Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Een hond adopteren heeft veel voordelen

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De meeste liefhebbers van honden en katten kunnen het zich niet voorstellen, maar elk jaar belanden er tienduizenden huisdieren in het dierenasiel. “Bezint eer ge met dieren begint” is dan ook een quote die toekomstige baasjes best in het achterhoofd houden. Zowel voor het welzijn van de dieren, als voor onze planeet! Hieronder lijsten we de voordelen op van een hond te adopteren

Kies een huisdier dat bij je past

Elk dier verdient een mooie thuis en door een nieuwe speelkameraad te adopteren, kan je dubbel scoren. Adoptie heeft namelijk een aantal voordelen die je zeker in het achterhoofd moet houden. Naast het aanbieden van een warm nest, loont het ook de moeite om de asielmedewerkers te betrekken bij je keuze van je nieuwe hond. Zij kennen de karakters van hun dieren namelijk het allerbest en kunnen zo een metgezel selecteren die goed bij jou past. Ben jij een actieve Usain Bolt of eerder de kampioen zetelhangen? De Vizla of Dachshund die ze voor jou selecteren zal ongetwijfeld jouw passies delen.

Adoptie heeft veel praktische voordelen

Daarnaast zijn er ook een heleboel praktische voordelen. Om een hond te adopteren zijn er meestal namelijk geen wachttijden, in schril contrast met de vele maanden die je soms moet wachten voor een puppy van een erkend fokker. Daarnaast zijn vele honden in het asiel reeds zindelijk en hoef je dus geen onaangename verrassingen van kleine Blackie te verwachten in je badkamer. Met een beetje geluk heeft jouw viervoeter zelfs al enkele basiscommando’s onder de poten en klinken “zit” of “lig” reeds bekend in de oren.

Tot slot is er niet enkel de dankbaarheid van je nieuwe hond die je in rekening moet houden. Ook onze planeet zal namelijk een kaarsje voor jou branden (figuurlijk dan, want kaarsen zijn niet goed voor ons milieu), aangezien je door te adopteren de vraag naar nieuwe puppies toch iets terugdringt. Dit zorgt er voor dat er dagelijks iets minder honden gevoed moeten worden, wat de wereldwijde pootafdruk dan weer ten goede komt. Wist je dat honden en katten 20% van de wereldwijde vleesconsumptie verorberen? Meer hierover kan je terugvinden op onze pagina Duurzaamheid.

Adopteren komt met verantwoordelijkheid

Een hond adopteren heeft dus best wel wat voordelen. Ben jij er klaar voor of ben je er liever bij vanaf de eerste dag? Denk in elk geval twee keer na voor je een hond in huis neemt, want een dier is geen televisie die je aan of uit kan zetten wanneer het je uitkomt.

Interesse in adoptie? Neem een kijkje op de Belgische website adopteer.be of Nederlandse website Ik Zoek Baas.

Elke hond verdient een warme thuis!

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.