Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Waarom kiezen voor vegan hondenvoer?

Er zijn meerdere redenen waarom iemand kiest voor vegan hondenvoer. Zo zijn er mensen die ervoor kiezen omwille van gezondheidsredenen, omwille van klimaatbezorgdheid of omwille van het ethische aspect. In dit artikel duiken we dieper in op deze verschillende aspecten.

De voordelen van vegan hondenvoer

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Wat is vegan hondenvoer?

Vegan hondenvoer is een voeding voor de hond waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke ingrediënten. Dit wil zeggen dat er geen vlees of vis wordt gebruikt, maar ook geen ingrediënten die een dierlijke oorsprong kennen, zoals eieren of zuivelproducten. In de plaats worden andere voedingsbronnen gebruikt, zoals peulvruchten, groenten, fruit of granen. Sommige merken vegan hondenvoer maken ook gebruik van synthetische voedingsstoffen om het hondenvoer compleet en gebalanceerd te maken. Bij Imby maken we enkel gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten in ons plantaardig hondenvoer. Enkel de vitamine D3 zijn afkomstig van lanoline, wat zijn oorsprong vindt in schapenwol. Schapen hoeven hiervoor niet geslacht te worden, maar worden aan het begin van de zomer geschoren.

Het is belangrijk om te melden dat niet alle merken van vegan hondenvoer evenwaardig zijn. Het is daarom belangrijk om telkens aandachtig naar de samenstelling te kijken, om zo te verzekeren dat je hond voldoende voedingsstoffen in het dieet heeft. Idealiter bevat het plantaardig hondenvoer een eiwitpercentage van rond de 24% of meer. Het is daarnaast ook raadzaam om een uitgebreide ingrediëntenlijst te verkiezen boven een beperkte ingrediëntenlijst. Honden hebben nood aan 10 aminozuren in hun voeding die hun lichaam zelf niet kan aanmaken. Aangezien geen enkel plantaardig ingrediënt alle 10 aminozuren in een hoge dosis bevat, is het raadzaam om verschillende plantaardige ingrediënten te combineren, zodat de finale samenstelling wel de nodige hoeveelheden bevat van elk aminzuur.

Eigenschappen van vegan hondenvoer

IS VEGETARISCH EN VEGAN HONDENVOER GEZOND?

Vegan hondenvoer is zeker gezond voor je hond, zolang het correct geformuleerd is en voldoende voedingsstoffen bevat. Hiermee verwijzen we naar eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en koolhydraten. Een bezorgdheid dat sommige hondeneigenaars hebben is het tekort aan vitamine D3 of aan taurine, die meestal in dierlijke voedingsstoffen gevonden wordt. Vele merken die hondenvoer vegan maken, gebruiken daarom synthetische ingrediënten om deze tekorten aan te zuiveren en een gebalanceerd hondenvoer te maken. Alsmaar vaker wordt vegan hondenvoer aanbevolen door dierenartsen, aangezien sommige studies aanwijzen dat een hond hierdoor langer en gezonder kan leven.

KAN VEGAN HONDENVOER HELPEN BIJ ALLERGIEËN?

Het gebruik van vegan of vegetarische hondenvoeding kan een ideale oplossing bieden voor honden die last hebben van een voedselallergie. Dit type allergie wordt meestal veroorzaakt door dierlijke eiwitten zoals kip, rund of lam en daarnaast door granen zoals gerst, tarwe en maïs. Alle recepturen van Imby zijn vrij van deze allergenen en kunnen dus een perfecte oplossing bieden voor honden met een voedselallergie.

Vegan hondensnacks

Kan een hond vegetarisch en vegan hondenvoer verteren?

Honden zijn omnivoren, wat wil zeggen dat ze zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten goed kunnen verteren. Ze zijn dus perfect in staat om alle noodzakelijke voedingsstoffen uit vegan hondenvoer te halen, zolang deze gebalanceerd geformuleerd werd. Aangezien sommige hondenrassen moeite hebben om bepaalde dierlijke eiwitten te verteren, kan een vegetarisch hondenvoer een goed alternatief aanbieden. Let hierbij wel op de samenstelling en vermijd een te grote hoeveelheid granen. Het is prima om bijvoorbeeld 20% granen in een dieet te hebben, maar wanneer het percentage hoger ligt dan 35%, dan kunnen sommige honden ook last krijgen van hun vertering.

Waarom is vegan hondenvoer beter voor het klimaat?

Het is een welbekend feit dat veeteelt een enorm zware impact heeft op onze planeet. Veeteelt gaat gepaard met een hoge uitstoot aan methaangassen. Daarnaast zijn er ook enorm grote oppervlaktes nodig om gewassen te telen die als voedingsbron dienen voor koeien, kippen of schapen. Vaak worden er gigantisch grote bossen gerooid om ruimte te maken voor de teelt van gewassen. Minder bomen betekent dan weer dat er minder CO2 uit de lucht omgezet kan worden naar zuurstof. Tot slot vereisen dieren ook een groot deel van de verswater bronnen en zorgen hun uitwerpselen bovendien voor een verontreiniging van het grondwater. Het voordeel van vegan hondenvoer is dat de plantaardige ingrediënten geen methaangassen uitstoten en ook het grondwater niet verontreinigen. Bovendien wordt de voedselketen korter gemaakt door de eiwitten van planten rechtstreeks aan honden te voeden, in plaats van ze eerst door koeien of kippen te laten omzetten in dierlijke eiwitten. Hierdoor wordt de voedselketen een stuk efficiënter.

Is vegan hondenvoer vrij van dierenleed?

Aangezien er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt, is vegan hondenvoer vrij van dierenleed. Het maakt uitsluitend gebruik van plantaardige ingrediënten en vermijdt vlees, vis of afgeleide dierlijke producten.

Waar kan je vegan hondenvoer kopen?

Vegetarisch hondenvoer en vegan hondenvoer is steeds meer beschikbaar in bepaalde dierenwinkels, maar niet altijd. Het aanbod is meestal ruimer online. De voeding van Imby kan je simpelweg via onze webshop kopen en deze wordt vervolgens binnen de 48 uur geleverd aan huis met een CO2 neutrale bezorging. Gezond, lekker en klimaatvriendelijk!

WAT IS HET BESTE VEGAN HONDENVOER?

De beste merken vegan hondenvoer zijn compleet en evenwichtig. Ze hebben een eiwitpercentage rond de 25% en maken gebruik van een breed assortiment van plantaardige ingrediënten. Dit is noodzakelijk om te garanderen dat de voeding alle 10 essentiële aminozuren bevat. Vegan hondenvoer dat bijvoorbeeld 50% aardappel of 50% rijst bevat, is geen gebalanceerde voeding en bevat een risico dat het niet voldoende aminozuren bevat. Zoek daarom naar een vegetarisch hondenvoer dat gebruik maakt van verschillende plantaardige ingrediënten, zoals zoete aardappel, groene erwten, linzen, rijst, naakte haver, brocolli enzovoort. De beste producten worden daarnaast meestal ook lokaal geproduceerd. Zo verklein je de afstand die nodig is om de ingrediënten te transporteren en heb je bovendien een hogere kans dat er verse voedingsstoffen gebruikt worden in het productieproces.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.