Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Vleesvrije voeding voor honden? Het is gebalanceerd, gezond en overheerlijk

Ons hypoallergeen hondenvoer is vrij van dierlijke eiwitten, gerst, tarwe en maïs. Het is de perfecte oplossing voor honden met allergische klachten en zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.

Een hond die een doktersjas draagt en een stethoscoop om zijn nek.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Veel mensen geloven dat elk hondenras afstamt van de wolf, hoewel dat moeilijk te geloven is voor de Imby fans met een toy poodle natuurlijk. Daarom denken mensen dat honden altijd vlees nodig hebben in hun dieet. Maar klopt dit wel? In dit artikel leggen we uit waarom vegetarisch hondenvoer super gezond kan zijn en wat er belangrijk is in de voedingskeuze.

Photo by Sam Lion

Officieel is de hond een directe afstammeling van de wolf, canis lupus. Duizenden jaren geleden toen er van de klimaatcrisis nog geen sprake was, zijn honden echter door de mens gedomesticeerd. Naast hun gedrag is ook het eetpatroon van de hond fors veranderd. Net zoals hun baasjes, zijn honden intussen omnivoren of alleseters geworden en kunnen zij perfect leven op een vegetarisch dieet. Wat echter belangrijk is voor honden, is dat ze dagelijks een complete en nutrionele voeding voorgeschoteld krijgen. Om hieraan te voldoen, moeten er 6 voedingsstoffen zeker aanwezig zijn in de voedingsbak. Dit zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en water. Aangezien vlees vooral eiwitten en vetten aanlevert, is dat onze focus in dit artikel.

Eiwitten dienen als essentiële bouwstenen in vleesvrije voeding

Windhond of Maltezer, elke hond heeft eiwitten nodig. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Ze helpen bij het aanmaken van nieuwe cellen, boosten het immuunsysteem, maken antistoffen aan en zorgen voor sterke spieren. Eiwitten kunnen verschillen in kwaliteit en zowel een dierlijke als plantaardige oorsprong hebben. Onze pluizige vrienden kunnen niet alles zelf en er bestaan 10 aminozuren die niet door het hondenlichaam aangemaakt worden. Daarom is het belangrijk dat deze uitmaken van een gebalanceerd dieet. Elk van de Imby recepturen zitten boordevol met de 10 noodzakelijke aminozuren! Het poeder van insectenlarven staat zelfs gekend om nog kwalitatievere eiwitten te leveren dan verscheidene soorten vlees!

Vetten fungeren als energieboosters

Vetten kan je vergelijken met kleine energiebommetjes die ook nog eens het immuunsysteem van je hond verbeteren. Ze zorgen voor een glanzende vacht en huid zonder kwaaltjes. Vetten helpen om de nodige vitamientjes op te nemen en zorgen voor een stabiele lichaamstemperatuur. Vet !

Zorg dat water altijd beschikbaar is

Niet elke hond is een waterhond, maar elke hond heeft wel water nodig. H2O, de wetenschappelijke naam, is namelijk nodig voor het regelen van de lichaamstemperatuur en het soepel houden van de lichaamsweefsels. Daarnaast zorgt het voor een vlotte bloedcirculatie en het in stand houden van het lymfestelsel. Honden kunnen water halen uit hun voedsel (zelfs droge brokken bevatten een bepaalde vochtheidsgraad) of uit vers water dat hun baasjes overdag altijd voorzien. Natuurlijk kunnen ze ook per ongeluk een slokje nemen van de vijver, maar dat doen ze best niet te vaak.

Conclusie

Honden kunnen zeker zonder vlees, maar een gebalanceerd dieet met de 6 noodzakelijke voedingsstoffen is absoluut onmisbaar. Snuffel zeker eens rond op de achterkant van onze packaging om meer te leren over onze plantaardige & insect gebaseerde recepturen. Wij bakken elk van onze recepturen bovendien zachtjes in de over, wat zorgt voor een overheerlijke smaak. Heb je nog vragen, dan staat onze kwispelturige chatbot Bobby altijd klaar om jou te helpen !

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.