Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Vijf goede redenen om je hond geen vlees meer te voeden!

Een Rottweiler die ligt.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Mensen vragen zich vaak af om het wel verstandig is om je huisdier geen vlees meer te voeden. Hieronder kan je alvast 5 overtuigende redenen vinden om vlees voor altijd te bannen uit het dieet van uw hond!

1. Vlees is grootste oorzaak van voedingsallergieën

Wist je dat meer dan 10% van alle honden met een allergie te kampen hebben? De overgrote meerderheid zijn voedingsallergiën die worden veroorzaakt door rundsvlees, kip of zuivelproducten, dierlijke eiwitten dus. Deze allergiën worden vaak opgelost door op voeding over te schakelen op basis van insecteiwitten of plantaardige ingrediënten. Bijzonder weinig allergiën worden namelijk gekoppeld aan insectproteïnen.

2. Honden en katten consumeren 20% van alle vleesconsumptie

Helaas heeft dit als nare gevolg dat de voetafdruk van onze huisdieren bijzonder groot is. De meeste honden en katten eten namelijk elke dag vlees en vergroten daarmee de vraag naar vleesproducten. Wist je dat er voor 100 gram proteine, tot wel 50 keer meer CO2 uitgestoten wordt voor rundsvlees in vergelijking met insecteneiwit? Nu je het wel weet, hoog tijd om daar iets aan te veranderen! Bekijk onze recepturen hier.

3. Er zijn evenwaardige alternatieven voor handen

Zoals insectproteïnen bijvoorbeeld! Insectenpoeder is tot 3 keer rijker in eiwitten en komt zonder de nadelen van vlees. Ze zijn quasi CO2 neutraal en worden volledig op natuurlijke producten groot gebracht. Daarnaast zijn ook plantaardige proteïnen een goede optie. Bij Imby voegen we voldoende vitaminen en aminozuren toe, om ook onze plantaardige voeding een complete voeding te maken voor uw hond.

4. Honden zijn omnivoren en vinden vleesalternatieven super lekker

Honden zijn doorheen de laatste jaren geëvolueerd naar omni-voren. Het blijft wel enorm belangrijk dat ze dagelijks voldoende eiwitten consumeren. Bij Imby voorzien we verschillende eiwitgehaltes per leeftijdscategorie en grootte. Zorg dus dat je telkens de juiste receptuur voor jouw viervoeter selecteert.

5. Goedgekeurd door de dierenarts!

Intussen zijn er meer en meer dierenartsen die ook overtuigd zijn van voeding op basis van insecteiwitten. In het Imby netwerk zijn intussen reeds meerdere dierenartsen aangesloten die onze voeding graag aanbevelen aan hun klanten. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook goed voor de gezondheid dus!

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.