Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestselling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Kattenvoer met insecteiwitten, de oplossing voor lastige eters

Vanaf €7,45

Ons insecten kattenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is goed voor de urinewegen en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het is bovendien uitermate geschikt voor moeilijke eters.

Kattenvoer met insecteiwitten, de oplossing voor lastige eters

Vanaf €7,45

Ons insecten kattenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is goed voor de urinewegen en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het is bovendien uitermate geschikt voor moeilijke eters.

Voordelen van insecten kattenvoer

 • 1
  Kattenvoer met insecten is compleet
  Onze premium voeding bevat 38% eiwitten die grotendeels afkomstig zijn van meelwormlarven. Deze insecten bevatten wel 3 keer meer eiwitten dan een verse kipfillet en vormen dus een ideale vleesvervanger!
 • 2
  Goed voor urinewegen
  Dankzij de toevoeging van veenbessen heeft onze voeding een ondersteunende werking voor de nieren. Veenbessen helpen namelijk om te vermijden dat bacterieën zich vasthechten aan de darmwand.
 • 3
  CO2 neutraal & duurzaam
  1 kg insecteneiwit stoot 25x minder broeikasgassen uit dan 1 kg vleeseiwit (rund). Het gebruikt 150x minder landoppervlakte en 12x minder water.
 • 4
  Ontwikkeld door nutritionisten
  Ons kattenvoer op basis van insecten is ontwikkeld door nutritionisten met vele jaren expertise. Het wordt veelal verkocht door dierenartsen als complete voeding die geen additionele supplementen vereist.
 • 5
  Kattenvoer met insecten: 100% natuurlijk
  Voor onze recepturen gebruiken we uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan spirulina, zoete aardappel, brocolli, algenolie, wortels en appels.
 • 6
  Belgisch product
  Het Imby insecten kattenvoer wordt gemaakt in België met ingrediënten die grotendeels uit België en de buurlanden komen. Ons insecteiwit komt uit Noord-Frankrijk.

Imby vs traditioneel kattenvoer

Kattenvoer met insecten valt zeer goed in de smaak bij katten en zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen om je kat gezond te laten leven
 • Hoogwaardig insecteneiwit
 • Graanvrij & gezond
 • Goedgekeurd door 95% katten

vs

 • Slachtafval, hormonen en antibiotica
 • Veel granen, weinig voedingsstoffen
 • Niet altijd lekker voor katten

Hebben katten vlees nodig?

 • Katten hebben nood aan een hoge dosis aminozuren.
  Katten zijn carnivoren en hebben nood aan een hoge dosis aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Aangezien vlees of vis een hoge dosis eiwitten in vergelijking met plantaardige ingrediënten, wordt er vaak gedacht dat katten vlees en vis absoluut nodig hebben. Insecten scoren echter nog beter dan vlees of vis. Ze bevatten nóg meer eiwitten en hebben een zeer compleet aminozuur profiel. Vandaar dat insecten de perfecte vleesvervanger zijn.
 • De 11 noodzakelijk aminozuren in insecten kattenvoer
  Er bestaan in totaal 22 aminozuren waarvan een kattenlichaam er 11 zelf kan maken. Dit wil zeggen dat een kat de andere 11 aminozuren moet terugvinden in het dagelijks dieet. Insecteiwitten bevatten deze aminozuren in overvloed en in een hogere concentratie dan vlees.
 • Wat zijn precies de 11 noodzakelijke aminozuren?
  Taurine, histidine, arginine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, tryptofaan, fenylalanine, threonine en valine. Voila!
 • Wat is de functie van aminozuren in kattenvoer met insecten?
  Aminozuren hebben verschillende vitale functies waaronder het ondersteunen van de groei, het aanmaken van spiermassa, het herstellen van weefsel, het ondersteunen van het gezichtsvermogen en het functioneren van de hartspierfunctie
kattenvoer op basis van insecten

Ervaringen met kattenvoer met insecten

Feedback van trouwe Imby gebruikers

Mijn hond is helemaal gek op Imby’s Snooze & Sleep snacks! Ze zijn hypoallergeen dus goed voor zijn voedselallergieën en hij wordt er lekker rustig van voor het slapen gaan, aanrader!

Anke M.

Sinds een halfjaar overgestapt op Imby kattenvoer. In eerste instantie vanwege de bijdrage aan het milieu, maar het valt ons nu ook op dat de vacht van onze kat meer glanst. Ze is gek op deze brokjes!

Marlous T.

Onze kat is er dol op! Het is nochtans een moeilijke eter maar hij vond ze meteen lekker. Overstap van andere voeding naar deze ging ook vlot. Hij smult elke dag van deze heerlijke kattenbrokjes!

Lori D.

De overstap naar de voeding van Imby ging zeer vlot, wat bij voorgaande merken niet het geval was. Verder ook fijn om mijn eigen inspanningen om minder vlees te eten, door te kunnen trekken naar mijn huisdier.

Jules M.

Onze kat Mocca is een kieskeurige eter, maar hij is gek op Imby! Zijn vacht is super zacht en gezond sinds we zijn overgestapt.

Laurens J.

Onze teckel Tifou krijgt nu sinds enkele maanden de Imby brokken. Na even te testen zijn we nu volledig overtuigd: haar vacht blinkt mooi en ze zit boordevol energie! Eindelijk is ze verlost van haar allergie.

Lieke G.

Ik ben super tevreden over Imby. Onze Lola (golden retriever) is nu 1,5 jaar en ook gesteriliseerd, ze heeft een hele zachte vacht, haar voeding is goed te verteren en ze vindt het erg lekker.

Angela T.

Onze hond is allergisch aan kip en granen. Na de insect based voeding van Imby te proberen, zijn wij trouwe klant. Onze Labrador is volledig verlost van zijn jeuk!

Anke M.

De spijsvertering van honden verbetert met dit voer en honden vinden het lekker. We hebben een paar honden met maag- en darmproblemen op het voer gezet die het sindsdien aanzienlijk beter doen! We zijn erg blij met Imby in onze praktijk!

Ruben Van Vlasselaer (DAP Daktari)

Fan van Imby! Aangezien deze voeding slechts één hypoallergene eiwitbron (insect) bevat, is het een ideale voeding voor veel voedselallergische honden. De resultaten zijn opmerkelijk, zelfs de algemene gezondheid van de hond verbetert. Ook de hypoallergene snacks worden goed verdragen en zeer graag gegeten!

Lissa Lambrecht (DAC De Merode)
Vorige
Volgende

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Kattenvoer insecten: hypoallergeen

Voor onze kattenbrokken met insecten gebruiken wij de larven van de meelworm als eiwitbron. Deze larven bestaan voor 70% uit pure eiwitten (en dus ook aminozuren) en bieden bijgevolg een perfect alternatief voor vlees. Een bijkomend voordeel is dat heel weinig katten een allergische reactie vertonen ten opzichte van insecteiwitten, wat onze voeding een perfecte hypoallergene oplossing maakt. Naast het vermijden van traditionele dierlijke eiwitten (die het vaakst een allergie veroorzaken), is onze voeding ook vrij van gerst, tarwe, soja en maïs. De ingrediënten die wel een meerwaarde bieden in onze insecten kattenvoeding zijn spirulina, zoete aardappel, wortels, appels, algenolie (een natuurlijke bron van EPA en DHA) en veenbessen. Deze laatste ondersteunen tevens ook de nierfunctie van je kat, waardoor je nierklachten met onze voeding kan vermijden op de lange termijn.

 

Duurzaam kattenvoer voor een mooie planeet

Kattenbrokken met insecten is veel duurzamer en uiteraard diervriendelijker dan vleesproductie. Van de wereldwijde vleesproductie wordt wel 20% geconsumeerd door onze huisdieren. Dit heeft indirect natuurlijk grote negatieve gevolgen voor onze aardbol. Vleesproductie leidt tot een toename in de uitstoot van broeikasgassen, het gebruik van land & water en het reduceert de biodiversiteit. Meelwormen en plantaardige ingrediënten hebben een veel lagere impact op het milieu dan vlees. Bij Imby proberen we al onze ingrediënten in België en de buurlanden aan te kopen en produceren we in Gent (België) om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarnaast ondersteunen we hiermee de lokale economie. Dankzij onze zorgvuldig samengestelde receptuur voor katten die samengesteld werd door dierenartsen, wordt ook ons kattenvoer als compleet beschoud en is het bovendien een zeer goede voeding om allergieën en nierklachten te vermijden.

Dierenartsen over kattenvoer met insecten

Onze insecten kattenbrokken zijn ontwikkeld door nutritionisten en dierenartsen. Ze worden bovendien ook frequent verkocht in dierenartspraktijken en worden erkend als een hypoallergene, complete voeding. Dierenartsen zien vele voordelen in insecteiwit aangezien dit een heel hoog aminozuur gehalte bevat, wat exact de behoeften van katten tegemoetkomt. Daarnaast bevatten insecten geen schadelijke voedingsstoffen die wel frequent voorkomen in vlees of vis. Denk hierbij aan groeihormonen of anitbiotica. De Imby recepturen bieden de kat bovendien ook een stevige ondersteuning voor de nieren dankzij licht verteerbare eiwitten en daarnaast de toevoeging van veenbessen. Tot slot is het mooi meegenomen dat kattenvoer op basis van insecten vele malen duurzamer is dan vlees, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit of voedingsstoffen. De meeste dierenartsen zijn dan ook snel overtuigd van dit type product.

 

Vegan kattenvoer

Honden zijn onmivoren en kunnen perfect overleven op plantaardige voeding. Katten zijn echter obligate carnivoren en hebben bepaalde aminozuren nodig (zoals taurine) die heel moeilijk terug te vinden zijn in plantaardige voeding. Je kat dus vegan kattenvoer geven, is geen goed idee. Een aminozuur tekort kan op een korte periode lijden tot lichamelijke klachten bij je geliefde viervoeter en kan het leven van je kat zelfs in gevaar brengen. Kattenvoer met insecten biedt echter wel een volwaardig alternatief aan traditioneel vlees of vis. Zoals eerder vermeld zijn insecteiwitten enorm rijk aan aminozuren en vormen ze dus een perfecte vleesvervanger.

Gebruik code cat50 voor 50% korting op je eerste 1,5 kg bestelling