Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

De voordelen van vegan hondenvoer

Tegenwoordig is vegan hondenvoer niet weg te denken uit de rekken van de dierenspeciaalzaak. En dat is niet zonder reden! Vegan hondenvoer heeft namelijk tal van gezondheidsvoordelen voor je huisdier. Lees hieronder over de voordelen van een plantaardig dieet voor je hond.

Vegan hondenvoer

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Waarom vegan hondenvoer geven en wat is het verschil met vegetarisch hondenvoer?

Vegan hondenvoer is een voeding die volledig is samengesteld op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Dit wil zeggen dat er geen dierlijke eiwitten in aanwezig zijn. Bij hondenvoer op vleesbasis wordt er gewerkt met dierlijke eiwitten, wat gezondheidsrisico’s kan verhogen. Uit onderzoek blijkt dat een dieet op vleesbasis kan leiden tot overgewicht, voedselallergieën, neurologische ziekten en spieraandoeningen.

Vegetarisch en vegan hondenvoer daarentegen onderhouden het gewicht van je hond, werken ontstekingsremmend, zijn allergie vriendelijk en verlagen de kans op neurologische ziektes en spieraandoeningen. Vegan en vegetarische hondenvoeding is natuurlijk niet hetzelfde. Het verschil zit in de samenstelling. Vegetarische hondenvoeding is gemaakt op basis van eieren en zuivel en kan bijgevolg nog steeds dierlijke ingrediënten bevatten. Vegan hondenvoeding wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is rijk aan plantaardige eiwitten. Beide recepturen zijn wel telkens vrij van vlees en vis.

Bevat vegan hondenvoer alle noodzakelijke voedingsstoffen?

Over vegan hondenvoeding wordt vaak gespeculeerd dat je hond essentiële voedingsstoffen mist. Hierbij wordt verondersteld dat de voeding een gebrek aan ewitten en vetten bevat, die wel in vlees te vinden zijn. De compleetheid van vegan hondenvoer hangt echter volledig af van de samenstelling van het voer. Zo kan het zijn dat je bij bepaald vegan hondenvoer nog extra supplementen moet geven om een compleet dieet te garanderen. Er bestaan echter voldoende merken vegan hondenvoer die wel compleet zijn en geen supplementen of aanvullingen vereisen. De plantaardige voeding van Imby is bijvoorbeeld een complete voeding die geen aanvullingen vereist. Ons vegan hondenvoer is zodanig samengesteld dat je hond de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt zonder nood voor additieven en supplementen. Het is rijk aan eiwitten, mineralen, vetten en allergenen om je viervoeter van de nodige dagelijkse energie te voorzien.

Eigenschappen van vegan hondenvoer

Kan vegan hondenvoer helpen met gewichtsproblemen?

Vandaag de dag kampen honden steeds vaker met overgewicht. Hoewel overgewicht op zich niet meteen problematisch lijkt, kan dit ernstige gevolgen hebben op lange termijn. Honden met overgewicht hebben meer kans om last te krijgen van artritis, diabetes, leverkanker en hartziekten. Daarnaast kan het ook de levensverwachting van je hond met 2 jaar verminderen. Op korte termijn kan je hond problemen krijgen met mobiliteit doordat de beenderen en gewrichten extra gewicht moeten verdragen. Die verhindering maakt het moeilijker voor je hond om zich vrij te bewegen. Als je hond niet kan bewegen hoe hij wil, zal dit zorgen voor gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Overgewicht zorgt logischerwijs ook voor trage ademhaling en lage energieniveaus, wat de levenskwaliteit van de hond drastisch vermindert.

Vegan hondenvoer en natuurlijk hondenvoer kan je gebruiken als oplossing maar ook als preventiemiddel voor overgewicht. Doordat het voer is samengesteld op basis van licht en makkelijk verteerbare ingrediënten, zal je hond gemakkelijk overmatig gewicht verliezen. Het dieet bestaat uit fruit en groenten wat in vergelijking met vlees veel minder calorieën bevat, maar wel hoger is in voedingsgehalte. Dit maakt dat de hond makkelijker overtollig gewicht verliest. Als preventiemiddel houdt vegan hondenvoeding het gewicht van de hond op peil omdat het op constante basis de energieniveaus vernieuwt. Voor honden die worstelen met overgewicht of honden waarbij u overgewicht probeert te vermijden raden we aan om Imby plantaardig hondenvoer te kopen.

Vegan hondenvoer en ontstekingsremmende eigenschappen

Onderzoekers hebben aangetoond dat hondenvoer op vleesbasis het risico verhoogt op ziektes zoals nierfalen, nierziekten, neurologische ziekten, en bloedstoornissen. Dit komt niet voor bij vegan hondenvoer dankzij de ontstekingsremmende natuur van de plantaardige ingrediënten. Wat houdt dat precies in? Wanneer hondenvoer vegan is gemaakt, bevat deze uitsluitend ingrediënten van natuurlijke basis, wat je hond zal helpen bij gewrichtspijn of artritis.Vegan hondenvoeding kan daarom bij uitstek interessant zijn als je een oudere hond hebt die worstelt met mobiliteit.

Een vegan dieet beschermt de gezondheid van je huisdier en werkt preventief in vele gevallen. Bij honden die zijn overgeschakeld naar een plantaardig hondenvoer, zien we minder gevallen van kanker, een regressie van artritis en een vermindering van cataract. In vergelijking met honden die vlees eten, is het risico op nierfalen, neurologische ziekten en bloedstoornissen veel hoger. Bij het geven van vlees, moet je ook oppassen voor rauw vlees. Dit kan namelijk het verteringssysteem van je hond infecteren met bacteriën als salmonella en E.Coli. Om dit alles te vermijden is vegan hondenvoer of vegetarisch hondenvoer de ideale oplossing. Je hond loopt minder risico op ziektes dankzij de uitgebreide lijst van voedingsstoffen die terug te vinden zijn in plantaardige ingrediënten.

Vegan hondenvoer tegen allergieën bij honden

Vaak veroorzaken dierlijke eiwitten allergische reacties bij huisdieren. Met dierlijke eiwitten bedoelen we de eiwitten die zijn terug te vinden in kip, zuivelproducten, lamsvlees, eieren, varkensvlees, vis en konijn. Een allergische reactie kan heel breed zijn. Dit kan gaan over diarree, overgeven, verteringsproblemen, huiduitslag, pijn aan de gewrichten en artritis. Experts hebben bewezen dat de allergieën bij honden meestal worden veroorzaakt door dierlijke eiwitten en dat door over te stappen van dierlijk naar plantaardig voer, je hond minder last meer zal hebben van deze allergische reacties. 

Door de overstap te maken naar vegan hondenvoer zal jouw hond dus minder kans hebben op een allergisch reactie en meer weerbaar zijn voor ziektes en infecties. Allemaal goede redenen dus om je hond vegan te laten gaan met Imby Pet Food.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.