Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles wat je moet weten over voedingssupplementen voor honden

Onze voedingssupplementen voor honden bevatten gemiddeld 2x meer actieve ingrediënten versus andere merken. Geschikt voor alle hondenrassen.

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Als het op de verzorging van onze harige vrienden aankomt, is een goede voeding altijd een topprioriteit. En hoewel we ernaar streven om ze een uitgebalanceerd dieet te geven, vragen we ons soms af of voedingssupplementen gunstig kunnen zijn voor hun algehele gezondheid. In deze blog verkennen we de wereld van voedingssupplementen voor honden, duiken we in hun mogelijke voordelen, mogelijke risico’s en alles daartussenin.

Wat zijn voedingssupplementen voor honden?

Voedingssupplementen voor honden zijn speciaal samengestelde producten die bedoeld zijn als aanvulling op hun normale voeding. Ze zijn bedoeld om extra vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen te leveren die mogelijk ontbreken in hun dagelijkse maaltijden. Deze supplementen zijn er in verschillende vormen, zoals tabletten, poeders, kauwtabletten en vloeistoffen, waardoor het makkelijk is om ze op te nemen in de routine van je harige vriend.

Veelvoorkomende voedingsbehoeften van honden

Net als mensen hebben honden specifieke voedingsbehoeften waaraan moet worden voldaan om hun algehele welzijn te garanderen.

 1. Eiwitten: eiwitten zijn essentieel voor de voeding van een hond omdat ze de bouwstenen leveren voor groei, herstel en onderhoud van weefsels. Hoogwaardige eiwitbronnen zijn vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Honden zijn omnivoren, wat betekent dat ze ook eiwitten kunnen halen uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten en granen.
 2. Vetten: vetten zijn een geconcentreerde bron van energie voor honden en spelen een vitale rol in het behoud van een gezonde huid en vacht, evenals de ondersteuning van verschillende lichaamsfuncties. Gezonde vetten, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren, zijn te vinden in visolie, lijnzaadolie en bepaalde plantaardige oliën.
 3. Koolhydraten: koolhydraten zijn een uitstekende energiebron voor honden. Ze leveren de nodige brandstof voor dagelijkse activiteiten en komen voor in granen, groenten en fruit.
 4. Vitaminen en mineralen: vitaminen en mineralen zijn cruciaal voor verschillende lichaamsfuncties en spelen een sleutelrol in de algehele gezondheid van de hond. Ze ondersteunen een sterk immuunsysteem, zorgen voor gezonde botten en tanden en helpen bij een goede zenuwfunctie.
 5. Water: water is de belangrijkste voedingsstof voor honden. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, helpt bij de spijsvertering en transporteert voedingsstoffen door het hele lichaam.

Hoe kies je het juiste voedingssupplement voor je hond?

Het kiezen van het juiste voedingssupplement voor je hond is een belangrijke beslissing die van grote invloed kan zijn op hun gezondheid en welzijn. Met zoveel beschikbare opties op de markt kan het overweldigend zijn om te bepalen welk supplement het meest geschikt is voor je harige vriend. Hier zijn alvast enkele tips bij het kiezen van het juiste voedingssupplement voor je hond.

 1. Begrijp de behoeften van je hond: niet alle honden zijn hetzelfde. Vooraleer je een voedingssupplement aan het dieet van je hond toevoegt is het van groot belang dat je de behoeften van je hond begrijpt. Ga na welke supplementen het best bij je hond passen op basis van het gezondheidsprobleem dat je probeert op te lossen, het ras van je hond, het gewicht van je hond en de leeftijd van je hond.
 2. Raadpleeg je dierenarts: Ook is het een goed idee om contact op te nemen met je dierenarts. Zij kunnen je advies geven over het soort en de dosis voedingssupplementen die je aan je hond kan geven.
 3. Ga voor kwalitatieve voedingssupplementen: hoewel voedingssupplementen kunnen doorwegen op je budget is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteitsvolle supplementen. Op die manier ben je er zeker van dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Goedkopere supplementen bevatten namelijk vaak heel wat vulstoffen die niet bijdragen aan de gezondheid van je hond. Supplementen van kwalitatieve, gerenommeerde merken zijn vaak veiliger en effectiever.
 4. Lees de ingrediëntenlijst: tot slot is het een goed idee om de ingrediëntenlijst door te nemen. Probeer supplementen te vermijden die vulstoffen of kunstmatige ingrediënten bevatten.
Kalmerend supplement met straathond

Populaire voedingssupplementen voor honden

Indien je op zoek bent naar kwalitatieve en goede hondensupplementen kan je alvast even kijken naar deze drie populaire merken hondensupplementen:

 • Imby: Imby zet zich in voor het welzijn van honden en produceert voedzame snacks van hoge kwaliteit met supplement Ze bieden een verscheidenheid aan snacks die tegemoet komen aan specifieke behoeften zoals slaap- en gewrichtsondersteuning en de gezondheid van huid en vacht.
 • Canifelox: Canifelox biedt een breed scala aan hondensupplementen, elk ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Voor stressgevoelige honden biedt hun “Calm” supplement een natuurlijke oplossing om je harige metgezel te helpen ontspannen en zich op zijn gemak te voelen.
 • Dog Optimal: Dog Optimal biedt 100% natuurlijke hondensupplementen die zijn ontworpen om de gezondheid en vitaliteit van honden te verbeteren.

De voordelen van voedingssupplementen voor honden met gewrichtsproblemen

Gewrichtsproblemen kunnen eenvoudige activiteiten zoals wandelen of hardlopen tot een uitdaging maken. Er is echter goed nieuws – voedingssupplementen kunnen een wereld van verschil maken als het gaat om het verbeteren van de gewrichtsgezondheid van je hond.

Een van de grootste voordelen van het toevoegen van gewrichtssupplementen aan het dieet van je hond is de vermindering van ontstekingen. Gewrichtssupplementen zijn samengesteld met ingrediënten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en helpen om pijn en zwelling in de gewrichten te verlichten.

Gewrichtssupplementen kunnen ook de mobiliteit van je hond verbeteren. Ze werken door de flexibiliteit van de gewrichten te vergroten en stijfheid te verminderen, waardoor je harige vriend zich makkelijker kan bewegen.

Bovendien kunnen voedingssupplementen voor honden met gewrichtsproblemen helpen om kraakbeen te herstellen. Kraakbeen is een cruciaal onderdeel van gezonde gewrichten, omdat het fungeert als een kussen tussen de botten, waardoor ze soepel en pijnloos kunnen bewegen.

Zijn voedingssupplementen voor honden veilig? En wat zijn de bijwerkingen?

Net als mensen kunnen honden verschillende bijwerkingen ervaren van voedingssupplementen. Terwijl sommige bijwerkingen mild en tijdelijk kunnen zijn, kunnen andere ernstiger zijn en zelfs een bedreiging vormen voor hun gezondheid.

Veel voorkomende bijwerkingen bij honden

 1. Lethargie: Sommige honden kunnen een afname van hun energieniveau ervaren of lijken vermoeider dan normaal wanneer ze bepaalde supplementen nemen.
 2. Meer dorst: Bepaalde supplementen kunnen ervoor zorgen dat je viervoetter meer gaat drinken waardoor ze ook meer moeten plassen.
 3. Spijsverteringsproblemen: Honden kunnen spijsverteringsproblemen ervaren zoals braken of diarree wanneer ze beginnen met een nieuw supplement. Dit kan een teken zijn van een bijwerking, allergie of intolerantie.
 4. Haaruitval: In zeldzame gevallen kunnen bepaalde supplementen haaruitval of veranderingen in de vacht veroorzaken. Wanneer je dit opmerkt is het een goed idee om meteen contact op te nemen met je dierenarts.
 5. Spierzwakte: Overmatige toediening van supplementen kan leiden tot spierzwakte bij honden. Ook deze bijwerking kan ernstig zijn waardoor het een goed idee is meteen contact op te nemen met je dierenarts.

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden

Indien je liever geen synthetische voedingssupplementen aan het dieet van je hond toevoegt kan je er ook voor kiezen om je hond natuurlijke supplementen toe te dienen. Hier hebben we alvast enkele natuurlijke voedingssupplementen op een rijtje gezet:

 • Glucosamine: Glucosamine is een natuurlijke stof die in het lichaam van je hond voorkomt en helpt bij het behoud van gezond kraakbeen en een gezonde gewricht Naarmate honden ouder worden, kan hun lichaam minder glucosamine produceren, wat leidt tot stijve gewrichten en ongemak. Door hun voeding aan te vullen met glucosamine, kun je de gezondheid en mobiliteit van hun gewrichten helpen ondersteunen.
 • Visolie: Visolie is een rijke bron van omega-3 vetzuren, zoals EPA en DHA, die talloze gezondheidsvoordelen bieden voor honden. Deze vetzuren helpen een gezonde vacht en huid te ondersteunen door jeuk en droogheid te verminderen. Daarnaast staat visolie bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een uitstekend supplement is voor honden met allergieën of gewrichtsproblemen.
 • Antioxidanten: Antioxidanten spelen een cruciale rol bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam, die oxidatieve stress kunnen veroorzaken en cellen kunnen beschadigen. Door antioxidanten in de voeding van je hond op te nemen, kun je hun immuunsysteem stimuleren en beschermen tegen verschillende ziekten.
 • Probiotica: Probiotica zijn nuttige bacteriën die een gezonde darm ondersteunen en helpen bij de spijsvertering. Net als mensen hebben honden een delicaat evenwicht van goede en slechte bacteriën in hun spijsverteringsstelsel. Factoren zoals stress, ziekte of antibioticagebruik kunnen dit evenwicht verstoren, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals diarree of constipatie. Door je hond probioticasupplementen te geven, kun je helpen om een gezonde darmflora te behouden, de spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Het belang van een gezonde spijsvertering bij honden

Een goede spijsvertering is essentieel voor het lichaam van je hond om de voedingsstoffen uit hun voedsel effectief op te nemen en te gebruiken. Als de spijsvertering optimaal werkt, kan het voedsel afbreken in de basisbestanddelen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze voedingsstoffen worden vervolgens opgenomen in de bloedbaan en verdeeld over het hele lichaam om groei, herstel en algehele vitaliteit te ondersteunen.

Hier zijn een paar belangrijke redenen waarom een gezonde spijsvertering cruciaal is voor je hond:

 1. Absorptie van voedingsstoffen: Net als mensen hebben honden een uitgebalanceerd dieet nodig om aan hun voedingsbehoeften te voldoen. Maar als hun spijsverteringsstelsel aangetast is, kunnen ze essentiële voedingsstoffen mogelijk niet goed opnemen. Dit kan leiden tot ondervoeding, een zwak immuunsysteem en een hele reeks gezondheidsproblemen.
 2. Energieniveau: Een gezonde spijsvertering zorgt ervoor dat je hond de energie krijgt die hij nodig heeft. Als het spijsverteringsstelsel functioneert zoals het moet, kan het voedsel omzetten in bruikbare energie, waardoor je hond een actief leven kan leiden.
 3. Gewichtsbeheersing: Honden kunnen, net als mensen, worstelen met overgewicht of ondergewicht. Een gezonde spijsvertering helpt om een gezond gewicht te behouden door voedingsstoffen efficiënt af te breken en te gebruiken. Een gezonde spijsvertering bij honden helpt ook bij het verwijderen van afvalstoffen, het voorkomen van constipatie en het bevorderen van een gezonde stofwisseling.
 4. Sterk immuunsysteem: Wist je dat een belangrijk deel van het immuunsysteem van je hond zich in de darmen bevindt? Een gezonde spijsvertering speelt een cruciale rol bij het behoud van een robuust immuunsysteem, dat je hond beschermt tegen infecties, ziekten en allergieën.

Voedingssupplementen voor een gezond spijsverteringsstelsel bij honden

Net als mensen kunnen honden last hebben van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en verstopping. Gelukkig zijn er verschillende voedingssupplementen verkrijgbaar die kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering bij honden:

 1. Probiotica: Probiotica zijn nuttige bacteriën die helpen een evenwichtige darmflora te behouden. Ze bevorderen de groei van gezonde bacteriën in het spijsverteringskanaal, wat kan helpen bij de spijsvertering en het immuunsysteem kan versterken. Probiotica herstellen de natuurlijke balans van bacteriën in de darmen, vooral na een antibioticakuur of in tijden van stress.
 2. Prebiotica: Prebiotica zijn voedingsvezels die dienen als voedsel voor de nuttige bacteriën in de darmen. Ze helpen de groei van deze bacteriën te voeden en te ondersteunen, wat leidt tot een betere vertering en opname van voedingsstoffen.
 3. Enzymen: Enzymen zijn essentieel voor het afbreken van voedsel in kleinere, beter verteerbare componenten. Ze spelen een cruciale rol in het spijsverteringsproces door de afbraak van eiwitten, koolhydraten en vetten te vergemakkelijken.

Natuurlijke kalmeringsmiddelen voor gestreste honden

Als je een gestreste of angstige hond hebt, weet je hoe belangrijk het is om effectieve manieren te vinden om ze te helpen ontspannen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar het gebruik van kruiden, supplementen en essentiële oliën kan een natuurlijke en veilige aanpak zijn om je harige vriend te kalmeren.

 1. Kruiden: Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt om ontspanning te bevorderen en angst te verminderen bij zowel mensen als dieren. Kamille, valeriaan en passiebloem behoren tot de bekendste kruiden die je hond kunnen helpen kalmeren. Deze kruiden kunnen in verschillende vormen aan je hond worden gegeven, zoals thee, capsules of tincturen.
 2. Voedingssupplementen: Naast kruiden kunnen bepaalde supplementen ook helpen bij het verminderen van stress bij honden. Zoek naar supplementen die ingrediënten bevatten zoals L-theanine en tryptofaan. L-theanine is een aminozuur dat voorkomt in groene thee en waarvan is aangetoond dat het ontspanning bevordert en angst vermindert. Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat het serotonineniveau in de hersenen helpt verhogen, wat kan helpen je hond te kalmeren.
 3. Etherische Oliën: Een andere natuurlijke manier om je gestreste of angstige hond te kalmeren is door het gebruik van essentiële oliën. Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan een goede keuze zijn om je harige vriend te kalmeren. Andere essentiële oliën die effectief kunnen zijn voor gestreste honden zijn kamilleolie en valeriaanolie.
Visla met hondensupplement voor gewrichten

Voedingssupplementen voor een gezonde huid en vacht van je hond

Een doffe vacht, droge huid of overmatig verharen kunnen indicatoren zijn van een onderliggend probleem. Hoewel een evenwichtige voeding essentieel is, kunnen bepaalde voedingssupplementen wonderen doen voor de gezondheid van de huid en vacht van je hond. Hier zijn alvast enkele voedingssupplementen voor een gezonde huid en vacht van je hond:

 • Omega-3 vetzuren: Omega-3 vetzuren, zoals EPA en DHA, spelen een cruciale rol bij het gezond houden van de huid en het bevorderen van een glanzende vacht bij honden. Deze vetzuren worden niet van nature aangemaakt in het lichaam, dus het is essentieel om de voeding van je hond ermee aan te vullen. Omega-3 helpt ontstekingen te verminderen, jeuk te verlichten en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren.
 • Biotine: Biotine, ook bekend als vitamine H, is een wateroplosbare B-vitamine die fungeert als een essentieel co-enzym in verschillende stofwisselingsprocessen in het lichaam. Biotine helpt de celgroei te bevorderen, versterkt de haarfollikels en verbetert de algehele textuur van de vacht van je hond. Het kan ook broze nagels helpen voorkomen en haaruitval verminderen.
 • Zink: Zink is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt bij het behoud van een gezonde huid bij honden. Het is betrokken bij de productie van collageen, een eiwit dat de huidstructuur ondersteunt en wondgenezing bevordert. Een tekort aan zink kan zich uiten in een droge, schilferige huid, haaruitval en een doffe vacht.
 • Vitamine E: Vitamine E is een krachtige antioxidant die de gezondheid van de huid en vacht van je hond ondersteunt. Het helpt de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en helpt bij de regeneratie van huidcellen. Vitamine E bevordert ook een gezonde en glanzende vacht door droogheid en schilfertjes te voorkomen.

De rol van vitaminesupplementen in het dieet van je hond

Net als mensen hebben honden verschillende vitamines nodig om hun lichaamsfuncties te ondersteunen en een optimale gezondheid te behouden.

Een van de bekendste vitamines is vitamine A, die een cruciale rol speelt bij het gezond houden van huid en vacht. Het ondersteunt ook een gezond gezichtsvermogen en versterkt het immuunsysteem.

Vitamine B is een andere groep vitamines die van vitaal belang zijn voor honden. Deze vitamines, waaronder B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12, zijn essentieel voor de stofwisseling en bevorderen een gezond zenuwstelsel.

Vitamine C, bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen bij mensen, is ook goed voor honden. Het helpt hun immuunsysteem te ondersteunen en helpt bij de productie van collageen, wat essentieel is voor een gezonde huid, gewrichten en bindweefsel.

Vitamine D is dan op zijn beurt cruciaal voor een goede botgroei en -ontwikkeling. Het helpt bij de opname van calcium en fosfor, die essentieel zijn voor sterke botten en tanden.

Vitamine E is een krachtige antioxidant die een cruciale rol speelt bij het beschermen van cellen tegen schade veroorzaakt door schadelijke vrije radicalen. Het helpt bij het behoud van een gezonde huid en vacht, en ondersteunt ook het immuunsysteem.

Het belang van mineralensupplementen voor honden

Net als mensen hebben honden verschillende mineralen nodig voor een optimale gezondheid en welzijn. Deze mineralen spelen een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties en zijn essentieel voor een goede groei, ontwikkeling en algehele vitaliteit.

 • Calcium is een van de meest essentiële mineralen voor honden. Het is van vitaal belang voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden, wat vooral belangrijk is voor puppy’s in de groei.
 • Fosfor is een ander mineraal dat samen met calcium zorgt voor gezonde botten en tanden. Het is ook betrokken bij de energieproductie en speelt een cruciale rol bij de opbouw van DNA en RNA. Zonder voldoende fosfor kan een hond te maken krijgen met groeiachterstand en verzwakte botten.
 • Kalium is een essentieel mineraal voor een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Het helpt de vochtbalans in het lichaam van de hond in stand te houden en is erg belangrijk bij de overdracht van zenuwsignalen.
 • Magnesium is een mineraal dat een rol speelt bij tal van lichaamsfuncties. Het is belangrijk voor de spier- en zenuwfunctie, hartslagregeling en ondersteuning van het immuunsysteem.
 • Zink is tot slot een mineraal dat cruciaal is voor de huid, vacht en het immuunsysteem van de hond. Het speelt een rol bij het genezen van wondjes en helpt het lichaam beschermen tegen infecties.

Supplementen voor gewichtsbeheersing bij honden

Of het nu komt door te veel eten, te weinig beweging of bepaalde gezondheidsproblemen, ongewenste gewichtstoename kan nadelige gevolgen hebben voor de gewondheid van je hond. Gelukkig zijn er natuurlijke supplementen beschikbaar die kunnen helpen bij gewichtsbeheersing voor honden.

Een natuurlijk ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in afslanksupplementen voor honden is groene thee-extract. Groene thee-extract is afgeleid van de bladeren van de Camellia sinensis plant en wordt geprezen om zijn vele gezondheidsvoordelen bij mensen, en het kan vergelijkbare voordelen bieden voor onze viervoeters. Van dit extract is bekend dat het de stofwisseling stimuleert, waardoor honden efficiënter calorieën verbranden en de vetverbranding bevorderen.

Een ander veelgebruikt ingrediënt in afslanksupplementen voor honden is L-carnitine. L-carnitine is een aminozuur dat een cruciale rol speelt bij het transport van vetzuren naar de cellen voor energieproductie. Door het gebruik van vetten als energiebron te verbeteren, kan L-carnitine bijdragen aan gewichtsverlies bij honden.

Daarnaast zitten er vaak vezels in dit soort supplementen voor gewichtsbeheersing voor honden. Vezelrijke ingrediënten zoals psylliumschil of pompoen kunnen honden helpen een vol en verzadigd gevoel te krijgen, waardoor ze minder snel geneigd zijn om te veel te eten. Door vezels aan hun dieet toe te voegen, kunnen honden hun eetlust beter onder controle houden en minder snel om extra lekkers bedelen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.