Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Wat zijn de selectiecriteria voor het beste katten droogvoer?

Het beste droogvoer voor katten is rijk aan eiwitten, bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en valt bovendien in de smaak bij elke kat.

Beste katten droogvoer

Als kattenbaasje wil je enkel het beste voor je dierbare vriend. Denk maar aan het kopen van de meest uitgeruste krabpaal, speelhengels of laser. Maar ook het selecteren van het beste droogvoer voor katten is een uitdaging. Katteneigenaars willen niet enkel het beste droogvoer voor hun katten qua voedingswaarden maar voornamelijk de smaak moet uitmuntend zijn. Het is dan ook geen geheim dat onze pluisballen in het algemeen zeer kieskeurige eters zijn.

Keuze: natvoer of droogvoer voor katten

Indien je het beste droogvoer voor je kat wil kiezen, zijn zowel nat- als droogvoer een optie. Voornamelijk de kwaliteit en smaak van de voeding zijn doorslaggevende factoren. Bij Imby zijn we grote fan van droogvoer voor katten. We sommen graag even de voordelen op voor goed droog kattenvoer in vergelijking met natvoer:

  • Het beste droogvoer voor katten bevat een sterke concentratie voedingsstoffen en is van hoge kwaliteit. Dit wil zeggen dat de brokken zeer rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Zoals je waarschijnlijk wel reeds vermoedde, bevat natvoer voornamelijk een hoog percentage vocht (soms wel tot 85%). Je kat zal dus een veel grotere hoeveelheid natvoer moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen in vergelijking met droogvoer. Het Imby kattenvoer op basis van insecten zit boordevol gezonde voedingsstoffen (o.a. zoete aardappel, spirulina, appels, veenbessen en wortels) waardoor je huistijger nooit tekort zal hebben aan mineralen en vitaminen. Met het hoog percentage eiwitten (38%) afkomstig van ons insectenpoeder, kunnen we bovendien spreken van een complete en gebalanceerde voeding voor je huisdier.
  • Daarnaast is droogvoer voor katten zeer goed houdbaar en blijft het een lange tijd kwalitatief. Zowel in de geopende verpakking alsook in de voederbak blijven de brokken gedurende vele dagen vers, zolang je de verpakking dagelijks goed afsluit. Katten eten telkens kleine hoeveelheden doorheen de dag, waardoor droogvoer ideaal bij deze eetstijl past. Natvoer daarentegen koop je best in enkelvoudige porties. Het is niet aangeraden om een geopend blik natvoer meerdere dagen te bewaren.
 
  • Door de harde structuur van het droogvoer moet je kat goed kauwen. Op die manier worden de tanden van je kat goed gereinigd en wordt tandsteen verwijderd. Met natvoer daarentegen heb je het tegenovergestelde effect. Hier zal je goed moeten opletten voor tandsteen en tandbederf, aangezien er geen natuurlijke reiniging zal plaatsvinden van het gebit.
  • Een laatste, maar niet onbelangrijk voordeel voor katteneigenaars: de geur van droogvoer is minder intens dan deze van natvoer en vaak zijn de uitwerpselen ook ietsje steviger.
 

Maar hoe kies je nu best voor nat- of droogvoer voor je kat? In principe is droogvoer voldoende voor je kat maar indien je wenst, kan je beiden combineren om er zo alle voordelen uit te halen. Het grote voordeel van natvoer is dat je kat een hydratatieboost krijgt van natvoer. Aangezien katten niet altijd gemakkelijke drinkers zijn, kan dit helpen om nierklachten te vermijden.

Welke andere eigenschappen bevat het beste katten droogvoer?

In je zoektocht naar de beste droge kattenbrokken, kijk je best eerst naar de ingrediëntenlijst. Het eerste ingrediënt op de lijst duidt aan welke voedingsbron het meest aanwezig is in de voeding. Kwalitatieve eiwitbronnen zoals vers vlees, verse vis of insecteneiwit, zorgen voor een hoog percentage eiwitten in de finale voeding. Vergeet niet dat katten obligate carnivoren zijn, wat wil zeggen dat zij dierlijke eiwitten, zoals insecteiwitten, nodig hebben in hun dieet. Deze eiwitten bevatten namelijk aminozuren zoals taurine waar katten een hoge behoefte aan hebben. Ook voedingsstoffen zoals vitamine A, omega 3 en omage 6 mogen zeker niet ontbreken. Bij Imby komt de omega 3 voornamelijk van algenolie en spirulina.

Is vegan kattenvoer ook gezond?

Vegan kattenvoer bevat meestal niet voldoende essentiële voedingsstoffen voor een kat. Het bevat bovendien vaak ingrediënten die een kat niet goed kan verteren. Denk hierbij aan zaken zoals granen. Het voeren van een kat met een dieet zonder deze essentiële voedingsstoffen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen op lange termijn. Typische aandoeningen zijn blindheid, hartfalen en orgaanfalen. Om die reden maakt Imby geen 100% vegan kattenvoer en gebruiken we insecteneiwitten als duurzame vleesvervanger. Met liefst 38% proteïnen die hoofdzakelijk afkomstig zijn van duurzaam insecteneiwit, kan je ervan verzekerd zijn dat je kat voldoende bouwstoffen binnenkrijgt. Zo serveert Imby één van de beste droogvoer voor katten, dat een goed alternatief biedt op vegan kattenvoer. Onze voeding is bovendien een stuk duurzamer dan traditioneel kattenvoer en vrij van dierenleed.

NATVOER KAN DE VOCHTOPNAME BIJ KATTEN BEVORDEREN

Katten drinken van nature niet veel, waardoor zij soms last krijgen van nierstenen of blaasgruis. De symptomen van blaasgruis zijn vaak naar de kattenbak gaan, bloedsporen in de urine, miauwen bij het plassen en het likken van het geslachtsdeel. Om dit te vermijden is het belangrijk dat je kat voldoende vocht opneemt, wat vergemakkelijkt kan worden door natvoer. Daarnaast is het aanbevolen om de beste droge kattenbrokken te geven die een goede werking van de nieren ondersteunt. In het droge kattenvoer van Imby worden veenbessen toegevoegd voor goedwerkende urinewegen. Het laag gehalte aan magnesium en fosfor (= mineralen) vormt een preventie voor nierstenen.

 

Het lekkerste droogvoer voor katten

 

Een volgend belangrijk criterium voor het beste katten droogvoer: een goede smaak. Katten zijn kieskeurige eters en slechts weinig merken behoren qua smaak tot het lekkerste katten droovoer. Bij Imby zijn we op zoek gegaan naar DE smaakfactor en daarbij blijkt insecteneiwit de doorslaggevende factor. Katten vinden dit OVERHEERLIJK. Eigenlijk zou dit niet mogen verbazen, aangezien katten van oorsprong jagers zijn. Elk bewegend insect is de ideale prooi terwijl je kat in de tuin vertoeft. Het droogvoer voor katten van Imby valt dan ook bij meer dan 90% van alle katten in de smaak. Zelfs de moeilijkste eters gaan vaak overstag. Gezond en overheerlijk, win-win!

 

Het beste katten droogvoer is ook duurzaam en CO2 NEUTRAAL

 

De juiste keuze droogvoer voor je kat, kan ook een positieve impact hebben op de klimaatverandering. Dit ligt aan de basis van onze keuze om vlees te vervangen met insecteiwitten in de Imby receptuur. Insecten hebben namelijk enkele voordelen t.o.v. andere eiwitbronnen. Ze verbruiken minder land, water en stoten minder broeikasgassen uit. Er is bijvoorbeeld ongeveer 2.000 liter water nodig om één kilogram rundvlees te produceren, terwijl er slechts ongeveer 200 liter water nodig is om één kilogram insecteneiwit te maken. Bovendien is insecteneiwit in droog kattenvoer diervriendelijker omdat er geen dierenleed aan te pas komt en er geen antibiotica wordt gebruikt. Dit is wel het geval bij een aantal andere dierlijke eiwitbronnen. Tot slot dragen we bij Imby ons steentje bij door lokaal te produceren in België en Nederland. We compenseren daarnaast onze CO2 uitstoot door bomen te beschermen in verschillende natuurgebieden. Zo maken we niet alleen het lekkerste kattenvoer, maar ook het meest duurzame!

 

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Alpenländische Dachsbracke
Ontdek alles over Alpenländische Dachsbracke! Dit Oostenrijkse ras staat bekend om zijn unieke karakter, leer het hier.

Algemeen

Argentijnse hond
Ontdek alles over Argentijnse Dog ook bekend als de Dogo Argentino. Leer dit van oorsprong Argentijns hondenras kennen. Veel leerplezier!

Algemeen

Alles over Amerikaanse Water Spaniel
Ontdek alles over Amerikaanse Water Spaniel. Dit hondenras staat bekend om zijn liefdevol en energieke karakter. Leer het hier allemaal!

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.