Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles over Argentijnse Dog – Karakter & Verzorging

Ontdek alles over Argentijnse Dog ook bekend als de Dogo Argentino. Leer dit van oorsprong Argentijns hondenras kennen. Veel leerplezier!

Argentijnse hond

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De Argentijnse Dog, ook bekend als de Dogo Argentino, is een ras dat oorspronkelijk uit Argentinië komt. Het staat bekend om zijn unieke karakter en verzorgingsbehoeften. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de Argentijnse Dog, inclusief zijn temperament, fysieke kenmerken, verzorging, training, gezondheid en geschiktheid voor gezinnen. We zullen ook ingaan op de geschiedenis van het ras, de levensverwachting, de kosten en het dieet. Of je nu al een Argentijnse Dog bezit of erover nadenkt er een aan te schaffen, dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt.

 • Soort: Argentijnse Dog
 • Grootte: Groot
 • Temperament: Moedig, alert, intelligent
 • Vacht: Kort, glad, wit met zwarte aftekeningen
 • Oorsprong: Argentinië
 • FCI rasgroep: Lopende honden en zweethonden
 • Levensverwachting: 10-12 jaar

Geschiedenis van het ras

De geschiedenis van de Argentijnse Dog, ook wel bekend als de Dogo Argentino, gaat terug tot het midden van de 20e eeuw. Het ras werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Argentijnse dierenarts Dr. Antonio Nores Martinez. Dr. Martinez wilde een krachtige en veelzijdige jachthond creëren die geschikt was voor het jagen op groot wild, zoals wilde zwijnen en poema’s.

Om dit te bereiken, kruiste hij verschillende rassen, waaronder de Pointer, Boxer, Bull Terrier en Mastiff. Door zorgvuldige selectie en fokprogramma’s slaagde hij erin om een hond te creëren die niet alleen sterk en moedig was, maar ook intelligent en gehoorzaam.

De Argentijnse Dog werd al snel populair in Argentinië vanwege zijn uitstekende jachteigenschappen en veelzijdigheid. In 1964 werd het ras officieel erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en in 1973 werd de Argentijnse Dog geïntroduceerd in andere delen van de wereld, waaronder Nederland.

Vandaag de dag is de Argentijnse Dog nog steeds geliefd als jachthond, maar ook als gezelschapshond en familiehond. Het ras heeft een unieke geschiedenis en een indrukwekkende achtergrond, waardoor het een interessante keuze is voor hondenliefhebbers over de hele wereld.

Het karakter & temprament van de Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog staat bekend om zijn unieke karakter en temperament. Het ras heeft een aantal opvallende eigenschappen die belangrijk zijn om te begrijpen voordat je er een in huis neemt. Hieronder worden enkele van de belangrijkste karaktereigenschappen van de Argentijnse Dog beschreven:

 • Krachtig: De Argentijnse Dog is een krachtig en imposant ras, met een zelfverzekerde uitstraling. Ze hebben een natuurlijke waakzaamheid en beschermende instincten, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn.
 • Loyaal: Deze honden hebben een sterke band met hun eigenaar en zijn zeer loyaal aan hun gezin. Ze zullen er altijd voor zorgen en beschermen, wat hen tot geweldige metgezellen maakt.
 • Moedig: Argentijnse Doggen hebben een dapper karakter en tonen moed in verschillende situaties. Ze staan bekend om hun vermogen om snel te reageren en bescherming te bieden wanneer dat nodig is.
 • Intelligent: Hoewel ze soms eigenwijs kunnen zijn, zijn Argentijnse Doggen intelligente honden. Ze zijn in staat om snel te leren en kunnen goed reageren op training en commando’s.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Argentijnse Doggen van nature dominante honden zijn. Ze hebben een sterke persoonlijkheid en hebben een ervaren eigenaar nodig die in staat is om een consequente en evenwichtige leiderschapsstijl te handhaven. Het is cruciaal om vroegtijdige socialisatie en gehoorzaamheidstraining te bieden om het beste uit deze trouwe en intelligente honden te halen.

“De Argentijnse Dog heeft een krachtig en imposant uiterlijk, maar staat bekend om zijn trouw, moed en intelligentie.”

De fysieke kenmerken van de Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog is een indrukwekkend ras met opvallende fysieke kenmerken. Hieronder vind je meer informatie over de hoogte en gewicht, het hoofd en lichaam, en de vacht en kleur van deze fascinerende hond.

Hoogte en gewicht

De Argentijnse Dog is een grote en gespierde hond die vrij imposant kan zijn. Het ras heeft een gemiddelde schofthoogte tussen de 60 en 68 centimeter en weegt meestal tussen de 35 en 45 kilogram. Het zijn dus zeker geen kleine honden!

Hoofd en lichaam

De Argentijnse Dog heeft een krachtig en rechthoekig hoofd. De schedel is breed en sterk, met goed ontwikkelde kauwspieren. De ogen zijn donker van kleur en expressief, terwijl de oren hoog en driehoekig zijn. Het lichaam van de Argentijnse Dog is gespierd en atletisch, met een diepe borst en een rechte rug.

Vacht en kleur

De vacht van de Argentijnse Dog is kort, dicht en glad aanvoelend. Het ras heeft geen ondervacht, waardoor de vacht minder onderhoud vereist. Qua kleur zijn de meeste Argentijnse Doggen wit, maar ze kunnen ook een donkere vlek op het hoofd hebben. Het is echter belangrijk op te merken dat witte honden gevoelig kunnen zijn voor zonverbranding, dus zorg ervoor dat je de hond beschermt tegen overmatige blootstelling aan de zon.

Vachtverzorging en hygiëne

De vachtverzorging en hygiëne van een Argentijnse Dog zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het ras er gezond en verzorgd uitziet. Hier zijn enkele belangrijke tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je hond er op zijn best uitziet:

 1. Borstelen:Borstel de vacht van je Argentijnse Dog regelmatig om dode haren en klitten te verwijderen. Dit helpt ook bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het verspreiden van de natuurlijke oliën in de vacht, wat bijdraagt aan een gezonde glans.
 2. Baden:Geef je hond regelmatig een bad om hem schoon te houden. Gebruik speciale hondenshampoo en zorg ervoor dat je grondig spoelt om alle zeepresten te verwijderen. Overmatig baden kan de natuurlijke oliën in de vacht van je hond verwijderen, dus zorg ervoor dat je een gebalanceerd schema aanhoudt.
 3. Nagelverzorging:Trim de nagels van je Argentijnse Dog regelmatig om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken. Als je niet bekend bent met het trimmen van nagels, vraag dan advies aan een professionele dierenarts of verzorger.
 4. Tandenpoetsen:Net als bij mensen is het belangrijk om de tanden van je hond schoon te houden. Poets de tanden van je Argentijnse Dog regelmatig met tandpasta die speciaal voor honden is ontworpen. Dit helpt tandplak en tandsteen te voorkomen, wat kan leiden tot tandvleesaandoeningen en andere gebitsproblemen.
 5. Oorverzorging:Controleer regelmatig de oren van je hond op tekenen van infectie of ophoping van vuil. Reinig de oren voorzichtig met een zachte doek of een speciale oorreiniger voor honden. Als je twijfelt over de juiste manier van oorreiniging, raadpleeg dan een dierenarts.

Door regelmatige vachtverzorging en goede hygiëneroutines in te stellen, zorg je ervoor dat je Argentijnse Dog er altijd op zijn best uitziet en zich comfortabel en gezond voelt.

Checklist voor vachtverzorging en hygiëne

Taak

Frequentie

Borstelen

Dagelijks

Baden

Om de 4-6 weken

Nagelverzorging

Om de 4-6 weken

Tandenpoetsen

Dagelijks

Oorverzorging

Wekelijks

Socialisatie: Gedrag met andere honden

Een essentieel aspect van het opvoeden van een Argentijnse Dog is het zorgen voor goede socialisatie en het bevorderen van positief gedrag ten opzichte van andere honden. Deze honden hebben van nature een dominant karakter en kunnen agressief gedrag vertonen als ze niet op de juiste manier gesocialiseerd zijn.

Het is belangrijk om je Argentijnse Dog al op jonge leeftijd bloot te stellen aan verschillende honden en situaties, zodat ze leren omgaan met andere honden op een sociale en vriendelijke manier. Hier zijn enkele tips om de socialisatie van je Argentijnse Dog te bevorderen:

 1. Begin op jonge leeftijd: Begin zo vroeg mogelijk met de socialisatie van je Argentijnse Dog. Puppy’s zijn het meest ontvankelijk voor nieuwe ervaringen en hebben nog geen negatieve associaties gevormd.
 2. Gebruik positieve versterking: Beloon je hond met lof en traktaties wanneer ze zich goed gedragen in de buurt van andere honden. Dit creëert een positieve associatie met andere honden.
 3. Geleidelijke blootstelling: Begin met het introduceren van je Argentijnse Dog aan goed gesocialiseerde en vriendelijke honden in een gecontroleerde omgeving. Bouw de blootstelling geleidelijk op, zodat je hond langzaam kan wennen aan andere honden.
 4. Sociale wandelingen: Neem je hond regelmatig mee op sociale wandelingen, waar ze andere honden kunnen ontmoeten en spelen. Dit helpt hen om sociale vaardigheden te ontwikkelen en zich comfortabel te voelen in aanwezigheid van andere honden.
 5. Vermijd confrontaties: Vermijd situaties waarin je Argentijnse Dog kan worden geconfronteerd met agressief gedrag van andere honden. Dit kan negatieve ervaringen veroorzaken en hun socialisatieproces schaden.

Door je Argentijnse Dog op de juiste manier te socialiseren, kun je ervoor zorgen dat ze goed opschieten met andere honden en dat agressief gedrag wordt geminimaliseerd. Het is belangrijk om geduld en consistentie te tonen tijdens het socialisatieproces en indien nodig professionele training in te schakelen.

Opvoeding

De opvoeding van een Argentijnse Dog is essentieel om ervoor te zorgen dat hij zich ontwikkelt tot een gehoorzame en goed aangepaste hond. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het opvoeden van een Argentijnse Dog:

 1. Begrijp het ras: Het is belangrijk om het ras van de Argentijnse Dog te begrijpen voordat je begint met de opvoeding. Ze zijn krachtig en hebben een sterk karakter, dus het is belangrijk om consistent te zijn en duidelijke grenzen te stellen.
 2. Socialisatie: Begin zo vroeg mogelijk met de socialisatie van je Argentijnse Dog. Laat hem wennen aan verschillende situaties, mensen en andere dieren om angst en agressie te voorkomen.
 3. Beloning gebaseerde training: Positieve, beloning gebaseerde trainingstechnieken werken het beste met Argentijnse Doggen. Beloon goed gedrag met lof, lekkernijen en speeltijd.
 4. Geduld en consistentie: Het trainen van een Argentijnse Dog kan wat geduld vergen. Blijf consistent in je aanpak en herhaal de oefeningen regelmatig om het gewenste gedrag te versterken.
 5. Professionele begeleiding: Als je het moeilijk vindt om je Argentijnse Dog op te voeden, overweeg dan om hulp te zoeken bij een professionele hondentrainer. Zij kunnen je begeleiden bij de juiste trainingsmethoden en technieken.

Door de juiste opvoeding en training zal je Argentijnse Dog uitgroeien tot een gehoorzame en goed aangepaste metgezel. Vergeet niet om altijd geduldig en consequent te zijn in je aanpak en om positieve versterking te gebruiken om goed gedrag te belonen.

Leefomstandigheden

Het is belangrijk om de juiste leefomstandigheden te bieden voor je Argentijnse Dog. Dit ras heeft een actieve levensstijl en heeft voldoende ruimte nodig om te bewegen. Een grote tuin of een omheinde buitenruimte is ideaal voor dit energieke ras.

Een Argentijnse Dog kan zich aanpassen aan zowel een huis als een appartement, maar het is belangrijk om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Regelmatige wandelingen, speeltijd en interactie met andere honden zijn essentieel voor hun welzijn.

Hoewel dit ras dicht bij zijn gezin wil zijn, is het belangrijk om te zorgen voor een rustige en kalme omgeving. Hoewel ze goed zijn met kinderen, kunnen ze soms onvoorspelbaar zijn en het is belangrijk om altijd toezicht te houden wanneer ze met kinderen omgaan.

De Argentijnse Dog gedijt het beste in een omgeving waar hij veel aandacht, liefde en beweging krijgt. Met de juiste leefomstandigheden kan dit ras een loyaliteit en genegenheid tonen die moeilijk te evenaren is.

Hieronder volgt een overzicht van geschikte leefomstandigheden voor de Argentijnse Dog:

Leefomstandigheden

Verklaring

Buitenruimte

Argentijnse honden hebben ruimte nodig om vrij te kunnen bewegen en te rennen. Een tuin of een omheinde buitenruimte is ideaal.

Rustige omgeving

Hoewel ze dicht bij hun gezin willen zijn, gedijen Argentijnse honden het beste in een rustige en kalme omgeving.

Bewegingsmogelijkheden

Regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn van dit actieve ras.

Met de juiste leefomstandigheden kan de Argentijnse Dog zich ontwikkelen tot een liefdevol en loyaal gezinslid.

Gezondheid: veel voorkomende kwalen en ziekten

Hoewel de Argentijnse Dog over het algemeen een gezond ras is, zijn er enkele veelvoorkomende kwalen en ziekten waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Door op de hoogte te zijn van deze gezondheidsproblemen, kun je proactief zijn in het verzorgen van je Argentijnse Dog en tijdig medische hulp zoeken indien nodig.

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Argentijnse Doggen is heupdysplasie. Dit is een aandoening waarbij het heupgewricht niet goed gevormd is, wat kan leiden tot pijn en kreupelheid. Het is belangrijk om regelmatig heuponderzoeken te laten doen bij je hond, vooral als je van plan bent om te fokken. Andere genetische aandoeningen zoals doofheid en hypothyreoïdie kunnen ook voorkomen bij dit ras.

Naast genetische aandoeningen kunnen Argentijnse Doggen ook gevoelig zijn voor huidaandoeningen, zoals allergieën en pyodermie. Het is belangrijk om de huid van je hond regelmatig te controleren op symptomen zoals jeuk, roodheid en huidinfecties.

Omdat ze een grote en actieve hond zijn, kunnen Argentijnse Doggen ook gewrichtsproblemen ontwikkelen, zoals elleboogdysplasie en patellaire luxatie. Deze aandoeningen kunnen optreden als gevolg van overmatige belasting of verkeerde ontwikkeling van de gewrichten. Vermijd overmatige inspanning en zorg voor een uitgebalanceerd dieet en gewichtsbeheersing om het risico op gewrichtsproblemen te verminderen.

Tot slot hebben Argentijnse Doggen een hoger risico op bloedstollingsstoornissen, zoals von Willebrand-ziekte. Deze aandoening kan bloedingen en problemen met de bloedstolling veroorzaken. Als je vermoedt dat je hond een bloedstollingsstoornis heeft, raadpleeg dan altijd een dierenarts voor de juiste diagnose en behandeling.

Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van je Argentijnse Dog te controleren en de nodige preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatige dierenartscontroles, een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je Argentijnse Dog een gezond en gelukkig leven leidt.

Levensverwachting

De levensverwachting van een Argentijnse Dog varieert, maar gemiddeld kunnen ze tussen de 9 en 15 jaar oud worden. Factoren zoals genetica, gezondheid, voedingsgewoonten en levensstijl kunnen van invloed zijn op de levensduur van het ras.

Een goede verzorging en regelmatige dierenartscontroles kunnen de levensverwachting van je Argentijnse Dog verlengen. Zorg ervoor dat je de aanbevolen vaccinaties, ontwormingsbehandelingen en vlooien- en tekenpreventie toedient. Het is ook belangrijk om de gezondheid van je hond in de gaten te houden en eventuele tekenen van ziekte of ongemak onmiddellijk aan te pakken.

Daarnaast is het belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te bieden dat geschikt is voor de specifieke voedingsbehoeften van je Argentijnse Dog. Praat met je dierenarts om ervoor te zorgen dat je hond de juiste voeding en voedingsstoffen krijgt die nodig zijn om een lang en gezond leven te leiden.

Onthoud dat elke hond uniek is en dat de levensverwachting kan variëren. Het is belangrijk om liefdevolle zorg en aandacht te geven aan je Argentijnse Dog om ervoor te zorgen dat hij een gelukkig en gezond leven leidt.

Prijs en budget

De prijs van een Argentijnse Dog kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de reputatie van de fokker, de bloedlijn van de hond en de regio waarin je woont. Over het algemeen kunnen Argentijnse Dog-puppy’s variëren in prijs van ongeveer €1000 tot €3000. Het is belangrijk om te overwegen dat de aanschafprijs slechts een deel is van het totale budget dat je moet alloceren voor het hebben van een Argentijnse Dog.

Naast de aanschafprijs moet je ook rekening houden met de kosten van vaccinaties, dierenartsbezoeken, voeding, grooming en eventuele training. Deze kosten kunnen in de loop van de tijd oplopen, dus het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen voordat je een Argentijnse Dog aanschaft.

Kostenpost

Gemiddelde prijs

Puppy aanschafprijs

€1000 – €3000

Vaccinaties

€50 – €100 per jaar

Dierenartsbezoeken

€50 – €100 per jaar

Voeding

€50 – €100 per maand

Grooming

€30 – €50 per maand

Training

€100 – €200 per cursus

Houd er rekening mee dat dit slechts schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren. Het is belangrijk om financieel voorbereid te zijn op de verantwoordelijkheid van het bezitten van een Argentijnse Dog en ervoor te zorgen dat je het budget hebt om aan hun behoeften te voldoen.

Dieet en voedingsbehoeften

Een evenwichtig en voedzaam dieet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van je Argentijnse Dog. Door te zorgen voor de juiste voeding, kun je ervoor zorgen dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt om te gedijen. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten bij het voeren van een Argentijnse Dog:

 1. Kwaliteit van het voedsel:Kies altijd voor hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor grote rassen. Zorg ervoor dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van een Argentijnse Dog, zoals een goed uitgebalanceerde verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten.
 2. Portiegrootte:Volg de richtlijnen van de fabrikant voor de aanbevolen portiegroottes op basis van de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van je hond. Let op het gewicht van je hond en pas de portiegrootte indien nodig aan om overvoeding of ondervoeding te voorkomen.
 3. Maaltijdfrequentie:De meeste volwassen Argentijnse Doggen gedijen goed op twee maaltijden per dag. Verdeel de porties gelijkmatig over de dag om de spijsvertering te ondersteunen en te voorkomen dat je hond te veel ineens eet.
 4. Voedingssupplementen:Overleg met je dierenarts of het nodig is om voedingssupplementen toe te voegen aan het dieet van je hond. Sommige Argentijnse Doggen hebben mogelijk extra ondersteuning nodig voor gewrichten, huid en vacht.

Het is ook belangrijk om altijd vers, schoon water beschikbaar te stellen voor je hond. Houd rekening met zijn activiteitenniveau en pas de voeding dienovereenkomstig aan. Overleg regelmatig met je dierenarts om ervoor te zorgen dat je Argentijnse Dog de juiste voeding krijgt en om eventuele voedingsgerelateerde zorgen te bespreken.

Tip: Het is altijd raadzaam om de voedingsinstructies van de fabrikant als richtlijn te volgen, maar elke hond is uniek. Let goed op de lichaamsconditie van je Argentijnse Dog en pas de voeding aan indien nodig. Raadpleeg een dierenarts voor advies op maat.

Voedingsbehoeften

Aanbevelingen

Eiwitten

Minimaal 22% van het totale voedsel

Vetten

Minimaal 12% van het totale voedsel

Koolhydraten

Ongeveer 50% van het totale voedsel

Vezels

Minimaal 4% van het totale voedsel

Vitamines en mineralen

Gevarieerd en gebalanceerd dieet

Het is belangrijk om te onthouden dat voeding slechts een onderdeel is van de algehele gezondheid van je Argentijnse Dog. Voldoende lichaamsbeweging, regelmatige veterinaire controles en liefdevolle zorg dragen allemaal bij aan een gezond en gelukkig leven voor je viervoeter.

Lichamelijke activiteit en training

De Argentijnse Dog is een actief en energiek ras dat regelmatige lichamelijke activiteit nodig heeft. Voldoende beweging is essentieel om de fysieke en mentale gezondheid van de hond te bevorderen. Het is aan te raden om dagelijks lange wandelingen te maken, waarbij de hond de kans krijgt om te rennen. Daarnaast kunnen andere vormen van lichaamsbeweging, zoals spelen in de tuin of het aanbieden van uitdagende speeltjes, helpen om aan de behoeften van de Argentijnse Dog te voldoen.

Naast lichamelijke activiteit is het ook belangrijk om de Argentijnse Dog te voorzien van de juiste training. Het zijn intelligente honden die graag leren en zichzelf willen uitdagen. Een consequente en positieve trainingsaanpak werkt het beste bij dit ras. Begin op jonge leeftijd met de training en gebruik beloningen en lof om gewenst gedrag te bevorderen. Houd er rekening mee dat de Argentijnse Dog een sterk karakter heeft en een ervaren eigenaar nodig heeft die de leiding kan nemen.

Enkele essentiële trainingsonderdelen voor de Argentijnse Dog zijn:

 • Zindelijkheidstraining: Begin op jonge leeftijd met het aanleren van zindelijkheid. Stel een consistent schema op en beloon de hond wanneer hij buiten plast of poept.
 • Basiscommando’s: Leer de hond basiscommando’s zoals zit, lig, blijf en kom. Dit helpt niet alleen bij de gehoorzaamheid, maar ook bij het handhaven van de veiligheid en het voorkomen van ongewenst gedrag.
 • Sociale vaardigheden: Socialiseer de Argentijnse Dog op jonge leeftijd met verschillende mensen, dieren en omgevingen. Dit helpt om angst en agressie te voorkomen en een goed aangepaste hond te krijgen.
 • Lijnonderwijs: Aangezien de Argentijnse Dog sterk is en de neiging heeft om te trekken, is het belangrijk om hem te leren netjes aan de lijn te lopen. Gebruik positieve versterkingstechnieken om gewenst gedrag aan te moedigen.

Met de juiste lichamelijke activiteit en training kan de Argentijnse Dog een gelukkige en evenwichtige hond zijn. Zorg ervoor dat je consistent bent, geduld hebt en de behoeften van je hond begrijpt. Door te investeren in zijn fysieke en mentale welzijn, kun je een sterke band opbouwen en een positieve levenservaring bieden voor zowel jou als je Argentijnse Dog.

Activiteit

Tijd per dag

Wandelen

minstens 1-2 uur

Spelen in de tuin

30 minuten tot 1 uur

Oefeningen en training

15-30 minuten

Argentijnse Dog naam ideeën

Als je overweegt om een Argentijnse Dog te adopteren, is het kiezen van de perfecte naam voor je nieuwe huisdier een spannende taak. Of je nu op zoek bent naar een stoere naam die past bij het imposante uiterlijk van dit ras, of juist een lieflijke naam die het vriendelijke karakter van de Argentijnse Dog weerspiegelt, er zijn talloze opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele naam ideeën om je op weg te helpen:

 • Max
 • Luna
 • Rex
 • Bella
 • Hercules
 • Roxy
 • Apollo
 • Sasha
 • Thor
 • Nala
 • Zeus
 • Mila
 • Titan
 • Sadie
 • Athena

Of je nu kiest voor een traditionele naam, een naam die verwijst naar de Argentijnse afkomst van dit ras, of een naam die eenvoudigweg goed klinkt en bij je hond past, het belangrijkste is dat de naam bij jou en je viervoeter past. Vergeet niet dat je de naam vele jaren zult gebruiken, dus neem de tijd om de perfecte naam te vinden!

Beroemde Argentijnse Dog rassen

De Argentijnse Dog is niet alleen een geliefd huisdier, maar ook een favoriet ras onder bekende hondenliefhebbers en beroemdheden over de hele wereld. Veel bekende namen hebben de charme en kracht van de Argentijnse Dog omarmd als onderdeel van hun leven. Hier volgen enkele beroemde Argentijnse Dog rassen:

 1. Rocko: Deze beroemde Argentijnse Dog speelde de rol van “Hooch” in de film Turner & Hooch uit 1989. Met zijn imposante verschijning en unieke persoonlijkheid stal Rocko de harten van vele filmliefhebbers.
 2. Bruno: Bruno, een Argentijnse Dog van het Belgische koningshuis, is een ware koninklijke metgezel. Hij heeft vaak naast koning Filip en koningin Mathilde van België gestaan tijdens officiële evenementen.
 3. Sugar: Sugar is de geliefde Argentijnse Dog van de bekende voetballer Lionel Messi. Deze trouwe metgezel heeft vaak deelgenomen aan Messi’s trainingssessies en is een favoriet van fans over de hele wereld.

Deze beroemde Argentijnse Dog rassen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele iconische individuen binnen het ras. Ze combineren kracht, schoonheid en loyaliteit en benadrukken de veelzijdigheid van de Argentijnse Dog als huisdier en metgezel.

FAQ

Wat is het temperament van de Argentijnse Dog?

De Argentijnse Dog staat bekend om zijn moedige, alerte en intelligente karakter. Ze zijn zeer loyaal aan hun gezin en tonen vaak beschermend gedrag. Deze honden zijn ook erg moedig en tonen snelheid in verschillende situaties.

Welke gezondheidsproblemen zijn vaak geassocieerd met de Argentijnse Dog?

Hoewel de Argentijnse Dog over het algemeen een gezond ras is, zijn er enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Deze omvatten heupdysplasie, huidaandoeningen, gewrichtsproblemen en bloedstollingsstoornissen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor een Argentijnse Dog?

Argentijnse Doggen hebben ruimte nodig om vrij te bewegen, dus een grote tuin of een omheinde buitenruimte is ideaal. Ze gedijen het beste in een rustige en kalme omgeving waar ze voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie kunnen krijgen.

Hoeveel kost het om een Argentijnse Dog te bezitten?

De prijs van een Argentijnse Dog kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de reputatie van de fokker, de bloedlijn van de hond en de regio waarin je woont. Over het algemeen kunnen de kosten voor aanschaf, vaccinaties, dierenartsbezoeken, voeding, grooming en training in de loop van de tijd oplopen.

Wat zijn enkele belangrijke trainingsonderdelen voor de Argentijnse Dog?

Enkele essentiële trainingsonderdelen voor de Argentijnse Dog zijn zindelijkheidstraining, het aanleren van basiscommando’s, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het leren netjes aan de lijn te lopen. Consistentie, geduld en positieve versterking zijn belangrijk bij de training van dit ras.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.