Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Welke voedselallergie komt het vaakst voor bij honden?

Een voedselsallergie bij honden wordt meestal veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Plantaardig hondenvoer kan een goede oplossing bieden.

Een labrador met een bruine vacht.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Net zoals mensen, kunnen ook honden en katten allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Wanneer het immuunsysteem van uw huisdier overgevoelig reageert op één of meerdere stoffen, dan spreekt met van een voedselallergie. Voedselallergieën bij honden of katten zijn niet altijd gemakkelijk op te sporen en het is meestal ook niet meteen duidelijk welke voedingsstof aan de basis ligt van een allergie. Het is daarom telkens aangeraden om je dierenarts te consulteren, indien je hond zich niet lekker voelt of bepaalde symptomen van een voedselsallergie vertoont.

Hoe herken je voedselallergie bij honden?

De symptomen van een voedselallergie bij honden uiten zich het vaakst als jeuk en huidirritatie rond de oren en de poten. Honden zullen soms ook krabben en bijten aan de plekken die het meest geïrriteerd zijn, wat kan leiden tot wondjes. Daarnaast kan het ook zijn dat de vacht van je hond niet fris ruikt of dat je viervoeter frequent blijft likken aan bepaalde lichaamsdelen. Minder voorkomend zijn symtomen zoals braken, diarree, netelroos en uitslag op de huid.

Wat zijn de oorzaken van een voedselallergie?

De overgrote meerderheid van voedselallergieën bij honden wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten. De meest voorkomende allergieën zijn gelinkt aan kip, rund, lam, zuivelproducten en tarwe. Dit zijn dus ingrediënten om mee uit te kijken, als er een vermoeden is dat je hond last heeft van een allergie. Je zou ook een allergietest kunnen laten uitvoeren, die kan uitwijzen voor welke ingrediënten je huisdier gevoelig is. Helaas is dit niet altijd even betrouwbaar, dus vaak is het aangeraden om door eliminatie van bepaalde voedingsstoffen te bepalen waar je hond al dan niet allergisch voor is. Alle Imby recepturen zijn vrij van de allergenen die in de top 5 voorkomen.

Welke brokken GEEF IK een hond met EEN VOEDSELallergie?

De handigste oplossing om een allergie te verhelpen, is je hond over te schakelen op een gezonde hypoallergene voeding. Dit type voeding bevat over het algemeen weinig allergenen en sluit sowieso de meest voorkomende allergenen uit die we hierboven in het artikel opsomden. We raden altijd aan om geleidelijk aan over te schakelen op een nieuwe voeding en hiervoor 10 dagen te nemen. Elke dag kan u 10% van de hypoallergene voeding toevoegen en de vorige voeding met hetzelfde percentage verminderen.

Is een insect-based of plantaardige voeding een goede oplossing?

Plantaardige voeding voor honden kan een zeer goede oplossing zijn voor een voedselallergie, aangezien dit geen dierlijke eiwitten bevat. Het is bovendien ook gemakkelijk verteerbaar, en bijgevolg ook goed voor honden met een gevoelige maag. Ook hondenvoer met insecteiwitten is een prima alternatief voor honden met een voedselsallergie. Insect-eiwitten zijn bijzonder voedzaam (bevatten bijna 3x meer eiwitten dan een verse kipfilet) en hebben een hele lage kans op allergische reacties.

Wat is een glutenallergie bij honden?

Het kan gebeuren dat je hond last heeft van een glutenallergie. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in graansoorten. Sommige graansoorten zoals mais en rijst bevatten geen gluten-allergenen en kunnen dus prima geconsumeerd worden door een hond. Andere ingrediënten kunnen iets gevoeliger zijn. Wij adviseren telkens om je dierenarts te raadplegen om de nodige testen af te nemen voor een glutenallergie. Hij/zij kan dan ook meteen de juiste voedingskeuze aanbevelen.

Voedingsallergie hond

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.