Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Vegan hondenvoer, gezond & duurzaam

Vanaf €4,95

Ons vegan hondenvoer is compleet en gebalanceerd, overheerlijk, vrij van dierenleed en bovendien CO2 neutraal

Vegan hondenvoer, gezond & duurzaam

Vanaf €4,95

Ons vegan hondenvoer is compleet en gebalanceerd, overheerlijk, vrij van dierenleed en bovendien CO2 neutraal

Voordelen van vegan hondenvoer

 • 1
  Compleet & evenwichtig
  Imby's vegan hondenvoer is een complete voeding en bevat all voedingsstoffen, proteïnen, vitaminen dat je hond nodig heeft.
 • 2
  Hypoallergeen & gezond
  Vegan hondenvoer is bovendien ook hypoallergeen: perfect voor honden met hardnekkige voedselallergieën. De Imby voeding is bovendien ook vrij van gerst en tarwe.
 • 3
  Ontwikkeld door dierenartsen
  Ons vegan hondenvoer is ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen met vele jaren expertise. De voeding is compleet en vereist geen additionele toevoegingen.
 • 4
  Omnivoren, geen carnivoren
  Klinkt misschien vreemd, maar het is aangetoond dat honden, net zoals de mens, omnivoren zijn en perfect op een plantaardig dieet kunnen leven.
 • 5
  Vegan honden leven langer
  Het is wetenschappelijk aangetoond dat compleet vegan hondenvoer erg gezond is voor je hond. De langst levende honden zijn meestal vegans.
 • 6
  Natuurlijke ingrediënten
  Het vegan hondenvoer van Imby is gemaakt van gezonde en premium ingrediënten zoals zoete aardappel, pompoen en broccoli. Perfect om de dagelijkse activiteit te ondersteunen.

Imby vs traditionele voeding

Vegan hondenvoer bevat frequent zelfs méér voedingsstoffen dan traditioneel hondenvoer, omdat er een breder gamma ingrediënten wordt gebruikt. Het heeft bovendien als voordeel dat het weinig allergenen bevat.
 • Duurzame & kwalitatieve ingrediënten
 • Belgisch product en CO2 neutraal
 • Hypoallergeen

vs

Traditioneel hondenvoer

 • Slachtafval, antibiotica & groeihormonen
 • 20% van de vleesproductie door huisdieren
 • Hoog risico op allergieën

Honden zijn omnivoren

 • Anatomie en gedrag
  Wanneer we het gedrag, de voedingsvoorkeur en de anatomie van een hond analyseren, is het vrij snel duidelijk dat honden omnivoren zijn. Ze zijn geschikt om dierlijke ingrediënten en plantaardige ingrediënten om te zetten in gezonde levensenergie.
 • De opkomst van vegan hondenvoer
  Vegan hondenvoer groeit in populariteit omdat het een gezond en evenwichtig dieet biedt aan je hond. Wanneer zorgvuldig samengesteld, zoals de Imby voeding, bevat plantaardige voeding alle essentiële 10 aminozuren die je hond nodig heeft voor zijn dagelijkse activiteit.
 • Waar komen de eiwitten in vegan hondenvoer vandaan?
  Eiwitten zijn vaak van dierlijke oorsprong. Bij vegan hondenvoeding komen de eiwitten van plantaardige ingrediënten zoals erwten, zoete aardappel, pompoen, naakte haver en gist. Zo kom je tot een compleet eiwitprofiel, zonder nood aan dierlijke ingrediënten.
 • Welke functie vervullen proteinen?
  Ze hebben verschillende functies in het lichaam, waaronder het opbouwen en herstellen van spiermassa en lichaamweefsels. Ze laten het haar groeien en zijn essentieel bij het vormen van hormonen en nieuwe huidcellen. Vegan eiwitten dragen bij tot een sterker immuunsysteem en net zoals koolhydraten leveren ze ook de nodige dosis dagelijkse energie.
Vegan hondenvoer

Onze had een hele tijd last van angstaanvallen en krabte zichzelf dood. Via de dierenarts zijn we op het pad gekomen van het calming supplement van Imby. We gebruiken het inmiddels 3 maanden en de angst en jeuk zijn volledig verleden tijd!

George

Het Imby calming supplement heeft Tofu veel socialer gemaakt. Vroeger durfde hij amper uit zijn bench komen. Nu staat hij soms zelfs aan de deur als er iemand aanbelt. Hij is veel meer ontspannen en relaxed!

Marina & Tofu

Onze 2 Cockers hebben vaak last van huidirritaties en een doffe vacht. Wij zijn overgeschakeld op de hypoallergene Imby snacks voor huid en vacht. We gebruiken dit nu 4 maanden en hun vacht ziet er stralend uit! Ze vinden alle 3 snacks ook echt lekker.

Jonas V.

Het was niet gemakkelijk om hypoallergene hondensnacks voor onze Labradors te vinden. Ze zijn echter helemaal verlekkerd op de plantaardige hondensnacks van Imby! Bovendien krijgen ze ook geen jeuk van deze koekjes, dus wij zijn trouwe klant.

Goedele K.

Dit supplement voor gewrichten is voor honden een game-changer. Het ondersteunt de mobiliteit en bevordert de algehele gezondheid van de gewrichten. De hoeveelheid werkzame stof is geschikt voor snelle resultaten en veel sterker in vergelijking met andere producten waar ik eerder mee gewerkt heb.

DR. JEF SCHUURMANNS

Er zijn al veel supplementen voor honden op de markt, maar ik vind het geweldig dat Imby er een frisse benadering op nahoudt: makkelijk te geven zachte snacks en een recycleerbare verpakking. Alle honden die in mijn praktijk komen zijn dol op deze kalmerende snacks en het helpt ze te ontspannen tijdens een onderzoek

DR. LISA VOET

Als dierenarts kan ik dit product voor een gezonde vacht ten zeerste aanbevelen. Het levert opmerkelijke resultaten zoals een mooiere glans van de vacht en het helpt om dehydratie van de huid te voorkomen. Het is bovendien hypoallergeen en plantaardig. Betrouwbaar en effectief!

DR. MICHELLE ROBINSON

Ik kan de probiotica van Imby met een gerust hart aanbevelen: het bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en verbetert het algehele welzijn. De hoeveelheid probiotica is optimaal om binnen een paar weken resultaat te zien. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosis geeft en je zal snel positieve resultaten zien.

DR. EMMA VAN DEN HOOGENBAND

Geweldig product dat doet wat het belooft! Balou is er dol op en zijn vacht ziet er stralend uit. Het werd aanbevolen door onze dierenarts en zijn jeuk verminderde drastisch na 3 weken. Balou en ik zijn helemaal fan van dit vitaminesupplement voor honden!

Elise & Balou

Wij zijn grote fan van het probiotica voedingssupplement voor honden! Noa heeft een heel gevoelig buikje en sinds we hem dit probiotica supplement geven, is zijn ontlasting beter geworden en stinken zijn scheten minder (woops :-)). Deze supplementen zijn het favoriete tussendoortje.

Emma & Noa
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Hebben honden dan geen vlees nodig?

Veel mensen denken dat honden vlees in hun voeding nodig hebben, maar er is wetenschappelijk bewijs dat honden het heel goed kunnen doen op een plantaardig dieet. Honden hebben voedinsstoffen nodig (zoals proteïnen, vetten, vitaminen, minderalen etc.) en geen specifieke ingrediënten (zoals vlees of vis). Honden kunnen perfect alle nodige voedingsstoffen halen uit een combinatie van plantaardige ingrediënten. Wist je trouwens dat een van de oudste honden ooit volgens het Guiness Book of World Records op een plantaardig dieet leefde?

Vegan hondenvoer voor een schonere planeet

Het Imby hondenvoer is veel duurzamer en uiteraard diervriendelijker dan voeding op basis van dierlijke eiwitten. 20% van de wereldwijde vleesproductie wordt geconsumeerd door onze huisdieren en dit heeft een enorme negatieve impact op ons klimaat. Concreet heeft het een negatieve invloed op de uitstoot van broeikasgassen, het waterverbruik, het landgebruik en de biodiversiteit. Planten hebben een veel lagere impact op het milieu dan vlees. Bij Imby proberen we onze plantaardige ingrediënten zo lokaal mogelijk aan te kopen en produceren we in België om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden en de lokale economie te ondersteunen. Dankzij onze zorgvuldig samengestelde recepturen die ontwikkeld werd door dierenartsen, wordt ook onze plantaardige voeding als compleet beschoud en is het bovendien een zeer goed hondenvoer om een allergie bij je hond te vermijden.

Plantaardig en hypoallergeen hondenvoer

Onze plantaardige hondenvoeding is volledig vrij van dierlijke ingrediënten, tarwe en gerst en past bijgevolg ook prima in de categorie van hypoallergeen hondenvoer. Honden zijn de voorbije eeuwen geëvolueerd tot omni-voren en kunnen perfect overweg met een plantaardig dieet. Dankzij een breed gamma aan natuurlijke ingrediënten, bevat de receptuur alle noodzakelijke aminozuren en voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Het plantaardig hondenvoer is gemaakt op basis van zoete aardappel, pompoen, blauwe bessen, veenbessen, spinazie, olijfolie en andere plantaardige ingrediënten. Het heeft een lage kans op een allergische reactie en is een ideale oplossing voor honden die dierenwelzijn en de klimaatopwarming hoog in het vaandel dragen.

Dierenartsen over vegan hondenvoer

De meeste dierenartsen zijn positief over de eigenschappen van plantaardig hondenvoer en zien vele voordelen. Vooreerst bevat vegan hondenvoer geen overbewerkt vleesmeel of verzadigde vetten die gelinkt zijn aan negatieve gezondheidseffecten. Ten tweede is vegan hondenvoer vrij van allergenen en dus hypoallergeen, perfect voor honden met allergieën. Ten derde, biedt vegan hondenvoer, dankzij natuurlijke prebiotica en vezels, alle elementen om het immuunsysteem van uw hond te voeden en een gezond en evenwichtig darmmicrobioom te produceren. Ten vierde, is vegan hondenvoer boordevol proteïnenen en nutriënten indien die goed is samengesteld, zoals bij Imby’s vegan hondenvoer. En tot slot, het is gewoon veel duurzamer en beter voor onze mooie planeet!

Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.