Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Kattenvoer voor gevoelige darmen

Kattenvoer voor gevoelige darmen bevat ingrediënten die de spijsvertering en de darmgezondheid ondersteunen, zoals vezels en probiotica.

Kattenbrokken voor goede spijsvertering

Net zoals honden en mensen, kunnen ook katten last hebben van lichamelijke kwaaltjes. Denk hierbij aan een gevoelige maag, overgeven of diarree. Maar wat veroorzaakt deze symptomen en wat kan je eraan doen? In dit artikel bespreken we de ingrediënten die noodzakelijk zijn in kattenvoer voor gevoelige darmen.

Darmklachten bij katten: wat kan ik doen?

Een diagnose voor een gevoelige maag bij katten, bestaat eigenlijk niet. Als je kat frequent problemen heeft met diarree en braken, moet de oorzaak altijd door een dierenarts worden onderzocht. Er kunnen verschillende oorzaken zijn: allergieën, ontstekingen in het maagdarmkanaal, parasieten of hormonale aandoeningen. Braken kan ook voorkomen doordat de kat te veel eet of zich moet ontdoen van haarballen die irriteren.

Om de kans op darmklachten bij katten te vermijden, is het belangrijk dat je kattenvoer voor gevoelige darmen aanschaft. In dit type voeding dien je voornamelijk te letten op de aanwezigheid van probiotica, vezels en de juiste eiwitten.

Prebiotica voor katten

Prebiotica in kattenvoer zijn essentieel om de darmen te herstellen wanneer deze niet optimaal functioneren. Ze zijn een voedingsbron voor goede bacteriën die zo de kans krijgen om opnieuw de bovenhand te nemen in de darmflora van de kat. Het Imby kattenvoer met insecten bevat 2 soorten prebiotica:

  1. MOS is een afkorting voor mannan oligosacchariden en is een prebiotica die bijdraagt aan een gezondere darmflora. MOS voorkomt dat schadelijke bacteriën zich vasthechten aan de darmcelwanden en koloniseren, waardoor ze in plaats daarvan worden uitgescheiden in de ontlasting. Ons kattenvoer bevat een natuurlijke bron van MOS: biergist.

  2. FOS is een afkorting voor fruit oligosacchariden. FOS is een natuurlijke prebiotica die geliefd is bij de goede darmbacteriën en zo bijdraagt tot hun groei. Schadelijke en ziekteverwekkende bacteriën gebruiken FOS daarentegen niet als energiebron. Onze voeding bevat een natuurlijke bron van FOS: cichorei.

Veelvoorkomende voedingstekorten bij honden

Voedingsvezels in kattenvoer kunnen een significante bijdragen leveren aan de gezondheid van de maag en het darmkanaal. Vezelrijke kattenbrokken zullen een vlotte vertering bij katten stimuleren en helpen bovendien ook andere kwaaltjes te vermijden, zoals haarballen.

Voedingsvezels worden gevonden in ingrediënten uit het plantenrijk. Ze voeden de goede darmbacteriën en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze voeden de cellen in de bekleding van de darmwand en stimuleren de bewegingen van het darmkanaal en een normale doorlooptijd van het voer. Studies tonen een verhoogde gezondheid van het maagdarmkanaal en de bacteriële flora aan bij katten die een dieet hebben gekregen met voedingsvezels. Het Imby kattenvoer bevat vezels van appelen, wortelen en zoete aardappelen.

Naast vezels, zijn ook vitaminen en antioxidanten belangrijk. Ze versterken het metabolisme en stimuleren de enzymactiviteit. Het Imby kattenvoer met insecten bevat vitaminen en antioxidanten die afkomstig zijn van onder andere spirulina en veenbessen.

ALSO INTERESTED IN

Voeding

mogen honden yoghurt eten
Ja, honden mogen yoghurt eten. Het is een goede bron van probiotica, maar zorg ervoor dat het gewoon is en geen zoetstoffen zoals xylitol bevat.