Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Overgewicht bij jezelf en je huisdier kan je gemakkelijk voorkomen met deze praktische tips

Overgewicht bij jezelf en je huisdier kan je gemakkelijk voorkomen met deze praktische tips

Een banier voor Kerstmis 2022.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Heb je iets teveel gegeten de afgelopen Kerst periode en voel je jezelf toch een tikkeltje zwaarder na die gezellige vakantie? Dan ben je heus niet de enige. Mensen verdikken gemiddeld 0,2 tot 0,9kg tijdens de eindejaarsperiode en lange vakanties. Daarnaast worden ook onze huisdieren vaker vertroeteld met traktaties en tussendoortjes tijdens de feestdagen of gedurende een verlofje. In dit artikel geven we een aantal praktische tips om samen met je huisdier snel verlost te zijn van de overtollige kilo’s.

DRINK VEEL WATER

Voldoende water drinken kan wonderen doen voor jezelf en je viervoeter. Water helpt om voedingsstoffen in het lichaam te transporteren en helpt zo bij de spijsvertering en de opname van essentiële bouwstenen. Het regelt de lichaamstemperatuur en versterkt de cognitieve functies. Het is dus een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Zorg dat je hond ten allen tijde over vers water beschikt. Wees je daarnaast bewust van het feit dat katten slechte drinkers zijn en een sterke voorkeur geven aan stromend water. Een drinkfontein kan dus handig van pas komen.

PROBEER VOLDOENDE TE BEWEGEN

Beweging helpt om calorieën te verbranden en om overgewicht te vermijden. Het vermindert stress en verbetert het immuunsysteem. Het is bewezen dat mensen met een huisdier gemiddeld langer leven, omdat ze meer bewegen en zich minder eenzaam voelen. Plan dus dagelijks een heerlijke wandeling met je hond van minstens 30 minten om een frisse neus te halen. Je kan beweging ook stimuleren bij je huisdier door spelletjes te spelen en frequent voldoende aandacht te schenken.

Een hond die water drinkt uit een kom in het bos.

Regelmaat en porties controleren

Honden en katten geef je het best 2 keer per dag een maaltijd, ‘s morgens en ‘s avonds. Doe dit op vaste tijdstippen, zodat er een comfortabele routine ontstaat. Een gebalanceerde en gezonde voeding helpt bovendien om het lichaamsgewicht op peil te houden en het activiteitsniveau te ondersteunen. Zelf neem je best een voorbeeld aan je viervoeters. Beperk de tussendoortjes en probeer vast te houden aan 3 maaltijden per dag. Zorg wel dat je voldoende voedingsstoffen opneemt om de dag zonder honger door te komen.

Gezonde tussendoortjes

Als je toch behoefte hebt om je huisdier met een snack te verwennen, kies dan voor een gezonde optie. De snacks van Imby bevatten zeer weinig calorieën en kunnen dus perfect dienen als gezond tussendoortje. Daarnaast zijn er ook voldoende groenten en fruit die je kan delen met je hond. Bananen, blauwe bessen, watermeloen, geschilde appels en pompoen zijn dan weer perfecte snacks voor je kat. Keuze genoeg om niet naar de ongezonde troep te moeten grijpen!

Trainingstrucjes voor mentale fitheid

“Een gezonde geest in een gezond lichaam” wordt wel eens gezegd. En dat klopt helemaal! Als je mentaal fit bent, is het ook gemakkelijker om jezelf goed in je vel te voelen. Tijd spenderen met je huisdier en je pluisbal een aantal leuke trainingstrucjes aanleren, kan zowel je eigen mentale gezondheid, als die van je huisdier positief stimuleren. Maak dus iedere dag wat tijd vrij om aandacht te spenderen aan je geliefkoosde viervoeter(s).

Een hond die hongerig kijkt naar een zak hondenvoer van Imby Pet Food.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.