Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Voedingssupplementen voor een gezonde huid en vacht van je hond

Een gezonde spijsvertering en een vlotte stoelgang zijn enorm belangrijk voor de gezondheid van je hond. Ontdek hier hoe je de spijsvertering van je hond kan optimaliseren aan de hand van voedingssupplementen.

Huid en vacht supplement voor honden

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Heeft jouw harige maatje te kampen met een jeukende, droge huid of een matte, glansloze vacht? Dan is het wellicht het juiste moment om voedingssupplementen te introduceren in zijn of haar dieet. Net zoals mensen profijt hebben van vitamines en mineralen, kunnen onze trouwe viervoeters ook profiteren van de juiste voedingsstoffen in hun voeding.

In dit stuk bespreken we de beste supplementen voor honden die een gezonde huid en een glanzende vacht bevorderen. Van Omega-3 vetzuren tot biotine en zink, deze supplementen zijn ontworpen om jouw huisdier van binnenuit te voeden en veelvoorkomende huidproblemen en vachtverzorgingsproblemen bij honden aan te pakken.

Het belang van een gezonde huid en vacht voor honden

Een gezonde huid en vacht zijn cruciaal voor het welzijn van jouw hond. Behalve dat een prachtige vacht er natuurlijk erg goed uitziet, speelt een gezonde huid een belangrijke rol bij de bescherming van het lichaam tegen externe factoren zoals bacteriën, schimmels en allergenen.

Een gezonde vacht draagt ook bij aan de regulatie van de lichaamstemperatuur van jouw hond en beschermt tegen zonlicht en schadelijke UV-stralen. Bovendien is de huid een erg goede indicator van de algemene gezondheid van jouw hond. Een matte, droge of geïrriteerde huid kan bijvoorbeeld duiden op een onderliggend gezondheidsprobleem.

Veelvoorkomende huid- en vachtproblemen bij honden

Honden kunnen verschillende huid- en vachtproblemen ervaren, variërend van milde irritaties tot ernstige aandoeningen. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

 1. Jeukende huid: Dit is een veel voorkomend probleem bij honden en kan veroorzaakt worden door diverse factoren, zoals allergieën, vlooien, mijten, schimmels of een droge huid.
 1. Schilferige huid: Een schilferige huid kan ontstaan door een tekort aan Omega-3 vetzuren, een droge huid of een onderliggende medische aandoening.
 2. Haaruitval: Overmatig haarverlies kan worden veroorzaakt door seizoensgebonden verharing, voedingstekorten, hormonale onevenwichtigheden of parasitaire infecties.
 3. Doffe vacht: Een matte, levenloze vacht kan veroorzaakt worden door een gebrek aan voedingsstoffen, slechte algemene gezondheid of een onderliggende medische aandoening.

Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen voordat je met een behandeling begint. In sommige gevallen kan een bezoek aan de dierenarts nodig zijn om een juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling voor te schrijven.

Hebben voedingssupplementen voor honden voor een gezonde huid en vacht wel nut?

Voedingssupplementen voor honden, gericht op het bevorderen van een gezonde huid en vacht, kunnen tal van voordelen bieden. Deze kunnen variëren van het verminderen van jeuk en irritatie, het stimuleren van gezonde haargroei, het verbeteren van de glans en textuur van de vacht, tot het versterken van de huidbarrière. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die deze hondenvoedingssupplementen kunnen opleveren:

 1. Jeuk en irritatie verminderen: Supplementen rijk aan Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om jeuk en irritatie bij honden met allergische huidaandoeningen te verminderen.
 2. Gezonde haargroei bevorderen: Belangrijke voedingsstoffen zoals biotine en zink zijn cruciaal voor een gezonde haargroei. Deze supplementen helpen bij de productie van keratine, het eiwit dat de structuur van het haar vormt, en kunnen haaruitval verminderen.
 3. Vachtkwaliteit verbeteren: Voedingssupplementen kunnen de kwaliteit van de vacht verbeteren door de glans, textuur en kleur te verrijken. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van haaruitval en het voorkomen van klitten. Hierdoor zijn ze ideaal voor honden met een dubbele vacht.
 4. Versterken van de huidbarrière: Sommige voedingssupplementen kunnen de huidbarrière versterken, waardoor de huid beter bestand is tegen externe factoren zoals allergenen, bacteriën en schimmels. Dit is vooral handig bij.

 

Deze supplementen zijn natuurlijk wel geen wondermiddelen. Wanneer je begint met het toedienen van voedingssupplementen voor een gezonde huid of vacht moet je de supplementen consequent gebruiken en erg geduldig zijn. Het kan namelijk even duren voor je resultaten ziet.

Indien supplementen helemaal niet werken boek je best even een afspraak bij de dierenarts. Je hond kan namelijk te maken hebben met een aandoening die medicatie vereist.

Belangrijke Voedingsstoffen Voor Een Gezonde Hondenhuid en HondenVacht

Verschillende voedingsstoffen spelen een cruciale rol bij het bevorderen van een gezonde huid en vacht bij honden. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste voedingsstoffen die je in overweging moet nemen bij het kiezen van ‘huid en vacht’ supplementen:

 1. Omega-3 Vetzuren: Omega-3 vetzuren, zoals EPA en DHA, zijn essentieel in hondenvoer voor een gezonde huid en vacht. Ze helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de hydratatie van de huid en het bevorderen van een gezonde haargroei. Visolie is een uitstekende
  bron van omega-3 vetzuren voor honden.
 2. Biotine: Biotine, ook bekend als vitamine H, is belangrijk voor de gezondheid van de huid en vacht. Het speelt een cruciale rol bij de productie van keratine, het eiwit dat de structuur van het haar vormt. Een tekort aan biotine kan leiden tot haaruitval en een doffe vacht. Vooral honden met een dubbele vacht hebben vaak extra biotine nodig.
 3. Zink: Zink is een mineraal in hondenvoer dat essentieel is voor een gezonde huid en vacht. Het speelt een rol bij de regulering van de talgproductie, de genezing van wonden en de algehele gezondheid van de huid. Een tekort aan zink kan leiden tot ‘hond huidproblemen’ zoals schilfering en jeuk.
 4. Vitamine E: Vitamine E is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Het helpt ook bij het behouden van een gezonde huidbarrière en het voorkomen van vochtverlies. Vitamine E kan helpen bij het verminderen van ‘droge huid hond jeuk’.

Hoe kies je het juiste voedingssupplement voor jouw hond?

Bij het selecteren van voedingssupplementen en hondenvoer voor je hond, is het natuurlijk erg belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je viervoeter. Elke hond is uniek, en hun voedingsbehoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals leeftijd, ras, gewicht en bestaande gezondheidsproblemen.

Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen de juiste ‘supplementen voor honden’ te kiezen:

 1. Raadpleeg je dierenarts: Alvorens te starten met voedingssupplementen, is het geen slecht idee om je dierenarts even op te bellen. Zij kunnen je namelijk adviseren over welke hondenvoedingssupplementen geschikt zijn voor jouw hond en kunnen de juiste dosering aanbevelen.
 2. Kies voor hoogwaardige supplementen: Ga voor supplementen en hondenvoer van gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige ingrediënten gebruiken. Verifieer of de supplementen zijn geproduceerd volgens de geldende kwaliteitsnormen. Dit verzekert je van de ‘beste supplementen voor honden’.
 3. Overweeg de vorm van het supplement: Niet alle honden hebben dezelfde voorkeuren als het op supplementen en hondenvoer aankomt. Terwijl sommige honden kauwtabletten prefereren, hebben andere honden liever capsules of vloeibare supplementen. Je maakt het jezelf best ook even makkelijk: kies een supplement dat je hond makkelijk kan innemen!

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Cattle Dog
Ontdek alles wat je moet weten over de Australian Cattle Dog: leefgewoonten, trainingstips en verzorgingsadvies voor je trouwe viervoeter.

Algemeen

Australian Kelpie
Ontdek de Australian Kelpie: een intelligent en actief hondenras. Lees alles over hun karakter, training en verzorging voor een gelukkig huisdier.

Voeding

Banaan
Ja, honden mogen banaan eten. In kleine hoeveelheden is het veilig, maar te veel banaan kan ook spijsverteringsproblemen veroorzaken.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.