Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Ingrediënten in vegan hondenvoer en hun voordelen

De voordelen van vegan hondenvoer zijn talrijk: een betere spijsvertering, een lagere kans op allergieën en een gezonder hart. Lees hier meer!

Belangrijke ingrediënten in vegan hondenvoer

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Veganisme heeft de afgelopen jaren niet enkel onze eettafels veroverd, maar ook de voederbakjes van onze huisdieren. Dankzij een groeiend bewustzijn van de impact van een vegan hondendieet op zowel het milieu als onze gezondheid kiezen heel wat baasjes ervoor om hun huisdieren een plantaardig dieet voor te schotelen. Het is dan ook niet ongewoon om vegan hondensnacks en vegan hondenvoeding in de rekken van de supermarkt te zien. Maar wat zijn de ingrediënten in vegan hondenvoer? En welke voordelen biedt dit hondenvoer aan onze trouwe viervoeters?

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van plantaardige voeding voor honden en bekijken we welke ingrediënten veganistisch voer voor huisdieren bevat.

Veel voorkomende ingrediënten in vegan hondenvoer

Wanneer jij je hond wilt overschakelen op vegan hondenvoer is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke ingrediënten er zoal in vegan voer voor huisdieren zit. De belangrijkste bestanddelen van vegan en vegetarische hondenvoeding zijn vaak plantaardige eiwitten. Eiwitten zijn namelijk erg belangrijk wanneer het aankomt op de gezondheid van je trouwe viervoeter. Plantaardige bronnen van eiwitten zijn onder andere erwten, linzen, en soja. Vooral soja is erg populair in vegan voer voor huisdieren omdat het een erg hoog gehalte aan eiwitten heeft.

Ook bevat veganistisch hondenvoer erg vaak granen. Denk hierbij vooral aan bruine rijst en quinoa. Deze granen zijn namelijk een erg goede bron van koolhydraten. Ook kun je in vegetarische hondenvoeding vaak groenten en fruit vinden. Bessen, appelen, wortel en pompoen leveren vezels en verschillende essentiële vitamines en mineralen. Tot slot kan vegan hondenvoer ook vaak aanvullende ingrediënten bevatten zoals taurine (gewonnen uit zeewier), B12 en L-carnitine. Dit omdat deze ingrediënten erg belangrijk zijn voor de gezondheid van je hond.

Voedingsvoordelen van de ingrediënten

Indien jij je hond op een vegan dieet wilt zetten, wil je natuurlijk ook weten of deze ingrediënten voedingsvoordelen hebben. Goed nieuws! Heel wat van deze ingrediënten in vegetarische hondenvoeding hebben erg mooie voordelen voor de gezondheid van je trouwe viervoeter.

Plantaardige eiwitbronnen

 • Peulvruchten: peulvruchten zijn erg rijk aan essentiële vitaminen en mineralen – denk bijvoorbeeld maar aan ijzer en foliumzuur. Deze ondersteunen de gezondheid van het hart van je hond en kunnen ook bijdragen aan gewichtsbeheersing. Als je hond wat te dik is, kunnen de peulvruchten in veganistisch voer voor huisdieren helpen!
 • Soja: zoals reeds vermeld is soja een erg goede bron van eiwitten. Ook is het belangrijk om te vermelden dat soja je hond ook helpt een gezond hart te behouden door het cholesterolgehalte van je hond te verlagen.
 • Quinoa: quinoa is een rasechte superfood. Het is namelijk een van de weinige plantaardige bronnen die alle negen essentiële aminozuren bevatten. Op die manier kan quinoa je helpen bij het versterken van de spieren van je hond en kun je de botgezondheid van je trouwe viervoeter bevorderen.

Granen

 • Bruine rijst: heel wat vegan hondenvoeding bevat bruine rijst. Bruine rijst is namelijk erg rijk aan antioxidanten en kan de spijsverteringsgezondheid bevorderen. Ook kan bruine rijst helpen om de bloedsuikerspiegels te stabiliseren en bijdragen aan de cardiovasculaire gezondheid van je trouwe vriend.
 • Havermout: havermout is een graan dat erg rijk is aan vezels. Dit zal ervoor zorgen dat je hond zich sneller vol zal voelen. Ook kan havermout je helpen met het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Ook bevat dit graan enkele erg belangrijke mineralen zoals Kalium en Ijzer.

Groenten en fruit

 • Wortelen en appels: wortelen en appels zijn erg rijk aan vezels die bijdragen aan een goede spijsvertering. Ook bevatten ze waardevolle antioxidanten. Deze helpen je hond een erg goed immuunsysteem te ontwikkelen.
 • Bessen en pompoen: bessen en pompoen zijn natuurlijk erg lekker en zoet, wat de voeding wat lekkerder maakt voor je huisdier. Toch bevatten ze ook heel wat antioxidanten die de gezondheid en het immuunsysteem van je hond ondersteunen. Ook kunnen ze helpen met het verminderen van ontstekingen

Uitgebalanceerde Vegan hondenvoeding

Een erg goed en gebalanceerd dieet is natuurlijk erg belangrijk voor het welzijn van je hond – of ze nu traditioneel hondenvoer eten of genieten van vegan hondensnacks. Honden zijn omnivoren. Dit wil zeggen dat ze zowel vlees als plantaardig voedsel kunnen eten. Toch is het erg belangrijk om te onthouden dat honden bepaalde voedingsstoffen nodig hebben die traditioneel gezien in dierlijke bronnen zitten.

Wanneer je ervoor kiest om je hond vegan hondensnacks te geven of op een vegetarisch dieet te zetten moet je natuurlijk kiezen voor uitgebalanceerd hondenvoer met hoogwaardige plantaardige eiwitten, koolhydraten, vetten, en alle essentiële vitamines en mineralen. Ook is het een goed idee om te onthouden dat niet alle honden hetzelfde zijn. Sommige honden hebben namelijk andere voedingsstoffen nodig afhankelijk van hun leeftijd en ras. Ook kunnen bepaalde honden er meer moeite mee hebben zich aan te passen aan een veganistisch dieet dan anderen.

Tips voor het selecteren van hoogwaardig vegan hondenvoer

Wanneer je hoogwaardig en goed vegan hondenvoer of vegan hondensnacks wilt aankopen is het natuurlijk belangrijk dat je wat onderzoek doet. Er zijn namelijk heel wat verschillende keuzes beschikbaar, maar niet alle merken zijn even goed of even gezond voor je trouwe viervoeter. Hier zijn alvast enkele tips om jou te helpen bij het maken van een goede en vooral geïnformeerde keuze:

 1. Controleer de ingrediënten: wanneer je begint met je onderzoek is het belangrijk dat je kiest voor een voeding die rijk is aan plantaardige eiwitten. Op de ingrediëntenlijst is het dan ook erg belangrijk dat je zoekt naar erwten, linzen en soja. Zorg er ook voor dat je kiest voor hondenvoeding met B12 en Taurine. Dit zijn namelijk voedingsstoffen die zeldzaam zijn in plantaardige bronnen maar makkelijk kunnen worden toegevoegd. Ze zijn echter wel onmisbaar voor de gezondheid van je hond!
 2. Controleer het merk en lees beoordelingen: ook is het een goed idee om beoordelingen en recensies te lezen over het merk dat je bekijkt. Zo kom je meer te weten over de bijwerking bij andere honden en of andere honden de vegetarische hondenvoeding lekker vinden of niet.
 3. Raadpleeg een professional: vraag advies aan een dierenarts om er zeker van te zijn dat het vegan voer of de veganistische hondensnacks voldoen aan de voedingsbehoeften van je hond.
 4. Luister naar uw hond: tot slot is het erg belangrijk dat je naar je hond luistert. Elk dier is namelijk anders, en wat goed werkt voor jouw hond kan eventueel niet goed zijn voor een ander dier. Het is een goed idee om op eventuele veranderingen in gedrag te letten, veranderingen in eetlust en de gezondheid van je hond. Als je veranderingen opmerkt is het een goed idee om het dieet van je hond dienovereenkomstig aan te passen of om je dierenarts te raadplegen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Hondenvoer vrij van allergenen

Vegan hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.