Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hondenvoer met insecten, duurzaam & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Ons insecten hondenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is hypoallergeen en wordt aanbevolen door dierenartsen.

Hondenvoer met insecten, duurzaam & hypoallergeen

Vanaf €4,95

Ons insecten hondenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is hypoallergeen en wordt aanbevolen door dierenartsen.

Voordelen van hondenvoeding op basis van insecten

 • 1
  Insecten hondenvoer is compleet
  Insecten zijn de ideale vervanger van vlees. Ons insectenpoeder bevat 70% eiwitten, wat wel 3 keer meer is dan een verse kipfillet!
 • 2
  Hypoallergeen: unieke eiwitbron
  Minder dan 2% van alle honden zijn allergisch voor insecten! We vermijden kip, rund, lam, tarwe en gerst en zijn daarom hypoallergeen!
 • 3
  Duurzaam & CO2 neutraal
  1 kg insecteneiwit stoot 25x minder broeikasgassen uit dan 1 kg vleeseiwit (rund). Het gebruikt 150x minder landoppervlakte en 12x minder water.
 • 4
  Ontwikkeld door dierenartsen
  Ons hondenvoer met insecten is ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen. De voeding is compleet en vereist geen additionele toevoegingen.
 • 5
  Hondenvoer insecten: 100% natuurlijk
  Onze voeding bevat enkel natuurlijke ingrediënten zoals zoete aardappel, brocolli, erwten, veenbessen, pompoen, naakte haver en algenolie.
 • 6
  Belgisch product
  Ons hondenvoer wordt geproduceerd in België met grondstoffen die veelal lokaal worden aangekocht. Dit beperkt onze voetafdruk en steunt de lokale economie.

Insecten vs traditioneel vlees

Insecten zijn nog niet ingeburgerd in ons alledaags dieet, maar ze bieden feitelijk alleen maar voordelen ten opzichte van traditioneel vlees.
 • Uniek eiwit en dus écht hypoallergeen
 • Vrij van dierenleed en CO2 neutraal
 • Insecteiwitten zijn “clean”

vs

 • Hoog risico op allergie
 • 20% van de vleesproductie door huisdieren
 • Slachtafval, antibiotica en groeihormonen

De rol van eiwitten in hondenvoer met insecten

 • Wat zijn eiwitten?
  Eiwitten (ook wel eens proteinen genoemd) bestaan uit 22 aminozuren die de bouwstenen van het hondenlichaam zijn. Een hond kan 12 aminozuren zelf aanmaken en heeft dus 10 additionele aminozuren nodig uit het dagelijks dieet.
 • De functie van eiwitten
  Eiwitten helpen bij het opbouwen en herstellen van lichaamweefsel en spiermassa. Ze hebben daarnaast een cruciale rol bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en hormonen. Tot slot dragen eiwitten bij tot een sterker immuunsysteem en net zoals koolhydraten, leveren ze de nodige dosis dagelijkse energie.
 • Welke eiwitten heeft een hond nodig?
  De oorsprong van eiwitten speelt voornamelijk een rol omwille van de onderliggende aminozuursamenstellingen. Het insecten hondenvoer van Imby is ontwikkeld om alle essentiële aminozuren in veelvuldig te bevatten om zo je hond te voorzien van zijn dagelijkse dosis energie.
 • De eiwitten in hondenvoer met insecten
  Eiwitten in hondenvoer zijn vaak van dierlijke oorsprong. Bij Imby komen de eiwitten van insecten. Deze hebben als voordeel dat ze enorm rijk zijn aan aminozuren en zo een perfecte vleesvervanger zijn. Ze worden aangevuld met o.a. zoete aardappel, bosbessen, brocolli en veenbessen.
hondenvoer op basis van insecten

Feedback van dierenartsen

Onze had een hele tijd last van angstaanvallen en krabte zichzelf dood. Via de dierenarts zijn we op het pad gekomen van het calming supplement van Imby. We gebruiken het inmiddels 3 maanden en de angst en jeuk zijn volledig verleden tijd!

George

Het Imby calming supplement heeft Tofu veel socialer gemaakt. Vroeger durfde hij amper uit zijn bench komen. Nu staat hij soms zelfs aan de deur als er iemand aanbelt. Hij is veel meer ontspannen en relaxed!

Marina & Tofu

Onze 2 Cockers hebben vaak last van huidirritaties en een doffe vacht. Wij zijn overgeschakeld op de hypoallergene Imby snacks voor huid en vacht. We gebruiken dit nu 4 maanden en hun vacht ziet er stralend uit! Ze vinden alle 3 snacks ook echt lekker.

Jonas V.

Het was niet gemakkelijk om hypoallergene hondensnacks voor onze Labradors te vinden. Ze zijn echter helemaal verlekkerd op de plantaardige hondensnacks van Imby! Bovendien krijgen ze ook geen jeuk van deze koekjes, dus wij zijn trouwe klant.

Goedele K.

Dit supplement voor gewrichten is voor honden een game-changer. Het ondersteunt de mobiliteit en bevordert de algehele gezondheid van de gewrichten. De hoeveelheid werkzame stof is geschikt voor snelle resultaten en veel sterker in vergelijking met andere producten waar ik eerder mee gewerkt heb.

DR. JEF SCHUURMANNS

Er zijn al veel supplementen voor honden op de markt, maar ik vind het geweldig dat Imby er een frisse benadering op nahoudt: makkelijk te geven zachte snacks en een recycleerbare verpakking. Alle honden die in mijn praktijk komen zijn dol op deze kalmerende snacks en het helpt ze te ontspannen tijdens een onderzoek

DR. LISA VOET

Als dierenarts kan ik dit product voor een gezonde vacht ten zeerste aanbevelen. Het levert opmerkelijke resultaten zoals een mooiere glans van de vacht en het helpt om dehydratie van de huid te voorkomen. Het is bovendien hypoallergeen en plantaardig. Betrouwbaar en effectief!

DR. MICHELLE ROBINSON

Ik kan de probiotica van Imby met een gerust hart aanbevelen: het bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en verbetert het algehele welzijn. De hoeveelheid probiotica is optimaal om binnen een paar weken resultaat te zien. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosis geeft en je zal snel positieve resultaten zien.

DR. EMMA VAN DEN HOOGENBAND

Geweldig product dat doet wat het belooft! Balou is er dol op en zijn vacht ziet er stralend uit. Het werd aanbevolen door onze dierenarts en zijn jeuk verminderde drastisch na 3 weken. Balou en ik zijn helemaal fan van dit vitaminesupplement voor honden!

Elise & Balou

Wij zijn grote fan van het probiotica voedingssupplement voor honden! Noa heeft een heel gevoelig buikje en sinds we hem dit probiotica supplement geven, is zijn ontlasting beter geworden en stinken zijn scheten minder (woops :-)). Deze supplementen zijn het favoriete tussendoortje.

Emma & Noa
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Hebben honden dan geen vlees nodig?

Honden zijn omnivoren, geen carnivoren. Ze kunnen dus prima overleven op hondenvoer op basis van insecten en plantaardige ingrediënten. De voeding van Imby heeft als voordeel dat insecteiwiten perfecte vleesvervangers zijn en dus alle voedingsstoffen aanreiken die honden nodig hebben. In tegenstelling tot kip, rund of lam, is de kans op een allergische reactie bovendien zeer klein bij insecten hondenvoer. Dat is ook de reden waarom veel dierenartsen onze voeding aanraden aan hun patiënten.

Duurzamer hondenvoer voor een schonere planeet

Hondenvoer met insecten is veel duurzamer en uiteraard diervriendelijker dan vleesproductie. 20% van de wereldwijde vleesproductie wordt geconsumeerd door onze huisdieren en dit heeft een enorme negatieve impact op ons klimaat. Concreet heeft het een negatieve invloed op de uitstoot van broeikasgassen, het waterverbruik, het landgebruik en de biodiversiteit. Insecten en planten hebben een veel lagere impact op het milieu dan vlees. Bij Imby proberen we al onze ingrediënten zo lokaal mogelijk aan te kopen en produceren we in België om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden en de lokale economie te ondersteunen. Dankzij onze zorgvuldig samengestelde recepturen die ontwikkeld werd door dierenartsen, wordt ook ons hondenvoer op basis van insecten als compleet beschoud en is het bovendien een zeer goede voeding om een allergie bij je hond te vermijden.

Insecten hondenvoer is hypoallergeen

Ons hondenvoer op basis van insecten is vrij van traditionele dierlijke eiwitten, tarwe en gerst. Het past bijgevolg helemaal in de categorie van hypoallergeen hondenvoer. Naast insecteneiwit bevat onze voeding een ruim gamma aan natuurlijke ingrediënten. Deze leveren alle essentiële aminozuren en voedingsstoffen die je hond nodig heeft. De plantaardige ingrediënten bestaan onder andere uit zoete aardappel, pompoen, algenolie, blauwe bessen, veenbessen, spinazie, olijfolie en andere plantaardige ingrediënten. Het heeft een lage kans op een allergische reactie en is een ideale oplossing voor honden die dierenwelzijn en de klimaatopwarming hoog in het vaandel dragen.

Dierenartsen over hondenvoer op basis van insecten

Dierenartsen zijn positief over de eigenschappen van insecten hondenvoeding en zien vele voordelen. Vooreerst bevat insecteneiwit geen overbewerkt vleesmeel of verzadigde vetten die gelinkt zijn aan negatieve gezondheidseffecten. Ten tweede is hondenvoer met insecten vrij van vaak voorkomende allergenen en dus hypoallergeen, perfect voor honden met allergieën. Ten derde, bieden de Imby recepturen, dankzij natuurlijke prebiotica en vezels, alle elementen om het immuunsysteem van uw hond te voeden en een gezond en evenwichtig darmmicrobioom te produceren. Ten vierde, zit insecten hondenvoer boordevol proteïnenen en nutriënten wat het een complete en evenwichtige voeding maakt. En tot slot, de voeding van Imby is CO2 neutraal en bijgevolg veel gezonder voor onze planeet en de dieren die erop leven!

 

Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.