Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Op vakantie met je hond, lees hier onze tips & tricks

Op vakantie met je hond vertrekken is voor sommige baasjes stressvol. Wij geven onze beste tips mee voor het reizen met jouw viervoeter!

Hond die hoofd uit raam steekt

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Reizen met een hond is voor sommige baasjes stressvol, vooral als je nog maar net een puppy of hond hebt en hier nog geen ervaring mee hebt. Wij sommen hier onze beste tips op voor het reizen met jouw viervoeter!

Routine blijft belangrijk

Vakanties zijn geweldig om nieuwe plaatsen te ontdekken, nieuwe dingen te proberen en te genieten van avontuurlijke activiteiten. Hoewel dit leuk is voor het baasje, is het misschien niet zo leuk voor de hond. Honden zijn gewoontedieren en hebben nood aan hun dagelijkse routine. Als honden dan uit hun dagelijkse omgeving komen door op reis te gaan, is het belangrijk om hun dagelijkse routine zoveel mogelijk te behouden. Daarbij zijn voeding en snacks erg belangrijk. Vergeet dus zeker niet genoeg voeding en snacks mee te nemen die je hond gewoon is.

Hond die voeding met insecten eet

Activiteiten op vakantie

Pas je activiteiten op vakantie aan aan het niveau van je hond. Wij mensen vinden een dagje aan het strand liggen heerlijk maar dat is niet ideaal voor je hond. Een lange wandeling of trektocht in de natuur daarentegen is een super idee! Hou wel rekening dat honden een heel ander perspectief hebben dan mensen voor onbekende hoogtes, uitzichtpunten of kliffen. Houd je hond goed aan de lijn en neem voldoende etensnacks, poepzakjes en water mee! Hou je zeker ook aan de lokale regels. 

Indien je naar een warme regio trekt, is het ook sterk aangeraden om geen extreme inspanningen te verrichten op de warmste momenten van de dag. Dit is niet gezond voor jezelf, maar ook niet voor je hond. Vermijd oververhitting en geef voldoende fris drinkwater om uitdroging te voorkomen. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is een dikke vacht niet altijd een nadeel voor je hond. Tijdens warme zomerdagen, werkt deze vacht namelijk isolerend en helpt deze om het hondenlichaam fris te houden. Je hoeft de vacht van je hond dus niet extra kort te laten trimmen, alvorens je op vakantie vertrekt.

Hond en baasje samen op reis in auto

Zorg voor een relaxte hond

Is jouw hond gevoelig voor stress? Een lange reis, autorit of een andere omgeving kan ervoor zorgen dat jouw viervoeter niet op zijn gemak is. Voor sommige huisdieren is vakantie niet zo ontspannen als voor hun baasjes. Zorg voor voldoende pauzes onderweg en genoeg lucht. Onze Snooze & Sleep snacks met kamille en kurkuma zijn ook perfect om mee te nemen op reis om jouw hond wat relaxter te maken! 

Wat neem je mee op reis?

Neem liever te veel mee dan te weinig, je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren. Hier is een lijstje met zaken die je zeker moet meenemen: voedingsnacks, (genoeg!) poepzakjes, dierenpaspoort, leibanden, mand/kussen, favoriete speeltje, drink- en eetbak, waterdrinkfles, bench (indien nodig), borstel en een tekenpen. Vergeet je hond daarnaast ook niet regelmatig te controleren op tekenbeten en dien preventief een anti-teken supplement toe. Voorkomen is beter dan genezen.

Hond met familie op reis in camper van

Kies de juiste bestemming

Je reisavontuur begint met het uitzoeken van een diervriendelijke bestemming. Als je van plan bent om je hond mee op reis te nemen is de bestelling erg belangrijk. Een citytrip is wellicht geen goed idee met een hond, een hondvriendelijk hotel of een camping in de natuur is dat wel! Maak zelf uit hoe je hond in elkaar zit en wat jouw hond aankan. Hoewel sommige honden geen enkele moeite hebben met reizen, kan een lange reis toch erg vermoeiend en verwarrend zijn voor je hond. Daarom raden wij het toch altijd aan om een bestemming te kiezen dichtbij huis met de wagen (en is ook nog eens beter voor de natuur 😜).

Blijft je hond liever thuis?

Is je hond ziek, oud, zwanger of gewoon een beetje gespannen of angstig? Of vind je het zelf erg moeilijk om je hond mee op reis te nemen? Begin er dan gewoon niet aan. Er staan honderden lieve dierenoppassen klaar om je hond op te vangen tijdens je vakantie. Op die manier kun je met een gerust hart weg omdat je weet dat je hond ook een geweldige tijd beleeft, gewoon in z’n eigen omgeving.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.