst wordt vaak door dierenartsen aangeprezen.
 • Zijn granen altijd slecht voor honden?
  Helemaal niet. Granen zijn rijk aan vezels en geven je hond energie. Ze helpen bovendien ook om eiwitten, vetten en mineralen op elkaar af te stemmen. Helaas zijn er wel een aantal rassen die granen niet goed kunnen verteren.
 • Glutenallergie of graanallergie?
  Sommige granen bevatten gliadines, die een glutenallergie kunnen veroorzaken (zoals tarwe en gerst). Gluten zijn een type eiwitten binnen de graansoort. Elke hond met een glutenallergie, heeft dus nood aan graanvrij hondenvoer.
hondenvoer graanvrij

Mijn hond is helemaal gek op Imby’s Snooze & Sleep snacks! Ze zijn hypoallergeen dus goed voor zijn voedselallergieën en hij wordt er lekker rustig van voor het slapen gaan, aanrader!

Anke M.

Sinds een halfjaar overgestapt op Imby kattenvoer. In eerste instantie vanwege de bijdrage aan het milieu, maar het valt ons nu ook op dat de vacht van onze kat meer glanst. Ze is gek op deze brokjes!

Marlous T.

Onze kat is er dol op! Het is nochtans een moeilijke eter maar hij vond ze meteen lekker. Overstap van andere voeding naar deze ging ook vlot. Hij smult elke dag van deze heerlijke kattenbrokjes!

Lori D.

De overstap naar de voeding van Imby ging zeer vlot, wat bij voorgaande merken niet het geval was. Verder ook fijn om mijn eigen inspanningen om minder vlees te eten, door te kunnen trekken naar mijn huisdier.

Jules M.

Onze kat Mocca is een kieskeurige eter, maar hij is gek op Imby! Zijn vacht is super zacht en gezond sinds we zijn overgestapt.

Laurens J.

Onze teckel Tifou krijgt nu sinds enkele maanden de Imby brokken. Na even te testen zijn we nu volledig overtuigd: haar vacht blinkt mooi en ze zit boordevol energie! Eindelijk is ze verlost van haar allergie.

Lieke G.

Ik ben super tevreden over Imby. Onze Lola (golden retriever) is nu 1,5 jaar en ook gesteriliseerd, ze heeft een hele zachte vacht, haar voeding is goed te verteren en ze vindt het erg lekker.

Angela T.

Onze hond is allergisch aan kip en granen. Na de insect based voeding van Imby te proberen, zijn wij trouwe klant. Onze Labrador is volledig verlost van zijn jeuk!

Anke M.

De spijsvertering van honden verbetert met dit voer en honden vinden het lekker. We hebben een paar honden met maag- en darmproblemen op het voer gezet die het sindsdien aanzienlijk beter doen! We zijn erg blij met Imby in onze praktijk!

Ruben Van Vlasselaer (DAP Daktari)

Fan van Imby! Aangezien deze voeding slechts één hypoallergene eiwitbron (insect) bevat, is het een ideale voeding voor veel voedselallergische honden. De resultaten zijn opmerkelijk, zelfs de algemene gezondheid van de hond verbetert. Ook de hypoallergene snacks worden goed verdragen en zeer graag gegeten!

Lissa Lambrecht (DAC De Merode)
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Goedkoop graanvrij hondenvoer

Granen zijn meestal de goedkoopste ingrediënten in traditioneel hondenvoer. Vandaar dat hondenvoer met geen of weinig granen, vaak ook iets duurder is in prijs. De granen worden namelijk vervangen door voedingsrijke alternatieven, waardoor de productiekost stijgt. Daar staat wel tegenover dat je meestal een hogere kwaliteit voeding aanschaft. Dit kan op lange termijn dan weer resulteren in minder kosten bij de dierenarts. Indien je toch op zoek gaat naar goedkoop graanvrij hondenvoer, kan je best een voeding zoeken waarin de granen vervangen worden door plantaardige ingrediënten. Dit kan iets goedkoper uitvallen dan een alternatief met 75% vlees en toch dezelfde kwaliteit bieden.

 

Waarom zitten er granen in hondenvoer?

Granen kunnen zeker een goede voedingsbron vormen in een evenwichtige voeding. Echter mogen de granen dan niet het belangrijkste ingrediënt in de voedingsreceptuur vormen. De laatste decennia hebben verschillende fabrikanten het aandeel van granen in hondenvoer opgetrokken tot soms wel 70%! De voornaamste reden ligt voor de hand. Tarwe, maïs en gerst zijn zowat de goedkoopste voedingsbronnen die je kan gebruiken in hondenvoer, dus hoe meer granen een fabrikant toevoegt, hoe lager de productiekost. In het algemeen wordt echter aangekomen dat granen idealiter niet meer dan 30% van de voeding mogen uitmaken om te vermijden dat er een tekort is aan andere voedingsstoffen.

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer

De meeste voedselallergieën worden niet veroorzaakt door granen, maar wel door dierlijke eiwitten zoals kip, rund of lam. Wanneer je huisdier dus met een voedselallergie kampt, is het aangewezen om eerst uit te sluiten dat je hond niet met een intoleratie voor vlees te maken heeft. Een kleine minderheid heeft last van een graanallergie. Voor honden met zware en frequentie allergische klachten, is het dus aangewezen om zowel dierlijke eiwitten én granen zoals tarwe en gerst te vermijden. De recepturen van Imby Pet Food zijn speciaal ontworpen voor dieren met een eiwitintolerantie en bieden dus een perfecte oplossing voor vele honden.

 

Graanvrij hondenbrokken voor alle rassen

Net zoals bij traditioneel hondenvoer, is het ook belangrijk om bij graanvrij hondenvoer de juiste variant te kiezen voor elke leeftijd. Puppies hebben bijvoorbeeld veel eiwitten nodig in hun jonge levensjaren, dus een graanvrije puppyvoeding met daarbij een hoog eiwitpercentage (>27%) is daarbij zeker aangewezen. Bij oudere honden moet je dan weer opletten dat de voeding gemakkelijk te verteren is. Ook hier heeft graanvrij hondenvoer een streeptje voor op andere recepturen, aangezien recepturen zonder granen vaak ietsje gemakkelijker te verteren zijn. Afhankelijk van het hondenras, zal je ook merken dan een graan intolerantie frequenter voorkomt. Hondenrassen die vaak met een allergie te kampen krijgen zijn een Labrador Retriever, een Franse Bulldog, een Ierse setter, een Duitse Herder, een Boxer, een White terriër en een Engelse Bulldog. Veel van deze dieren zijn geholpen met de recepturen van Imby, aangezien het erg weinig allergenen bevat.

Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting