Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Natuurlijk kalmeringsmiddel voor gestreste honden

Verminder stress en angst bij je hond met natuurlijke kalmeringsmiddelen. Ontdek de belangrijke aandachtspunten en de juiste dosage.

Imby kalmerend supplement voor honden

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti-stress hondensupplement

Calming supplement

Google review about Imby

reviews

Merk jij dat je hond gestrest of angstig is? Wel, net zoals mensen kunnen honden ook overweldigd raken door emoties, wat hun welzijn in de weg staat. Gelukkig kan een natuurlijk kalmeringsmiddel voor honden een oplossing bieden om zenuwen te bedragen en je hond weer rustig te maken.

Van kruidenmengsels tot essentiële oliën, er zijn diverse opties die zonder zware medicijnen verlichting kunnen bieden. In dit artikel bekijken we welk natuurlijke kalmeringsmiddelen voor honden er voorhanden zijn en onthullen we de beste methoden om je hond weer kalm te maken.

De impact van stress op honden

Wist je dat stress heel wat schadelijke effecten kan hebben op de gezondheid en het welzijn van je trouwe viervoeter? Net zoals bij mensen kunnen honden last hebben van stress-gerelateerde klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhoogde hartslag, hyperventilatie en spijsverteringsproblemen.

Ook kan langdurige stress leiden tot veranderingen in het gedrag van je hond. Honden die langdurig stress ondervinden kunnen bijvoorbeeld agressief overkomen of onzindelijk worden. Het is dan ook geen verrassing dat het cruciaal is om de signalen van stress bij honden te herkennen. Op die manier kan jij als baasje tijdig ingrijpen.

Gelukkig zijn er natuurlijke rustgevende medicijnen en ontspanningsoefeningen beschikbaar die de stress van je hond kunnen verminderen en hem of haar een gevoel van rust kunnen geven.

Imby kalmerend supplement voor honden
Anti-stress supplement voor honden

natuurlijk kalmeringsmiddel voor honden: WAT JE MOET WETEN

Voordat we dieper ingaan op de verschillende natuurlijke kalmeringsmiddelen, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze natuurlijke kalmeringsmiddelen werken. Natuurlijke kalmeringsmiddelen werken op verschillende manieren om de stressniveaus van honden te verminderen.

Een eerste groep kalmeringsmiddelen heeft een effect op het zenuwstelsel terwijl een tweede groep een impact heeft op de stresshormonen die aangemaakt worden in het brein van je hond. Wanneer je vriendje last heeft van stress is het belangrijk om het juiste kalmeringsmiddel te kiezen. Dit doe je best op basis van de specifieke behoeften en reacties van je hond. Vooraleer jij je hond een kalmeringsmiddel toedient is het aan te raden contact op te nemen met je dierenarts. Hij of zij kan je namelijk adviseren afhankelijk van de symptomen van je hond.

Natuurlijke kalmeringsmiddelen voor stress bij honden

Het gebruik van kruiden en supplementen kan een effectieve manier zijn om stress bij honden te verminderen. De best bekende kruiden die je hond tot rust kunnen brengen zijn bijvoorbeeld kamille, valeriaan en passiebloem. Je kan deze kruiden aan je hond geven in de vorm van een thee, maar ook als capsules of tincturen.

Naast natuurlijke kalmeringsmiddelen heb je ook supplementen die ingrediënten zoals L-theanine en tryptofaan bevatten. Deze ingrediënten staan bekend voor hun stressverminderende eigenschappen. Wel is het erg belangrijk dat je natuurlijk de correcte dosering gebruikt en dat je de instructies van de fabrikant goed opvolgt wanneer jij je hond supplementen geeft.

Hoe je een natuurlijk kalmeringsmiddel voor honden kan toedienen

Wanneer je besluit een natuurlijk kalmeringsmiddel voor honden te geven, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen. Zorg ervoor dat je altijd de aanbevolen doseringen en instructies op het productetiket volgt.

Begin met een lage dosis en observeer hoe je hond reageert voordat je de dosis verhoogt. Houd rekening met eventuele allergieën of gevoeligheden van je hond voor bepaalde ingrediënten in de rustgevende medicijnen. Bij twijfel is het altijd raadzaam om een dierenarts te raadplegen voordat je natuurlijke kalmerende middelen aan je hond geeft.

Kalmeren van angstige honden met essentiële oliën

Naast ingrediënten en supplementen kan jij je gestresste of angstige hond ook aardig op weg helpen met essentiële oliën. Wanneer je thuis een angstige hond hebt rondlopen kan je je al goed behelpen met oliën zoals lavendelolie. Lavendel heeft zoals je waarschijnlijk wel weet kalmerende eigenschappen. Je kan de olie laten verdampen of mengen met een dragerolie die je dan in de vacht van je hond kan aanbrengen.

Andere oliën die erg effectief kunnen zijn voor gestreste of angstige honden zijn kamilleolie of valeriaanolie. Wanneer je een essentiële olie aankoopt is het echter wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de olie veilig is voor je hond en dat de olie verdund wordt volgens de richtlijnen van de fabrikant. Wanneer je merkt dat de olie een negatieve impact heeft op je hond stop je best meteen met het gebruik van oliën.

Beweging en activiteiten om stress te verminderen

Een andere manier om het stressniveau van je hond te verlagen is door je hond regelmatig uit te laten. Je kan je hond laten rennen en spelen zodat je hond zijn of haar overtollige energie lekker kwijt kan. Dit kan ervoor zorgen dat je hond zich makkelijker kan ontspannen en beter kan slapen.

Enkele goede ontspanningsactiviteiten en ontspanningsoefeningen voor honden zijn puzzelspellen en balspelen. Deze spellen bieden namelijk mentale stimulatie aan waardoor je hond zich minder snel verveelt.

Het creëren van een rustgevende omgeving

Ook kan je de stress bij je hond verminderen door een rustgevende omgeving te creëren voor je hond. Dit kan bijvoorbeeld een rustige, veilige plek zijn waar je hond zich kan terugtrekken zonder dat er andere huisdieren of kinderen in de buurt zijn. Zorg ervoor dat deze ruimte een comfortabel hondenbed heeft en dat er eventueel wat brokjes of water zijn zodat je hond de ruimte niet hoeft te verlaten als hij of zij dat niet wil.

Kleuren zoals blauw en groen kunnen ook een kalmerend effect hebben op honden. Zorg er ook voor dat je eventuele stressbronnen, zoals harde geluiden, minimaliseert of elimineert in de omgeving van je hond.

Leer stress bij je hond beheersen met gedragstechnieken

Natuurlijk kan je naast natuurlijke kalmeringsmiddelen voor honden, ook de stress bij je hond beheersen met gedragstechnieken.

Door methoden als positieve versterking en desensibilisatie toe te passen, kun je de manier waarop je hond op stressvolle situaties reageert, veranderen. Het is essentieel om geduld en consistentie te tonen bij het trainen met deze positieve en beloningsgerichte methoden.

Bovendien kunnen ontspanningsoefeningen, zoals massage een rustgevend middel zijn om de angst en spanning bij je hond te verminderen. Vergeet niet dat advies en begeleiding van een professionele hondentrainer altijd waardevol zijn bij de training van een gestreste hond.

Schakel professionele hulp in voor je gestreste hond

Er zijn momenten waarop professionele hulp noodzakelijk is voor het welzijn van je gestreste hond. Een dierenarts of gecertificeerde gedragstherapeut kan beoordelen of er medische aandoeningen zijn die bijdragen aan de stress van je hond. Zij kunnen een passend behandelplan opstellen, en in ernstige gevallen kan een kalmeringsmiddel in de vorm van medicatie worden voorgeschreven. Het is erg belangrijk om nauw samen te werken met deze professionals om de beste behandelingsopties voor je hond te bepalen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti-stress hondensupplement

Calming supplement

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Allergie voor Probiotica bij Honden
Kan jouw hond allergisch zijn voor probiotica supplementen? Herken de symptomen en ontdek hoe je probiotica veilig gebruikt voor jouw hond.

Voeding

Hondenbrokken met probiotica
Verbeter de spijsvertering, versterk het immuunsysteem en verminder allergieën met hondenbrokken verrijkt met probiotica. Ontdek de voordelen van Imby Pet Food’s hoogwaardige hondenbrokken met probiotica.

Supplementen

Wanneer probiotica voor honden
Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.