Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hypoallergene hondensnacks tegen allergieën, ontwikkeld door dierenartsen

Vanaf €4,95

Hypoallergene hondensnacks zijn vrij van dierlijke allergenen, tarwe en gerst. Ze zijn geschikt voor honden met allergieën en vormen een gezonde beloning.

Hypoallergene hondensnacks tegen allergieën, ontwikkeld door dierenartsen

Vanaf €4,95

Hypoallergene hondensnacks zijn vrij van dierlijke allergenen, tarwe en gerst. Ze zijn geschikt voor honden met allergieën en vormen een gezonde beloning.

Functionele hondensnacks, vrij van allergenen

De hypoallergene hondensnacks van Imby zijn hoofdzakelijk gemaakt met plantaardige ingrediënten. Ze zijn laag in calorieën en veilig voor honden met allergische klachten.
Vorige
Volgende

Wat zijn voedselallergieën bij honden?

Hondenallergieën zijn een veelvoorkomend probleem, en kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van leven van zowel de hond als zijn baasje. Honden kunnen allergisch zijn voor een breed scala aan allergenen, waaronder voedselallergenen, omgevingsallergenen en medicijnen.

Voedselallergieën zijn de meest voorkomende vorm van allergie bij honden. Ze kunnen worden veroorzaakt door een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen in voedsel. Honden die allergisch zijn voor voedsel kunnen symptomen vertonen zoals jeuk, huiduitslag, oor- en ooginfecties, maag-darmklachten en ademhalingsproblemen.

Als je hond symptomen vertoont die kunnen wijzen op een voedselallergie, is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan voor een diagnose. De dierenarts kan een voedselproef uitvoeren om te achterhalen welk voedselallergeen de oorzaak is van de reactie.

Als je hond inderdaad een voedselallergie heeft, is het belangrijk om hem een hypoallergeen dieet te geven. Hypoallergeen hondenvoer bevat eiwitten die niet vaak voorkomen in hondenvoer, waardoor de kans op een allergische reactie kleiner is.

Hypoallergene hondensnacks zijn enorm belangrijk voor honden met een voedselallergie. Snacks kunnen een belangrijke bron van beloning en vermaak zijn voor honden, en het is belangrijk om honden met een voedselallergie snacks te geven die veilig zijn voor hen.

Wat is een hypoallergene hondensnack?

Een hypoallergene hondensnack vertegenwoordigt een verfijnde benadering van hondenvoeding, specifiek ontworpen om aan de behoeften van honden met voedselallergieën te kunnen voldoen. In tegenstelling tot reguliere snacks vermijden deze traktaties bewust veelvoorkomende allergenen die vaak in hondenvoer en -snacks worden aangetroffen. Het unieke kenmerk van hypoallergene hondensnacks ligt in de zorgvuldige selectie van ingrediënten, met als doel de kans op allergische reacties bij honden tot een minimum te beperken.

Eiwitbronnen die zelden voorkomen

Het hart van hypoallergene hondensnacks wordt gevormd door eiwitbronnen die niet alledaags zijn in standaard hondensnacks. Hierbij kun je denken aan alternatieve ingrediënten zoals lam, konijn, kalkoen, zalm, eieren, of zelfs insecten. Deze zorgvuldig gekozen eiwitbronnen zijn niet alleen voedzaam, maar ook minder geassocieerd met allergische reacties bij honden. Door de variatie in eiwitten wordt het risico op overgevoeligheidsreacties verminderd, wat gunstig is voor honden die reageren op gangbare eiwitten zoals rund of kip.

Wat is de rol van hypoallergene hondensnacks in het totale dieet?

Voor honden met voedselallergieën bieden hypoallergene hondensnacks meer dan slechts een smakelijke traktatie. Ze fungeren als een belangrijke bron van beloning en vermaak, waardoor ze op een positieve manier bijdragen aan de interactie tussen hond en eigenaar. Belangrijker nog is dat deze snacks kunnen helpen bij het verminderen van symptomen die verband houden met voedselallergieën, zoals jeukende huid, gastro-intestinale ongemakken en oorproblemen.

Wat zijn de voordelen van hypoallergene hondensnacks?

Honden met voedselallergieën ervaren vaak vele ongemakkelijke symptomen die variëren van een jeukende huid tot problemen met het maagdarmstelsel. Hypoallergene hondensnacks, zorgvuldig samengesteld om allergenen te vermijden, bieden een reeks voordelen die niet alleen de fysieke gezondheid van de hond ondersteunen, maar ook bijdragen aan een verbeterde levenskwaliteit.

Vermindering van symptomen

Een van de belangrijkste voordelen van hypoallergene hondensnacks is hun vermogen om de symptomen van voedselallergieën te verminderen. Jeukende huid, huiduitslag, oor- en ooginfecties, maag-darmklachten en ademhalingsproblemen behoren tot de veelvoorkomende klachten bij honden met voedselallergieën. Door allergenen te vermijden en te kiezen voor hypoallergene traktaties, kan de intensiteit van zijn symptomen afnemen, waardoor je hond comfortabeler en gelukkiger wordt.

Verbetering van de kwaliteit van leven

Naast het verminderen van specifieke symptomen dragen hypoallergene hondensnacks bij aan een algehele verbetering van de levenskwaliteit van je hond. Voedselallergieën kunnen een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren en het welzijn van je hond. Door te kiezen voor snacks die zijn ontworpen om hypoallergeen te zijn, geef je je hond de mogelijkheid om te genieten van traktaties zonder de constante dreiging van allergische reacties.

Kostenbesparing in de behandeling

Voedselallergieën vereisen vaak specifieke behandelingen en in sommige gevallen zelfs medische interventies. Door hypoallergene hondensnacks toe te voegen aan het dieet van je hond, kun je mogelijk de frequentie van deze behandelingen verminderen. Minder bezoeken aan de dierenarts en minder medicatie kunnen niet alleen de financiële last verminderen, maar ook stress vermijden voor zowel jou als je hond.

De risico's van een hypoallergene hondensnack

Bij alle weloverwogen keuzes voor de gezondheid van onze hond is het essentieel om ook de mogelijke risico’s van hypoallergene hondensnacks te overwegen. Hoewel deze snacks veel voordelen bieden, zijn er enkele aspecten waarvan je als hondenbezitter bewust van moet zijn.

Kostenoverwegingen

Een van de grootste risico’s verbonden aan hypoallergene hondensnacks is de mogelijk hogere prijs in vergelijking met reguliere snacks. De zorgvuldige selectie van specifieke ingrediënten, vooral die met een lagere kans op allergische reacties, kan de productiekosten verhogen. Dit resulteert vaak in een hogere prijs voor jou als consument. Het is belangrijk om de financiële impact van het kiezen voor hypoallergene opties te overwegen en af te wegen tegen de gezondheidsvoordelen voor je hond.

Beschikbaarheid

Een ander risico is de mogelijke beperkte beschikbaarheid van hypoallergene hondensnacks. Omdat deze traktaties minder gangbare ingrediënten bevatten, kunnen ze moeilijker te vinden zijn in reguliere dierenwinkels. Het kan nodig zijn om specifieke winkels te bezoeken of online te zoeken naar gespecialiseerde aanbieders. Deze beperkte beschikbaarheid kan het gemak van het verkrijgen van hypoallergene snacks beïnvloeden, wat een belangrijk aandachtspunt is voor hondenbezitters.

Geschiktheid voor alle honden

Niet alle honden profiteren evenveel van hypoallergene hondensnacks. Sommige honden, vooral die met specifieke gezondheidsproblemen zoals een gevoelige maag, kunnen niet goed reageren op bepaalde ingrediënten in deze snacks. Elke hond is ook anders, dus de kans bestaat dat je hond ook nog steeds allergisch reageert op een ingrediënt dat aanwezig is in de hondensnack. Het is essentieel om de individuele behoeften en gezondheidscondities te overwegen voordat je overschakelt op hypoallergene traktaties voor honden. Raadpleeg altijd een dierenarts om ervoor te zorgen dat je de beste voedingskeuzes maakt voor de unieke gezondheid van je hond.

Welke ingrediënten vormen een risico in hypoallergene hondensnacks?

Kip

Hoewel kip vaak wordt beschouwd als een basis ingrediënt in veel hondensnacks, kan het bij sommige honden allergische reacties veroorzaken. Het vermijden van kip is daarom belangrijk voor honden met bekende voedselallergieën. Kip is namelijk het #1 ingrediënt dat allergieën bij honden veroorzaakt.

Koe of Rund

Vlees van rund wordt vaak verwerkt in dierenvoer, maar wordt ook frequent aangeduid als de oorzaak van voedselallergieën bij honden. Sommige honden krijgen bovendien ook last van een onstuimige maag. Je kan rundsvlees of bijproducten van rund dan ook best vermijden in dierenvoeding. Denk hierbij ook een zuivelproducten zoals melk.

Lamsvlees

Lamsvlees was een aantal decennia geleden het favoriete eiwit in hypoallergene voeding. Aangezien het ingrediënt intussen ook overdadig werd gebruikt in hypoallergene hondenvoeding, hebben vele honden hier ook een allergie op ontwikkeld. Je kan lam dan ook best vermijden in hypoallergene hondensnacks.

Tarwe

Tarwe is een bekend allergeen dat vaak wordt gebruikt als vulmiddel in hondenvoer. Het vermijden van tarwe is essentieel om allergische reacties te voorkomen. Het bevat bovendien ook een hoge portie gluten, wat hondensnacks met tarwe ook ongeschikt maakt voor honden met een glutenallergie. Voor honden zonder allergische klachten kan tarwe een deel uitmaken van een gebalanceerde voeding, maar maakt het best niet meer dan 20% uit van het totale dieet.

Gerst in hondensnacks

Rogge en Haver

Rogge en gerst behoren tot de granen die potentieel allergische reacties kunnen veroorzaken. Het vermijden van deze granen is een stap in de richting van een hypoallergeen dieet. Beide graansoorten kunnen wel deel uitmaken van een gebalanceerd dieet voor honden die geen last hebben van voedselallergieën.

Eieren

Aangezien eieren afkomstig zijn van kippenvlees, dienen ook zij vermeden te worden in hypoallergene hondensnacks. Het eten van eieren kan namelijk dezelfde allergische symptomen veroorzaken als het consumeren van kip. Typische symptomenen zijn jeuk aan de poten, oksels en oren, huidirritaties en een geïrriteerde maag.

Varkensvlees

De organen van varkens worden vaak verwerkt in dierenvoer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan varkenslongen, de varkensmaag of het hart van een varken. Het vermijden van varkensvlees in hondensnacks helpt het risico op allergische reacties te verminderen, aangezien een aantal honden last krijgen van huidirritaties of maagproblemen door het eten van varkensvlees.

Mais in hondensnack

Maïs

Maïs wordt vaak aangehaald als de oorzaak van een voedselallergie bij honden, maar denk eraan dat voedselallergieën meestal worden veroorzaakt door rund, kip, lam, tarwe of gerst. Maïs daarentegen veroorzaakt zelden een allergische reactie en kan dus wel in beperkte mate gebruikt worden in hypoallergene hondensnacks.

Konijn

Elk ingrediënt dat eiwitten bevat, kan in principe een overgevoeligheid veroorzaken bij je hond. Konijn is echter een eiwit dat zelden allergische reacties veroorzaakt bij honden. Het is dus relatief veilig om hypoallergene hondensnacks met konijn aan je hond te geven. Let er in dat geval wel op dat konijn de enige dierlijke eiwitbron is die deel uitmaakt van de voeding.

Soja

Soja wordt vaak gebruikt als een een voedingsbron met een hoge concentratie aan plantaardige eiwitten. Helaas duikt het ook regelmatig op als een allergeen voor honden. Je kan dus beter op zoek gaan naar andere plantaardige eiwitten in hondensnacks, zoals bijvoorbeeld erwten of rijst.

Welke ingrediënten kunnen wel gebruikt worden in hypoallergene hondensnacks?

In de wereld van hypoallergene hondensnacks draait alles om het zorgvuldig kiezen van eiwitbronnen. Hierin schuilt de sleutel tot het minimaliseren van allergische reacties bij onze geliefde viervoeters. De volgende eiwitbronnen worden vaak geselecteerd in hypoallergene hondensnacks vanwege hun minder voorkomende karakter: plantaardige ingrediënten, insecteiwitten en minder bekende vleessoorten zoals konijn, paard of zelfs kangeroe.
Plantaardige hondensnacks tegen allergie

Plantaardige eiwitten hebben veel voordelen in hypoallergene hondensnacks. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen en bieden bovendien een lage kans op allergie. Plantaardige hondensnacks hebben daarnaast ook vaak het voordeel dat ze weinig calorieën bevatten, waardoor ze een gezonde traktatie zijn voor je viervoeter. Honden vinden plantaardige hondensnacks bovendien enorm lekker! Wanneer je dus op zoek bent naar een gezonde hypoallergene hondensnack, dan kan een plantaardige snack een goede oplossing bieden.

Hondensnacks met gehydroliseerde eiwitten

Hondensnacks met gehydroliseerde dierlijke eiwitten kunnen ook een oplossing bieden voor honden met allergieën. Bij hydrolisatie worden de eiwitten in kleinere deeltjes opgeknipt, zodat deze niet meer herkenbaar zijn voor het hondenlichaam. Hoe kleiner de eiwitten zijn opgedeeld, hoe lager de kans op een allergische reactie. Hondensnacks met gehydroliseerde eiwitten kunnen zo vaak ook nog geschikt zijn voor allergische honden. Eiwitten die vaak gehydroliseerd worden zijn meestal afkomstig van kip of pluimvee.

Welke soorten hypoallergene hondensnacks bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten hypoallergene hondensnacks om allergieën bij honden te vermijden. Hypoallergene hondensnoepjes zonder dierlijke eiwitten winnen razendsnel aan populariteit.

Nieuwe proteïnen

Door het gebruik van nieuwe eiwitbronnen, kan men allergische klachten bij huisdieren vermijden. Vaak worden allergieën bij honden veroorzaakt door kip, rund of lam. Ook granen zoals gerst en tarwe kunnen een boosdoener zijn. Wanneer men deze ingrediënten uit de receptuur verwijderd, daalt de kans op een allergische reactie drastisch. In de plaats kunnen nieuwe eiwitbronnen gebruikt worden zoals plantaardige ingrediënten of insecteiwitten. Zo worden hondensnacks hypoallergeen én gezond.

Gehydroliseerde eiwitten

Bij hydrolisatie worden gekende eiwitten zoals kip of rund opgeknipt in kleinere delen, waardoor het lichaam deze niet meer herkend als allergeen. Het lichaam van de hond zal in dat geval ook geen allergische reactie zoals jeuk of braakneigingen vertonen. Het is wel belangrijk om te melden dat de eiwitten klein genoeg moeten worden opgeknipt, anders riskeren gevoelige honden nog steeds allergische klachten te ondervinden.

Graanvrije hondensnacks

Graanvrije hondensnoepjes kunnen aangewezen zijn voor honden met een overgevoeligheid aan tarwe, gerst, haver, rogge, mais, spelt of rijst. Hoewel een hondenallergie vaker veroorzaakt wordt door dierlijke eiwitten, kan het ook voorkomen dat honden allergisch reageren op granen. Een ander symptoom is dat kan voorkomen is dat honden granen niet goed verteren. Graanvrije hondensnacks kunnen in dat geval de oplossing bieden. Granen kunnen vervangen worden door ingrediënten zoals erwten, zoete aardappel of fava bonen.

Afwezigheid van dierlijke eiwitten

Indien je hond allergisch is voor hondensnacks met vlees, is de veiligste keuze om vlees volledig te vermijden. Hondensnacks met insecten of plantaardige ingrediënten bieden in dit geval een volwaardig alternatief. Ze zijn rijk aan eiwitten en deze hypoallergene hondensnacks worden aanbevolen door dierenartsen. Symptomen zoals jeuk, huidirritaties of een gevoelige maag kunnen na een 4-tal weken vermijden zodra je dierlijke eiwitten schrapt uit het dieet.

Gewichtscontrole

Wanneer er gekozen wordt voor vegan hypoallergene hondensnacks, is een extra voordeel vaak het lager aantal calorieën in de snack. Snacks met een hoog vleesgehalte bevatten vaak een hoger aantal calorieën en een hoger vetpercentage. Dit kan leiden tot overgewicht bij honden, wat de levensduur van je hond kan verkorten. Een hypoallergene hondensnoepjes kunnen dus helpen bij het reduceren van allergische klachten, alsook bijdragen tot een gezond lichaamsgewicht.

Hypoallergene hondensnack voor huid

Hoe introduceer ik geleidelijk hypoallergene snacks bij mijn hond?

Het geleidelijk introduceren van nieuwe hypoallergene snacks is van groot belang om mogelijke spijsverteringsproblemen bij je hond te voorkomen. Begin met kleine hoeveelheden en let op veranderingen in de stoelgang, eetlust, gedrag en het algemene welzijn van je hond. Als er ongewenste symptomen optreden, zoals braken, diarree of gebrek aan interesse in voedsel, stop dan met het geven van de honden snacks en overleg met je dierenarts. Test ook niet teveel hypoallergene hondensnoepjes tegelijkertijd. Het is verstandig om met één nieuwe snack te beginnen en vervolgens goed op te volgen hoe dat loopt. Hanteer hier telkens periodes van 4 weken voor elk nieuw product dat je introduceert. Zo geef je jouw hond voldoende tijd om aan te passen aan nieuwe hondensnoepjes en kan je zelf voldoende testen of er een allergische reactie optreedt.

Wat zijn de ingrediënten in hypoallergene hondensnoepjes (van Imby Petfood)

Bij Imby Pet Food werken we met 2 verschillende soorten hypoallergene hondensnoepjes. De eerste soort is volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten, de tweede soort bevat naast plantaardige voedingsstoffen ook insecteiwitten. Elk van onze hypoallergene hondensnacks bevat een aantal ingrediënten die een functioneel voordeel kunnen bieden voor je hond.

Hondensnoepjes hypoallergeen op basis van plantaardige ingrediënten (vegan) zijn onze Nachtrust & Gewrichten hondensnack, alsook onze plantaardige Dental Stick. De eerste snack voor honden bevat curcuma en chamile en helpt om de nachtrust te bevorderen. De hypoallergene Dental Stick voor honden is ook vrij van dierlijke eiwitten. De snack bevat bovendien munt en peterselie om het gebit van je hond te verzorgen en zorgt voor een frisse adem.

Onze Huid & Vacht hondensnack is gemaakt van plantaardige ingrediënten en hypoallergeen insecteiwit. Het bevat een kruidenmix met calendula en arctium die de bloedsbaan van je hond stimuleert. Dit helpt om wondjes sneller te herstellen en zorgt bovendien voor een glanzende vacht.

Vorige
Volgende

Hypoallergene Hondensnacks VS Traditionele Hondensnacks

Hypoallergene hondensnacks zijn meestal gemaakt met 1 eiwitbron die zelden een allergische reactie oproept bij honden. Daarnaast hebben sommige snacks als voordeel dat ze laag zijn in calorieën en gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten.
  • Laag risico op allergische reactie
  • Vrij van dierlijke eiwitten & granen
  • Belgisch product

vs

Traditionele hondensnacks

  • Groot risico op allergieën
  • Hoge aanwezigheid allergenen
  • Productie in buitenland

Ervaringen met Hypoallergene Hondensnacks

Feedback van trouwe Imby gebruikers

Veelgestelde vragen

Een hypoallergeen dieet voor honden richt zich op het vermijden van veelvoorkomende allergenen die vaak in standaard hondenvoer voorkomen. Toegestane voedingsmiddelen op een hypoallergeen dieet omvatten vaak alternatieve eiwitbronnen zoals lam, konijn, kalkoen, zalm, eieren of zelfs insecten. Daarnaast kunnen groenten zoals zoete aardappel, erwten en wortelen, evenals fruit zoals bosbessen en appels, een belangrijke rol spelen. Het is essentieel om de specifieke behoeften van jouw hond met een dierenarts te bespreken om een op maat gemaakt hypoallergeen dieet te bepalen.

Het controleren van de ingrediëntenlijst op hondenvoer zonder allergenen is de sleutel tot het bepalen van hun hypoallergene karakter. Hypoallergene hondensnacks bevatten vaak minder gangbare eiwitbronnen, zoals lam, konijn of vis, en vermijden veelvoorkomende allergenen zoals rund, kip, en tarwe. Daarnaast kunnen ze vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Let op keurmerken die aangeven dat het product hypoallergeen is, maar raadpleeg ook je dierenarts om zeker te zijn dat de snacks geschikt zijn voor jouw hond.

Pindakaas is vaak geliefd bij honden, maar het kan een potentieel allergeen zijn. Sommige honden hebben een allergie voor pinda’s, terwijl anderen er goed tegen kunnen. Als je hond geen eerdere reacties heeft vertoond en pindakaas past binnen het hypoallergene dieet, kun je het in beperkte hoeveelheden aanbieden. Kies voor natuurlijke pindakaas zonder toegevoegde suikers of zout. Let echter altijd op veranderingen in het gedrag of de gezondheid van je hond na het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen.

Voedselallergieën bij honden kunnen zich manifesteren in diverse symptomen. Jeukende huid, huiduitslag, oor- en ooginfecties, maag-darmklachten zoals braken en diarree, en ademhalingsproblemen behoren tot de meest voorkomende tekenen. Het is belangrijk om op deze symptomen te letten en bij vermoedelijke voedselallergieën een dierenarts te raadplegen voor een grondige diagnose en behandelingsplan.

Allergievriendelijke hondensnacks kunnen geschikt zijn voor puppy’s, maar het is van cruciaal belang om rekening te houden met de specifieke behoeften van jonge honden. Puppy’s hebben vaak gevoelige magen en een nog ontwikkelend immuunsysteem. Het is raadzaam om met de dierenarts te overleggen voordat je hypoallergene traktaties introduceert. Zorg ervoor dat de snacks geschikt zijn voor de leeftijd en grootte van de puppy, en houd zijn reactie nauwlettend in de gaten.

Aardappel kan een geschikt onderdeel zijn van een hypoallergeen dieet voor honden, maar het is belangrijk om te weten dat sommige honden gevoelig kunnen zijn voor nachtschade-achtige planten, waaronder aardappel. Het verdient aanbeveling om kleine hoeveelheden aardappel te introduceren en de reactie van je hond te observeren. Zoals altijd is overleg met de dierenarts van groot belang om ervoor te zorgen dat de voeding van je hond in lijn is met zijn individuele gezondheidsbehoeften en allergieën.

Als je hond specifieke ingrediënten niet verdraagt, biedt het overwegen van zelfgemaakte traktaties met hypoallergene ingrediënten een persoonlijkere en gecontroleerde benadering. Overleg met je dierenarts om ervoor te zorgen dat de zelfgemaakte traktaties voldoen aan de voedingsbehoeften van je hond en geen allergenen bevatten die problemen kunnen veroorzaken.

Bij het bereiden van zelfgemaakte honden snacks kun je kiezen voor alternatieve eiwitbronnen voor honden zoals lam, konijn, kalkoen of zalm. Combineer deze dierlijke eiwitten voor honden met goed te verdragen groenten en fruit, zoals zoete aardappel, wortelen en bosbessen. Vermijd toevoeging van kruiden, specerijen en andere ingrediënten die mogelijk allergische reacties kunnen veroorzaken.

Kalkoen is een licht verteerbare eiwitbron die gunstig is voor honden met een gevoelige maag. Het wordt vaak gekozen vanwege het lagere allergiepotentieel in vergelijking met traditionelere eiwitbronnen. Er wordt vaak verkeerd gedacht dat honden met een allergie voor kip, ook een allergie hebben voor kalkoen. Dit is niet het geval. Kip bevat andere allergenen dan kalkoen, dus het is perfect mogelijk dat je hond kalkoen kan verdragen, maar jeuk of huidirritaties krijgt van kip.

Jazeker. Net zoals bij hypoallergene hondensnacks is het ook in dit geval belangrijk om de voedingsstoffen te vermijden die allergenen bevatten. De plantaardige hondensupplementen van Imby zijn daarom ook uiterst geschikt voor honden met allergieën. Ze vermijden dierlijke eiwitten en granen en bezitten daardoor een heel lage kans op allergie.

Graanvrije hondensnacks zijn een betere keuze in het geval je hond allergisch is aan bepaalde granen, zoals bijvoorbeeld gerst en tarwe. Eerder bespraken we echter al dat dierlijke eiwitten meestal de boosdoener zijn van voedselallergieën. Granen kunnen zeker een nuttige rol spelen in het hondendieet, maar idealiter maken ze niet de meerderheid uit van de voeding. Het is van belang om een goed gebalanceerd dieet te voorzien, met daarin de aanwezigheid van voldoende eiwitten, vetten, mineralen, vezels en vitaminen. 

Niet elke hypoallergene hondensnacks wordt aangeraden door een dierenarts. Veelal zijn het de merkproducten zelf die de term “hypoallergeen” claimen. Jouw dierenarts kan je echter wel meer zekerheid geven of een bepaalde snack effectief ook als “hypoallergeen” kan worden beschouwd. Aarzel niet om het advies van een dierenarts te vragen, indien je twijfelt of een bepaalde hondensnack gezond is voor je hond.

De meeste hypoallergene hondensnoepjes zijn vrij van granen en bijgevolg ook van gluten. Indien jouw hond een glutenintolerantie heeft, is het in de eerste plaats belangrijk om granen in het dieet te vermijden. Schadelijke gluten zitten in rogge, tarwe, haver, spelt, gerst en kamut. Mais is dan weer vrij van schadelijke gluten en veilig voor je hond met een glutenallergie.

Rijst wordt frequent verwerkt in hypoallergene hondensnacks, omdat het een lage kans geeft op een allergische reactie. Bruine en witten rijst zijn goede vormen van verteerbare koolhydraten waaruit je hond energie kan halen. Het ingrediënt kan dan ook perfect onderdeel uitmaken van een hypoallergene hondensnack.

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Voedselallergieën bij honden

Het begrijpen van voedselallergieën bij honden is van cruciaal belang voor elke zorgzame hondeneigenaar. Voedselallergieën zijn immuunreacties op specifieke voedingsmiddelen en kunnen een reeks ongemakkelijke symptomen veroorzaken. Typische symptomen zijn onder meer jeukende huid, huiduitslag, oor- en ooginfecties, maag-darmklachten en ademhalingsproblemen. Honden kunnen allergisch zijn voor een breed scala aan voedingsmiddelen, met veelvoorkomende boosdoeners zoals rundvlees, kip, varkensvlees, koemelk, soja, tarwe en granen. Een grondige observatie van het gedrag en de gezondheid van je hond is noodzakelijk om voedselallergieën tijdig te herkennen en een geschikt dieet te overwegen. Het consulteren van een dierenarts is hierbij van onschatbare waarde om een juiste diagnose te stellen en een effectief behandelplan op te stellen dat rekening houdt met de individuele behoeften van je hond.

Voedselallergie versus gevoeligheid

Het onderscheid tussen voedselallergie en voedselgevoeligheid is van groot belang bij het begrijpen van de specifieke intoleranties van je hond. Voedselallergieën worden gekenmerkt door een immuunrespons op bepaalde voedingsstoffen, wat leidt tot diverse fysieke symptomen. Aan de andere kant duidt voedselgevoeligheid op een negatieve reactie van het spijsverteringssysteem op bepaalde voedingsmiddelen, zonder directe betrokkenheid van het immuunsysteem. Terwijl allergieën onmiddellijke reacties kunnen veroorzaken, ontwikkelen gevoeligheden zich vaak geleidelijk en manifesteren ze zich in chronische gastro-intestinale ongemakken. Een zorgvuldige observatie van het gedrag en de gezondheid van de hond, samen met professioneel advies, is cruciaal om het onderscheid te maken tussen deze twee aandoeningen en een passend voedingsregime te bepalen dat de individuele behoeften van je hond respecteert.

De juiste eiwitbron kiezen

Wanneer het aankomt op het selecteren van de juiste eiwitbron voor honden, speelt individualiteit een centrale rol. Niet elke hond reageert op dezelfde manier op specifieke eiwitten, en daarom is het van belang om de unieke voedingsbehoeften van jouw hond te begrijpen. Voor honden met voedselgevoeligheden of allergieën is het kiezen van hypoallergene eiwitbronnen zoals lam, konijn, kalkoen, zalm, eieren of zelfs insecten vaak een verstandige benadering. Deze minder gangbare eiwitten verminderen het risico op allergische reacties, terwijl ze toch een voedzame basis bieden voor een evenwichtig dieet. Elke hond is anders, en daarom is het raadplegen van een dierenarts voor persoonlijk voedingsadvies een belangrijke stap in het waarborgen van de optimale gezondheid en welzijn van jouw hond.

Worden er hypoallergene hondensnacks aanbevolen door dierenarts?

De rol van dierenartsen in het adviseren over hypoallergene hondensnacks is van onschatbare waarde. Vaak worden dierenartsen betrokken bij het opstellen van dieetplannen voor honden met voedselallergieën of gevoeligheden. Omdat deze professionals een diepgaand inzicht hebben in de hondengezondheid, kunnen ze waardevol advies bieden over het selecteren van hypoallergene snacks die passen bij de individuele behoeften van jouw viervoeter. Dierenartsen kunnen niet alleen helpen bij het identificeren van mogelijke allergenen, maar ook bij het aanbevelen van specifieke merken of producten die voldoen aan de voedingsvereisten van honden met voedselgevoeligheden. Hun deskundige begeleiding zorgt voor een doordachte en op maat gemaakte benadering van de voeding van jouw hond, met het oog op een gezond dieet en een welvarend leven.