Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestselling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Imby kattenvoer: Duurzaam & overheerlijk

Vanaf 7,95 EUR

Ons droogvoer voor katten is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het werd ontwikkeld door dierenartsen, is hypoallergeen en geschikt voor moeilijke eters.

Imby kattenvoer: Duurzaam & overheerlijk

Vanaf 7,95 EUR

Ons droogvoer voor katten is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het werd ontwikkeld door dierenartsen, is hypoallergeen en geschikt voor moeilijke eters.

De belangrijkste eigenschappen van goed droogvoer voor katten

 • 1
  Hoog in eiwitten
  Katten zijn carnivoren en hebben behoefte aan een hoge dosis eiwitten. De beste merken kattenvoer hebben dan ook een eiwitgehalte boven de 35%.
 • 2
  Goed verteerbaar
  Katten kunnen bepaalde eiwitten en voedingsstoffen beter verteren dan andere. Het is aangeraden om granen en koolhydraten te vermijden. Insecteiwitten verteren katten enorm goed.
 • 3
  Hypoallergeen
  De Imby kattenbrokken zijn vrij van rund, zuivelproducten, vis en granen. Hierdoor is de kans op een allergische reactie bij katten bijzonder klein.
 • 4
  100% natuurlijk
  Bij Imby maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt worden tijdens het productieproces. Zo wordt de kwaliteit gegarandeerd.
 • 5
  Geschikt voor moeilijke eters
  Het Imby kattenvoer wordt door meer dan 90% van alle katten goedgekeurd. Gedaan dus met een volle voederbak en lege maagjes!
 • 6
  Erkend door dierenartsen
  Vele dierenartsen zien Imby als het beste droogvoer voor katten omwille van het hoge eiwitgehalte en de hypoallergene eigenschappen. Win-win!

Imby kattenvoer vs Traditionele kattenvoeding

Hoeveel droogvoer katten nodig hebben, hangt af van de kwaliteit van de voeding.
 • Hoog in eiwitten
 • Onbewerkte ingrediënten
 • Goed verteerbaar

vs

Traditioneel kattenvoer

 • Laag eiwitgehalte
 • Slachtafval en antibiotica
 • Veel koolhydraten, niet verteerbaar

Het beste katten droogvoer bevat veel voedingsstoffen. Een overzicht:

 • Eiwitten van hoge kwaliteit
  Katten zijn veplichte carnivoren en hebben dus een hoog percentage aan dierlijke eiwitten nodig. Deze kunnen afkomstig zijn van kip, lam of insecten bijvoorbeeld. Wist je dat insectlarven 3 keer rijker zijn in eiwitten dan een verse kipfilet? Dit zorgt ervoor dat ons duurzaam kattenvoer een heel gezonde oplossing biedt voor bijna elke kat.
 • Beperk het gebruik van "vullers"
  Vullers zijn ingrediënten die toegevoegd worden om de kostprijs van kattenvoer te drukken, maar die geen nutritionele rol vervullen. Wanneer je jouw kat goed droogvoer geeft, zou de hoeveelheid aan vullers beperkt moeten zijn. Denk hierbij aan ingrediënten zoals tarwe, maïs of soja.
 • Een hoog vochtgehalte
  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat goed gehydrateerd blijft. Indien je kat niet voldoende drinkt, is het belangrijk om voldoende vocht op te nemen via de voeding. In dit geval kan het nuttig zijn om je kat natvoer te geven, aangezien dit van nature uit al 70% vochtgehalte bevat.
 • Verteerbaar en geen kleurstoffen
  Een goed droogvoer kat bevat geen kleurstoffen en is gemakkelijk te verteren. Ingrediënten zoals appels, erwten, bessen, pompoen en broccoli bevatten allen een hoog vezelgehalte en kunnen daardoor de spijsvertering goed ondersteunen.
Beste katten droogvoer

Ervaringen met Imby's kattenvoer

Feedback van trouwe Imby gebruikers

Mijn hond is helemaal gek op Imby’s Snooze & Sleep snacks! Ze zijn hypoallergeen dus goed voor zijn voedselallergieën en hij wordt er lekker rustig van voor het slapen gaan, aanrader!

Anke M.

Sinds een halfjaar overgestapt op Imby kattenvoer. In eerste instantie vanwege de bijdrage aan het milieu, maar het valt ons nu ook op dat de vacht van onze kat meer glanst. Ze is gek op deze brokjes!

Marlous T.

Onze kat is er dol op! Het is nochtans een moeilijke eter maar hij vond ze meteen lekker. Overstap van andere voeding naar deze ging ook vlot. Hij smult elke dag van deze heerlijke kattenbrokjes!

Lori D.

De overstap naar de voeding van Imby ging zeer vlot, wat bij voorgaande merken niet het geval was. Verder ook fijn om mijn eigen inspanningen om minder vlees te eten, door te kunnen trekken naar mijn huisdier.

Jules M.

Onze kat Mocca is een kieskeurige eter, maar hij is gek op Imby! Zijn vacht is super zacht en gezond sinds we zijn overgestapt.

Laurens J.

Onze teckel Tifou krijgt nu sinds enkele maanden de Imby brokken. Na even te testen zijn we nu volledig overtuigd: haar vacht blinkt mooi en ze zit boordevol energie! Eindelijk is ze verlost van haar allergie.

Lieke G.

Ik ben super tevreden over Imby. Onze Lola (golden retriever) is nu 1,5 jaar en ook gesteriliseerd, ze heeft een hele zachte vacht, haar voeding is goed te verteren en ze vindt het erg lekker.

Angela T.

Onze hond is allergisch aan kip en granen. Na de insect based voeding van Imby te proberen, zijn wij trouwe klant. Onze Labrador is volledig verlost van zijn jeuk!

Anke M.

De spijsvertering van honden verbetert met dit voer en honden vinden het lekker. We hebben een paar honden met maag- en darmproblemen op het voer gezet die het sindsdien aanzienlijk beter doen! We zijn erg blij met Imby in onze praktijk!

Ruben Van Vlasselaer (DAP Daktari)

Fan van Imby! Aangezien deze voeding slechts één hypoallergene eiwitbron (insect) bevat, is het een ideale voeding voor veel voedselallergische honden. De resultaten zijn opmerkelijk, zelfs de algemene gezondheid van de hond verbetert. Ook de hypoallergene snacks worden goed verdragen en zeer graag gegeten!

Lissa Lambrecht (DAC De Merode)
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Mag ik de voeding in een droogvoer container katten bewaren?

Een katten droogvoer container is prima geschikt om je kattenvoer te bewaren. Het heeft als voordeel dat je de voeding gemakkelijk kunt opbergen, zonder de kwaliteit of het aroma van het kattenvoer te verliezen. De beste voedselcontainer voor je kat beschermt de voeding van ongedierte en helpt ook schimmels te vermijden. Zorg er wel telkens voor dat je kattenvoer container een droog en koel plekje krijgt in huis. Zo blijft de voeding minstens even lang goed als in de originele verpakking.

Waar kan ik het beste katten droogvoer kopen?

Het Imby kattenvoer kan je kopen via onze website, alsook via dierspeciaalzaken en dierenartsen. Indien je twijfelt wat de behoeften zijn van je kat, kan je altijd een bezoekje brengen aan de dierenarts. Deze kan dan vervolgens het beste droogvoer voor jouw kat aanbevelen, op basis van persoonlijke noden. Onthoud vooral dat een goed droogvoer kat een hoog eiwitgehalte dient te bevatten en veel vezels mag bevatten om een vlotte vertering te bewerkstelligen.

Afwisselen tussen natvoer en droogvoer kat?

Het is perfect mogelijk om je viervoeter een afwisseling te voeden met natvoer en droogvoer kat. Natvoer heeft namelijk als voordeel dat katten hierdoor meer vocht opnemen tijdens het eten. Katten hebben echter een voorkeur voor droge kattenvoeding en dit helpt bovendien ook bij het onderhouden van de tandhygiëne. Om van de voordelen van beide voedingstypes te profiteren, is het dus perfect mogelijk om af te wisselen tussen het beste droogvoer voor katten van Imby en een variant natvoer. Zorg voor voor vaste patronen in het voedingsregime.

Kan ik nierstenen vermijden met droogvoer katten?

Veel katten krijgen op oudere leeftijd last van nierklachten of blaasgruis. Dit wordt vaak veroorzaakt door een te lage vochtopname of slechte eetgewoontes. De voeding van Imby bevat een toevoeging van veenbessen en een lager mineraalgehalte die blaasgruis helpen vermijden. Zo kan je er preventief voor zorgen dat je kat geen last krijgt van nierklachten en kan je hoge kosten van de dierenarts vermijden. Goed droogvoer kat zal dus altijd de nodige voedingsstoffen bevatten om de nierfunctie mee te ondersteunen.

Gebruik code cat50 voor 50% korting op je eerste 1,5 kg bestelling