Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Is de Franse Bulldog hypoallergeen? | Imby Pet Food

Ontdek of de Franse Bulldog hypoallergeen is en of het een geschikte keuze is voor mensen met allergieën. Leer hier meer over dit hondenras.

Franse Bulldog hypoallergeen

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

In de wereld van hondenliefhebbers staan ​​Franse Bulldogs bekend om hun charmante persoonlijkheden en kenmerkende uiterlijk. Maar terwijl hun aantrekkingskracht voor velen onmiskenbaar is, roept een belangrijke vraag bij potentiële eigenaren op: zijn Franse Bulldogs hypoallergeen? Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën kan het vinden van een huisdier dat geen allergische reacties veroorzaakt een cruciale factor zijn bij het kiezen van een ras. Laten we daarom dieper ingaan op de hypoallergeniteit van de Franse Bulldog en ontdekken of deze charmante metgezellen een geschikte keuze zijn voor mensen met allergieën.

Wat veroorzaakt een hondenallergie?

Een hondenallergie wordt veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem op bepaalde eiwitten die voorkomen in de huidschilfers, speeksel en urine van honden. Deze eiwitten, zoals Can f 1 en Can f 2, worden als allergenen beschouwd en kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor hen. Wanneer mensen met een allergie in contact komen met deze allergenen, kan dit leiden tot symptomen zoals niezen, jeukende ogen, loopneus, benauwdheid en zelfs astma-aanvallen. Voor mensen met een allergie kan het vinden van een hypoallergeen huisdier cruciaal zijn om de symptomen te minimaliseren en een comfortabel leven te leiden.

Hoe zit het met hypoallergene honden? 

Hypoallergene honden worden vaak beschouwd als een mogelijke oplossing voor mensen met een allergie voor huisdieren. Deze hondenrassen worden verondersteld minder allergenen te produceren, waardoor ze beter geschikt zijn voor mensen met allergieën. Hoewel geen enkel ras volledig allergievrij is, hebben sommige hypoallergene rassen eigenschappen die de kans op allergische reacties kunnen verminderen. Factoren zoals de vachtlengte, het type vacht en de hoeveelheid huidschilfers die een hond produceert, spelen een rol bij het bepalen van de hypoallergene eigenschappen van een ras. Het is echter belangrijk op te merken dat de reactie van individuen op verschillende rassen kan variëren en dat het raadplegen van een allergoloog altijd aanbevolen wordt voordat je een huisdier neemt als je allergieën hebt.

Waar komt de Franse Bulldog oorspronkelijk vandaan? 

De Franse Bulldog, met zijn kenmerkende uiterlijk en charmante persoonlijkheid, vindt zijn oorsprong in Engeland, waar hij in de 19e eeuw populair werd onder kantoorbedienden en handarbeiders. Later, tijdens de industriële revolutie, reisde het ras naar Frankrijk, waar het de naam “Bouledogue Français” kreeg en snel de harten van de Parijse elite veroverde. Met zijn compacte formaat en speelse karakter groeide de Franse Bulldog uit tot een geliefd gezelschapsdier over de hele wereld.

Persoonlijkheid van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog staat bekend om zijn levendige en speelse persoonlijkheid. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij een grote persoonlijkheid. Deze hond is vaak vrolijk, vriendelijk en aanhankelijk. Hij gedijt goed in menselijk gezelschap en hecht zich sterk aan zijn familie. Franse Bulldogs zijn ook erg sociaal en kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn vaak grappig en hebben een komisch karakter, waardoor ze geliefd zijn bij hun eigenaren. Hoewel ze soms eigenwijs kunnen zijn, zijn ze over het algemeen gemakkelijk in de omgang en tolerant. Kortom, de Franse Bulldog is een liefdevol en loyaal gezelschapsdier dat de harten van velen verovert met zijn unieke persoonlijkheid.

Feiten over de Franse Bulldog

Hoogte: Gemiddeld 30-33 cm.

Gewicht: Tussen 8-14 kg.

Hondenrasgroep: Gezelschapshonden.

Hypoallergeen: Niet hypoallergeen.

Levensduur: Gemiddeld 10-12 jaar.

Vachttypes van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft een korte, gladde vacht die dicht bij het lichaam ligt. Er zijn echter twee hoofdtypen vacht bij Franse Bulldogs: de standaard gladde vacht en de zeldzamere langharige vacht. De standaard gladde vacht is kort, glad en dicht, terwijl de langharige vacht langer en zijdezacht kan zijn, met langer haar rond de oren, staart en poten. Het langharige type wordt niet erkend door alle rasstandaarden en wordt beschouwd als een variëteit binnen het ras. Beide vachttypes vereisen regelmatige verzorging, waaronder borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden.

Verharing en huidschilfers

Verharing is een natuurlijk proces waarbij honden hun oude, dode haren verliezen en plaats maken voor nieuwe haargroei. Voor Franse Bulldogs, met hun korte vachten, kan dit verharen minder opvallend zijn dan bij langharige rassen, maar het gebeurt nog steeds, vooral tijdens seizoensgebonden rui periodes. Tijdens deze periodes kan de hoeveelheid haar die wordt verloren toenemen, wat kan resulteren in meer zichtbare haren in huis.

Huidschilfers zijn kleine, microscopische stukjes huid die van nature worden afgescheiden door alle honden, inclusief Franse Bulldogs. Deze schilfers bevatten eiwitten die allergische reacties kunnen veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor hondenallergenen. Hoewel de korte vacht van Franse Bulldogs minder schilfers vasthoudt dan langharige rassen, kunnen ze nog steeds aanwezig zijn in de omgeving van de hond. Regelmatig borstelen en verzorgen kan helpen om de hoeveelheid haar en schilfers te verminderen die in huis worden verspreid.

Verzorging

Franse Bulldogs hebben over het algemeen geen uitgebreide verzorging nodig vanwege hun korte vacht en weinig verharing. Regelmatig borstelen met een zachte borstel helpt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Dit kan ook helpen om de hoeveelheid huidschilfers te verminderen die in huis worden verspreid.

Naast het borstelen is het belangrijk om de oren regelmatig te controleren op vuil, infecties of irritaties en ze indien nodig schoon te maken met een speciale oorreiniger voor honden. Trim ook regelmatig de nagels om overmatig groeien en ongemak bij het lopen te voorkomen.

Daarnaast is het essentieel om de mondgezondheid van je Franse Bulldog te onderhouden door regelmatig tandenpoetsen en het verstrekken van kauwspeelgoed dat tandplak en tandsteen helpt verminderen.

Baden is zelden nodig, tenzij de hond erg vies is. Te vaak wassen kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en de vacht uitdrogen, dus beperk het baden tot alleen wanneer het nodig is en gebruik een milde hondenshampoo.

Tot slot, zorg ervoor dat je Franse Bulldog regelmatig wordt gecontroleerd door een dierenarts voor vaccinaties, gezondheidscontroles en eventuele specifieke zorgbehoeften die het ras kan hebben. Met deze eenvoudige verzorgingsroutine kan je Franse Bulldog genieten van een gelukkig en gezond leven.

Heeft de Franse Bulldog hypoallergeen hondenvoer nodig?

Franse Bulldogs kunnen helaas zelf soms last hebben van allergieën door bepaalde ingrediënten in hun voeding. Allergenen die het vaakst leiden tot allergische klachten zijn kip, lam of rund. Daarnaast is het ook raadzaam om tarwe en gerst in voeding te vermijden, aangezien deze ook wel eens voor allergieën bij Franse Bulldogs kunnen zorgen. 

De oplossing om een voedselallergie op te lossen is je Franse Bulldog hypoallergeen hondenvoer te geven. Hpoallergene hondenvoeding bestaat uit gezonde eiwitten die een lage kans hebben op allergie. Denk hierbij aan insecteiwitten of plantaardige eiwitten bijvoorbeeld. De voeding wordt daarnaast aangevuld met voedzame ingrediënten die vrij zijn van frequente allergenen. Denk hierbij aan zoete aardappel, erwten, broccoli of blauwe bessen. Dankzij hypoallergeen hondenvoer kan je hond toch gezond leven, zonder de typische allergie klachten zoals jeuk, huidirritaties of darmproblemen.

 

Tips om Franse Bulldog Allergieën in huis te minimaliseren

 • Regelmatig stofzuigen en dweilen.
 • Was de beddengoed en kleding van je hond regelmatig.
 • Gebruik allergievriendelijke meubels.
 • Gebruik luchtfilters met HEPA-filters.
 • Beperk toegang tot bepaalde kamers.
 • Was je Franse Bulldog regelmatig.
 • Gebruik allergievriendelijke reinigingsproducten.
 • Ventileer je huis goed.
 • Investeer in allergievriendelijke vloerbedekking.
 • Raadpleeg een allergoloog.

Wat als je allergieën hebt en een Franse Bulldog wil?

Als je allergisch bent voor honden maar toch een Franse Bulldog wilt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je allergische reacties te minimaliseren. Allereerst is het belangrijk om een allergietest te laten uitvoeren om de ernst van je allergie voor honden vast te stellen. Vervolgens kun je op zoek gaan naar hypoallergene individuen binnen het ras en tijd met hen doorbrengen om je reactie te beoordelen. Daarnaast is het essentieel om je huis regelmatig schoon te houden door te stofzuigen, te dweilen en luchtfilters met HEPA-filters te gebruiken om allergenen uit de lucht te verwijderen. Overweeg ook om de toegang van je Franse Bulldog tot bepaalde kamers te beperken, vooral de slaapkamer, om je blootstelling aan allergenen ‘s nachts te verminderen. Verder kan het regelmatig wassen van je hond helpen om overtollig haar en huidschilfers te verwijderen. Raadpleeg tot slot een allergoloog voor advies over mogelijke behandelingen en allergiemanagementstrategieën, zoals medicatie of immunotherapie, om je symptomen onder controle te houden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze maatregelen allergische reacties kunnen verminderen, maar ze mogelijk niet volledig kunnen elimineren. Het hebben van een huisdier met allergieën is een persoonlijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen in overleg met een allergoloog.

Welke hondenrassen zijn een goede keuzen voor mensen met een allergie?

Enkele hondenrassen die vaak als hypoallergeen worden beschouwd en minder allergenen produceren, zijn:

 • Poedel
 • Maltezer
 • Bichon Frise

Conclusie: is het hondenras franse bulldog hypoallergeen?

De Franse Bulldog is een geliefd hondenras vanwege zijn charmante karakter, compacte formaat en aanhankelijke persoonlijkheid. Hoewel Franse Bulldogs geweldige metgezellen zijn voor mensen met allergieën vanwege hun korte vacht, zijn ze helaas niet volledig hypoallergeen. Allergische reacties kunnen nog steeds voorkomen bij gevoelige individuen, zij het minder vaak dan bij langharige rassen. Desalniettemin blijven Franse Bulldogs populaire keuzes voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een vriendelijke en loyale metgezel. Met hun speelse karakter en gemakkelijke verzorging voegen ze vaak veel vreugde en liefde toe aan het leven van hun eigenaren.

FAQ

Is de Franse Bulldog hypoallergeen?

Nee, Franse Bulldogs worden over het algemeen niet beschouwd als hypoallergeen.

Zijn Franse Bulldogs goed tegen allergieën?

Franse Bulldogs zijn niet specifiek ontwikkeld om allergieën te verminderen.

Zijn Franse Bulldogs makkelijk te trainen?

Over het algemeen staan Franse Bulldogs niet bekend om hun gemakkelijke trainbaarheid.

Wat is de beste allergievriendelijke hond?

Er is niet echt effectief een “beste” allergievriendelijke hond, omdat de reactie op allergenen kan verschillen per persoon. Enkele rassen die vaak als hypoallergeen worden beschouwd, zijn onder andere de Poedel, Maltezer en Bichon Frise.

Verharen Franse Bulldogs veel?

Franse Bulldogs verharen over het algemeen niet veel vanwege hun korte vacht.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Alpenländische Dachsbracke
Ontdek alles over Alpenländische Dachsbracke! Dit Oostenrijkse ras staat bekend om zijn unieke karakter, leer het hier.

Algemeen

Argentijnse hond
Ontdek alles over Argentijnse Dog ook bekend als de Dogo Argentino. Leer dit van oorsprong Argentijns hondenras kennen. Veel leerplezier!

Algemeen

Alles over Amerikaanse Water Spaniel
Ontdek alles over Amerikaanse Water Spaniel. Dit hondenras staat bekend om zijn liefdevol en energieke karakter. Leer het hier allemaal!

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.