Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestselling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hondenvoer met insecten, duurzaam & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Ons insecten hondenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is hypoallergeen en wordt aanbevolen door dierenartsen.

Hondenvoer met insecten, duurzaam & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Ons insecten hondenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is hypoallergeen en wordt aanbevolen door dierenartsen.

Voordelen van hondenvoeding op basis van insecten

 • 1
  Insecten hondenvoer is compleet
  Insecten zijn de ideale vervanger van vlees. Ons insectenpoeder bevat 70% eiwitten, wat wel 3 keer meer is dan een verse kipfillet!
 • 2
  Hypoallergeen: unieke eiwitbron
  Minder dan 2% van alle honden zijn allergisch voor insecten! We vermijden kip, rund, lam, tarwe en gerst en zijn daarom hypoallergeen!
 • 3
  Duurzaam & CO2 neutraal
  1 kg insecteneiwit stoot 25x minder broeikasgassen uit dan 1 kg vleeseiwit (rund). Het gebruikt 150x minder landoppervlakte en 12x minder water.
 • 4
  Ontwikkeld door dierenartsen
  Ons hondenvoer met insecten is ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen. De voeding is compleet en vereist geen additionele toevoegingen.
 • 5
  Hondenvoer insecten: 100% natuurlijk
  Onze voeding bevat enkel natuurlijke ingrediënten zoals zoete aardappel, brocolli, erwten, veenbessen, pompoen, naakte haver en algenolie.
 • 6
  Belgisch product
  Ons hondenvoer wordt geproduceerd in België met grondstoffen die veelal lokaal worden aangekocht. Dit beperkt onze voetafdruk en steunt de lokale economie.

Insecten vs traditioneel vlees

Insecten zijn nog niet ingeburgerd in ons alledaags dieet, maar ze bieden feitelijk alleen maar voordelen ten opzichte van traditioneel vlees.
 • Uniek eiwit en dus écht hypoallergeen
 • Vrij van dierenleed en CO2 neutraal
 • Insecteiwitten zijn “clean”

vs

 • Hoog risico op allergie
 • 20% van de vleesproductie door huisdieren
 • Slachtafval, antibiotica en groeihormonen

De rol van eiwitten in hondenvoer met insecten

 • Wat zijn eiwitten?
  Eiwitten (ook wel eens proteinen genoemd) bestaan uit 22 aminozuren die de bouwstenen van het hondenlichaam zijn. Een hond kan 12 aminozuren zelf aanmaken en heeft dus 10 additionele aminozuren nodig uit het dagelijks dieet.
 • De functie van eiwitten
  Eiwitten helpen bij het opbouwen en herstellen van lichaamweefsel en spiermassa. Ze hebben daarnaast een cruciale rol bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en hormonen. Tot slot dragen eiwitten bij tot een sterker immuunsysteem en net zoals koolhydraten, leveren ze de nodige dosis dagelijkse energie.
 • Welke eiwitten heeft een hond nodig?
  De oorsprong van eiwitten speelt voornamelijk een rol omwille van de onderliggende aminozuursamenstellingen. Het insecten hondenvoer van Imby is ontwikkeld om alle essentiële aminozuren in veelvuldig te bevatten om zo je hond te voorzien van zijn dagelijkse dosis energie.
 • De eiwitten in hondenvoer met insecten
  Eiwitten in hondenvoer zijn vaak van dierlijke oorsprong. Bij Imby komen de eiwitten van insecten. Deze hebben als voordeel dat ze enorm rijk zijn aan aminozuren en zo een perfecte vleesvervanger zijn. Ze worden aangevuld met o.a. zoete aardappel, bosbessen, brocolli en veenbessen.
hondenvoer op basis van insecten

Feedback van dierenartsen

Mijn hond is helemaal gek op Imby’s Snooze & Sleep snacks! Ze zijn hypoallergeen dus goed voor zijn voedselallergieën en hij wordt er lekker rustig van voor het slapen gaan, aanrader!

Anke M.

Sinds een halfjaar overgestapt op Imby kattenvoer. In eerste instantie vanwege de bijdrage aan het milieu, maar het valt ons nu ook op dat de vacht van onze kat meer glanst. Ze is gek op deze brokjes!

Marlous T.

Onze kat is er dol op! Het is nochtans een moeilijke eter maar hij vond ze meteen lekker. Overstap van andere voeding naar deze ging ook vlot. Hij smult elke dag van deze heerlijke kattenbrokjes!

Lori D.

De overstap naar de voeding van Imby ging zeer vlot, wat bij voorgaande merken niet het geval was. Verder ook fijn om mijn eigen inspanningen om minder vlees te eten, door te kunnen trekken naar mijn huisdier.

Jules M.

Onze kat Mocca is een kieskeurige eter, maar hij is gek op Imby! Zijn vacht is super zacht en gezond sinds we zijn overgestapt.

Laurens J.

Onze teckel Tifou krijgt nu sinds enkele maanden de Imby brokken. Na even te testen zijn we nu volledig overtuigd: haar vacht blinkt mooi en ze zit boordevol energie! Eindelijk is ze verlost van haar allergie.

Lieke G.

Ik ben super tevreden over Imby. Onze Lola (golden retriever) is nu 1,5 jaar en ook gesteriliseerd, ze heeft een hele zachte vacht, haar voeding is goed te verteren en ze vindt het erg lekker.

Angela T.

Onze hond is allergisch aan kip en granen. Na de insect based voeding van Imby te proberen, zijn wij trouwe klant. Onze Labrador is volledig verlost van zijn jeuk!

Anke M.

De spijsvertering van honden verbetert met dit voer en honden vinden het lekker. We hebben een paar honden met maag- en darmproblemen op het voer gezet die het sindsdien aanzienlijk beter doen! We zijn erg blij met Imby in onze praktijk!

Ruben Van Vlasselaer (DAP Daktari)

Fan van Imby! Aangezien deze voeding slechts één hypoallergene eiwitbron (insect) bevat, is het een ideale voeding voor veel voedselallergische honden. De resultaten zijn opmerkelijk, zelfs de algemene gezondheid van de hond verbetert. Ook de hypoallergene snacks worden goed verdragen en zeer graag gegeten!

Lissa Lambrecht (DAC De Merode)
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Hebben honden dan geen vlees nodig?

Honden zijn omnivoren, geen carnivoren. Ze kunnen dus prima overleven op hondenvoer op basis van insecten en plantaardige ingrediënten. De voeding van Imby heeft als voordeel dat insecteiwiten perfecte vleesvervangers zijn en dus alle voedingsstoffen aanreiken die honden nodig hebben. In tegenstelling tot kip, rund of lam, is de kans op een allergische reactie bovendien zeer klein bij insecten hondenvoer. Dat is ook de reden waarom veel dierenartsen onze voeding aanraden aan hun patiënten.

Duurzamer hondenvoer voor een schonere planeet

Hondenvoer met insecten is veel duurzamer en uiteraard diervriendelijker dan vleesproductie. 20% van de wereldwijde vleesproductie wordt geconsumeerd door onze huisdieren en dit heeft een enorme negatieve impact op ons klimaat. Concreet heeft het een negatieve invloed op de uitstoot van broeikasgassen, het waterverbruik, het landgebruik en de biodiversiteit. Insecten en planten hebben een veel lagere impact op het milieu dan vlees. Bij Imby proberen we al onze ingrediënten zo lokaal mogelijk aan te kopen en produceren we in België om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden en de lokale economie te ondersteunen. Dankzij onze zorgvuldig samengestelde recepturen die ontwikkeld werd door dierenartsen, wordt ook ons hondenvoer op basis van insecten als compleet beschoud en is het bovendien een zeer goede voeding om een allergie bij je hond te vermijden.

Insecten hondenvoer is hypoallergeen

Ons hondenvoer op basis van insecten is vrij van traditionele dierlijke eiwitten, tarwe en gerst. Het past bijgevolg helemaal in de categorie van hypoallergeen hondenvoer. Naast insecteneiwit bevat onze voeding een ruim gamma aan natuurlijke ingrediënten. Deze leveren alle essentiële aminozuren en voedingsstoffen die je hond nodig heeft. De plantaardige ingrediënten bestaan onder andere uit zoete aardappel, pompoen, algenolie, blauwe bessen, veenbessen, spinazie, olijfolie en andere plantaardige ingrediënten. Het heeft een lage kans op een allergische reactie en is een ideale oplossing voor honden die dierenwelzijn en de klimaatopwarming hoog in het vaandel dragen.

Dierenartsen over hondenvoer op basis van insecten

Dierenartsen zijn positief over de eigenschappen van insecten hondenvoeding en zien vele voordelen. Vooreerst bevat insecteneiwit geen overbewerkt vleesmeel of verzadigde vetten die gelinkt zijn aan negatieve gezondheidseffecten. Ten tweede is hondenvoer met insecten vrij van vaak voorkomende allergenen en dus hypoallergeen, perfect voor honden met allergieën. Ten derde, bieden de Imby recepturen, dankzij natuurlijke prebiotica en vezels, alle elementen om het immuunsysteem van uw hond te voeden en een gezond en evenwichtig darmmicrobioom te produceren. Ten vierde, zit insecten hondenvoer boordevol proteïnenen en nutriënten wat het een complete en evenwichtige voeding maakt. En tot slot, de voeding van Imby is CO2 neutraal en bijgevolg veel gezonder voor onze planeet en de dieren die erop leven!

 

Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting