Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Veelvoorkomende voedingsbehoeften van honden en de rol van supplementen

Kennis omtrent voedingsbehoeften van honden en de rol van voedingssupplementen is essentieel om je hond in goede gezondheid te houden.

Voedingsbehoeften voor honden en de rol van supplementen

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Weet je wat een essentiële rol speelt in de gezondheid en het welzijn van je hond? Juist, goede voeding! Maar wat houdt dat eigenlijk in en welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor honden? In dit artikel duiken we in de wereld van hondenvoeding en onthullen we de geheimen van de belangrijkste voedingsbehoeften van honden. We bespreken ook hoe hondensupplementen een rol kunnen spelen in het gezond houden van je hond!

Supplementen voor de huid en vacht van honden te verbeteren
HUID & VACHT
Supplement voor de spijsvertering van honden te bevorderen
Probiotica
Imby hondensupplement voor gewrichten
GEWRICHTEN
Imby kalmerend supplement voor honden
Anti-stress

Waarom is het belangrijk om meer te weten of de voedingsbehoeften van honden?

Net als wij mensen hebben honden specifieke voedingsbehoeften om in topvorm te blijven. Het is dus cruciaal dat we deze behoeften begrijpen om een complete en gebalanceerde voeding voor onze honden samen te stellen.

Maar laten we niet vergeten dat niet alleen de hoeveelheid, maar ook de juiste balans tussen verschillende voedingsstoffen van groot belang is.

Essentiële voedingsstoffen voor honden

Elke hond heeft een uniek voedingsprofiel afhankelijk van zijn ras, ouderdom en gezondheid. Toch zijn er enkele essentiële voedingsstoffen die elke hond nodig heeft. Hier volgt een kort overzicht.

Eiwitten

Eiwitten zijn fundamenteel voor de gezondheid van honden. Ze leveren de bouwstenen – de aminozuren – voor de groei en reparatie van spieren, huid, haar, nagels en organen.

Vetten

Vetten leveren een geconcentreerde bron van energie en helpen bij de opname van de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K. Ze zijn ook essentieel voor een gezonde huid en vacht.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een primaire energiebron. Ze leveren glucose, wat de belangrijkste brandstof is voor de hersenen en een essentiële energiebron voor lichamelijke activiteit.

Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen spelen een cruciale rol in vele lichaamsfuncties. Ze zijn onder meer betrokken bij de botgezondheid, bloedstolling, en het immuunsysteem.

Water

Water is misschien wel de belangrijkste ‘voedingsstof’ voor honden. Het is essentieel voor alle lichaamsfuncties, waaronder de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen, de regulatie van de lichaamstemperatuur en het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam.

Het belang van een uitgebalanceerd dieet om te voldoen aan de voedingsbehoeften van honden

Een gebalanceerd dieet voor je harige vriend is de sleutel tot succes! Met een uitgebalanceerde maaktijd krijgt je viervoeter alle nodige voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Geen gedoe meer met voedingstekorten of -overschotten die de gezondheid van je trouwe viervoeter in gevaar kunnen brengen. Een goede voeding zorgt ervoor dat alle voedingsbehoeften van honden voldaan zijn.

Toch is het erg belangrijk te weten dat voedingsadvies voor honden kan behoorlijk variëren. Het hangt af van hun leeftijd, grootte, ras, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Dus, voordat je in paniek raakt en je hond overschakelt op ander hondenvoer, is het slim om een dierenarts of voedingsdeskundige te raadplegen. Zij weten precies wat jouw viervoeter nodig heeft.

Tegenwoordig zijn er talloze hondenvoedings- en voedingssupplementen beschikbaar die kunnen bijdragen aan de voedingsbehoeften van je hond. Onthoud echter dat een supplement geen vervanging is voor een uitgebalanceerd dieet. Een supplement dient om bepaalde tekorten te ‘supplementeren’ en bepaalde kwaaltjes te anticiperen of te verhelpen.

De juiste voeding is dus van groot belang als je goed voor je trouwe viervoeter wilt zorgen. Neem dan ook zeker de tijd om je in te lezen en te leren over de voedingsbehoeften van honden.

Voedingsbehoeften van een kleine hond

Specifieke voedingsbehoeften van honden

Net als mensen hebben honden op verschillende leeftijden en omstandigheden specifieke voedingsbehoeften. Of het nu gaat om een speelse puppy, een volwassen hond in zijn prime, of een oudere hond die geniet van zijn gouden jaren, elke levensfase vereist een ander soort voedingsbalans.

Groeiende puppy’s

Puppy’s zijn als kleine energiebommetjes die volop gas geven in hun groei en ontwikkeling. Om dat hoge tempo bij te houden, hebben ze een voeding nodig die barst van de energie en essentiële voedingsstoffen. Ze hebben namelijk meer eiwitten, vetten en vitamines en mineralen nodig dan volwassen honden. Dus zorg ervoor dat je kiest voor een complete voeding die speciaal is ontworpen om aan al die puppybehoeften te voldoen.

Volwassen honden

Volwassen honden hebben een uitgebalanceerd dieet nodig om een gezond gewicht en energieniveau te behouden. Ze hebben een goede mix nodig van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Elke hond is uniek, dus de exacte voedingswaarde van hondenvoer kan variëren, afhankelijk van factoren zoals ras, grootte, levensstijl en algemene gezondheid.

Oudere honden

Oudere honden hebben vaak wat minder energie en kunnen wat gevoeliger zijn voor gezondheidsproblemen. Daarom kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken als het op voeding aankomt. Een dieet dat iets lager is in calorieën, maar nog steeds rijk is aan essentiële voedingsstoffen, kan hen helpen.

Als er specifieke gezondheidsproblemen zijn, zoals artritis of nierproblemen, kan het dieet daarop worden aangepast. Ook zijn er supplementen op de markt die kunnen helpen bij het gezond houden van de gewrichten van je hond.

Honden met speciale gezondheidsproblemen

Voor honden met specifieke gezondheidsproblemen, zoals allergieën, hartproblemen of diabetes, kan een speciaal dieet nodig zijn. Maar laat je niet afschrikken, want er is altijd hulp beschikbaar! Voedingsadvies voor honden met deze aandoeningen moet altijd worden gezocht bij een dierenarts of een gekwalificeerde voedingsdeskundige. Zij kunnen je helpen om een dieet op maat te vinden dat perfect is voor jouw trouwe viervoeter.

Hondensupplementen kunnen bij verschillende problemen een oplossing bieden

Zelfs mensen die de perfecte voeding kiezen, kunnen nog te maken krijgen met een tekort in de voedingsbehoeften van honden. Honden kunnen zo last krijgen van bepaalde fysieke klachten, die zowel proactief als reactief behandeld kunnen worden. Zo staan Labradors en Duitse Herders er namelijk voor gekend om op latere leeftijd problemen te ondervinden met hun gewrichten. French Bulldogs, Terriers en Cocker Spaniels hebben dan weer een verhoogde kans op huidirritaties. In het algemeen geldt de regel dat hoe sneller je bepaalde klachten anticipeert, hoe beter voor de gezondheid van je hond. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van supplementen voor verschillende gezondheidsklachten bij honden. Net zoals bij mensen, kan het geen kwaad om deze supplementen reeds te voeden, wanneer je hond nog geen klachten ondervindt. 

Gewrichtsgezondheidsupplementen

Supplementen met ingrediënten zoals glucosamine en chondroïtine kunnen helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid, vooral bij oudere honden of honden met aandoeningen zoals artritis. Daarnaast zijn er ook bepaalde rassen zoals Labradors die genetisch gezien een grote kans hebben op problemen met de gewrichten. Bij deze honden wordt vaak aangeraden dat zij al vroeg beginnen met het nemen van supplementen voor gewrichtsproblemen.

Huid- en vachtsupplementen

Omega-3 vetzuren zijn de geheime wapens voor een prachtige huid en vacht. Ze laten jouw hond stralen als een ware superster! Ze helpen ook bij het tegengaan van ontstekingen en boosten het immuunsysteem. Hondenrassen die vaak te kampen hebben met huidontstekingen – denk bijvoorbeeld maar aan basset hounds, hebben vaak baat bij huid- en vachtsupplementen.

Voedingssupplementen voor een gezonde spijsvertering

Heeft jouw hond weleens last van spijsverteringsproblemen? Geen zorgen, probiotica en vezelsupplementen kunnen helpen! Ze zorgen ervoor dat je hond een goede spijsvertering heeft en kunnen je viervoeter helpen met constipatie of diarree.

Hondensupplementen om je hond te kalmeren

Sommige honden hebben vaak last van stress, angst of slaapstoornissen. In deze gevallen is het vaak aangeraden om naast de voeding, de hond ook een supplement te geven met die de stress levels reduceert en angst vermindert. Ingrediënten zoals ashwaganda,  citroenbalsem en L-tryptophaan kunnen hier een enorm nuttige rol spelen. Door periodiek deze supplementen toe te dienen, zal je hond zich comfortabeler voelen wanneer je het huis verlaat en zich in het algemeen beter in zijn vel voelen.

Supplementen voor de algemene gezondheid

Er zijn ook algemene gezondheidssupplementen beschikbaar die een mix van vitamines en mineralen bevatten. Ze zijn als een powerboost voor de algehele gezondheid en het welzijn van jouw trouwe viervoeter.Fre

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.