Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestselling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hypoallergeen kattenvoer, aanbevolen door dierenartsen

Vanaf EUR 4,95

Ons hypoallergeen kattenvoer met plantaardige superfoods en insecteiwitten is vrij van dierlijke eiwitten, tarwe, maïs en gerst. Het ideale anti-allergie kattenvoer..

Hypoallergeen kattenvoer, aanbevolen door dierenartsen

Vanaf EUR 4,95

Ons hypoallergeen kattenvoer met plantaardige superfoods en insecteiwitten is vrij van dierlijke eiwitten, tarwe, maïs en gerst. Het ideale anti-allergie kattenvoer..

De belangrijkste voordelen van anti allergie kattenvoer

 • 1
  100% Natuurlijk
  Wij gebruiken 100% natuurlijke ingrediënten waardoor de kans op een allergie verkleint. Overbewerkte ingrediënten bevatten namelijk vaak allergenen waar katten niet goed op reageren.
 • 2
  Vlotte vertering
  Door het hoge gehalte aan eiwitten, vetten en mineralen wordt het aantal koolhydraten tot het minimum beperkt. Dit vergemakkelijkt het verteringsproces van je kat.
 • 3
  Echt hypoallergeen
  Ondanks wat vele merken beweren, is de receptuur van Imby écht hypoallergeen kattenvoer. Minder dan 2% van alle katten reageren allergisch op insecteiwitten.
 • 4
  Lagere kans op overgewicht
  Een vlotte vertering heeft daarnaast als voordeel dat de kansen op overgewicht en hartziekten tot het minimum worden beperkt.
 • 5
  Ontwikkeld door dierenartsen
  Ons anti allergie kattenvoer werd ontwikkeld door nutritionisten en dierenartsen met vele jaren ervaring in de sector van dierenvoeding
 • 6
  Geschikt voor lastige eters
  Laat je kat de voederbak wel eens staan? De Imby voeding heeft een acceptatie van >90% bij alle katten. Smakelijk!

Imby vs Traditioneel Kattenvoer

Hypoallergeen kattenvoer is geschikt voor katten mét en zonder allergische klachten. Het biedt in feite uitsluitend voordelen voor je viervoeter.
 • Kwalitatieve en traceerbare ingrediënten
 • Vrij van allergenen
 • Gemakkelijk te verteren

vs

Traditioneel kattenvoer

 • Slachtafval, antibiotica & groeihormonen
 • Hoog risico op allergieën
 • Vaak lastig om te verteren

Voordelen van hypoallergene voeding voor katten met intoleranties en allergieën

 • Lage kans op allergische reactie
  Het beste hypoallergeen kattenvoer wordt gemaakt met zorgvuldig gekozen ingrediënten. Het gaat hier met name om ingrediënten die een zeer beperkte kans hebben om een allergische reactie bij je kat te veroorzaken. Door het vermijden van gerst, tarwe, maïs, soja en dierlijke eiwitten, kunnen symptomen zoals veelvuldig krabben, huidirritaties en een moeilijke vertering vermeden worden.
 • Vlottere vertering
  Kattenvoer dat veel verteerbare eiwitten, vetten en mineralen bevat, is gemakkelijker te verteren voor katten. Ze hebben namelijk voornamelijk last met het verteren van koolhydraten, die veelvuldig aanwezig zijn in goedkopere merken kattenvoer. Overschakelen op hypoallergeen kattenvoer van Imby kan dus een goede oplossing bieden voor katten met darmklachten. Let er wel op dat je altijd stapgewijs overschakelt op een nieuwe voeding. We raden aan om op dag 1 te beginnen met 10% van de nieuwe receptuur en 90% van de bestaande voeding. Daarna kan je de porties elke dag met 10% verhogen.
 • Kwalitatieve ingrediënten voor een heerlijke smaak
  Ons anti allergie kattenvoer maakt gebruik van hoogwaardige ingrediënten zoals zoete aardappel, spirulina, veenbessen, appels, wortels en olijfolie. Dit is niet alleen goed voor de dagelijkse gezondheid van je kat, maar werkt ook stimulerend voor een overheerlijke smaak. Ideaal geschikt voor moeilijke eters dus!
gezond & hypoallergeen kattenvoer

Ervaringen met Hypoallergeen Kattenvoer

Feedback van trouwe Imby gebruikers

Mijn hond is helemaal gek op Imby’s Snooze & Sleep snacks! Ze zijn hypoallergeen dus goed voor zijn voedselallergieën en hij wordt er lekker rustig van voor het slapen gaan, aanrader!

Anke M.

Sinds een halfjaar overgestapt op Imby kattenvoer. In eerste instantie vanwege de bijdrage aan het milieu, maar het valt ons nu ook op dat de vacht van onze kat meer glanst. Ze is gek op deze brokjes!

Marlous T.

Onze kat is er dol op! Het is nochtans een moeilijke eter maar hij vond ze meteen lekker. Overstap van andere voeding naar deze ging ook vlot. Hij smult elke dag van deze heerlijke kattenbrokjes!

Lori D.

De overstap naar de voeding van Imby ging zeer vlot, wat bij voorgaande merken niet het geval was. Verder ook fijn om mijn eigen inspanningen om minder vlees te eten, door te kunnen trekken naar mijn huisdier.

Jules M.

Onze kat Mocca is een kieskeurige eter, maar hij is gek op Imby! Zijn vacht is super zacht en gezond sinds we zijn overgestapt.

Laurens J.

Onze teckel Tifou krijgt nu sinds enkele maanden de Imby brokken. Na even te testen zijn we nu volledig overtuigd: haar vacht blinkt mooi en ze zit boordevol energie! Eindelijk is ze verlost van haar allergie.

Lieke G.

Ik ben super tevreden over Imby. Onze Lola (golden retriever) is nu 1,5 jaar en ook gesteriliseerd, ze heeft een hele zachte vacht, haar voeding is goed te verteren en ze vindt het erg lekker.

Angela T.

Onze hond is allergisch aan kip en granen. Na de insect based voeding van Imby te proberen, zijn wij trouwe klant. Onze Labrador is volledig verlost van zijn jeuk!

Anke M.

De spijsvertering van honden verbetert met dit voer en honden vinden het lekker. We hebben een paar honden met maag- en darmproblemen op het voer gezet die het sindsdien aanzienlijk beter doen! We zijn erg blij met Imby in onze praktijk!

Ruben Van Vlasselaer (DAP Daktari)

Fan van Imby! Aangezien deze voeding slechts één hypoallergene eiwitbron (insect) bevat, is het een ideale voeding voor veel voedselallergische honden. De resultaten zijn opmerkelijk, zelfs de algemene gezondheid van de hond verbetert. Ook de hypoallergene snacks worden goed verdragen en zeer graag gegeten!

Lissa Lambrecht (DAC De Merode)
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

De beste merken hypoallergeen kattenvoer

Wanneer je op zoek bent naar specific hypoallergeen kattenvoer, dan kan je op verschillende plaatsen terecht. Vooreerst is het altijd aanbevolen om een dierenarts te raadplegen om officieel vast te stellen dat je kat last heeft van een voedselallergie. Vervolgens kan je best op zoek gaan naar een voeding die geen ingrediënten bevat waar je kat allergisch aan is. Allergenen die vaak voorkomen zijn rund, zuivelproducten of vis. Alle Imby producten zijn vrij van deze allergenen, dus kunnen een goede oplossing bieden voor jouw allergische kat.

Wat is de prijs van hypoallergene kattenvoeding

Hypoallergene kattenbrokken zijn meestal iets duurder dan normale voeding. Dit is normaal, aangezien er vaak kwalitatieve ingrediënten worden gebruikt in plaats van slachtafval of restvlees. Indien je dus op zoek bent naar goedkoop hypoallergeen kattenvoer, dan zal je vaak moeten inboeten op de kwaliteit van de voeding. Dit brengt dan weer een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee. Goedkopere merken zullen vaak minder eiwitten en meer koolhydraten gebruiken, wat nefast kan zijn voor de allergische klachten of de vertering. Het is dus aangeraden om goed je huiswerk te doen, alvorens je kattenvoeding aan te schaffen.

Wat vinden dierenartsen van kattenvoer met insecten?

Dierenartsen zijn fan van kattenvoer met insecten, omdat het rijk is aan eiwitten en vrij van allergenen. Het insectenmeel dat wij gebruiken bevat 3 keer meer eiwitten dan een verse kipfilet en bevat dus enorm veel voedingsstoffen voor je kat. Bovendien bevat ons insecten kattenvoer een aantal hoogwaardige ingrediënten naast het insecteneiwit. Denk hierbij aan algenolie en spirulina (rijk aan omega 3 en omage 6), zoete aardappel, veenbessen (helpt om blaasgruis te voorkomen), wortels, appels en olijfolie. Al deze ingrediënten geven ons hypoallergeen kattenvoer daardoor ook een overheerlijke smaak, waardoor de acceptatie uitzonderlijk hoog ligt. Verschillende dierenartsen prijzen de voeding dan ook aan voor lastige eters, katten met darmklachten of natuurlijk katten met een voedselallergie.

Hebben katten vlees nodig?

Katten zijn carnivoren, wat wil zeggen dat ze behoefte hebben aan een zeer hoge dosis eiwitten. Waar een hond toekomt met een eiwitgehalte rond de 25%, ligt dit bij katten eerder rond de 35%. En hier wringt het schoentje. Het is zeer moeilijk om met uitsluitend plantaardige ingrediënten een voeding samen te stellen die ver boven de 25% eiwitten uitsteekt. Indien je dus een kattenvoeding wil maken die voldoet aan alle voedingsvereisten, dan ben je aangewezen op dierlijke eiwitten die van nature uit een hoger eiwitgehalte bevatten. Er bestaat gelukkig nog een ander alternatief: insecteiwitten. Insecteiwitten bevatten meer aminozuren dan vis of vlees en vormen daardoor de perfecte voedingsbron voor huisdieren. Ze zorgen er bovendien voor dat het kattenvoer hypoallergeen is, wat een extra voordeel oplevert. Zo bekomen we een gezonde voeding, die tevens duurzaam is ook en weinig dierenleed veroorzaakt. Waar wacht je nog op?

Gebruik code cat50 voor 50% korting op je eerste 1,5 kg bestelling