Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hoe hypoallergeen hondenvoer kiezen?

Het juiste hypoallergeen hondenvoer kiezen kan een uitdaging zijn, aangezien jouw hond allergisch kan zijn aan verschillende voedingsbronnen.

Hypoallergeen hondenvoer aanbevolen door dierenarts

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Het juiste hypoallergeen hondenvoer kiezen kan een uitdaging zijn, aangezien jouw hond allergisch kan zijn aan verschillende voedingsbronnen. Hier een aantal belangrijke zaken die je zullen helpen om een goede keuze te maken:

  • Overweeg om over te schakelen op een nieuwe eiwitbron: Nieuwe eiwitbronnen, zoals insecteiwitten bijvoorbeeld, hebben als voordeel dat ze zelden een allergische reactie in het lichaam van je hond veroorzaken. Ook plantaardige eiwitten hebben een lage kans op een allergische reactie.
  • Raadpleeg je dierenarts: Jouw dierenarts kan je helpen om de juiste diagnose vast te stellen. Het is belangrijk om te weten van welke allergie je hond precies heeft. Een allergie bij de hond kan veroorzaakt worden door voeding, maar ook door omgevingsfactoren zoals pollen, huisstofmijt of vlooien bijvoorbeeld.
  • Kies voor kwaliteit: Zorg ervoor dat je hond een gebalanceerde voeding consumeert die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Raadpleeg altijd het label om de volledige ingrediëntenlijst te bekijken. Een goed hypoallergeen hondenvoer heeft maximaal 1 dierlijke eiwitbron, aangezien meerdere dierlijke eiwitbronnen de kans op een allergische reactie zullen verhogen.
  • Monitor de reactie van je hond: Eénmaal dat je een nieuw merk hypoallergeen hondenvoer gekozen hebt, is het belangrijk om de reactie van je hond in de eerstvolgende dagen en weken goed te monitoren. De allergische klachten zouden moeten afnemen vanaf een 2- tot 3-tal weken. Vermijd in deze periode ook het geven van snacks of tussendoortjes, aangezien deze de werking van hypoallergeen hondenvoer kunnen vertroebelen.
 

Meer informatie omtrent hondenvoer zonder allergenen kan je terugvinden in onze complete gids omtrent hypoallergeen hondenvoer.

Welke merken hypoallergeen hondenvoer bestaan er?

Elk respectabel merk hondenvoer heeft dezer dagen wel een hypoallergeen hondenvoer in het gamma. Dat wil echter niet zeggen dat deze hypoallergene recepturen ook allemaal even doeltreffend werken. De meest voorkomende allergenen bij honden zijn kip, rund en lam. Daarnaast zijn ook zuivelproducten, tarwe, gerst en maïs ingrediënten die je best kan vermijden. Veel dierenartsen geven voorkeur aan hondenvoer met een nieuwe eiwitbron. De recepten van Imby bijvoorbeeld zijn vrij van de vermeldde allergenen en bevatten wel alle noodzakelijke voedingsstoffen voor de dagelijkse activiteit van je hond. Een ander merk dat geschikt kan zijn, is bijvoorbeeld het hondenvoer Royal Canin Anallergenic. Zij gebruiken gehydroliseerde (opgeknipte) eiwitten van veren, waardoor deze dierlijke eiwitten meestal niet herkent worden als een allergeen door het hondenlichaam. Naast de hoge prijs, is het andere nadeel van deze voeding dat de eiwitten zeer laag uitvallen. Het eiwitpercentage bedraagt 18%, wat de absolute ondergrens is voor de dagelijkse behoefte van je hond. Hondenvoer met insecten zal een volwaardiger alternatief bieden, aangezien het eiwitpercentage hier meestal rond de 25% schommelt.

Wat is belangrijk in de voeding van de hond?

Een hypoallergene hondenvoeding moet nog steeds voldoen aan de dagelijkse behoefte van je hond. Een complete voeding bevat dan ook voldoende eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen, vezels en koolhydraten. Voor een volwassen hond is het aangeraden om een voeding te kiezen met een eiwitpercentage rond de 25%. Puppies hebben dan weer behoefte aan meer eiwitten, waardoor je best een eiwitpercentage rond de 28% kiest. Oudere honden die iets minder actief zijn, krijgen best een voeding met een iets lager eiwitpercentage, alsook iets minder calorieën. Zo kan je overgewicht vermijden. Een goed hpoallergeen hondenvoer heeft maximaal 1 dierlijke eiwitbron en vermijdt ingrediënten zoals tarwe(gluten), soja, melkproducten en gehydroliseerde organen zoals lever.

De beste hypoallergene hondenvoer ingrediënten

Wanneer je op zoek bent naar de beste hypoallergenen hondenvoer ingrediënten, zullen we jou toch een beetje teleur moeten stellen. Er is helaas geen gouden regel die voor iedere hond geldt, aangezien honden met een voedingsallergie, aan verschillende ingrediënten allergisch kunnen zijn. Probeer vaak voorkomende eiwitbronnen (kip, rund, lam of vis) te vermijden en focus vooral op nieuwe eiwitbronnen die een lagere kans geven op een allergische reactie bij je hond.

Hypoallergeen hondenvoer aanbevolen door dierenarts

Om je dierenarts hypoallergeen hondenvoer te laten aanraden, zal hij eerst overtuigd moeten zijn dat je hond last heeft van een voedselallergie. Dit kan vastgesteld worden door de externe symptomen (jeuk, wondjes, slechte vertering), maar ook een eliminatiedieet of een bloedtest kan hierbij helpen. Bij een eliminatiedieet zal je hond bepaalde eiwitten in de voeding volledig moeten vermijden. Zo kan er gemonitord worden welke eiwitten de allergieën veroorzaken. Het beste hypoallergeen hondenvoer dat dierenartsen aanbevelen, is meestal een voeding met een unieke eiwitbron. Hier kan namelijk geen verwarring bestaan of je hond al dan niet allergisch is aan de eiwitbron.

Hoe lang mag ik hypoallergene voeding voor honden gebruiken?

Hondenvoer zonder allergenen is geschikt voor honden mét en zonder allergische klachten. Meestal is hypoallergene voeding iets duurder, maar hier staat ook kwaliteit tegenover. Het hondenvoer van Imby bestaat uit hoogwaardige ingrediënten die geschikt zijn voor hondenrassen van alle leeftijden. Het is naast een hypoallergene voeding, ook een receptuur die enorm duurzaam is en geproduceerd wordt in België. Meerdere Imby klanten kopen de voeding dus niet enkel omdat deze vrij is van allergenen, maar ook omdat deze duurzaam wordt geproduceert. Bij de overschakeling naar hypoallergeen hondenvoer is het belangrijk om de overstaptips te volgen. Neem voldoende tijd om de nieuwe voeding te introduceren, zodat de spijsvertering van je hond geleidelijk aan kan wennen aan de nieuwe voedingsstoffen.

Welk voer voor hond met jeuk?

Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de jeuk bij je hond. Wanneer deze veroorzaakt wordt door een voedselallergie, dan is hondenvoer vrij van allergenen (ook hypoallergeen hondenvoer genoemd), de beste oplossing. Wordt de jeuk veroorzaakt door omgevingsfactoren, dan kan een voeding niet veel helpen en moet je een elders een oplossing zoeken.

Welk vlees voor honden met allergie?

Het beste hondenvoer voor honden met een allergie, is hypoallergeen hondenvoer met een unieke eiwitbron. Hierbovenop kan je best ingrediënten zoals kip, rund of lam vermijden, zeker als deze eiwitten niet gehydroliseerd zijn. Een nieuwe eiwitbron zoals insecteiwitten, of overschakelen op plantaardig hondenvoer wordt meestal aanbevolen door dierenartsen.

Kan een allergie bij honden weggaan?

Een voedselallergie bij je hond kan zeker weggaan. Het voornaamste is om de allergenen te vermijden waar je hond allergisch voor is. Zodra je weet welke ingrediënten je moet vermijden, kan je voor altijd vasthouden aan je favoriet hypoallergeen hondenvoer. Zo is je hond verlost van huidirritaties of veelvuldig krabben en kan je zelf op beide oren slapen dat je hond voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Hoe test ik mijn hond op een allergie?

Het is raadzaam om je dierenarts testen te laten uitvoeren op een allergie. Uit deze testen kan je vaak al snel concluderen of het om een voedselallergie of omgevingsallergie gaat. Bij een voedselallergie voor honden, zal je dierenarts een aantal tips geven om te achterhalen welke ingrediënten de allergische klachten bij je hond veroorzaken. De dierenarts zal in dit geval vaak een hypoallergeen hondenvoer op basis van insecten aanbevelen, om te kijken of je hiermee de allergische klachten kan verminderen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.