Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Wat zijn de mooiste hondenwandelingen in België?

Op zoek naar prachtige landschappen en leuke wandelroutes voor je hond? De mooiste hondenwandelingen in België ontdek je hier.

Zonsopgang in kalmthoutse heide

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Ongeveer 1,5 miljoen honden leven er in België, maar waar kan je nu gaan wandelen met je enthousiaste viervoeter? Weet je niet goed waar je terechtkan of ben je simpelweg op zoek naar wat nieuws, lees dan zeker verder.  In dit blogartikel lijsten we een aantal van de mooiste hondenwandelingen in België op. Voor ieder wat wils!

Hondenwandeling in de
Kalmthoutse Heide

In de provincie Antwerpen is de Kalmthoutse Heide misschien wel het bekendste wandeldomein. Als één van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen schenkt dit gebied 37,5 km2 aan prachtige natuur waarvan je in elk seizoen kan komen genieten met je viervoeter. Op de volledige vlakte zijn honden toegestaan op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn. Daarbij komt kijken dat de weide beschikt over een afzonderlijke hondenweide waar ze zich zonder leiband kunnen uitleven met andere honden. Een aantal hondvriendelijke wandelingen die je hier kan volgen zijn:

Kalmthoutse Heide

Het Kloosterbos

In het Waasland, in Oost-Vlaanderen, bevindt zich het natuurgebied het Kloosterbos. In het gebied zelf is een speelbos voorzien waar kinderen kunnen genieten van verschillende speeltuigen. Daarnaast bedekt het gebied 8 km aan wandel-en fietspaden die je samen met je hond kan ontdekken:

 

In totaal kan je kiezen uit een 15-tal hondvriendelijke wandelingen. Deze kan je selecteren op basis van de moeilijkheidsgraad, de duur van de wandeling, en de lengte van de wandelroute. Dit natuurgebied raden we aan als je op zoek bent naar wandelroutes die zowel gepast zijn voor kinderen als honden.

Kloosterbos Wachtebeke

Terhills aka het vroeger Connecterra

In het Nationaal Park Hoge Kempen, tot in 2021 Connecterra, werd een uitgebreid netwerk van wandelpaden aangelegd. Het unieke landschap als gesaneerd mijnterrein werd omgetoverd tot een prachtig natuurgebied waar u naast wandelen ook de gelegenheid hebt om in het Terhills Cablepark aan verschillende watersporten te doen. De uitzichten tijdens de wandelingen in Terhills geven een echt vakantiegevoel en zijn daarom een ‘must’ voor enthousiaste wandelaars. Om een volledig beeld te krijgen van alles wat het park te bieden heeft raden we aan om de wandelroute Terhills te nemen, deze is 9,8 km lang en duurt ongeveer 2u30.

Indien u liever een kortere route aflegt kan u kiezen uit volgende wandelingen:

Ter Hills Connectera

Wandelen met je hond in Het Rivierenhof

Het Rivierenhof is een provinciaal domein gelegen in de provincie Antwerpen, het park heeft een oppervlakte van 132 ha. Naast wandelen kan je in het Rivierenhof ook terecht voor tal van andere recreatieve activiteiten zoals tennis, voetbal, korfbal, varen, etc. Het Rivierenhof is een domein dat bekend staat om hun hondvriendelijke wandelingen: zo zijn er speciale wandelingen georganiseerd voor honden, speciale plaatsen waar honden naar het toilet kunnen en snuffelpaaltjes. Er zijn verschillende startpunten om uw wandeling te beginnen:

Het Rivierenhof

Hondenwandelingen in de Hoge Venen

Op de lijst van elke hondenliefhebber staat ongetwijfeld het park van de Hoge Venen. 5.000 hectare open veengebied maken de Hoge Venen een favoriet onder wandelaars. Het hele jaar door kan u gediversifieerde fauna en flora waarnemen in de heide- en venenlandschappen. In het gebied zijn vele wandelingen toegankelijk gemaakt voor honden, alleen in het natuurreservaat is het verboden om honden toe te laten vanwege de hoge bescherming van de fauna, flora en de landschappen. Honden moeten bovendien altijd aangelijnd zijn, ongeacht of er andere mensen in de buurt zijn of niet.  De Hoge Venen bieden de mooiste hondenwandelingen in België aan en er zijn bovendien ontzettend veel routes. Hieronder zetten wij een aantal wandelingen voor u op een rijtje, één langs het water, één met panorama, één in het bos.

  • Montenau: 8,9 km, plezierwandeling langs het water
  • Burg-Reuland: 12,5km plezierwandeling met panorama en hoogte kammen
  • Rocherath: 7,5km plezierwandeling in het bos
Hondenwandelingen in de hoge venen

De mooiste hondenwandelingen in België: De voerstreek

Een volgende must-see op onze lijst van wandelingen is de Voerstreek. Dit gebied, dat gelegen is aan de grens tussen België, Duitsland, en Nederland omvat 124 km aan wandelpaden door de natuur en langs historische dorpen. De Voerstreek staat bekend om het vele groen, de verscheidene historische dorpskernen, de fraaie kastelen en kerken. De Voerstreek biedt een groot aanbod van wandelingen met wat interessants voor elke wandelaar. Onze aanraders zijn:

Voerstreek

Met je hond wandelen in het Meerdaalwoud

Het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee telt samen met het Heverleebos voor ongeveer 2071 hectare aan bos. Het Meerdaalwoud staat algemeen bekend om zijn statuut als oerbos en is een van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het bos bebost is gebleven sinds de ijstijd. Het gebied telt meer dan 100 kilometer aan wandelwegen en 6 speelzones voor kinderen. In het gehele gebied mag uw hond aan de leiband lopen, en in de specifieke losloopzones kan deze loslopen. Onze favoriete hondvriendelijke wandelingen zijn:

Meerdaalwoud hondenwandeling

Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens de wandeling

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.