Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer . Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Is de Cockapoo hypoallergeen? | Imby Pet Food

Is de Cockapoo hypoallergeen? Ontdek hier of Cockapoos hypoallergeen zijn en of ze geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Cockapoo hypoallergeen

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De Cockapoo, een kruising tussen een Cocker Spaniël en een Poedel, staat bekend als hypoallergeen vanwege zijn minimale haarverlies. Deze eigenschap maakt hem aantrekkelijk voor mensen met allergieën, aangezien minder haarverlies resulteert in minder verspreiding van allergenen in de omgeving.

Het hypoallergene karakter van het Cockapoo hondenras komt voornamelijk door de Poedelouder, die bekend staat om zijn minimale huidschilferafgifte. Ondanks dat geen enkele hond volledig allergievrij is, ervaren veel mensen met allergieën minder reacties bij interactie met een Cockapoo. Toch is individueel testen aanbevolen voordat men een Cockapoo aanschaft, omdat allergieën variëren van persoon tot persoon.

In essentie is de Cockapoo dankzij zijn beperkte haarverlies een goede keuze voor mensen met allergieën, maar er is geen garantie op volledige allergievrijheid, daarom is het verstandig om voor aankoop persoonlijk te testen.

Wat veroorzaakt een hondenallergie?

Een hondenallergie wordt veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem op specifieke eiwitten die in het speeksel, de urine en de huidschilfers van honden voorkomen. Deze eiwitten, zoals het Can f 1-allergeen, worden vaak verspreid in de lucht en kunnen bij gevoelige individuen allergische reacties veroorzaken. Typische symptomen van een hondenallergie zijn onder meer niezen, jeukende ogen, verstopte neus, huiduitslag en in ernstige gevallen zelfs astma-aanvallen. Het immuunsysteem van mensen met een allergie ziet deze eiwitten als schadelijk en produceert antilichamen om ze te bestrijden, wat leidt tot de vrijgave van histamine en andere chemicaliën die de symptomen van een allergische reactie veroorzaken. Hoewel sommige hondenrassen als hypoallergeen worden beschouwd vanwege hun verminderde haarverlies en lagere niveaus van allergene eiwitten, kan geen enkele hond gegarandeerd allergievrij zijn. Voor mensen met een hondenallergie is het daarom belangrijk om individueel te testen hoe ze reageren op verschillende rassen voordat ze een hond in huis nemen.

Hoe zit het met hypoallergene honden? 

Veel mensen vragen zich af of de Cockapoo, een kruising tussen een Cocker Spaniël en een Poedel, echt hypoallergeen is. Hoewel de Cockapoo bekend staat om zijn minimale haarverlies en lagere niveaus van allergene eiwitten, is het belangrijk op te merken dat geen enkele hond gegarandeerd allergievrij is.

Voor mensen met een hondenallergie is het daarom verstandig om individueel te testen hoe ze reageren op verschillende rassen voordat ze een hond in huis nemen. Hoewel de Cockapoo vaak als hypoallergeen wordt beschouwd, kunnen allergische reacties nog steeds voorkomen, zij het mogelijk in mindere mate dan bij andere rassen.

Lees meer over hypoallergene honden op deze pagina.

Waar komt de Cockapoo oorspronkelijk vandaan ? 

De Cockapoo is een hybride hondenras, ontstaan uit het kruisen van een Cocker Spaniël en een Poedel. Hoewel de exacte oorsprong van de Cockapoo niet volledig gedocumenteerd is, wordt aangenomen dat het ras voor het eerst is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 1950 of 1960. Het doel was om een hond te fokken met de zachtaardige aard van de Cocker Spaniël en de hypoallergene vacht van de Poedel. De Cockapoo werd al snel populair vanwege zijn vriendelijke aard, intelligente karakter en het feit dat hij minder haarverlies heeft dan veel andere hondenrassen, wat hem aantrekkelijk maakt voor mensen met allergieën. Hoewel de Cockapoo begon als een kruising, wordt het ras nu ook opzettelijk gefokt en erkend door verschillende hondenverenigingen over de hele wereld.

Persoonlijkheid van de Cockapoo

De Cockapoo staat bekend om zijn levendige en vriendelijke persoonlijkheid. Ze zijn speels, aanhankelijk en sociaal, waardoor ze uitstekende metgezellen zijn voor gezinnen, alleenstaanden en senioren. Deze honden zijn loyaal aan hun gezin en gemakkelijk te trainen dankzij hun intelligentie en drang om te behagen. Hoewel ze energiek kunnen zijn, passen ze zich goed aan verschillende leefomstandigheden aan. Cockapoos zijn ook sociaal met zowel mensen als andere huisdieren, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren. Kortom, de Cockapoo is een geliefd huisdier vanwege zijn vriendelijke, speelse en aanhankelijke karakter.

Feiten over de Cockapoo

Hoogte: 36-38 cm

Gewicht: 5,4 – 11 kg

Hondenrasgroep: Rasgroep 8/9

Hypoallergeen: Niet 100% maar heel weinig

Levensduur: 14-18 jaar

Vachttypes van de Cockapoos 

De Cockapoo staat bekend om zijn diverse vachttypes, die kunnen variëren afhankelijk van de genetische bijdrage van de Cocker Spaniël en Poedel ouders. Deze vachttypes kunnen onder meer krullend, golvend of recht haar omvatten. Krullende vachten zijn typisch voor Cockapoos met een hoger percentage Poedelbloed, terwijl golvende en rechte vachten vaker voorkomen bij Cockapoos met meer Cocker Spaniël bloed. Ongeacht het vachtype vereisen Cockapoos regelmatige verzorging, zoals borstelen en trimmen, om klitten en matten te voorkomen en hun vacht in goede conditie te houden.

Verharing en huidschilfers

De Cockapoo staat bekend om zijn verminderde verharing in vergelijking met veel andere hondenrassen. Dit komt voornamelijk door de genetische invloed van de Poedelouder, die bekend staat om zijn hypoallergene vacht en verminderde haarverlies. Cockapoos hebben vaak een vacht die minder snel uitvalt en minder huidschilfers produceert, wat hen aantrekkelijk maakt voor mensen met allergieën.

Verzorging

Hoewel Cockapoos over het algemeen minder haar verliezen dan sommige andere rassen, betekent dit niet dat ze geen vachtverzorging nodig hebben. Afhankelijk van het vachtype kunnen Cockapoos nog steeds regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Ook kan regelmatig trimmen helpen om de vacht in goede conditie te houden en overmatig haarverlies te verminderen.

Maar individuele variatie bestaat, ervaren veel eigenaren van Cockapoos dat ze minder last hebben van rui en minder haar in huis vinden dan bij andere hondenrassen. Dit maakt de Cockapoo niet alleen geliefd vanwege zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter, maar ook vanwege zijn verminderde verharing, waardoor hij een goede keuze is voor mensen die een hond willen met minder vachtproblemen.

Tips om Cockapoo Allergieën in huis te minimaliseren

 • Regelmatig stofzuigen
 • Houd huisdieren uit slaapkamers
 • Gebruik een HEPA luchtreiniger
 • Houd meubels buiten bereik van uw hond
 • Borstel je hond regelmatig
 • Was je handen regelmatig
 • Minimaliseer vloerbedekking
 • Was beddengoed wekelijks
 • Praat met je arts

Wat als je allergieën hebt en een Cockapoo wil?

De Cockapoo biedt een perfecte oplossing voor hondenliefhebbers die worstelen met allergieën. Dankzij zijn hypoallergene eigenschappen, zoals verminderde haaruitval en lagere niveaus van allergenen, wordt hij vaak goed verdragen door mensen met allergieën. Deze charmante metgezel combineert intelligentie, speelsheid en aanhankelijkheid, waardoor hij geliefd is bij gezinnen, alleenstaanden en senioren. Voordat je een Cockapoo in huis haalt, is het echter verstandig om met een allergoloog te overleggen om de beste aanpak te bepalen voor het minimaliseren van allergische reacties. Kortom, de Cockapoo opent de deur naar een wereld van liefde en harmonie tussen mens en hond, zelfs voor diegenen met allergieën.

Welke hondenrassen zijn een goede keuzen voor mensen met een allergie?

Enkele hondenrassen die vaak worden aanbevolen voor mensen met allergieën zijn onder meer:

 

 1. Poedel: Poedels staan ​​bekend om hun hypoallergene vacht, die minder huidschilfers afgeeft en minder allergische reacties veroorzaakt.

 

 1. Maltese: Deze kleine, elegante honden hebben een lange, zijdeachtige vacht die weinig tot geen verharing heeft, wat ze geschikt maakt voor mensen met allergieën.

 

 1. Bichon Frise: Bichon Frises hebben een dichte, krullende vacht die weinig afvalt en minder allergenen produceert, waardoor ze vaak goed worden verdragen door mensen met allergieën.

 

 1. Portugese Waterhond: Met zijn waterafstotende vacht die vergelijkbaar is met die van een Poedel, is de Portugese Waterhond een andere optie voor mensen met allergieën.

 

 1. Basenji: De Basenji staat bekend om zijn unieke eigenschap om zichzelf te verzorgen als een kat, waardoor hij minder haar verliest en geschikt kan zijn voor mensen met allergieën.

 

Hoewel deze rassen als hypoallergeen worden beschouwd, is het belangrijk op te merken dat individuele reacties kunnen variëren. Voor mensen met ernstige allergieën is het altijd verstandig om individueel te testen hoe ze reageren op een specifiek ras voordat ze een hond in huis nemen.

Conclusie

Op de vraag of de Cockapoo hypoallergeen is, kunnen we positief antwoorden. De Cockapoo is een hondenras dat geschikt is voor mensen met allergieën en dankt zijn hypoallergene eigenschappen aan zijn Poedel afkomst. Geen enkel hondenras biedt echter 100% zekerheid voor mensen met allergieën, dus indien je twijfelt, is het aangeraden een allergietest af te nemen alvorens een hond aan te schaffen.

FAQ

Is de Cockapoo hypoallergeen?

De Cockapoo staat bekend als hypoallergeen vanwege zijn verminderde haarverlies en lagere niveaus van allergenen, al is geen enkel hondenras 100% hypoallergeen.           

Zijn Cockapoos goed tegen allergieën?

Cockapoos worden vaak goed verdragen door mensen met allergieën vanwege hun verminderde haaruitval en hypoallergene eigenschappen.

Zijn Cockapoos makkelijk te trainen?

Ja, over het algemeen zijn Cockapoos makkelijk te trainen dankzij hun intelligentie, drang om te behagen en vriendelijke karakter.

Wat is de beste allergievriendelijke hond?

De “beste” allergievriendelijke hond kan variëren afhankelijk van de individuele allergieën en voorkeuren. Enkele rassen die vaak worden beschouwd als hypoallergeen en goed verdragen worden door mensen met allergieën zijn onder andere Poedels, Maltese, Bichon Frises, Portugese Waterhonden en Basenji’s.

Verharen Cockapoos veel?

Cockapoos staan ​​bekend om hun verminderde haaruitval in vergelijking met veel andere hondenrassen. Hoewel individuele variaties bestaan, hebben veel Cockapoos een vacht die minder snel uitvalt en minder allergenen produceert dan veel andere hondenrassen.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Alpenländische Dachsbracke
Ontdek alles over Alpenländische Dachsbracke! Dit Oostenrijkse ras staat bekend om zijn unieke karakter, leer het hier.

Algemeen

Argentijnse hond
Ontdek alles over Argentijnse Dog ook bekend als de Dogo Argentino. Leer dit van oorsprong Argentijns hondenras kennen. Veel leerplezier!

Algemeen

Alles over Amerikaanse Water Spaniel
Ontdek alles over Amerikaanse Water Spaniel. Dit hondenras staat bekend om zijn liefdevol en energieke karakter. Leer het hier allemaal!

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.