Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Probiotica voor je hond: Wanneer en waarom? Imby Pet Food geeft advies

Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

Wanneer probiotica voor honden

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Probiotica supplement voor honden

Probiotica supplement

Google review about Imby

reviews

Een gezonde darmflora is essentieel voor het welzijn van jouw trouwe viervoeter. Probiotica, oftewel levende micro-organismen die de darmgezondheid bevorderen, kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van je hond. Maar wanneer is het nu precies het juiste moment om probiotica te geven? Imby Pet Food, specialist in hoogwaardige hondenvoeding, deelt graag haar expertise.

Supplement voor de spijsvertering van honden te bevorderen
Probiotica voor honden

Signalen van een verstoorde darmflora:

Een aantal waarneembare symptomen kunnen aangeven wanneer probiotica voor honden essentieel kan zijn:

 • Spijsverteringsproblemen: Diarree, constipatie, winderigheid en braken kunnen duiden op een disbalans in de darmflora.
 • Verminderde eetlust: Als je hond minder interesse toont in zijn eten, kan dit een teken zijn van darmproblemen.
 • Huidproblemen: Jeuk, huiduitslag en een doffe vacht kunnen verband houden met een verstoorde darmflora.
 • Gedragsveranderingen: Lusteloosheid, prikkelbaarheid en stress kunnen ook worden veroorzaakt door darmproblemen.
 • Verzwakt immuunsysteem: Een verstoorde darmflora kan het immuunsysteem van je hond verzwakken, waardoor hij vatbaarder wordt voor ziektes.

Wanneer probiotica aan je hond geven?

Probiotica voor honden kunnen worden ingezet in verschillende situaties:

 • Na een antibioticakuur: Antibiotica doden niet alleen schadelijke bacteriën, maar ook goede bacteriën in de darm. Probiotica helpen de darmflora te herstellen.
 • Bij spijsverteringsproblemen: Probiotica kunnen helpen bij het reguleren van de spijsvertering en het verminderen van klachten zoals diarree en winderigheid.
 • Bij stressvolle situaties: Verhuizing, reizen of veranderingen in de routine kunnen stress veroorzaken bij je hond, wat de darmflora kan verstoren. Probiotica kunnen helpen om de darmflora in balans te houden.
 • Ter ondersteuning van het immuunsysteem: Probiotica kunnen het immuunsysteem van je hond versterken, waardoor hij beter bestand is tegen ziektes.
 • Als preventieve maatregel: Sommige hondenbezitters geven hun hond regelmatig probiotica om de darmgezondheid te ondersteunen en problemen te voorkomen.

Hoe kies je de juiste probiotica voor honden?

Er zijn verschillende soorten probiotica beschikbaar voor honden. Let bij het kiezen op de volgende punten:

 • Speciaal voor honden: Kies probiotica die specifiek zijn ontwikkeld voor honden.
 • Juiste bacteriestammen: Zorg ervoor dat de probiotica de juiste bacteriestammen bevatten die bewezen effectief zijn voor honden.
 • Dosering: Volg de aanbevolen dosering op de verpakking of raadpleeg je dierenarts.

Imby Pet Food: Expertise in probiotica voor honden

Imby Pet Food heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige hondenvoeding met natuurlijke ingrediënten. Onze experts weten als geen ander hoe belangrijk een gezonde darmflora is voor het welzijn van je hond. Daarom bevatten veel van onze producten zorgvuldig geselecteerde probiotica die bijdragen aan een optimale darmgezondheid.

Concreet bevatten de probiotica hond van Imby Pet Food 3 verschillende probiotica die allen een bijdrage leven aan een gezondere hond:

 • Lactobacillus Helveticus: Stimuleert de productie van melkzuur
 • Enterococcus Faecium: Helpt bij het bevorderen van een gezonde darmflora, wat kan leiden tot een betere vertering van voedsel en opname van voedingsstoffen
 • Bacillus Subtilis: Werkt op basis van zuurstofverbruik en stimuleert de enzymproductie. Bacillus Subtilis kan helpen bij de behandeling van diarree en kan soelaas bieden bij de overgang naar nieuwe voedingsstoffen.

Conclusie:

Probiotica kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van je hond, vooral bij spijsverteringsproblemen, stressvolle situaties of een verzwakt immuunsysteem. Door te letten op de signalen van een verstoorde darmflora en de juiste probiotica te kiezen, kun je de gezondheid en het welzijn van je trouwe viervoeter ondersteunen. Raadpleeg altijd je dierenarts voor persoonlijk advies.

Probiotica voor honden: advies op maat

Twijfel je of jouw hond baat zou hebben bij probiotica? Neem gerust contact op met de experts van Imby Pet Food. Wij geven je graag advies op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw trouwe viervoeter.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Probiotica supplement voor honden

Probiotica supplement

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.