Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

De voordelen van het voeren van hypoallergeen voedsel voor uw hond

Hypoallergeen hondenvoer blijft winnen aan populariteit bij hondeneigenaars. Dit is niet merkwaardig. Het helpt namelijk om allergieën te vermijden en biedt daarnaast ook veel voordelen voor honden die geen allergische klachten ondervinden.

Vegan hondenvoer is gezond

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer wordt geproduceerd met ingrediënten die een lage kans bieden op een allergische reactie bij je hond. De voeding wordt ontwikkeld om allergische symptomen te reduceren, zoals jeuk, krabben, huidirritaties, oorontstekingen en maaginfecties. Ontdek meer informatie in ons artikel omtrent de symptomen van een voedselalllergie. Hypoallergene hondenvoeding wordt meestal gemaakt met nieuwe eiwitbronnen en een beperkte lijst van ingrediënten. Dit verlaagt namelijk de kans op een allergische reactie. Voorbeelden hiervan zijn insecteiwitten of plantaardige eiwitbronnen zoals erwten en linzen. Daarnaast worden ook ingrediënten zoals tarwe, soja en zuivelproducten frequent vermeden.

Wat zijn hypoallergene ingrediënten voor honden?

Ingrediënten worden als hypoallergeen beschouwd in hondenvoer, als ze een zeer lage kans op een allergie bevatten. In het algemeen wordt aangenomen dat minder dan 2% van alle honden allergisch mag reageren op een ingrediënt, alvorens dit als hypoallergeen mag worden geclaimd. De allergenen in hondenvoer zitten bijna altijd in de eiwitbronnen die in de voeding verwerkt worden. Meestal gaat het hier om kip, rund, lam of zuivelproducten. Granen zoals tarwe, gerst en maïs zijn in mindere mate de oorzaak van een allergie bij je hond. De beste hypoallergene hondenvoer vermijdt dan ook het gebruik van deze ingrediënten om de kans op een allergie te reduceren. In de plaats worden alternatieve voedingsstoffen gebruikt zoals insecteiwitten, erwten, zoete aardappel of tapioca. Ook unieke vleessoorten zoals kangeroe of paardenvlees kunnen een oplossing bieden, maar dat vinden vele mensen dan weer niet ethisch om te gebruiken.

Eigenschappen van vegan hondenvoer

Wat is het beste hondenvoer voor gevoelige magen?

Wanneer je hond last heeft van gevoelige darmen, kan hypoallergeen hondenvoer een uitweg bieden. Het is namelijk aangeraden om slechts 1 kwalitatieve eiwitbron te gebruiken en daarnaast het aantal andere ingrediënten te beperken. Zo verklein je de kans op een voedingsstof die niet goed verteerd wordt door je hond. Daarnaast kan het ook helpen om een voedingssupplement voor honden met prebiotica of probiotica te geven. Dit zal de darmflora bevorderen en kan helpen bij een vlotte vertering en een stevige stoelgang.

Wat zijn de voordelen van hypoallergeen hondenvoer?

De grootste voordelen van hypoallergeen hondenvoer kan je samenvatten in 4 argumenten:

  • Een vermindering van allergische klachten: Dit is meestal de hoofdreden waarom klanten overschakelen op hypoallergene hondenvoeding. Symtomen zoals huidirritaties en jeuk zullen mogelijks verdwijnen of verminderen door het veranderen van voeding.
  • Verbeterde spijsvertering: Natuurlijk hondenvoer meteen hypoallergene ingrediënten is vaak gemakkelijker te verteren dan traditioneel hondenvoer. De voeding bevat namelijk hoogwaardige voedingsstoffen die minimaal bewerkt zijn, wat de vertering ten goede komt. Ook het gebruik van een beperkt aantal ingrediënten zal je snel helpen concluderen welke ingrediënten mogelijks niet goed verteerd worden door je viervoeter.
  • Verhoogde immuniteit: Hypoallergeen hondenvoer dat compleet is geformuleerd, bevat alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Zelfs als je hond dus geen allergische klachten heeft, dan blijft hypoallergeen hondenvoer een perfecte voeding om de actieve levensstijl van je hond te ondersteunen. Bovendien bevatten de voedingsstoffen vaak voordelen voor een gezonde huid en vacht, een sterke immuniteit en een verhoogd energieniveau.
  • Duurzaam: Niet alle merken hypoallergene hondenvoeding zijn duurzaam. Wanneer er echter gebruik wordt gemaakt van alternatieve eiwiten zoals insecten of plantaardige ingrediënten, dan kan men wel spreken van een duurzame voeding die goed is voor de planeet. Eén kilo insecteneiwit heeft een veel lagere CO2 uitstoot, landverbruik en waterverbruik in vergelijking met één kilo eiwitten afkomstig van vlees. Het is dus niet alleen een gezonde keuze voor je hond, maar ook voor onze mooie planeet.
 

Meer informatie kan je terugvinden in onze complete gids over hypoallergeen hondenvoer die dieper ingaat op symptomen, oorzaken en oplossingen voor allergieën bij honden.

 

Tips om je hond op de herfst voor te bereiden

Is biologisch hondenvoer ook hypoallergeen?

Bij de productie van biologisch hondenvoer wordt er enorm gelet op de herkomt van de ingrediënten. Alle ingrediënten dienen namelijk zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen geteeld te worden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met duurzaamheid en dierenwelzijn. Biologisch hondenvoer is dus zeker een verantwoorde keuze indien je op zoek bent naar een kwalitatief hondenvoer dat de omgeving respecteert. Er wordt echter niet noodzakelijk rekening gehouden met allergenen. Biologisch hondenvoer is dus niet hypoallergeen en kan nog steeds allergieën veroorzaken bij je viervoeter.

Zijn voedingssupplementen voor honden noodzakelijk?

Wanneer je huisdiervoeding compleet en gebalanceerd is, bevat deze alle noodzakelijke voedingsstoffen die je hond of kat nodig heeft. Het is in de meeste gevallen dus niet nodig om voedingssupplementen voor honden te gebruiken, zolang het prima loopt met de gezondheid van je hond. Wanneer je hond echter last heeft van bepaalde kwaaltjes (angst, huidproblemen, vertering,…) dan kan het wel aangewezen zijn om een voedingssupplement te gebruiken. Let hierbij voornamelijk op de actieve ingrediënten die worden toegevoegd aan het supplement en de hoeveelheden. Deze bepalen namelijk of het supplement effectief zal werken.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.