Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Plantaardige kauwstaven voor een gezonde mondhygiëne

Vanaf 3,95 EUR

Onze dental sticks zorgen voor sterke tanden en een gezonde mondhygiëne bij je hond. Ze zijn laag in calorieën, hypoallergeen en worden vaak aanbeloven door dierenartsen.

Plantaardige kauwstaven voor een gezonde mondhygiëne

Vanaf 3,95 EUR

Onze dental sticks zorgen voor sterke tanden en een gezonde mondhygiëne bij je hond. Ze zijn laag in calorieën, hypoallergeen en worden vaak aanbeloven door dierenartsen.

Wat je moet weten over de Imby kauwsticks voor je hond

 • 1
  Magische peterselie
  Peterselie zorgt voor een antibacteriële werking. Het is een natuurlijke oplossing om tandplak te vermijden aangezien het de bacteriën doodt die tandplak veroorzaken.
 • 2
  Frisse munt
  Naast een frisse mond, helpt munt ook om de maag van je hond te kalmeren en een opgeblazen gevoel te vermijden. De meeste honden vinden munt ook heerlijk.
 • 3
  Plantaardige kauwstaafjes hond
  Aangezien onze dental sticks volledig plantaardig zijn, bevatten ze minder calorieën. Ze zijn dus een gezond tussendoortje zonder het risico op overgewicht.
 • 4
  Aanbevolen door dierenartsen
  Onze honden kauwstaaf wordt vaak door dierenartsen aangeraden, aangezien het geen dierlijke allergenen bevat. Ideaal voor honden met een allergie.
 • 5
  Belgisch merk
  Imby is een Belgisch merk dat zich specialiseert in het maken van hypoallergene dierenvoeding die goed is voor de planeet. Win-win!
 • 6
  Kauwstaven hond vermindert de stress
  Een honden kauwstaaf helpt om de verveling te reduceren en de stress te verminderen. Het is een ideale afleiding voor je hond én is goed voor het hondengebit.

Plantaardige Kauwstaven vs Traditionele Dental Sticks

Plantaardige dental sticks voor honden zitten boordevol voedingsstoffen en zijn vrij van allergenen. Ze zijn bovendien vrij van toegevoegde suikers en arm in calorieën. Perfect voor parelwitte tanden.
 • Laag in calorieën
 • Hypoallergeen
 • Gemakkelijk te verteren

vs

Traditionele dental sticks

 • Vaak heel hoog in calorieën
 • Bevatten dierlijke allergenen
 • Moeilijk verteerbaar

Het belang van goede tandhygiëne bij honden

 • Vermijd het verlies van tanden
  Wanneer tandplak zich opstapelt in de mond van je hond, loop je het risico dat er gaatjes zullen ontstaan. Net zoals bij mensen, is de tanden van je hond frequent poetsen de beste manier om tandproblemen te voorkomen. Daarnaast kan een honden kauwstaaf ook prima dienen als een preventieven manier om tandplak te verwijderen. Dental sticks voor je hond hebben namelijk een unieke vorm die als het ware zachtjes schuurt over de tanden. Hierdoor zal tandplak loskomen en kan je gaatjes vermijden. Wanneer je tandplak niet verwijdert, lopen zowel de tanden van je hond, als het tandvlees en de botstructuur een hoog risico. Wanneer je hond last heeft van pijn of tanden verliest, kan er ondervoeding en depressie bij je hond optreden. Om dit te vermijden, is de tanden van je hond poetsen de beste manier om ellende te voorkomen.
 • Voorkom een slechte adem
  Heeft je hond weleens een slechte adem? Dit is een veeg teken aan de wand dat er bacteriën aan het opstapelen zijn in de mond. Ook hier is de boodschap om frequent de tanden van je hond te poetsen. Er bestaan speciale tandpasta's voor honden die viervoeters beter kunnen verdragen. Probeer ook niet om de mond van je hond zelf te openen. Het is gemakkelijker om de lippen omhoog te tillen, zodat de tanden en het tandvlees goed zichtbaar worden. Nu kan je voorzichtig beginnen poetsen met een tandenborstel. Na het poetsen kan je jouw viervoeter belonen met de beste kauwstaven voor honden.
 • Stop tandpijn
  Voorkomen is beter dan genezen, toch? Dagelijks goed poetsen en frequent een kauwstaaf hond geven, is een goede stap in de juiste richting. De beste kauwsticks voor je hond zijn laag in calorieën, hebben een unieke vorm die gekarteld is en bevatten geen allergenen. Goedkope kauwbotten voor je hond bevatten vaak slachtafval of ongezonde bijproducten die het risico op overgewicht en allergieën sterk doen toenemen. Het is dus wenselijk om een kwalitatieve kauwstaaf voor de hond te kopen, die zowel de tandhygiëne als een gezonde levensstijl ondersteunt.
 • Hoe vaak mag een hond een kauwstaaf?
  Dit hangt helemaal af van de grootte van je hond. Als vuistregel kan je hanteren dat je hond nooit meer dan 10% van de dagelijkse voeding uit snacks of tussendoortjes mag halen. De plantaardige dental sticks van Imby zijn bovendien korter dan de gewone dental sticks, zodat je goed kan doseren. Zo krijgt een kleine hond nooit teveel calorieën in 1 keer binnen en kan je een grotere hond op meerdere tijdstippen tijdens de dag belonen met een kauwstaaf die bovendien de tanden reinigt. Meer richtlijnen kan je bovendien ook terugvinden op de verpakking van onze plantaardige dental sticks.
Vegan dental sticks voor honden van Imby Pet Food.

Onze had een hele tijd last van angstaanvallen en krabte zichzelf dood. Via de dierenarts zijn we op het pad gekomen van het calming supplement van Imby. We gebruiken het inmiddels 3 maanden en de angst en jeuk zijn volledig verleden tijd!

George

Het Imby calming supplement heeft Tofu veel socialer gemaakt. Vroeger durfde hij amper uit zijn bench komen. Nu staat hij soms zelfs aan de deur als er iemand aanbelt. Hij is veel meer ontspannen en relaxed!

Marina & Tofu

Onze 2 Cockers hebben vaak last van huidirritaties en een doffe vacht. Wij zijn overgeschakeld op de hypoallergene Imby snacks voor huid en vacht. We gebruiken dit nu 4 maanden en hun vacht ziet er stralend uit! Ze vinden alle 3 snacks ook echt lekker.

Jonas V.

Het was niet gemakkelijk om hypoallergene hondensnacks voor onze Labradors te vinden. Ze zijn echter helemaal verlekkerd op de plantaardige hondensnacks van Imby! Bovendien krijgen ze ook geen jeuk van deze koekjes, dus wij zijn trouwe klant.

Goedele K.

Dit supplement voor gewrichten is voor honden een game-changer. Het ondersteunt de mobiliteit en bevordert de algehele gezondheid van de gewrichten. De hoeveelheid werkzame stof is geschikt voor snelle resultaten en veel sterker in vergelijking met andere producten waar ik eerder mee gewerkt heb.

DR. JEF SCHUURMANNS

Er zijn al veel supplementen voor honden op de markt, maar ik vind het geweldig dat Imby er een frisse benadering op nahoudt: makkelijk te geven zachte snacks en een recycleerbare verpakking. Alle honden die in mijn praktijk komen zijn dol op deze kalmerende snacks en het helpt ze te ontspannen tijdens een onderzoek

DR. LISA VOET

Als dierenarts kan ik dit product voor een gezonde vacht ten zeerste aanbevelen. Het levert opmerkelijke resultaten zoals een mooiere glans van de vacht en het helpt om dehydratie van de huid te voorkomen. Het is bovendien hypoallergeen en plantaardig. Betrouwbaar en effectief!

DR. MICHELLE ROBINSON

Ik kan de probiotica van Imby met een gerust hart aanbevelen: het bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en verbetert het algehele welzijn. De hoeveelheid probiotica is optimaal om binnen een paar weken resultaat te zien. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosis geeft en je zal snel positieve resultaten zien.

DR. EMMA VAN DEN HOOGENBAND

Geweldig product dat doet wat het belooft! Balou is er dol op en zijn vacht ziet er stralend uit. Het werd aanbevolen door onze dierenarts en zijn jeuk verminderde drastisch na 3 weken. Balou en ik zijn helemaal fan van dit vitaminesupplement voor honden!

Elise & Balou

Wij zijn grote fan van het probiotica voedingssupplement voor honden! Noa heeft een heel gevoelig buikje en sinds we hem dit probiotica supplement geven, is zijn ontlasting beter geworden en stinken zijn scheten minder (woops :-)). Deze supplementen zijn het favoriete tussendoortje.

Emma & Noa
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

De beste honden kauwstaaf

De beste honden kauwstaven zijn degene die tandplak goed verwijderen en een gezonde toevoeging zijn voor het dieet van je hond. Daarnaast dien je de tanden van je hond goed te poetsen. Indien er toch tandklachten optreden, bezoek dan zo snel mogelijk jouw dierenarts.

Hoe kan je tandproblemen bij je hond opmerken?

Tandproblemen bij je hond kan je snel opmerken. Meestal gaat het gepaard met symptomen zoals een verminderde eetlust, het afwijzen van harde voeding of snacks en een trager kauwritme dan je normaal gewend bent. Daarnaast zijn er ook nog indicaties zoals veel kwijlen tijdens het kauwen, de pootjes vaak richting de mond brengen en je hand wegduwen wanneer je de mond wenst aan te raken. Tandpijn kan tot slot ook leiden tot een lager activiteitsniveau en verhoogde stress bij je hond.

Kauwstaaf hond aanbieding

Er zijn veel aanbiedingen voor kauwstaven hond, dus het is niet altijd gemakkelijk om het geschikte merk en product te vinden. Spendeer daarom genoeg tijd om de ingrediëntenlijst te inspecteren en er zeker van te zijn welke voedingsstoffen verwerkt zitten in de plantaardige dental sticks. Goedkope kauwbotten hond zijn ook te vinden, maar hebben helaas niet altijd een goede kwaliteit. Maak dus een goede afweging tussen de prijs en de kwaliteit van de kauwstaaf die jouw hond zal ontvangen.

Kleine kauwstaafjes hond

De Imby kauwstaven zijn uniek door hun korte lengte. Ze zijn slechts 2,5 centimeter lang en zijn daardoor ideaal geschikt als dental stick voor kleinere rassen, alsook als een gezond tussendoortje of trainingssnack voor grotere honden.