Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Hoe kan je jouw spaargeld activeren in de strijd tegen de klimaatopwarming?

Spaargeld activeren tegen de klimaatopwarming

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Er loopt wereldwijd een resem aan goede initiatieven in de strijd tegen de klimaatopwarming en te evolueren naar een duurzame samenleving. Maar wist je dat ook jouw spaargeld een rol van betekenis kan spelen? Imby legt je alvast even uit hoe dit precies werkt.

Wat gebeurt er met je spaarcenten?

Europeanen zijn spaarders bij uitstek. We steken dan misschien niet meer geld in het spaarvarken elke week, maar veel mensen zien de cijfertjes op hun bankrekening liever naar boven, dan naar beneden gaan. Maar wat gebeurt er in feite met die spaarcenten? Iedere bank heeft een verplichting om een vast percentage van het geld liquide te houden (aka pure cash op de rekening). Met de resterende hoeveelheid geld, wordt er door de bank geïnvesteerd. Zij doen dit om de lopende kosten te dekken, rente uit te betalen en natuurlijk om winst te maken. Wist je echter dat er ook een manier is om jouw spaargeld te activeren in de strijd tegen de klimaatopwarming?

Investeer duurzaam en zorg voor een gelukkige spaarhond

Weet jij waarom jouw spaargeld in geïnvesteerd wordt?

Waar het hondenpootje wringt, is dat een groot deel van het spaargeld belegd wordt in niet-duurzame producten of bedrijven. Veel van onze spaarcenten worden nog steeds gesluisd richting bedrijven die actief zijn in fossiele brandstoffen. Deze bedrijven beloven veelvuldig om hun CO2 afdruk te verkleinen, maar de waarheid is dat hun activiteit simpelweg nooit duurzaam zal zijn. Grote bedrijven zoals ExxonMobil of British Petroleum hebben nog steeds als hoofdactiviteit olie oppompen en dit om te zetten in vervuilende brandstoffen of single-use plastics, waardoor jouw spaarcenten indirect een bijdrage leveren aan de opwarming van onze planeet.

Investeer in duurzame bedrijven met een positieve impact op ons klimaat

Maar hoe verander je dat nu, mijn beste Imby? Er bestaan oplossingen om je spaargeld te activeren tegen de klimaatopwarming. Wanneer je aan de bank vraagt waarin jouw spaarcenten geïnvesteerd worden, zal je meestal een vaag antwoord teruggekoppeld krijgen. Ons advies is om stap voor stap te beginnen. Heb je investeringen op lange termijn? Vraag dan even na bij jouw bank in welke producten en bedrijven het spaargeld precies geïnvesteerd wordt. Bevalt het antwoord jou niet? Vraag dan simpelweg om te veranderen. Wij zijn geen experts in beleggingen, maar de meeste beleggers zijn op zoek naar een duurzaam rendement. Als je het ons vraagt, kan je dit enkel bereiken door ook te beleggen in duurzame bedrijven. Het zou nu eenmaal niet slim zijn om je geld te stoppen in bedrijven die over 20 jaar waarschijnlijk niet meer bestaan.

Indien je twijfelt, kan je natuurlijk ook beginnen met een kleine stap… Start met de CO2 vrije hondenvoeding van Imby en draag zo alvast je steentje bij tot een betere wereld.

 

Ter verduidelijking: Imby geeft geen officieel beleggingsadvies, we proberen enkel bewustwording te creëeren bij onze Imby fans.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.