Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden

Er zijn veel voordelen verbonden aan natuurlijke voedingssupplementen voor honden. In dit artikel verdiepen we ons in deze voordelen en overlopen we een aantal belangrijke ingrediënten.

Voordelen van natuurlijke hondensupplementen

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden hebben de afgelopen jaren heel wat aan populariteit gewonnen. Ze bieden namelijk een biologisch alternatief voor de traditionele supplementen. Deze natuurlijke voedingssupplementen hebben bewezen voordelen voor de gezondheid van onze honden en zorgen ervoor dat onze beste maatjes een langer en gezonder leven tegemoet gaan.

In dit artikel leggen we uit wat natuurlijke voedingssupplementen voor honden zijn en bekijken we de natuurlijke alternatieven en hun voordelen.

Wat zijn natuurlijke voedingssupplementen voor honden?

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden zijn voedingssupplementen die zijn ontworpen om de voeding van onze trouwe viervoeters aan te vullen met essentiële voedingsstoffen. Het kan voor je hond namelijk moeilijk zijn om deze voedingsstoffen uit hun normale, dagelijkse dieet te halen.

Het grote verschil tussen gewone voedingssupplementen en natuurlijke voedingssupplementen is dat natuurlijke supplementen zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Deze natuurlijke voedingssupplementen voor honden bevatten dan ook geen synthetische stoffen.

Een van de redenen waarom meer en meer mensen kiezen voor natuurlijke hondensupplementen is omdat natuurlijke ingrediënten vaak beter worden opgenomen door het lichaam. Daarnaast is er ook minder kans dat je hond nare bijwerkingen heeft van deze supplementen in vergelijking met hun synthetische tegenhangers. Bovendien hebben natuurlijke supplementen vaak meerdere gezondheidsvoordelen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor baasjes die het beste willen voor hun huisdieren.

Natuurlijke ingrediënten in hondensupplementen

Er zijn veel verschillende natuurlijke ingrediënten die kunnen worden gebruikt in hondensupplementen. Enkele van de meest voorkomende zijn glucosamine, visolie, antioxidanten en probiotica.

Glucosamine is een aminosuiker die van nature voorkomt in de vloeistof rond de gewrichten van je hond en helpt bij de opbouw van kraakbeen. Glucosamine wordt vaak gebruikt in supplementen voor honden om gewrichtspijn te verlichten. Wanneer je een oudere hond hebt is het vaak een goed idee om je hond extra glucosamine toe te dienen.

Visolie is een andere veelgebruikte natuurlijke ingrediënt in hondensupplementen. Het bevat omega-3 vetzuren die de kwaliteit en glans van de vacht verbeteren en huidallergieën verlichten. Er is ook enig onderzoek dat suggereert dat visolie ontstekingen kan verminderen, wat nuttig kan zijn voor honden met artritis.

Antioxidanten, zoals vitamine C en E, beschermen het lichaam tegen potentieel schadelijke moleculen die celmembranen kunnen beschadigen en zelfs celdood kunnen veroorzaken. Ze worden vaak gebruikt in hondensupplementen om de effecten van veroudering tegen te gaan. Zo kan je langer van je beste maatje genieten.

Probiotica zijn levende bacteriën en gisten die de spijsvertering en darmgezondheid ondersteunen. Ze worden vaak gebruikt in hondensupplementen om diarree en andere spijsverteringsproblemen te behandelen.

Voordelen van natuurlijke supplementen voor honden

Natuurlijke supplementen voor honden bieden een breed scala aan voordelen. Hier hebben we alvast enkele van de voordelen voor jou op een rijtje gezet.

  • Ondersteuning van de algemene gezondheid en vitaliteit van honden: Natuurlijke supplementen kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid en vitaliteit van honden door het leveren van essentiële voedingsstoffen die niet altijd aanwezig zijn in hun dagelijkse voeding.
  • Versterking van het immuunsysteem en verbetering van de weerstand: Door het immuunsysteem van een hond te versterken, kunnen natuurlijke supplementen helpen om ziektes en infecties te voorkomen.
  • Bevordering van een gezonde huid en vacht: Veel natuurlijke supplementen bevatten voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid en vacht. Dit kan helpen om huidaandoeningen te voorkomen en kan ervoor zorgen dat de vacht van een hond er glanzend en gezond uitziet.
  • Ondersteuning van de gewrichts- en spijsverteringsgezondheid: Sommige natuurlijke supplementen kunnen bijdragen aan de gezondheid van de gewrichten en de spijsvertering. Dit kan vooral nuttig zijn voor oudere honden of honden met bepaalde gezondheid
  • Vermindering van de risico’s en bijwerkingen van synthetische supplementen: In tegenstelling tot synthetische supplementen, hebben natuurlijke supplementen over het algemeen minder bijwerkingen en zijn ze veiliger voor langdurig gebruik.
Natuurlijke supplementen voor honden verbeteren weerstand

Duurzaamheid van natuurlijke voedingssupplementen

Duurzaamheid is een belangrijk aspect dat in overweging moet worden genomen bij het kiezen van voedingssupplementen voor honden. Dit betekent dat de productie van de supplementen op een milieuvriendelijke manier gebeurt en dat de ingrediënten op een verantwoorde manier worden verkregen.

Bij de productie van natuurlijke voedingssupplementen voor honden wordt vaak gebruik gemaakt van duurzame productiemethoden. Dit kan betekenen dat de ingrediënten op een biologische manier worden geteeld, zonder het gebruik van schadelijke pesticiden of kunstmest. Het kan ook betekenen dat de supplementen worden geproduceerd in fabrieken die gebruik maken van groene technologieën, zoals zonne-energie of waterbesparende systemen.

Daarnaast worden natuurlijke voedingssupplementen voor honden vaak verpakt in duurzame verpakkingen. Dit kan betekenen dat de verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, of dat ze biologisch afbreekbaar zijn.

Raadpleeg je dierenarts alvorens je natuurlijke voedingssupplementen gebruikt

Hoewel natuurlijk vaak heel wat gezonder is dan synthetisch, is het toch een goed idee om je dierenarts te raadplegen vooraleer jij je hond natuurlijke voedingssupplementen toedient. Natuurlijke voedingssupplementen kunnen namelijk allergenen bevatten die je hond kunnen irriteren. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan diarree of andere spijsverteringsproblemen, een jeukende huid of braken. Wanneer je na het toedienen van natuurlijke voedingssupplementen merkt dat je hond hier last van heeft stop je best met het toedienen van de supplementen en raadpleeg je meteen een dierenarts. Hij of zij kan je dan helpen uitpluizen of je hond ziek is of gewoon last heeft van een allergie. Ook kan je dierenarts je de correcte dosis voedingssupplementen voor honden helpen bepalen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Allergie voor Probiotica bij Honden
Kan jouw hond allergisch zijn voor probiotica supplementen? Herken de symptomen en ontdek hoe je probiotica veilig gebruikt voor jouw hond.

Voeding

Hondenbrokken met probiotica
Verbeter de spijsvertering, versterk het immuunsysteem en verminder allergieën met hondenbrokken verrijkt met probiotica. Ontdek de voordelen van Imby Pet Food’s hoogwaardige hondenbrokken met probiotica.

Supplementen

Wanneer probiotica voor honden
Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.