Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Is insecten hondenvoer gezond?

Hondenbrokken met insecteiwitten zijn enorm gezond. Ze bevatten een hoge dosis eiwitten, zijn hypoallergeen en hormoonvrij.

Hondenvoer met insecten

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

 

De eiwitten van insecten winnen aan populariteit binnen de humane en dierlijke voeding. Europa is een pionier op het vlak van insectenkweek en met organisaties zoals Ynsect en Protix als grootste voorbeeld. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die insecteiwitten opleveren. Insecten zijn de perfecte vleesvervanger en in dit artikel ontdek je waarom ze geschikt zijn voor honden.

Hondenvoer met insecten zit boordevol eiwitten

Honden en katten hebben een hoge dosis eiwitten nodig in hun voeding om de dagelijkse activiteit te ondersteunen. Traditionele merken gebruiken meestal vleesmeel om deze eiwitten te voorzien. Insecteiwitten hebben echter als voordeel dat ze zonder antibiotica en hormonen worden geteeld en bevatten bovendien een eiwitgehalte van maar liefst 70%! Vergelijk dat een keertje met een verse kipfilet (25%) of een verse steak (ook 25%) en de keuze is snel gemaakt. 

Daarnaast zijn insecteiwitten enorm zuiver. Ze zijn vrij van hormonen en antibiotica en worden geteeld in gesloten kwekerijen met een minimale kans op infecties of ziektes. Dit staat in schril contract met een aantal boerderijen waar hygiëne en dierenwelzijn niet altijd de hoogste prioriteit heeft.

 Gedaan met jeuk, huidirritaties en allergische klachten bij je hond

Bijna 10% van alle honden kampt met allergische klachten. In het geval van een voedselallergie worden deze voornamelijk veroorzaakt door dierlijke eiwitten zoals kip, rund en lam. Aangezien de producten van Imby deze ingrediënten vermijden, zijn vele honden dankzij onze recepturen verlost van hun allergische klachten.

Minder dan 2% van alle honden die allergische klachten vertonen, zijn allergisch aan insecten in hondenvoer. Dit wil zeggen dat hondenvoer met insecten een uiterst geschikte oplossing biedt voor allergieën. De recepturen van Imby vermijden bovendien ook zuivelproducten, tarwe, gerst en maïs, wat de kans op een irritatie verder verkleint.

INSECTEiwitten IN HONDENVOER ZIJN RIJK AAN TAURINE en overige aminozuren

Een hond heeft behoefte aan 10 aminozuren in de voeding, aangezien het hondenlichaam deze niet zelf kan aanmaken. De meelwormlarven die gebruikt worden in insecten hondenvoer, zijn enorm rijk aan elk van deze 10 aminozuren. Dat maakt ze een uiterst sterke vleesvervanger in hondenvoer.

Taurine is één van de essentiële aminozuren die zowel je hond als je kat uit de voeding moeten halen. Het insectenpoeder van de meelworm bevat van nature uit een stevige dosis taurine. Taurine bevordert de spijsvertering van je kat en zorgt voor een gezonde stoelgang. Bij honden ondersteunt dit aminozuur daarnaast ook het centrale zenuwstelsel en speelt het een belangrijke rol bij de spiergroei. Bij traditioneel hondenvoer dient taurine vaak gesupplementeerd te worden, aangezien de dosis in de oorspronkelijke voedingsbronnen, niet altijd hoog genoeg is.

Hondenvoer met Insecten en plantaardige ingrediënten: de toekomst

Insecten en plantaardige ingrediënten zijn vele malen duurzamer dan traditioneel vlees. Koeien, schapen en kippen hebben nu éénmaal veel voedingsstoffen nodig om zelf te groeien, wat leidt tot een inefficiënte eiwitconversie. Onderstaande grafiek vergelijkt de verschillende voedingsstoffen. Insectenlarven zijn enorm efficiënt om plantaardige reststromen te converteren naar eiwitten. Ze hebben hier bovendien een aanzienlijk kortere levenscyclus voor nodig, aangezien de larven meestal volgroeid zijn na 1 tot 3 maanden, afhankelijk van de soort insecten.

Wist je dat honden en katten wereldwijd 20% van de vleesproductie consumeren? Met een groeiende wereldbevolking en huisdierenpopulatie, is het dan ook logisch dat meer mensen de omschakeling beginnen maken naar duurzame eiwitbronnen. Hondenvoer met insecten biedt in elk geval een volwaardig alternatief.

HONDEN vinden insectenbrokken heerlijk

Een hondenbrok van insecten valt meestal goed in de smaak bij onze viervoeters. Honden hebben natuurlijk het mentale voordeel, dat ze niet denken aan een glibberige worm wanneer ze hun maaltijd verorberen. Onze pluizige vrienden selecteren hun voeding volledig op basis van geur en die zit wel goed bij de meeste hondenbrokken met insecten. De recepturen van Imby scoren bij een 9/10 op de smaaktesten! Een resultaat waar vele merken die wel vlees bevatten, jaloers op kunnen zijn. 

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Zelf hypoallergeen hondenvoer maken
Heeft jouw hond last van voedselallergieën of -intoleranties? Dan kan zelf hypoallergeen hondenvoer maken een uitkomst bieden.

Uncategorized @be-nl

Hypoallergeen hondenvoer tegen voedselallergieën
Heeft je hond last van jeuk, huidproblemen of maag- en darmproblemen? Probeer dan hypoallergeen hondenvoer om voedselallergieën te vermijden!

Voeding

Wat mag een hypoallergene hond eten
Ontdek een overzicht van de ingrediënten die een hypoallergene hond mag eten. Wat is een hypoallergeen dieet en welke hond heeft er baat bij?

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.