Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Wat Mag een Hypoallergene Hond Eten?

Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

Wat mag een hypoallergene hond eten

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Hypoallergeen Hondenvoer: De Basis

Hypoallergeen hondenvoer is speciaal samengesteld om allergische reacties te minimaliseren. Het bevat vaak één enkele bron van dierlijk eiwit en één enkele bron van koolhydraten. De eiwitbron is meestal een “novel protein”, een eiwit dat uw hond nog niet eerder heeft gegeten, zoals insect, eend, konijn, hert of kangeroo. Ook plantaardige eiwitten zijn geschikt voor hypoallergene honden. De koolhydraatbron in hypoallergene hondenvoeding is vaak zoete aardappel, rijst of aardappel.

Wat mag een hypoallergene hond eten: Geschikte Ingrediënten

Naast de basis van eiwitten en koolhydraten, zijn er andere ingrediënten die vaak goed worden verdragen door honden met een gevoelige maag:

  • Groenten: Wortelen, broccoli, pompoen, groene bonen en zoete aardappel zijn goede bronnen van vezels, vitaminen en mineralen.
  • Fruit: Appels, peren, blauwe bessen en bananen (met mate) kunnen een gezonde en smakelijke toevoeging zijn aan het dieet van uw hond.
  • Vetten: Gezonde vetten, zoals visolie, kokosolie en olijfolie, zijn belangrijk voor een glanzende vacht en een gezonde huid.

Het is belangrijk om te melden dat voedselallergieën of voedselintoleranties bij honden veroorzaakt worden door eiwitten in ingrediënten. Controleer dus telkens welke eiwitbron er gebruikt wordt in de voeding en vermijd eiwitten die gekend zijn voor hun allergische reacties. Ingrediënten zoals rund, kip of lam kan je dus beter niet geven aan een hypoallergene hond, aangezien deze voedingsstoffen frequent de oorzaak zijn van een voedselallergie.

Ingrediënten om te Vermijden

Honden met voedselallergieën of -intoleranties zijn vaak gevoelig voor bepaalde ingrediënten. Vermijd daarom het volgende:

  • Veelvoorkomende Allergenen: Rund, kip, zuivel, tarwe, maïs en soja zijn veelvoorkomende allergenen bij honden.
  • Kunstmatige Toevoegingen: Kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken.
  • Bijproducten: Bijproducten zijn vaak van lage kwaliteit en kunnen moeilijk verteerbaar zijn.

Snacks en Beloningen

Ook bij snacks en beloningen is het belangrijk om te kiezen voor hypoallergene opties. Kies bijvoorbeeld voor gedroogd vlees van een novel protein bron, zoals lam of eend. Vermijd snacks met granen, kunstmatige toevoegingen en veelvoorkomende allergenen

Overleg met je Dierenarts

Het is altijd verstandig om je dierenarts te raadplegen voordat je het dieet van uw hond verandert. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste hypoallergene voer en adviseren over eventuele supplementen die jouw hond nodig heeft.

Conclusie: Wat mag een hypoallergene hond eten?

Met een zorgvuldig samengesteld dieet kunt u ervoor zorgen dat je hond met voedselallergieën of -intoleranties toch een gezond en gelukkig leven leidt. Door te kiezen voor hypoallergeen hondenvoer en geschikte snacks, kunt u de symptomen van uw hond verminderen en zijn kwaliteit van leven verbeteren. Vermijd frequente allergenen zoals kip, rund en lam die vaak de hoofdoorzaak zijn van een allergische reactie.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Welk hondenvoer bij huidproblemen
Het kiezen van het juiste hondenvoer kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid van de huid en vacht van uw hond.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.