Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Wanneer hebben honden voedingssupplementen nodig?

Bij klachten omtrent stress, angst, artrose, slappe ontlasting,... kan het zijn dat honden voedingssupplementen nodig hebben. Je ontdekt in dit artikel welke supplementen bestaan en hoe ze kunnen helpen.

hondensupplementen gebruiken

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Honden kunnen lijden aan verschillende gezondheidsklachten. Some zijn deze lichamelijke klachten bij honden van tijdelijke aard, zoals een slechte ontlasting of een periode van angst (vuurwerk). In andere gevallen kunnen de klachten langdurig of permanent zijn, denk dan aan artrose of dementie. In elk van deze gevallen kan het nuttig zijn honden voedingssupplementen te geven, om de levenskwaliteit te verbeteren.

Welke voedingssupplementen voor honden bestaan er??

Net zoals voor mensen, bestaat er een breed assortiment aan hondensupplementen van verschillende producenten. De supplementen kunnen verschillen in de dosis van actieve ingrediënten, de toedieningsvorm, de smaak, de aanwezigheid van allergenen en de verpakking. Wanneer je aan honden voedingssupplementen geeft, is het belangrijk om op voorhand aandachtig de bijsluiter te lezen. Zo voorkom je een averse reactie of ongewenste neven-effecten.

Een overzicht van voedingssupplementen voor honden

De meest populaire voedingssupplementen voor honden kan je hieronder terugvinden:

  • Hondensupplementen voor nutritionele ondersteuning: het kan gebeuren dat honden niet alle noodzakelijke voedingsstoffen terugvinden in hun voeding. Zo bouwen ze tekorten op, wat de immuniteit en weerstand niet ten goede komt. Dit komt voornamelijk voor bij honden die dieetrestricties hebben zoals hevige allergieën.
  • Kalmerende supplementen voor honden: De meeste honden zijn goed geïntegreerd in het leven van hun baasje. Dit wil zeggen dat zij ook stressmomenten kunnen beleven of periodes kennen van angst. Denk hierbij aan een drukke omgevingen, lange autoritten, vuurwerk of veel nieuwe mensen tijdens een etentje. Voedingssupplementen kunnen helpen om je hond te kalmeren en rustig te houden.
  • Supplementen voor een vlotte vertering: Ook honden kunnen last ondervinden van hun darmen of te maken krijgen met slappe of harde stoelgang. Probiotica en prebiotica kan ervoor zorgen dat de darmflora hersteld wordt en de ontlasting terug normaal verloopt.
  • Gewrichtssupplementen voor honden: Op oudere leeftijd kunnen honden last krijgen van gewrichtsproblemen. Dit komt voornamelijk voor bij grotere hondenrassen. Supplementen met collageen, glucosamine en MSM kunnen de pijnklachten verminderen en tevens het artrose proces afremmen.
  • Voedingssupplementen om het immuunsysteem van honden te versterken: Sommige honden worden vaak ziek of hebben frequent last van infecties. Vitaminesupplementen voor honden kunnen een boost geven aan het immuunsysteem en je hond beschermen tegen ziektes.
  • Vitaminesupplementen voor huid en vacht: Honden die last hebben van allergische klachten of een doffe vacht, kunnen vitaminesupplementen voor de vacht nemen. Ook supplementen met omega 3 zoals algenolie of visolie, zijn zeer nuttig.
  • Maatregelen voor tandhygiëne: Dental sticks zijn zeer nuttig bij het verwijderen van tandplak en bacteriën in de mond. Er bestaan ook oplossingen die je aan water kan toevoegen om de mondhygiëne te ondersteunen.
  • Verminderen van chronische ontstekingen: Er bestaan supplementen met groenlipmossel of kurkuma die beide kunnen dienen als ontstekingsremmers voor honden. Zo kan de levenskwaliteit verbeterd worden bij honden die last hebben van chronische aandoeningen.
  • Hondensupplementen voor cognitieve gezondheid: Om dementie bij honden te vermijden, kunnen er supplementen gegeven worden met omega 3 vetzuren en anti-oxidanten. Deze kunnen ook helpen bij een cognitief disfunctiesyndroom (CDS). Probeer ook actief bezig te zijn met je hond, zodat je viervoeter een mentale weerstand opbouwt.

Zijn supplementen voor mensen ook geschikt voor honden?

Hier bestaat maar één correct antwoord: NEE

Voedingssupplementen voor honden zijn speciaal op maat geformuleerd en vermijden ingrediënten die moeilijk verteerbaar zijn of negatieve bijwerkingen hebben. Bovendien hebben honden een ander lichaamsgewicht dan de gemiddelde mens, wat tot een ongewenste overdosis kan leiden. In het geval van mineralen en vitaminen is dit niet noodzakelijk een probleem. De hond zal de overtollige dosis gewoon terug afscheiden. Maar voor supplementen met een kalmerende of verdovende werking bijvoorbeeld, is het wel enorm belangrijk dat er geen overdosis wordt gegeven. Dit kan namelijk zeer onveilig zijn voor je viervoeter. Zoek advies bij je dierenarts wanneer je twijfelt en gebruik supplementen die specifiek voor honden gemaakt zijn. Zo kan je gerust op beide oren slapen.

Waar kan je honden voedingssupplementen verkrijgen?

Hondensupplementen zijn tegenwoordig alom verkrijgbaar. Ze komen meestal niet op voorschrift en je kan ze dus vrij kopen bij een dierenspeciaalzaak, bij de dierenarts of online. Neem zeker een kijkje op onze webshop om onze supplementen voor honden te ontdekken!

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Alpenländische Dachsbracke
Ontdek alles over Alpenländische Dachsbracke! Dit Oostenrijkse ras staat bekend om zijn unieke karakter, leer het hier.

Algemeen

Argentijnse hond
Ontdek alles over Argentijnse Dog ook bekend als de Dogo Argentino. Leer dit van oorsprong Argentijns hondenras kennen. Veel leerplezier!

Algemeen

Alles over Amerikaanse Water Spaniel
Ontdek alles over Amerikaanse Water Spaniel. Dit hondenras staat bekend om zijn liefdevol en energieke karakter. Leer het hier allemaal!

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.