Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Allergieën voor hondenvoer begrijpen

Allergieën voor hondenvoer komen frequent voor en de symptomen kunnen variëren van kleine ongemakken tot ernstige klachten. In vele gevallen kan het vermijden van bepaalde eiwitten en anti allergie hondenvoer al wonderen doen.

Allergieën voor hondenvoer

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Allergieën voor hondenvoer komen frequent voor en de symptomen kunnen variëren van kleine ongemakken tot ernstige klachten. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van symptomen van allergieën bij honden, zodat je de juiste diagnose kan stellen en tijdig kan ingrijpen. Het gebruik van een hondenvoer tegen allergieën en het vermijden van dierlijke eiwitten is meestal een eerste stap richting de oplossing.

Wat is een allergie voor hondenvoer?

Een hondenvoer allergie treedt op wanneer je hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten die in de voeding voorkomen. Het gaat hier specifiek om de eiwitten die in de voeding aanwezig zijn. De meest frequente allergenen in hondenvoer zijn rund, kip, lam, varken en zuivelproducten. Daarnaast zijn ook ingrediënten zoals tarwe, gerst, maïs, soja en vis afgeraden. Wanneer een hond een ingrediënt consumeert waar hij allergisch voor is, zal dit een reactie triggeren van het immuunsysteem. Het immuunsysteem zal namelijk verkeerdelijk denken dat de voedingsstof een schadelijke component is en produceert een allergische reactie als waarschuwing. Een hondenvoer allergie komt bij sommige rassen frequenter voor dan andere.

Allergie hondenvoer symptomen

De meest voorkomende symtomen van een hondenvoer allergie zijn jeuk, krabben, slechte darmwerking en zelfs ademhalingsproblemen. Je hoeft niet te panikeren als je hond een keertje aan de oren krabt. Zie je echter dat dit frequent gebeurt en vaak op dezelfde plaats, controleer dan in de eerste plaats op huidirritaties bij je hond. Indien de problemen blijven aanhouden, raadpleeg dan zeker je dierenarts.

Hondenvoer tegen allergie

De diagnose van een hondenvoer allergie

Er zijn 2 manieren om een allergie hondenvoer te testen: een eliminiatiedieet of een bloedtest. Bij het eliminatiedieet ga je bepaalde ingrediënten periodiek uitsluiten van het dieet. Hierbij is het aangewezen om over te schakelen op hondenvoer voor allergische honden, ook wel anti allergie hondenvoer hondenvoer genoemd. Anti allergie hondenvoer bevat meestal een heel beperkte selectie eiwitbronnen en maximaal 1 dierlijke eiwitbron. Voorbeelden hiervan zijn hondenvoer met insecteiwitten, alsook vegan hondenvoer. Wees je bovendien bewust dat een hondenvoer met beperkte ingrediënten niet altijd een hypoallergeen hondenvoer is. 

Het grote nadeel aan het eliminiatiedieet is dat het een lange tijd kan duren alvorens je de oorzaak van de allergie hebt ontdekt. Je moet elk dieet al minstens 3 weken voeden alvorens je een eerste impact kan zien en als er dan nog steeds allergische klachten zijn, dan moet je opnieuw overschakelen op een nieuw dieet. Bij een bloedtest zal men controleren of het bloed antilichamen bevat voor bepaalde voedingsstoffen. Een bloedtest kan wel vrij duur zijn en biedt ook niet altijd 100% garantie op een goede oplossing.

Het beste hondenvoer voor allergische honden

Een basisregel voor hondenvoer voor allergie, ook wel hypoallergeen hondenvoer genoemd, is dat het geen eiwitten en koolhydraten bevat van vaak-voorkomende allergenen. Hierbij denk je best aan kip, rund, lam, zuivelproducten, tarwe en gerst. Daarnaast geef je best een voorkeur aan een enkelvoudige eiwitbron die niet vaak voorkomt. Denk hierbij aan kangeroe, paard of insecteiwitten. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar hondenvoer met insecten omdat dit bij minder dan 2% van alle honden een allergische reactie veroorzaakt en tegelijkertijd geen dierenleed met zich meebrengt. Daarnaast biedt ook plantaardig hondenvoer vele voordelen voor honden met allergie klachten, zolang het geen gerst, tarwe, maïs of soja bevat. Vele honden zijn na enkele weken verlost van hun allergie, nadat ze overschakelen op hondenvoer anti allergie. Meer kan info kan je ook terugvinden in onze complete gids over hypoallergeen hondenvoer.

Hondenvoer tegen allergie

Hoe kan ik allergische klachten bij mijn hond preventief aanpakken?

Het kan geen kwaad om je viervoeter een hondenvoer voor allergie te geven, ondanks dat je hond geen allergische klachten heeft. Let hier wel altijd op dat de voeding voldoende eiwitten bevatten, voornamelijk tijdens de groeifase. Hypoallergeen hondenvoer is namelijk even voedzaam dan traditioneel hondenvoer en bevat vaak minder bewerkte ingrediënten, wat de gezondheid alleen maar ten goede komt. Heeft je hond reeds last van allergische klachten? Hou je dan vast aan een vast regime met anti allergie hondenvoer en trakteer niet op onbekende tussendoortjes of snacks. Dit kan het risico alleen maar verhogen dat je hond een ingrediënt opneemt waar allergisch op gereageerd wordt.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.