Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hoe overschakelen naar hypoallergeen hondenvoer?

Als je hond last heeft van allergieën, is het aangeraden om over te schakelen naar hypoallergeen hondenvoer. Het kan echter lastig zijn om te weten hoe te beginnen met hypoallergeen hondenvoer en hoe je dit het best kunt aanpakken. In dit artikel leggen we uit waarom je hypoallergeen hondenvoer moet geven aan je hond en geven we ons advies voor een succesvolle omschakeling.

hondenvoer op basis van insecten

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Waarom hypoallergene voeding voor je hond?

Allergieën en voedselgevoeligheden komen steeds vaker voor bij honden. Net als bij mensen, kan voedsel een allergische reactie veroorzaken in het lichaam. Als je hond last heeft van symptomen zoals jeukende huid, maagklachten, braken of diarree, kan het verstandig zijn om te kijken naar het dieet van je hond. Lees zeker onze blogpost als je meer wilt weten over hoe je allergieën precies moet identificeren en behandelen. Hypoallergeen hondenvoer is ontworpen om allergische reacties te voorkomen of te verminderen. Het bevat ingrediënten die minder vaak allergische reacties veroorzaken dan traditionele ingrediënten. Honden zijn echter gewoontedieren en eten meestal elke dag hetzelfde. Het is dus aangeraden om de overstap naar nieuw voer rustig aan te pakken en te werken met een hondenvoer introductieplan zodat maagklachten en diarree voorkomen worden.

Welke hypoallergene voeding kies ik vor mijn hond?

Het juiste hypoallergeen hondenvoer kiezen voor je hond kan een uitdaging zijn. Om je te helpen hebben we hier een complete gids over geschreven om je beter te begeleiden in de wereld van hypoallergene hondenvoeding. In het algemeen gaat onze voorkeur uit naar een voeding die bestaat uit een nieuwe en unieke eiwitbron. Bij Imby maken we gebruik van insectenpoeder omdat dit een hoge eiwitconcentratie bevat waar honden zelden allergisch op reageren. Een alternatief is dat je hondenvoer met gehydroliseerde eiwitten geeft. Hier blijf je echter het risico lopen dat de eiwitten niet fijn genoeg gehydroliseerd zijn, waardoor het risico op een allergie bij je hond zal blijven bestaan.

Overschakelen op hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer introductieplan

Hoe moet je overschakelen naar een ander hondenvoer? Lees hier ons advies voor een succesvolle overschakeling naar hypoallergeen hondenvoer:

  • Start met een dierenartsbezoek: Als je vermoedt dat jouw hond een allergische reactie heeft op voedsel, is het belangrijk om eerst jouw dierenarts te raadplegen. Je dierenarts kan een diagnose stellen en andere oorzaken uitsluiten van bepaalde symptomen zoals diarree of huidproblemen. Indien je dierenarts bevestigt dat het waarschijnlijk om een voedselallergie gaat, kan je beginnen kijken naar alternatieven voor de voeding van je hond.
 
  • Kies een hypoallergeen voer: Er zijn verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer beschikbaar, waaronder voeding met nieuwe eiwitbronnen zoals insecten of voeding met gehydroliseerde eiwitten. Raadpleeg onze blogpost voor het kiezen van het juiste hypoallergene hondenvoer.
 
  • Introduceer het nieuwe voer: Begin met het introduceren van het nieuwe hypoallergene hondenvoer door geleidelijk de hoeveelheid van het nieuwe voer toe te voegen aan het oude voer. Dit kan je best doen gedurende een periode van 10 dagen waarbij je op de eerste dag begint met 10% nieuwe voer toe te voegen aan 90% van het oude voer. Vanaf dag 2 kan je dit geleidelijk aan beginnen opschalen. Het is belangrijk om deze stappen te volgen zodat het spijsvertering van jouw hond zich aan te passen aan het nieuwe voer en voorkomt maag- en darmklachten.
 
  • Observeer: Houd de reactie van jouw hond op het nieuwe voer nauwlettend in de gaten. Let op tekenen van allergische reacties zoals huiduitslag, braken, diarree, of overmatig krabben. Als je veranderingen in het gedrag of de gezondheid van jouw hond opmerkt, neem dan contact op met uw dierenart en stop met het nieuwe voer.
 
  • Blijf bij het nieuwe voer: Als jouw hond het nieuwe hypoallergene voer goed verdraagt, blijf dan bij dit voer. Het kan een tijdje duren voordat de allergische symptomen helemaal verdwenen zijn, maar met de juiste voeding kan de gezondheid van uw hond aanzienlijk verbeteren.
 
  • Elke hond is anders: het kan zijn dat sommige honden helemaal geen problemen hebben met het overstappen naar nieuw voer en dat ze minder dan 10 dagen nodig hebben om hieraan te wennen.

Hoe lang geef ik hypoallergene voeding aan mijn hond?

De duur van het geven van hypoallergene voeding aan je hond kan variëren afhankelijk van de situatie en de reactie van je hond op het nieuwe hypoallergene voer. Als je hond symptomen van allergie of voedselgevoeligheid vertoont en deze verdwijnen na het overschakelen op hypoallergeen voer, dan is het raadzaam om dit voer te blijven geven. Het is mogelijk dat je hond levenslang hypoallergeen voer nodig heeft als hij gevoelig blijft voor bepaalde ingrediënten. Als je twijfelt, overleg dan met je dierenarts over hoe lang je je hond hypoallergeen voer moet geven en of er op termijn mogelijk een test moet worden uitgevoerd om te controleren of je hond nog steeds gevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen.

Als je hond bijvoorbeeld allergisch is voor een specifiek ingrediënt, zoals kip of rundvlees, kan het nodig zijn om permanent over te schakelen op hypoallergeen voer dat dat ingrediënt niet bevat. In andere gevallen kan het geven van hypoallergeen voer gedurende enkele maanden of jaren voldoende zijn om de symptomen te verminderen of te elimineren. In deze gevallen kan je dierenarts je adviseren om geleidelijk terug te keren naar het oude dieet of over te stappen op een ander dieet, afhankelijk van de reactie van je hond.

Imby’s hypoallergeen hondenvoer met insecten is perfect om te gebruiken als alledaags onderhoudsvoer. Insecten zijn een uitstekende bron van eiwitten en bevatten essentiële voedingsstoffen zoals aminozuren, vetzuren en antioxidanten. Ze zijn daarnaast ook veel milieuvriendelijker dan traditionele eiwitbronnen zoals vlees of vis. Naast insecten, zitten er ook andere voedzame ingrediënten in Imby’s hypoallergeen voer zoals zoete aardappel, erwten, broccoli die de algemene gezondheid van je hond bevorderen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.