Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Een voedingstabel zorgt voor een gezond dieet met de juiste hoeveelheden!

Een voedingstabel gebruiken kan je hond gelukkig maken.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Teveel cola’s drinken in de cinema, weinig beweging tijdens de warme zomerdagen, een aantal keer te vaak bij McDonalds passeren,… wie kent er niet het gevoel dat je een paar kilo teveel verzameld hebt de laatste weken? Wel, dit probleem doet zich niet enkel voor bij mensen. Recent onderzoek wijst uit dat minstens een derde van de honden kampt met overgewicht en dat is niet gezond voor onze levensgezellen. Maar wat doe je eraan en hoe zorg je voor een lang en gezond leven voor je hond? Een voedingstabel zorgt voor een gezond dieet met de juiste hoeveelheden. Hierbij een aantal praktische tips!

Het is belangrijk om je viervoeter voeding te geven van een hoge kwaliteit. In het algemeen geldt de regel “geef je huisdier de beste voeding die je kan betalen”. Slechte voeding kan namelijk leiden tot problemen met de vertering en een slechte opname van de aanwezige voedingsstoffen. Dit kan soms zelfs duurder eindigen, aangezien je vaak een grotere hoeveelheid slechte voeding aan je huisdier moet geven om dezelfde verzadiging en voedingsstoffen te bekomen.

Vermijd overgewicht, geef de juiste hoeveelheden

Naast een gebalanceerde voeding is het enorm belangrijk om de juiste hoeveelheid voedsel aan je kleine sloeber te geven. Je kan hiervoor raad vragen aan je dierenarts, maar om je alvast op de juiste weg te zetten, kan je op de meeste verpakkingen van hondenvoer een voedingstabel terugvinden (zie inzet als voorbeeld). Om de juiste dagelijkse hoeveelheden te bepalen, heb je twee gegevens nodig: het gewicht van je hond en de leeftijd. Een benadering hiervan is ook goed, want het is niet altijd eenvoudig om je Berner Sennen zomaar op de weegschaal te zetten !

Voorbeeld van een voedingstabel voor honden

Vervolgens ga je op zoek naar het gewicht van je hond in de linkerkolom van de voedingstabel. In een volgende stap, kijk je naar de leeftijd van je hond en in welke categorie jouw schatje valt. Let op, want grotere honden blijven langer puppy dan de kleinere rassen! Stel dat jij een Mopshond hebt die 7KG weegt en 5 jaar oud is, dan zegt de voedingstabel dat je deze kleine rakker best tussen de 110 en 136 gram per dag voedt. Hou natuurlijk het lichaamsgewicht mee in het oog en corrigeer waar nodig. Dikkertjes krijgen minder te eten, skeletjes krijgen iets meer.

Wist je dat verschillende merken afwijkende voedingstabellen hebben? Dit komt omdat zij vaak verschillen in voedingsstoffen en metabolische waarden. Raadpleeg dus telkens de voedingstabel indien je een nieuw merk dierenvoeding koopt, aangezien je anders het risico loopt om je hond uit te hongeren of vet te mesten. Op onze voedingspagina’s kan je trouwens eenvoudig de voedingstabellen terugvinden die passen bij jouw hond. Smakelijk !

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.