Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

De klimaattoppen: wat betekenen ze precies en wat zijn de doelstellingen van dit jaar?

Hondenvoer op basis van insecteiwitten biedt een volwaardig alternatief voor vlees. Gezond, duurzaam en vrij van dierenleed.

Een muurschildering die de schade van klimaatverandering laat zien.

Zondag 31 oktober is het zover, dan begint de 26ste klimaatconferentie in Glasgow. Ongeveer 30 jaar geleden ondertekenden regeringen over de hele wereld het klimaatverdrag ofwel het UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change). Maar liefst 197 landen ondertekenden dit. Sindsdien brengen de Verenigde Naties al deze landen samen voor mondiale klimaattoppen, ook wel COP’s genoemd (staat voor “Conference of the parties”). Tijdens dit evenement bespreken al deze landen de grootste bedreiging van de mensheid ooit: de klimaatcrisis.

Climate conference in Glasgow is kicking off from October 31st until November 12th. Let’s hope some concrete actions will be taken during the 2-week sessions!

Wat wordt hier vooral besproken? Zaken zoals de laatste wetenschappelijke doorbraken gelinkt met dit thema, (nieuwe) manieren waarop men de uitstoot van broeikasgassen kan verminderen en de bereidheid van de afzonderlijke leden om veranderingen te brengen binnen hun eigen beleid.

De Paris Agreement

In 2015 werd de 21ste COP in Parijs gehouden en dit wordt gezien als één van de bekendste samenkomsten in het 30-jarig bestaan van de klimaattoppen. Hier werd namelijk de Paris-agreement goedgekeurd, De Paris-agreement of gewoon het Akkoord van Parijs is het nieuwe internationale klimaatverdrag dat duidelijke en specifieke doelstellingen heeft vastgelegd om de uitstoot van de broeikasgassen te verminderen en zo de klimaatverandering en opwarming van de aarde tegen te gaan. De main goal is eigenlijk om ervoor te zorgen dat de opwarming van de aarde goed onder de 1,5°C boven pre-industriële levels blijft. Dit heeft veel gevolgen voor onze samenlevingen: we gaan economische en sociale transformaties moeten aangaan om ervoor te zorgen dat onze planeet leefbaar blijft. Op dit moment is de Aarde al 1,1°C warmer dan in de pre-industriële tijd, wat betekent dat het halen van het Parijs akkoord wel erg moeilijk wordt.  Er wordt nu al voorspeld dat tegen 2100 de opwarming 2,7°C kan halen, als we voordoen zoals nu.

Imby opereert reeds CO2 neutraal!

Er moet uiterst dringend concrete actie ondernomen worden. Onze planeet trekt fors aan de alarmbel, denk maar aan alle extreme weersituaties van de voorbije maanden/jaren (overstromingen, hittegolven, bosbranden…). Deze kunnen onomkeerbaar worden en dus moeten wereldleiders van overal ter wereld samen en snel optreden. Bij Imby proberen we onze broeikasgassen zo laag mogelijk te houden en de overige te offsetten door carbon credits te kopen en bomen de planten in Nederland en België. Zo dragen wij (en jullie) alvast ons steentje bij tot een schoner klimaat. Join our movement!

ALSO INTERESTED IN