Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Waarom kiezen voor natuurlijke hondensnacks?

Natuurlijke hondensnacks zijn gezond, voedingsrijk en lekker. Ze zijn vrij van artificiële kleurstoffen en versterken de immuniteit.

Natuurlijke hondensnacks

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Naast hondenvoer zijn hondensnacks de ideale manier om je hond de nodige  voedingsstoffen te geven. Je kan hondensnoepjes gebruiken als beloning bij de training, als verwenning of voor comfort. Er bestaan verschillende soorten hondensnacks, en het is aan de baasjes om hier gezonde keuzes te maken voor hun huisdier. Natuurlijke hondensnacks zijn in dit geval de beste optie: gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zonder toegevoegde artificiële additieven, vormen zij het laagste risico voor je hond. Lees hieronder verder waarom het een goed idee is om je hond natuurlijke hondensnacks te geven.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke hondensnacks?

Hondensnoepjes, je huisdier krijgt er geen genoeg van, maar hoe goed zijn ze precies? Onderzoek toont aan dat natuurlijke hondensnacks de gezondheid van je hond enorm kunnen bevorderen. Zo werken ze vaak kalmerend en zorgen ze ervoor dat je hond gemakkelijk overtollige energie kwijt raakt. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen aan verbonden zoals:

  • Een goede vertering
  • Een sterkere immuniteit
  • Een verzorgde tandhygiëne
  • Een schijnende huid & vacht
  • Een kleinere kans op allergieën

 

Het blijven natuurlijk wel snoepjes, dus we raden aan deze met mate aan je hond te geven. Hondensnacks geef je als toevoeging aan het hondenvoer, dus het is belangrijk je bewust te zijn van de calorieën die hierin aanwezig zijn. Dierenartsen delen eveneens mee dat hondensnoepjes maximaal 5-10% van het dagelijkse dieet zouden mogen uitmaken.

Hoe worden natuurlijke hondensnoepjes gemaakt?

Natuurlijke hondensnacks worden gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van artificiële geur, kleur, smaakstoffen, suikers of preservatieven. Artificiële kleur en smaakstoffen worden gebruikt om de snoepjes aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door aan kaassnoepjes gele kleurstof toe te voegen. Dit kan gezondheidsgerelateerde problemen veroorzaken omdat artificiële ingrediënten de gezondheid van je hond aantasten. Daarnaast bevatten natuurlijke hondensnacks geen overdosis suiker. Dit is van groot belang omdat een grote hoeveelheid suiker – net zoals bij mensen – negatieve gevolgen heeft op de gezondheid. Bij honden kan dit de vertering bemoeilijken en voor overgewicht zorgen. Door voor natuurlijke hondensnoepjes te kiezen, loopt je hond minder risico op een te hoog suikergehalte en gezondheidsrisico’s.

Wat is dan wel de inhoud van de hondensnoepjes? In natuurlijke hondensnacks zitten eiwitten, vers fruit en groenten. Ze zijn afkomstig uit plantaardige of dierlijke bronnen en worden verwerkt op natuurlijke wijze.

WELKE INGREDIËNTEN GEBRUIKEN DE NATUURLIJKE HONDENSNACKS ZONDER GRANEN?

Graanvrije hondensnacks bevatten geen enkele soort granen: geen tarwe, graan, maïs, soja, gerst, haver of rijst. Een graanvrij dieet is interessant voor honden met een intolerantie voor graansoorten, een glutenintolerantie of voor honden die moeilijkheden ervaren bij de vertering van granen. De reden waarom honden soms moeilijkheden ervaren met granen komt door een gebrek aan het spijsverteringsenzyme amylase. Amylase helpt zetmeelrijke koolhydraten af te breken tot verteerbare suikers voordat ze de maag ingaan. Doordat hondensnacks voor een groot deel uit graan bestaan en honden dus nood hebben aan dit enzym voor de vertering, kan het een goed idee zijn om over te stappen op graanvrije hondensnacks.  

Verschillende honden hebben glutenintoleranties wat inhoudt dat zij moeten oppassen voor graansoorten als tarwe en maïs, omdat dit de vertering bemoeilijkt. Gluten zijn een groep eiwitten die voorkomen in tarwe, rogge en gerst die werken als lijm om de verschillende ingrediënten bij elkaar te houden. Door graanvrij te eten, ervaart je hond minder problemen bij het verteringsproces. Dit wordt nogmaals bewezen door onderzoek waarbij honden geen klachten ondervinden bij graanvrij hondenvoer en wel bij graanrijk hondenvoer.

In natuurlijke graanvrije hondensnacks wordt het graan vervangen door energierijke koolhydraatbronnen zoals zoete aardappel, erwten, linzen en aardappelen. Op deze manier krijgt de hond de nodige voedingsstoffen in het lichaam, maar is er geen kans op verteringsproblemen. De graanvervangers zorgen voor een gebalanceerd dieet met een goede afstemming tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

WAT ZIJN DE BESTE NATUURLIJKE HONDENSNOEPJES?

De beste natuurlijke hondensnoepjes zijn de snacks die een complete aanvulling zijn op het dieet van de hond. Ze bevatten al de nodige supplementen en vitaminen die de hond nodig heeft bij het hondenvoer om een gebalanceerd en evenwichtig dieet te volgen. Daarnaast zijn de beste snoepjes natuurlijk diegenen die het populairst zijn onder honden. Vaak zijn dit dierlijke smaken: rund, lam, kip, varken, en koe. Gelukkig winnen plantaardige smaken evengoed aan populariteit: ingrediënten zoals zoete aardappels, wortels, rode biet en aardappels zijn erg populair onder honden.

In vergelijking met dierlijke hondensnacks, zijn plantaardige hondensnacks voordeliger voor je hond en de planeet:

  • Ze zijn hypoallergeen. Dit wil zeggen dat de kans minimaal is dat je hond allergische reacties zal ervaren als gevolg van de hondensnacks
  • Er komt geen dierenleed kijken bij de productie van de hondensnoepjes
  • De hondensnacks zijn laag in calorieën

Waar koop ik gezonde hondensnacks online?

Hondensnacks kan je vinden bij verschillende online retailers en dierenspeciaalzaken. Bij Imby zijn er 3 soorten hondensnoepjes in het assortiment natuurlijke hondensnacks:

 

De hondensnacks zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten zoals munt, peterselie, kurkuma, gist, erwten, aardappelen, insecteneiwit, rode klaver, en paprika extract. Aan de ingrediënten zijn natuurlijke additieven toegevoegd die ervoor zorgen dat het dieet van je hond alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Belangrijk hierbij is dat de additieven niet artificieel van aard zijn en dus geen mogelijk gezondheidsrisico kunnen veroorzaken bij je hond.

De snacks verstevigen de immuniteit van de hond en helpen bij het verbeteren van de levenskwaliteit. Alle redenen dus om te beginnen met natuurlijke hondensnacks.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.