Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

5 Voordelen van graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer heeft een aantal voordelen zoals een vlottere spijsvertering, een gezondere huid en een lagere kans op allergieën. Ontdek hier de 5 grootste voordelen van graanvrije voeding.

Graanvrij hondenvoer voordelen

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De belangrijkste voordelen van graanvrij hondenvoer zijn een betere spijsvertering, een gezondere huid, meer energie en nog veel meer. Het graanvrije hondenvoer is al een tijdje populair en het is niet moeilijk om te zien waarom.

In plaats van de brokken op te vullen met voedingslege ‘graanvullers’, maakt graanvrij hondenvoer gebruik van andere hoogwaardige ingrediënten. Denk hierbij aan peulvruchten en groenten die de leegte opvullen en daarbij verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Met dat in gedachten kijken we in de blog van vandaag in detail naar 5 van de belangrijkste voordelen van graanvrij hondenvoer.

  • Spijsvertering
  • Allergieën
  • Huid en vacht
  • Verhoogd energieniveau
  • Grotere voedingsbalans

1. Bevordert een gezonde spijsvertering

Een van de belangrijkste voordelen van graanvrij hondenvoer is ongetwijfeld dat het een gezonde spijsvertering bij honden bevordert. Granen kunnen moeilijk verteerbaar zijn voor honden, wat leidt tot een opgeblazen gevoel en onregelmatigheden met hun stoelgang en de consistentie van hun ontlasting. Door over te stappen op graanvrij hondenvoer kun je helpen om een aantal van deze spijsverteringsproblemen voor je hond te verlichten. Graanvrije hondenvoeding bevat een hoger percentage licht verteerbare koolhydraten die rijk zijn aan voedingsvezels – zoals zoete aardappelen. Hierdoor wordt je pluizige vriend gelukkiger en wordt jouw leven gemakkelijker!

2. Vermindert het risico op allergische reacties

Hoewel voedselallergieën meestal veroorzaakt worden door dierlijke eiwitten (kip, rund of lam), zijn ook allergieën voor granen en gluten geen uitzondering. Of het nu gaat om een regelrechte allergie of iets minder ergs (hoewel niet minder ongemakkelijk voor je hond) zoals het Prikkelbare Darm Syndroom, granen staan erom bekend dat ze allergieën en intoleranties bij honden kunnen veroorzaken.

Graanvrij betekent niet per se hypoallergeen. Aangezien zowel gluten als granen veel voorkomende intoleranties bij honden zijn, is overstappen op een graanvrije optie voor veel honden de voorkeursoptie. Uiteindelijk is het de vraag waarom je het risico zou nemen dat je hond ziek wordt, als er zulke smakelijke graanvrije alternatieven zijn!

Het is een veel voorkomende (maar onjuiste overtuiging) dat graanvrij gelijk staat aan voeding zonder koolhydraten, en dus zonder smaak en energie die langzaam vrijkomt. Dit is absoluut niet waar. Graanvrij hondenvoer haalt zijn koolhydraten gewoon uit niet-graanbronnen, zoals aardappelen of erwten! Het gebruik van granen helpt dus allergieën voorkomen, terwijl het nog steeds heerlijk smaakt – een win-win situatie!

3. Verbeterde huid en vacht

Een graanrijk dieet kan leiden tot overmatige jeuk en een schilferige huid, iets wat erg ongemakkelijk is voor je hond. Hoewel dit niet altijd het geval is, zijn veel gangbare graanbrokken van grote merken ook van lage kwaliteit qua voeding, wat kan leiden tot een doffere, minder glanzende vacht.

In dit geval zijn het niet per se de granen zelf die het probleem veroorzaken, maar het feit dat hondenvoer op basis van granen over het algemeen ook slecht van voeding is. Graanvrij hondenvoer wordt meestal samengesteld met de nadruk op gezondheid, en is dus meestal sowieso voedingsrijker!

4. Verhoogd (en constanter) energieniveau

Neem even de tijd om dit gedachte-experiment uit te voeren. Heb je ooit een kom cornflakes met merkgranen gegeten als ontbijt en had je een paar uur later weinig energie? Dat komt omdat deze ontbijtgranen alleen koolhydraten van lage kwaliteit bevatten, die het lichaam heel snel verbruikt. Ze worden gemakkelijk afgebroken en daarom veel sneller door het lichaam verteerd, dus de energie die je hebt gekregen door het eten wordt heel snel verbruikt.

Dezelfde logica is van toepassing op hondenvoer. Als je je hond graanvoer van lage kwaliteit geeft, krijgt hij niet dezelfde verzadiging of brandstof die hij zou krijgen van de complexere koolhydraten die je meestal vindt in graanvrij hondenvoer. Het eindresultaat is een hond die langer een vol gevoel heeft, zonder de chaotische pieken en dalen in energie. Onthou dus dat je simpele koolhydraten in de vormen van granen best vermijd in hondenvoer.

5. Graanvrij hondenvoer biedt (meestal) een betere voedingsbalans

Over het algemeen biedt graanvrij hondenvoer een betere mix van koolhydraten, eiwitten en vetten dan hun graanproducten. Dat komt omdat granen vaak door hondenvoerfabrikanten worden gebruikt als een goedkope manier om hun product voller te maken. Hierdoor kan er meer product verkocht worden met mindere kosten voor de grondstoffen. 

Graanvrij hondenvoer wordt meestal geproduceerd met de gezondheid van de hond als top prioriteit. Dit betekent dat er een meer afgeronde brokjesformule (of natvoerformule) kan worden samengesteld, met ingrediënten van hogere kwaliteit en meer variatie.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.