Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Waarom leven vegan honden langer?

Vegan honden leven langer omdat hun gezondheid wordt geboost door een vlotte vertering, een sterkere immuniteit en minder calorieën.

Vegan honden leven langer

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Vegan hondenvoer wordt gelinkt aan tal van gezondheidsvoordelen zoals een vlotte vertering, een sterkere immuniteit, een onbelemmerde stoelgang en een langer leven. Dit laatste voordeel wordt ondersteund door onderzoek en is voor vele hondenbaasjes een interessante reden om over te stappen op vegan hondenvoer. Lees hieronder meer over de mate waarin hondenvoer de leeftijd van je viervoeter kan beïnvloeden.

Kan een hond vegan eten?

Een hond kan perfect vegan eten. Hoewel er vaak gespeculeerd wordt dat vlees een noodzakelijke component is in het dieet van je viervoeter, is niets minder waar. Honden zijn namelijk van nature omnivoor, dit wil zeggen dat zij perfect op plantaardige basis kunnen leven zonder toevoeging van enige dierlijke eiwitten. Bij de samenstelling van een dieet is het belangrijk dat al de essentiële aminozuren aanwezig zijn in het dieet van de hond. Als deze aminozuren niet voltallig aanwezig zijn, kan dit de gezondheid van je viervoeter in gevaar brengen. 

Van nature bevat vegan hondenvoer niet altijd al deze aminozuren, daarom is het van belang zorgvuldig te kijken naar de samenstelling van het voer. Wanneer dit niet het geval is, zal de hond in toevoeging van zijn hondenbrokken supplementen en/of hondensnacks moeten krijgen om een volledig dieet te volgen.

Aangezien deze aminozuren voltallig aanwezig zijn in traditioneel hondenvoer op dierlijke basis en niet in plantaardig hondenvoer, circuleert er dikwijls de opvatting dat vegan hondenbrokken niet volledig zijn voor je viervoeter. Hoewel dit voor sommige merken correct is, geldt dit niet voor alle merken. Om dit te vermijden is het belangrijk om te kijken of de samenstelling van het hondenvoer volledig is.

Wat zijn de eigenschappen van vegan hondenvoer?

Vegan hondenvoer zijn brokken voor je viervoeter die geen dierlijke eiwitten bevatten noch in de productie noch in de samenstelling. Concreet wil dit zeggen dat de hondenbrokken vrij zijn van dierlijke eiwitten, gerst, tarwe, en maïs. De receptuur van Imby bijvoorbeeld bevat geen enkele vorm van allergenen en bevat een aanzienlijk hoog percentage van eiwitten.

Kan een vegan hond leven zonder vlees?

Zoals we eerder aanhaalden, kan een vegan hond perfect functioneren op basis van een vegan dieet. Dit onder voorwaarde dat de nodige voedingsstoffen aanwezig zijn die een optimale gezondheid garanderen voor je viervoeter. Als deze niet aanwezig zijn, kan dit op lange termijn leiden tot ondervoeding, wat drastische gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Om dit te vermijden is het van groot belang om te kijken naar de samenstelling van het hondenvoer en na te gaan of de hondenbrokken een complete aanvulling vormen voor je viervoeter. Verder kan een hond perfect leven op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Sterker nog, vegan hondenvoer zorgt bij viervoeters voor verhoogde immuniteit en een goede gezondheid. Het is dus geen enkel probleem dat je hond geen vlees meer krijgt.

Waarom leven vegan honden langer?

Onderzoek linkt vegan hondenvoer aan tal van positieve gezondheidsuitkomsten zoals een verminderd risico op hart-en vaatziekten, nierfalen, etc. In vergelijking met traditioneel hondenvoer op basis van dierlijke eiwitten, hebben honden die een vegan dieet volgen minder klachten van allergieën en gezondheidsrisico’s. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de levensduur van honden sterk gelinkt is aan hun hondenvoer. Zo kan een hond dankzij een plantaardig dieet tot 18 maanden langer leven dan honden op een dierlijk gebaseerd dieet. Onderzoek in de Verenigde Staten en Canada toont aan dat vegan honden een gemiddelde leeftijd hebben van 14.1 jaar terwijl dit voor honden op basis van een dierlijk dieet op 12.6 jaar neerkomt.

Helpt vegan hondenvoer bij allergieën?

Vegan hondenvoer kan honden helpen bij het bestrijden van allergische symptomen. De meerderheid van de allergieën bij honden wordt veroorzaakt door dierlijke proteïne. Dit verklaart waarom verschillende honden die een traditioneel dieet volgen op basis van vlees vaak kampen met allergische symptomen. In vegan hondenvoer wordt er geen gebruik gemaakt van vlees of van enige vorm van dierlijke eiwitten waardoor het risico op allergieën klein is. De perfecte keuze dus als je op zoek bent naar allergeenvrij hondenvoer.

Heeft een vegan hond minder vaak last van overgewicht?

Over het algemeen kampt een aanzienlijk aantal honden met overgewicht. Hier kunnen verschillende problemen aan de oorsprong liggen: langs de ene kant kan dit liggen aan het soort hondenvoer, deze kan bijvoorbeeld een te hoog vetpercentage bevatten, maar langs de andere kant kan dit ook te maken hebben met de hoeveelheid beweging die je hond krijgt, wat soms te laag is voor de hoeveelheid hondenbrokken die de hond eet. Vegan hondenbrokken zijn hier een goed alternatief als je het gewicht van je viervoeter onder controle wil houden: de verschillende plantaardige ingrediënten zijn laag in calorieën waardoor het gemakkelijker is om het gewicht van je viervoeter op peil te houden.

Is vegan hondenvoer geschikt voor alle rassen?

Vegan hondenvoer is perfect geschikt voor alle rassen, er is geen uniek ras waarbij dit specifieke risico’s teweegbrengt. Het enige wat je in gedachte moet houden bij vegan hondenvoer is dat de samenstelling compleet is, zo moeten alle voedingsingrediënten die noodzakelijk zijn voor het vlot functioneren van je hond in de brokken zitten.

Is het duur om je hond vegan voer te geven?

Over het algemeen is vegan hondenvoer duurder vergeleken met traditioneel hondenvoer. Dit is echter logisch omwille van het feit dat de ingrediënten allemaal plantaardig zijn en tevens van hoge kwaliteit. Een hoge kwaliteit van de ingrediënten zal altijd een iets duurder prijskaartje met zich meebrengen.  Bij Imby kan je al vanaf 20 euro een proefpakket proberen zodat je hond al eens kan kennismaken met vegan hondenvoer.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.