Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van het beste hypoallergeen hondenvoer op de markt?

Ontdek de criteria voor het beste hypoallergeen hondenvoer. Kies verstandig op basis van kwaliteit, allergenenvrij en voedingswaarde.

Criteria voor het beste hypoallergeen hondenvoer

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Het is altijd fijn om onze viervoeters gelukkig en gezond te zien, toch? En één manier om te garanderen dat ze zich altijd goed in hun vel voelen is door je hond de juiste voeding te geven. Maar met zo veel opties op de markt kan het overweldigend zijn om te kiezen wat het beste is voor je pup. Wij helpen je graag verder! In deze blogpost gaan we in op een aantal belangrijke factoren die je in overweging moet nemen als je op zoek bent naar hypoallergeen hondenvoer.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is voedsel dat is ontworpen om allergische reacties bij honden te minimaliseren. Het is gemaakt met ingrediënten die minder kans hebben om een allergische reactie te veroorzaken.

Dit soort voedsel is van vitaal belang voor honden die lijden aan voedselallergieën of voedselintoleranties. Het kan het verschil betekenen tussen een gelukkige, gezonde hond en een hond die voortdurend ongemak en irritatie zoals diarree of jeuk ervaart.

Keuzecriteria bij hypoallergeen hondenvoer

Voor honden die gevoelig zijn voor allergieën kan het kiezen van het juiste voer echter een uitdaging zijn. Hypoallergeen hondenvoer kan een oplossing zijn voor deze honden, maar wat zijn de keuzecriteria voor het kiezen van het beste hypoallergeen hondenvoer op de markt?

1. Identificeer de allergenen van je hond

Om te beginnen is het van groot belang om de allergenen van je hond te achterhalen. Dit kun je doen door middel van een eliminatiedieet of een allergietest bij je dierenarts. Het is namelijk cruciaal om te weten welk voedsel je trouwe viervoeter niet goed kan verdragen. Wanneer je eenmaal op de hoogte bent van deze specifieke ingrediënten of proteines, kun je overgaan op het kiezen van hypoallergeen voedsel dat deze stoffen niet bevat. Op die manier geef je je hond de beste voeding die zijn gevoelige maagje verdraagt.

2. Kies voor een unieke of nieuwe proteïne

Hypoallergeen hondenvoer is meestal samengesteld met zogenaamde “novel proteins”, omdat deze eiwitbronnen niet veel voorkomen in andere soorten hondenvoer. Dit zijn bijvoorbeeld eend, kalkoen, lam, groenten, insecten of vis. Dit is dus een erg belangrijke keuzecriteria wanneer je honde een voedselintolerantie heeft.

Het mooie hiervan is dat wanneer je kiest voor hypoallergeen hondenvoer met een novel protein, je de kans op een allergische reactie aanzienlijk verkleint. Door te kiezen voor voeding met deze speciale eiwitbronnen geef je je trouwe viervoeter de beste kans op een gezonde en gelukkige maag, zonder dat hij of zij last heeft van allergieën.

3. Vermijd granen en vulstoffen

Granen en vulstoffen kunnen mogelijk bijdragen aan allergieën of intoleranties bij honden. Daarom is het van groot belang om hypoallergeen hondenvoer te selecteren dat volledig vrij is van deze ingrediënten. In plaats daarvan kun je kiezen voor hypoallergeen hondenvoer dat verrijkt is met heerlijke stukjes fruit en groenten. Zo geef je je trouwe metgezel een voeding die niet alleen zijn allergieën en intoleranties minimaliseert, maar ook nog eens boordevol voedingsstoffen zit.

4. Controleer de ingrediëntenlijst

Een cruciale stap in het zorgen voor je hond is het grondig controleren van de ingrediëntenlijst van het hypoallergeen hondenvoer. Het is namelijk essentieel om er zeker van te zijn dat er geen potentieel allergene ingrediënten in het voer zijn opgenomen. Ook is het een goed idee om na te gaan of de voeding graanvrij is.

Neem de tijd om zorgvuldig te kijken naar de lijst en zorg ervoor dat het voer dat je kiest uitsluitend bestaat uit natuurlijke ingrediënten en raadpleeg eventueel je dierenarts indien je niet helemaal zeker bent.

5. Raadpleeg je dierenarts

Last but not least, is het ten zeerste aan te raden om contact op te nemen met je dierenarts. Jouw dierenarts is de aangewezen persoon om je te helpen bij het identificeren van voedselallergieën en intoleranties bij je hond. Zo weet je welke keuzecriteria belangrijk zijn bij het kiezen van hypoallergeen hondenvoer.

Daarnaast kan hij of zij je waardevol advies geven over het meest geschikte hypoallergene hondenvoer met een goede voedingswaarde en beste eiwitbronnen voor jouw specifieke situatie. Met hun professionele kennis en ervaring zijn zij in staat om een grondige beoordeling te maken en je te voorzien van op maat gemaakt advies.

Door je dierenarts te raadplegen ben je verzekerd van de beste zorg en voeding voor je geliefde viervoeter, wat resulteert in een gezonder en gelukkiger leven voor je trouwe vriend.

Wat is de prijs van hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is over het algemeen aan de prijzige kant. Je kan rekenen op zo’n € 60 tot € 250 per maand afhankelijk van het merk en de voedselallergie waarmee je hond te maken heeft. Deze prijs is het echter meer dan waard gezien hypoallergeen hondenvoer je hond heel wat beter kan laten voelen. Bovendien bestaan er ook grote verschillen in de kwaliteit van hypoallergeen hondenvoer en de kost die daarmee gepaard gaat.

Hypoallergeen hondenvoer van Imby

Imby is een Antwerps merk van honden- en kattenvoer dat een assortiment aan hypoallergeen hondenvoer biedt dat zowel voedzaam als erg lekker is.

Een van de varianten is het vegan hondenvoer. Dit voer is samengesteld uit een evenwichtige mix van plantaardige ingrediënten, zonder dierlijke eiwitten, tarwe en gerst (graanvrij met andere woorden). Hoewel het vegan hondenvoer geen dierlijke eiwitten bevat, zorgt Imby ervoor dat het voer nog steeds rijk is aan essentiële vitaminen.

Daarnaast heeft Imby ook hondenvoer met insecten proteïne ontwikkelt. Dit voer bevat eiwitpoeder van de meelworm en wordt aangevuld met natuurlijke ingrediënten zoals zoete aardappel, spinazie, naakte haver, broccoli, blauwe bessen en olijfolie.

Wat het hypoallergene hondenvoer van Imby onderscheidt, is dat het is ontwikkeld door dierenartsen en nutritionisten. Dit zorgt ervoor dat het voer van dit merk voldoet aan de voedingsbehoeften van honden van alle leeftijden die lijden aan een voedselintolerantie. Bovendien is het hypoallergene hondenvoer vrij van dierlijke allergenen, gerst, tarwe en maïs, waardoor de kans op allergische reacties wordt verminderd.

Een ander voordeel van het hypoallergene hondenvoer van het merk Imby is dat het de gezondheid van het darmmicrobioom ondersteunt. Door de toevoeging van vezelrijke groenten en fruit draagt het voer bij aan het behoud van een gezonde darmflora bij je hond.

Conclusie

Het kiezen van het juiste hypoallergeen hondenvoer voor je hond kan een uitdaging zijn, maar het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je hond gezond en gelukkig is. Vergeet niet om je dierenarts te raadplegen indien je een voedselallergie vermoedt, de voedingswaarde en ingrediënten te controleren, en verschillende opties te overwegen voordat je een beslissing neemt. En vergeet niet, de gezondheid van je hond is hier prioriteit!

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Allergie voor Probiotica bij Honden
Kan jouw hond allergisch zijn voor probiotica supplementen? Herken de symptomen en ontdek hoe je probiotica veilig gebruikt voor jouw hond.

Voeding

Hondenbrokken met probiotica
Verbeter de spijsvertering, versterk het immuunsysteem en verminder allergieën met hondenbrokken verrijkt met probiotica. Ontdek de voordelen van Imby Pet Food’s hoogwaardige hondenbrokken met probiotica.

Supplementen

Wanneer probiotica voor honden
Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.