Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Kattenvoer met insecteiwitten, de oplossing voor lastige eters

Vanaf €7,45

Ons insecten kattenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is goed voor de urinewegen en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het is bovendien uitermate geschikt voor moeilijke eters.

Kattenvoer met insecteiwitten, de oplossing voor lastige eters

Vanaf €7,45

Ons insecten kattenvoer is compleet, gebalanceerd en vrij van dierenleed. Het is goed voor de urinewegen en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het is bovendien uitermate geschikt voor moeilijke eters.

Kattenvoer met insecten, boordevol eiwitten en 100% natuurlijk

Het Imby kattenvoer op basis van insecten bevat 38% eiwitten en is een complete voeding. Het bevat alle voedingsstoffen die je kat nodig heeft om een lang en gelukkig leven te leiden.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende

Imby vs traditioneel kattenvoer

Kattenvoer met insecten valt zeer goed in de smaak bij katten en zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen om je kat gezond te laten leven
  • Hoogwaardig insecteneiwit
  • Graanvrij & gezond
  • Goedgekeurd door 95% katten

vs

  • Slachtafval, hormonen en antibiotica
  • Veel granen, weinig voedingsstoffen
  • Niet altijd lekker voor katten

Ervaringen met kattenvoer met insecten

Feedback van trouwe Imby gebruikers

Veelgestelde vragen

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!

Gebruik code CHANGE20 en ontvang 20% korting.

Kattenvoer insecten: hypoallergeen

Voor onze kattenbrokken met insecten gebruiken wij de larven van de meelworm als eiwitbron. Deze larven bestaan voor 70% uit pure eiwitten (en dus ook aminozuren) en bieden bijgevolg een perfect alternatief voor vlees. Een bijkomend voordeel is dat heel weinig katten een allergische reactie vertonen ten opzichte van insecteiwitten, wat onze voeding een perfecte hypoallergene oplossing maakt. Naast het vermijden van traditionele dierlijke eiwitten (die het vaakst een allergie veroorzaken), is onze voeding ook vrij van gerst, tarwe, soja en maïs. De ingrediënten die wel een meerwaarde bieden in onze insecten kattenvoeding zijn spirulina, zoete aardappel, wortels, appels, algenolie (een natuurlijke bron van EPA en DHA) en veenbessen. Deze laatste ondersteunen tevens ook de nierfunctie van je kat, waardoor je nierklachten met onze voeding kan vermijden op de lange termijn.

 

Duurzaam kattenvoer voor een mooie planeet

Kattenbrokken met insecten is veel duurzamer en uiteraard diervriendelijker dan vleesproductie. Van de wereldwijde vleesproductie wordt wel 20% geconsumeerd door onze huisdieren. Dit heeft indirect natuurlijk grote negatieve gevolgen voor onze aardbol. Vleesproductie leidt tot een toename in de uitstoot van broeikasgassen, het gebruik van land & water en het reduceert de biodiversiteit. Meelwormen en plantaardige ingrediënten hebben een veel lagere impact op het milieu dan vlees. Bij Imby proberen we al onze ingrediënten in België en de buurlanden aan te kopen en produceren we in Gent (België) om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarnaast ondersteunen we hiermee de lokale economie. Dankzij onze zorgvuldig samengestelde receptuur voor katten die samengesteld werd door dierenartsen, wordt ook ons kattenvoer als compleet beschoud en is het bovendien een zeer goede voeding om allergieën en nierklachten te vermijden.

Dierenartsen over kattenvoer met insecten

Onze insecten kattenbrokken zijn ontwikkeld door nutritionisten en dierenartsen. Ze worden bovendien ook frequent verkocht in dierenartspraktijken en worden erkend als een hypoallergene, complete voeding. Dierenartsen zien vele voordelen in insecteiwit aangezien dit een heel hoog aminozuur gehalte bevat, wat exact de behoeften van katten tegemoetkomt. Daarnaast bevatten insecten geen schadelijke voedingsstoffen die wel frequent voorkomen in vlees of vis. Denk hierbij aan groeihormonen of anitbiotica. De Imby recepturen bieden de kat bovendien ook een stevige ondersteuning voor de nieren dankzij licht verteerbare eiwitten en daarnaast de toevoeging van veenbessen. Tot slot is het mooi meegenomen dat kattenvoer op basis van insecten vele malen duurzamer is dan vlees, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit of voedingsstoffen. De meeste dierenartsen zijn dan ook snel overtuigd van dit type product.

 

Vegan kattenvoer

Honden zijn onmivoren en kunnen perfect overleven op plantaardige voeding. Katten zijn echter obligate carnivoren en hebben bepaalde aminozuren nodig (zoals taurine) die heel moeilijk terug te vinden zijn in plantaardige voeding. Je kat dus vegan kattenvoer geven, is geen goed idee. Een aminozuur tekort kan op een korte periode lijden tot lichamelijke klachten bij je geliefde viervoeter en kan het leven van je kat zelfs in gevaar brengen. Kattenvoer met insecten biedt echter wel een volwaardig alternatief aan traditioneel vlees of vis. Zoals eerder vermeld zijn insecteiwitten enorm rijk aan aminozuren en vormen ze dus een perfecte vleesvervanger.