Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Populaire voedingssupplementen voor honden

Het gebruik van voedingssupplementen voor honden is de laatste jaren sterk toegenomen. Wij overlopen de voordelen van hondensupplementen en de populairste merken in de branche.

Populaire voedingssupplementen voor honden

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Als het om jouw trouwe viervoeter gaat, is niets belangrijker dan zijn gezondheid en welzijn. Net zoals jijzelf kan ook jouw hond profiteren van populaire voedingssupplementen voor honden om de algemene gezondheid te boosten en bepaalde kwalen aan te pakken. In recente jaren is het gebruik van hondensupplementen enorm toegenomen. Baasjes realiseren zich meer en meer welke voordelen deze supplementen kunnen bieden. Of het nu gaat om gewrichtsondersteuning of een betere spijsvertering, voedingssupplementen voor honden zijn een go-to oplossing geworden voor hondenliefhebbers die de levenskwaliteit van hun beste vriend willen verbeteren.

Maar met zoveel keuze op de markt kan het best overweldigend zijn om het juiste supplement voor jouw hond te vinden. In dit artikel nemen we enkele van de meest verkochte hondensupplementen onder de loep. Zo helpen we je om een weloverwogen keuze te maken en jouw hond de best mogelijke zorg te bieden. Klaar om de beste supplementen voor jouw hond te ontdekken? Laten we er dan meteen induiken!

Imby hondensupplement huid en vacht
Anti-jeuk
Imby hondensupplement probiotica
Vertering
Imby hondensupplement Gewrichten
Gewrichten
Imby hondensupplement kalmerend
Kalmerend

Wat zijn voedingssupplementen voor honden?

Hondensupplementen zijn speciaal ontworpen producten die extra voedingsstoffen bevatten om het gewone dieet van jouw hond aan te vullen. Ze komen in verschillende vormen zoals pillen, capsules, vloeistoffen of poeders. Deze supplementen dienen om eventuele tekorten in het dieet van je hond aan te vullen en kunnen bijdragen aan het ondersteunen van zijn algehele gezondheid en welzijn.

Hoewel een evenwichtige voeding cruciaal is voor de gezondheid van jouw hond, kunnen voedingssupplementen een waardevolle extra toevoeging zijn om eventuele tekortkomingen aan te pakken en specifieke gezondheidsproblemen te behandelen. Ze komen in alle soorten en maten, en kunnen gericht zijn op specifieke behoeften, zoals gewrichtsgezondheid, een gezonde huid en vacht, of een goede spijsvertering.

Maar onthoud: voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gezond dieet, ze zijn er om dat dieet aan te vullen. Ze moeten altijd gebruikt worden in overleg met een dierenarts om zeker te zijn dat ze geschikt zijn voor jouw hond en dat ze geen interactie aangaan met eventuele medicatie die jouw hond neemt.

Voor we dieper ingaan op de verschillende soorten voedingssupplementen voor honden, is het belangrijk om te begrijpen waarom jouw hond deze supplementen mogelijk nodig heeft en welke voedingsstoffen vaak ontbreken in hun dagelijkse voeding.

Waarom hebben honden voedingssupplementen nodig?

Net als jij heeft je hond een scala aan voedingsstoffen nodig om in topconditie te blijven. Hoewel een uitgebalanceerd dieet veel kan betekenen voor de voedingsbehoeften van je viervoeter, zijn er momenten waarop supplementen een uitkomst kunnen bieden.

 1. Onvoldoende voedingsstoffen in standaard hondenvoer: Er zijn tijden dat het reguliere hondenvoer niet alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat die jouw hond nodig heeft voor zijn beste gezondheid. Dit kan komen door het productieproces of door de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. In dit geval kunnen voedingssupplementen je hond helpen om eventuele voedingsgaten op te vullen.
 2. Bijzondere gezondheidsissues: Er zijn honden met specifieke gezondheidskwesties die baat kunnen hebben bij extra supplementen. Denk hierbij aan honden met gewrichtsklachten zoals artritis. Zij kunnen voordeel halen uit supplementen met glucosamine en chondroïtine. Honden met een gevoelige spijsvertering kunnen dan weer profiteren van supplementen met probiotica.
 3. Ouderdom: Naarmate honden ouder worden, kunnen hun voedingsbehoeften veranderen om hun gezondheid en vitaliteit te behouden. Voedingssupplementen kunnen helpen om de effecten van veroudering te beperken en leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen.

Veelvoorkomende voedingstekorten bij honden

Zelfs met een gebalanceerd dieet, kan het voorkomen dat jouw hond niet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voedingsstoffen cruciaal zijn voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter, en welke tekorten gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

 1. Omega-3 vetzuren: Deze vetzuren, zoals EPA en DHA, zijn onmisbaar voor een stralende huid en glanzende vacht, een sterk immuunsysteem en een gezonde hersenfunctie. Ze remmen ontstekingen en boosten de vitaliteit van je hond. Hoewel je hond Omega-3 vetzuren via voeding kan binnenkrijgen, kan het soms nodig zijn om een supplement te geven.
 2. Glucosamine en chondroïtine: Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor gezonde gewrichten. Ze behouden het kraakbeen, bestrijden ontstekingen en ondersteunen een goede gewrichtsfunctie. Honden met gewrichtsklachten, zoals artritis, kunnen baat hebben bij supplementen met deze voedingsstoffen.
 3. Probiotica: Deze gunstige bacteriën verbeteren de spijsvertering en ondersteunen een gezonde darmflora. Ze kunnen helpen bij spijsverteringsklachten, zoals diarree of een opgeblazen gevoel, en de algehele spijsverteringsgezondheid verbeteren.
 4. Vitamines en mineralen: Jouw hond heeft verschillende vitamines en mineralen nodig voor een optimale gezondheid. Sommige honden kunnen een tekort hebben aan bepaalde vitamines of mineralen, zoals vitamine D, vitamine E, ijzer of zink. Voedingssupplementen kunnen helpen om deze tekorten aan te vullen.

Voordelen van het gebruik van voedingssupplementen voor honden

Voedingssupplementen kunnen verschillende voordelen bieden voor de algehele gezondheid en welzijn van jouw hond. Dit zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Ondersteuning van gewrichtsgezondheid: Supplementen met glucosamine, chondroïtine en omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan gezonde gewrichten en de pijn en ontsteking verminderen. Dit is vooral gunstig voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen zoals artritis.
 2. Betere huid- en vachtgezondheid: Supplementen met omega-3 vetzuren kunnen huidirritaties, jeuk en vachtproblemen
  zoals dofheid of overmatig haarverlies verminderen. Ze ondersteunen een gezonde huid en vacht van binnenuit en dragen bij aan een glanzende vacht en een gezonde huid.
 3. Ondersteuning van de spijsvertering: Probiotica-supplementen kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora, een goede spijsvertering bevorderen en spijsverteringsproblemen zoals diarree, een opgeblazen gevoel of winderigheid verminderen. Ze kunnen ook de opname van voedingsstoffen verbeteren en de algehele spijsverteringsgezondheid bevorderen.
 4. Versterkt immuunsysteem: Bepaalde voedingssupplementen kunnen het immuunsysteem van jouw hond versterken, waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten en infecties.
Voedingssupplementen in verschillende vormen

Wat zijn populaire merken hondensupplementen?

Ben jij op zoek naar goede hondensupplementen? Dan kan je alvast beginnen bij deze 5 populaire merken hondensupplementen!

 1. Imby: De hondensupplementen van Imby onderscheiden zich door hun “soft chew” vorm. De actieve ingrediënten zijn verwerkt in zachte snoepjes, die gemakkelijk toe te dienen zijn aan je hond. Ze zijn bovendien volledig vrij van allergenen en bevatten gemiddeld 2x meer actieve ingrediënten dan andere merken. De supplementen worden geproduceerd in België en zijn 100% plantaardig.
 2. Canifelox: Canifelox biedt een breed scala aan hondensupplementen aan, waaronder producten voor verschillende kwaaltjes. De supplementen voor honden komen meestal in tablet vorm en kunnen verstopt worden in de voeding of in een hondensnack.
 3. Dog Optimal: Dog Optimal biedt 100% natuurlijke hondensupplementen aan. Ze benadrukken dat goede voeding de basis is voor een gezonde hond, maar in sommige gevallen zijn aanvullende voedingssupplementen nodig. Daarom zetten ze zich in om de gezondheid en vitaliteit van honden te verbeteren met hun producten.
 4. Puro: Puro produceert supplementen die geschikt zijn voor elke levensfase van de hond en voor alle rassen. Deze supplementen zijn samengesteld door ervaren voedingsdeskundigen en vormen een perfecte aanvulling op de Puro hondenbrokken. Ze helpen bij het voorzien van alle essentiële vitamines, mineralen en andere belangrijke bouwstoffen voor honden.
 5. Suppdog: Suppdog biedt volgens hun website “krachtige en overheerlijke hondensupplementen” aan die in Nederland worden geproduceerd. Hun producten zijn bedoeld om honden het gezonde leven te geven dat ze verdienen, met voordelen die verder gaan dan een snoepje. Ze bieden ondersteuning voor zaken als een gezonder darmstelsel, soepele gewrichten, mooiere huid & vacht, en een sterker immuunsysteem. De dosis actieve ingrediënten wordt wel niet meegedeeld, wat doet vermoeden dat de werkelijke dosis actieve ingrediënten niet bijster hoog ligt.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Allergie voor Probiotica bij Honden
Kan jouw hond allergisch zijn voor probiotica supplementen? Herken de symptomen en ontdek hoe je probiotica veilig gebruikt voor jouw hond.

Voeding

Hondenbrokken met probiotica
Verbeter de spijsvertering, versterk het immuunsysteem en verminder allergieën met hondenbrokken verrijkt met probiotica. Ontdek de voordelen van Imby Pet Food’s hoogwaardige hondenbrokken met probiotica.

Supplementen

Wanneer probiotica voor honden
Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.