Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles over Australian Silky Terrier – Karakter & Verzorging

Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Australian Silky Terrier

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De Australian Silky Terrier is een uniek hondenras dat bekend staat om zijn prachtige zijdeachtige vacht en levendige persoonlijkheid. Deze charmante hond wordt vaak beschouwd als een ideale gezelschapshond en is geliefd bij zowel gezinnen als individuen.

De Australische Silky Terrier is afkomstig uit Australië en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het ras combineert kenmerken van de Yorkshire Terrier en de Australische Terrier, waardoor het een uniek voorkomen heeft.

De vachtverzorging van de Australian Silky Terrier is belangrijk om zijn zijdezachte vacht in optimale conditie te houden. Regelmatig kammen en borstelen helpt klitten te voorkomen en de vacht glanzend en gezond te houden.

Naast de vachtverzorging is het belangrijk om te weten dat de Australische Silky Terrier bekend staat om zijn levendige en actieve karakter. Deze hond heeft voldoende beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het karakter en de verzorging van de Australian Silky Terrier. We zullen ook bespreken hoe je deze charmante hond het beste kunt opvoeden, welke gezondheidsproblemen vaak voorkomen en meer. Dus, als je geïnteresseerd bent in dit bijzondere hondenras, lees dan verder!

 • Grootte: Schofthoogte: 23 tot 26 cm
 • Gewicht: 3,5 tot 4,5 kg
 • Temperament:
  • Alert, levendig en nieuwsgierig
  • Aanhankelijk en trouw
  • Speels en energiek
  • Moedig en zelfverzekerd
  • Kan eigenzinnig zijn
  • Goed met kinderen en andere huisdieren, mits goed gesocialiseerd
 • Vacht:
  • Lang, zijdeachtig haar dat in twee helften valt langs de wervelkolom
  • Kleur: blauw en tan, grijsblauw en tan, zilver en tan, of zilverblauw en tan
  • Regelmatig borstelen en trimmen is nodig
 • Oorsprong: Australië (ontwikkeld uit diverse terriërrassen, waaronder de Yorkshire Terrier)
 • FCI rasgroep: FCI Groep 3: Terriers
 • Levensverwachting: 12 tot 15 jaar
 • Herdershonden
 • Levensverwachting: 12 tot 15 jaar

Geschiedenis van het ras

De rasgeschiedenis en het ontstaan van de Australian Silky Terrier gaan terug tot het begin van de 19e eeuw in Australië. De oorsprong van het ras is nauw verbonden met de Yorkshire Terrier en de Australische Terrier, waarvan het verschillende kenmerken heeft geërfd.

De ontwikkeling van de Australian Silky Terrier begon toen Britse immigranten hun geliefde Yorkshire Terriers naar Australië brachten. Deze Yorkshire Terriers werden vervolgens gekruist met Australische Terriers om een hond te creëren met het beste van beide rassen. Het resultaat was de Australian Silky Terrier, een charmante en elegante hond met een unieke vacht en persoonlijkheid.

De Australian Silky Terrier werd aanvankelijk gefokt als metgezelshond en veroverde al snel de harten van de Australische bevolking. Het ras werd erkend en officieel geregistreerd in de jaren 1900, waardoor het zijn plaats verdiende in de hondenwereld.

“De Australian Silky Terrier heeft een rijke geschiedenis en een interessante afstamming, die bijdraagt aan zijn unieke charme en karakter.”

Het ras staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid, vriendelijke aard en waakzaamheid. De aantrekkelijke vacht van de Australian Silky Terrier is zijdeachtig en lang, wat bijdraagt aan zijn karakteristieke uitstraling.

Afstamming

Kenmerken

Yorkshire Terrier

Fijne vacht, elegantie

Australische Terrier

Vriendelijkheid, levendigheid

Australian Silky Terrier

Synergie van beide rassen

De geschiedenis van de Australian Silky Terrier illustreert de verbintenis tussen verschillende rassen die hebben geleid tot de creatie van een uniek en charmant ras. Het verhaal achter dit ras is een testament van fokkers die streven naar perfectie en het creëren van de ideale gezelschapshond.

Belangrijke punten over de geschiedenis van het ras

Ontstaan door kruising van Yorkshire Terrier en Australische Terrier

Officieel geregistreerd in de jaren 1900

Unieke eigenschappen geërfd van beide rassen

 

Australian Silky Terrier karakter en temperament

De Australian Silky Terrier staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en unieke temperament. Deze vrolijke en speelse hond heeft allerlei eigenschappen die hem geliefd maken bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

Met zijn aanhankelijke en toegewijde karakter is de Australian Silky Terrier een uitstekende gezelschapshond. Ze gedijen goed in gezinnen en kunnen goed overweg met kinderen. Deze terriers hebben een natuurlijk instinct om anderen te plezieren, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn en snel gehoorzaamheid en commando’s leren.

Deze honden hebben ook een intelligent temperament. Ze zijn nieuwsgierig en leergierig, wat hen enthousiaste leerlingen maakt tijdens trainingssessies. Bovendien zijn Australian Silky Terriers alert en waakzaam, wat hen goede waakhonden maakt. Ze zullen snel alarm slaan als er iets ongewoons gebeurt in hun omgeving.

Wat betreft hun persoonlijkheidskenmerken, zijn Australian Silky Terriers vaak vol zelfvertrouwen en moedig. Ondanks hun kleine formaat zijn ze niet snel onder de indruk en hebben ze een sterke wil. Ze kunnen soms een tikkeltje eigenzinnig zijn, maar met positieve versterking en een consistente opvoeding kunnen ze goed gedijen.

Over het algemeen is het temperament van de Australian Silky Terrier vriendelijk, energiek en levendig. Deze honden zijn altijd in voor avontuur en genieten van interactie met hun menselijke familie en andere huisdieren.

Als u op zoek bent naar een gezelschapshond met een uniek temperament en aantrekkelijke eigenschappen, dan is de Australian Silky Terrier zeker een ras om te overwegen!

Australian Silky Terrier fysieke kenmerken

De Australian Silky Terrier staat bekend om zijn unieke uiterlijk en opvallende fysieke kenmerken. Deze charmante hond heeft een compacte en atletische bouw met een vacht die zijn naam eer aandoet.

Hoogte en gewicht

De Australian Silky Terrier heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 23 centimeter en weegt doorgaans tussen de 3,5 en 4,5 kilogram. Ondanks zijn kleine gestalte straalt deze hond een gevoel van kracht en energie uit.

Hoofd en lichaam

Het hoofd van de Australian Silky Terrier is langwerpig en heeft een karakteristieke wigvorm. De ogen zijn donker, rond en expressief, en dragen bij aan de levendige uitdrukking van de hond. De oren zijn klein en driehoekig, en rechtop gedragen. De nek is elegant en sierlijk, wat de houding van deze hond versterkt.

Qua lichaamsbouw is de Australian Silky Terrier compact en gespierd. De borst is diep en de ribben zijn goed gebogen, wat zorgt voor een goede longcapaciteit. De rug is recht en de lendenen zijn stevig en goed gespierd. De staart wordt hoog gedragen en wordt meestal gecoupeerd.

Vacht en kleur

De vacht van de Australian Silky Terrier is zijdezacht en fijn van structuur. Het vachtpatroon bestaat uit een combinatie van een zachte ondervacht en een lange, rechte bovenvacht. Het resultaat is een prachtige vacht die glanst en de hond een luxueus voorkomen geeft.

De kleursamenstelling van de Australian Silky Terrier varieert, maar omvat vaak blauw en vuurrood, wat een uniek en opvallend contrast geeft. Andere kleuren kunnen onder andere zwart, crème en zand zijn. Kleine witte aftekeningen zijn ook mogelijk.

Vachtverzorging en hygiëne

Een goede vachtverzorging is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van jouw Australian Silky Terrier. Regelmatig kammen en borstelen helpt klitten en knopen in de vacht te voorkomen, en zorgt ervoor dat de vacht er netjes en glanzend uitziet. Daarnaast is het belangrijk om je hond regelmatig een bad te geven om vuil en overtollig vet te verwijderen.

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van de vacht van je Australian Silky Terrier:

 • Kam de vacht regelmatig door met een geschikte hondenkam om klitten en knopen te verwijderen. Doe dit voorzichtig om de vacht niet te beschadigen.
 • Borstel de vacht met een zachte borstel om dode haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden.
 • Geef je hond een bad met een milde hondenshampoo die speciaal is ontwikkeld voor hondenrassen met een zijdeachtige vacht. Zorg ervoor dat je de hondenshampoo goed uitspoelt en de vacht grondig droogt.
 • Houd de oren van je hond schoon en controleer regelmatig op tekenen van infecties. Reinig de oren indien nodig met een geschikte oorreiniger.
 • Verzorg de nagels van je hond door ze regelmatig te knippen of te laten knippen door een professionele hondentrimmer.
 • Poets de tanden van je hond regelmatig met een hondentandpasta en een hondentandenborstel om tandplak en tandsteen te voorkomen.
 

Naast vachtverzorging is hygiëne ook belangrijk. Zorg ervoor dat de slaapplaats en de leefomgeving van je Australian Silky Terrier schoon en vrij van vuil en bacteriën zijn. Was en desinfecteer hondenbedden en speeltjes regelmatig om verspreiding van ziektes te voorkomen.

Met regelmatige vachtverzorging en goede hygiëne zorg je ervoor dat jouw Australian Silky Terrier er niet alleen mooi uitziet, maar ook gezond en gelukkig blijft.

Vachtverzorging en hygiëne

Belangrijke punten

Kammen en borstelen

Voorkom klitten en knopen in de vacht, houd de vacht glanzend

Baden

Verwijder vuil en overtollig vet, gebruik een milde hondenshampoo

Oorverzorging

Houd de oren schoon en controleer regelmatig op infecties

Nagelverzorging

Knip de nagels regelmatig of laat ze knippen door een trimmer

Tandverzorging

Poets de tanden regelmatig om tandplak en tandsteen te voorkomen

Hygiëne

Zorg voor een schone slaapplaats en leefomgeving van je hond

Socialisatie: Gedrag met andere honden

De socialisatie van een Australian Silky Terrier is een belangrijk aspect van hun opvoeding. Het gedrag van deze honden ten opzichte van andere honden kan variëren, afhankelijk van hun sociale ervaringen en temperament. Hier zijn enkele richtlijnen om een goede omgang met andere honden te bevorderen:

 1. Begin vroeg: Het is essentieel om de socialisatievan je Australian Silky Terrier al op jonge leeftijd te starten. Hierdoor wennen ze aan andere honden en leren ze hoe ze zich moeten gedragen in hun aanwezigheid.
 2. Positieve blootstelling: Breng je Australian Silky Terrier regelmatig in contact met andere honden in een gecontroleerde en positieve omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in een hondenspeeltuin zijn of tijdens georganiseerde sociale bijeenkomsten voor honden.
 3. Geduld en consistentie: Geef je hond de tijd om te wennen aan andere honden en beloon goed gedragmet lof en traktaties. Wees consistent in je benadering, zodat je hond weet wat er van hem verwacht wordt in interacties met andere honden.
 4. Trainingsmogelijkheden: Maak gebruik van trainingssessies om je hond te leren hoe hij zich moet gedragen in het bijzijn van andere honden. Oefen bijvoorbeeld commando’szoals “zit”, “blijf” en “kom hier” tijdens ontmoetingen met andere honden.
 5. Waakzaamheid: Houd altijd toezicht wanneer je Australian Silky Terrier in contact komt met andere honden, vooral als ze nog in de socialisatiefase zitten. Dit helpt om eventuele conflicten of spanningen tussen honden te voorkomen en ervoor te zorgen dat interacties veilig verlopen.
 

Met de juiste socialisatie en training kan je Australian Silky Terrier leren hoe hij zich op een positieve en respectvolle manier kan gedragen ten opzichte van andere honden. Dit bevordert niet alleen harmonieuze ontmoetingen, maar versterkt ook de band tussen je hond en andere viervoeters.

Gedrag met andere honden

Aanbevelingen

Vriendelijk en speels

Moedig het positieve gedrag aan en beloon met lof en traktaties. Bied voldoende gecontroleerde speeltijd met andere honden.

Terughoudend of angstig

Benader situaties met andere honden voorzichtig, vermijd drukke omgevingen en geef je hond de ruimte om op zijn eigen tempo te wennen aan nieuwe ontmoetingen.

Dominant of agressief

Werk samen met een professionele hondentrainer om eventuele dominantie- of agressieproblemen aan te pakken. Bied extra training en begeleiding om gewenst gedrag te bevorderen.

Opvoeding

De opvoeding van een Australian Silky Terrier is essentieel voor het ontwikkelen van een gehoorzame en goed gedragen hond. Door middel van training en het aanleren van commando’s kun je ervoor zorgen dat je hond zich sociaal gedraagt en goed reageert op jouw instructies.

Opvoeding begint met het leggen van een sterke basis van gehoorzaamheid. Het is belangrijk om consequent te zijn in de manier waarop je je hond traint en beloont. Positieve bekrachtiging is een effectieve methode om gewenst gedrag te stimuleren.

Een goede training bestaat uit het aanleren van basiscommando’s zoals zit, lig, kom en blijf. Deze commando’s helpen je hond om te leren luisteren en zich te gedragen in verschillende situaties.

Het is ook belangrijk om je hond te socialiseren met andere honden en mensen. Door je hond bloot te stellen aan verschillende situaties en omgevingen, leert hij zich comfortabel te voelen in diverse sociale en gedragsmatige omstandigheden. Dit helpt ook bij het verminderen van angst of agressief gedrag.

Positieve bekrachtiging, geduld en consistentie zijn dus de sleutelwoorden bij het opvoeden van een Australian Silky Terrier. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en zijn eigen tempo heeft bij het leren van nieuwe commando’s en gedragingen.

Leefomstandigheden

Een ideale leefomgeving voor de Australian Silky Terrier is een huis met een tuin waar ze vrij kunnen rondrennen en spelen. Het zijn actieve en energieke honden die veel bewegingsruimte nodig hebben.

Wat betreft de woonruimte, past de Australian Silky Terrier zich goed aan zowel een appartement als een huis aan. Ze zijn klein van formaat en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende leefomstandigheden.

De tuin is een belangrijke omgeving voor deze honden. Ze genieten ervan om buiten te zijn en te verkennen. Zorg voor een veilig omheinde tuin waar ze vrij kunnen rondlopen en hun energie kwijt kunnen.

Naast voldoende ruimte hebben Australian Silky Terriers ook behoefte aan mentale stimulatie. Zorg voor voldoende speelgoed en interactie om verveling te voorkomen.

Kortom, deze honden gedijen het beste in een omgeving met voldoende woonruimte, een tuin om in te spelen en de nodige mentale stimulatie.

Leefomgeving

Woonruimte

Tuin

Omgevingsbehoeften

Grootte van de leefomgeving

Geschikt voor zowel appartementen als huizen

Tuin is essentieel voor activiteit en verkenning

Mentale stimulatie en interactie

Vereisten voor woonruimte

Aanpassingsvermogen aan verschillende leefomstandigheden

Veilig omheind voor vrijheid en veiligheid

Voldoende speelgoed en activiteiten

Ideale omgevingsbehoeften

Actieve en energieke honden

Voldoende bewegingsruimte

Voorkom verveling

 

Gezondheid: veel voorkomende kwalen en ziekten

Hoewel de Australian Silky Terrier over het algemeen een gezond ras is, kunnen ze gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is belangrijk dat eigenaren zich bewust zijn van deze veelvoorkomende aandoeningen om vroegtijdig te kunnen ingrijpen en de gezondheidszorg van hun hond te waarborgen.

Het vroege opsporen van gezondheidsproblemen kan de levenskwaliteit van de Australian Silky Terrier verbeteren en mogelijke complicaties verminderen.

Hieronder volgt een overzicht van enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij het ras:

Gezondheidsprobleem

Beschrijving

Patella Luxatie

Een aandoening waarbij de knieschijf uit zijn normale positie schiet, wat kan leiden tot pijn en kreupelheid.

Cataract

Een oogaandoening waarbij de lens van het oog troebel wordt, wat het gezichtsvermogen kan beïnvloeden.

Legg-Calvé-Perthes ziekte

Een aandoening waarbij het bovenste deel van het dijbeen afsterft, wat pijn en kreupelheid veroorzaakt.

Portosystemische Shunt

Een aangeboren afwijking waarbij de bloedvaten in de lever niet goed functioneren, wat kan leiden tot leverfalen.

Tracheal Collapse

Een aandoening waarbij de luchtpijp verzwakt is en ineenstort, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

Het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts in te plannen en de gezondheid van uw Australian Silky Terrier nauwlettend in de gaten te houden. Bij vermoedelijke gezondheidsproblemen is het raadzaam om onmiddellijk professionele gezondheidszorg te zoeken.

Levensverwachting

De levensverwachting van een Australian Silky Terrier varieert, zoals bij elk hondenras, afhankelijk van verschillende factoren zoals genetica, gezondheid en levensstijl. Over het algemeen heeft dit ras een gemiddelde levensduur tussen de 11 en 15 jaar. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede gezondheidszorgvoeding en levensstijl om ervoor te zorgen dat je Silky Terrier een lang en gezond leven kan leiden.

Leeftijd en ouderdom brengen echter ook enkele veranderingen met zich mee. Net als mensen kunnen honden tekenen van veroudering vertonen naarmate ze ouder worden. Dit kan onder andere leiden tot verminderde mobiliteit, gewichtsproblemen en veranderingen in gedrag en temperament. Het is essentieel om sensitief en zorgzaam te zijn voor hun behoeften naarmate ze ouder worden.

Om de levensduur van je Silky Terrier te maximaliseren, is het belangrijk om regelmatige veterinaire controles bij te wonen, een uitgebalanceerd dieet te geven, voldoende lichaamsbeweging te geven en hun mentale gezondheid in de gaten te houden. Door goed voor je Australian Silky Terrier te zorgen, kun je ervoor zorgen dat ze een lang en gelukkig leven leiden.

Factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden

Gemiddelde levensduur

Genetica

11-15 jaar

Gezondheid

11-15 jaar

Levensstijl

11-15 jaar

Prijs en budget

Als je van plan bent om een Australian Silky Terrier aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de prijsklasse van dit ras, evenals de kosten van aanschaf en onderhoud. Een goede budgetplanning kan je helpen om de financiële verantwoordelijkheid voor je nieuwe huisdier beter te beheren.

De prijsklasse voor een Australian Silky Terrier varieert, afhankelijk van verschillende factoren zoals de afstamming, leeftijd en gezondheidsstatus van de hond. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor een puppy van dit ras tussen de €1000 en €1500 liggen.

Echter, de aanschafprijs is slechts een deel van het totale kostenplaatje. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten van onderhoud, zoals voeding, dierenartsbezoeken, vachtverzorging en andere benodigdheden. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de individuele behoeften van je hond en de regio waarin je woont.

Om je budget goed te kunnen plannen, is het verstandig om een schatting te maken van de maandelijkse kosten voor je Australian Silky Terrier. Hieronder vind je een voorbeeld van de mogelijke kosten:

Kostenpost

Gemiddelde maandelijkse kosten

Voeding

€50-€100

Dierenarts

€50-€100

Vachtverzorging

€30-€50

Training en socialisatie

€30-€50

Verzekering

€20-€50

Totaal

€180-€350

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze bedragen slechts schattingen zijn en kunnen variëren. Het is verstandig om bij het maken van je budgetplanning ook rekening te houden met onvoorziene kosten, zoals onverwachte dierenartskosten.

Door een realistisch budgetplan op te stellen, kun je ervoor zorgen dat je financieel goed voorbereid bent op de aanschaf en het onderhoud van een Australian Silky Terrier.

Dieet en voedingsbehoeften

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een Australian Silky Terrier. Het voedingspatroon van deze honden moet voldoen aan hun specifieke voedingsbehoeften om optimale groei en ontwikkeling te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het plannen van het dieet van je Silk:

 • Voeding: Kies hoogwaardige hondenvoeding die speciaal is samengesteld voor kleine rassen. Het voer moet alle essentiële voedingsstoffen bevatten die je hond nodig heeft, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Let op het gehalte aan voedingsstoffen en controleer of het voer voldoet aan de voedingsrichtlijnen voor Silkys.
 • Portiegrootte: Let op de portiegrootte en geef niet te veel voer. Overvoeden kan leiden tot obesitas, wat schadelijk is voor de gezondheid van je hond. Volg de richtlijnen op de voerverpakking en pas de hoeveelheid voer aan op basis van de activiteit en de leeftijd van je hond.
 • Dieetbehoeften: Silkys hebben over het algemeen een goed spijsverteringssysteem, maar sommigen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen. Let op tekenen van voedselintolerantie of allergieën, zoals maagklachten, huidproblemen of veranderingen in de ontlasting. Raadpleeg bij twijfel een dierenarts voor advies.
 • Water: Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater voor je Silk. Let erop dat de waterbak regelmatig wordt bijgevuld en schoongemaakt om de hygiëne te waarborgen.
 

Een evenwichtig dieet in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging helpt je Australian Silky Terrier gezond en energiek te blijven. Raadpleeg een dierenarts voor specifiek voedingsadvies voor jouw Silk en pas het dieet aan op basis van individuele behoeften en omstandigheden.

Voedingsbehoeften

Aanbevelingen

Eiwitten

Hoogwaardige bronnen zoals gevogelte, vis en eieren

Vetten

Gezonde vetten zoals visolie of lijnzaadolie voor een gezonde huid en vacht

Koolhydraten

Complexe koolhydraten zoals zoete aardappel of volkoren granen voor energie

Vitaminen en mineralen

Voer dat een uitgebalanceerd gehalte aan essentiële voedingsstoffen bevat

Water

Voldoende vers drinkwater beschikbaar stellen

Lichamelijke activiteit en training

De Australian Silky Terrier is een actief ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Het activiteitenniveau van de Silky Terrier is matig tot hoog, wat betekent dat ze graag bewegen en graag deelnemen aan verschillende activiteiten.

Een dagelijkse wandeling is essentieel voor dit ras. Daarnaast kunnen ze genieten van spelen in de tuin, rennen op een omheind terrein of deelnemen aan hondensporten zoals behendigheid, flyball of gehoorzaamheidstraining. Deze activiteiten zorgen niet alleen voor lichaamsbeweging, maar ook voor de geestelijke stimulatie die deze intelligente honden nodig hebben.

Het is belangrijk om trainingsoefeningen op te nemen in de dagelijkse routine van de Australian Silky Terrier. Deze honden zijn slim en leergierig, waardoor ze snel nieuwe commando’s en trucs kunnen oppikken. Gehoorzaamheidstraining is niet alleen handig voor het controleren van ongewenst gedrag, maar het versterkt ook de band tussen eigenaar en hond.

Bij het trainen van de Silky Terrier is het belangrijk om consequent en geduldig te zijn. Positieve bekrachtiging en beloningssystemen werken het beste bij dit gevoelige ras. Vermijd harde discipline of fysieke straffen, omdat dit hun vertrouwen kan schaden.

Kortom, de Australian Silky Terrier vereist een matige tot hoge mate van lichamelijke activiteit en training om een gelukkig en gezond leven te leiden. Met regelmatige wandelingen, speeltijd en geduldige training kunnen eigenaren een sterke band opbouwen met hun trouwe viervoeter en ervoor zorgen dat ze zowel fysiek als mentaal gestimuleerd blijven.


Australian Silky Terrier naam ideeën 

Een goede naam voor je Australian Silky Terrier kan veel betekenen. Het is belangrijk om een naam te kiezen die past bij het karakter en de persoonlijkheid van je hond. Hier zijn enkele suggesties voor namen die perfect zouden kunnen zijn voor jouw Australian Silky Terrier:

 • Milo
 • Lexi
 • Lola
 • Oscar
 • Bella
 • Max
 • Zoe
 • Charlie
 • Sasha
 • Coco

Je kunt ook overwegen om de naam van je Australian Silky Terrier te baseren op zijn uiterlijk of kenmerken. Bijvoorbeeld:

 • Silky
 • Fluffy
 • Copper
 • Blaze
 • Whiskers

Het belangrijkste is dat de naam bij jou en je hond past. Neem de tijd om verschillende namen uit te proberen en kies degene die het beste bij jullie beiden past.

Namenlijst

Aantal

Milo

Lexi

7

Lola

Oscar

5

Bella

Max

3

Zoe

Charlie

2

Sasha

Coco

1

Beroemde  rassen

De Australian Silky Terrier is een uniek hondenras met verschillende bekende exemplaren die zich door hun opvallende raskenmerken hebben weten te onderscheiden. Een van de beroemde Australian Silky Terriers is Max, die bekendstaat om zijn prachtige zijdeachtige blauwe vacht en levendige persoonlijkheid. Max is geliefd bij hondenliefhebbers over de hele wereld vanwege zijn charmante uiterlijk en vriendelijke karakter.

Een andere beroemde Australian Silky Terrier is Bella, die bekendstaat om haar elegantie en uitstekende showprestaties. Bella heeft verschillende prijzen gewonnen op hondenshows en is een ware ambassadeur van het ras. Ze heeft een unieke combinatie van een prachtige rode vacht en een zelfverzekerd temperament, waardoor ze een ware ster is geworden in de hondenwereld.

Tenslotte is er nog Charlie, een beroemde Australian Silky Terrier die een grote fanbase heeft opgebouwd op social media. Met zijn schattige uitstraling en speelse karakter heeft Charlie duizenden volgers weten te winnen. Hij is een levendig voorbeeld van de charme en vrolijkheid die dit ras zo geliefd maken.

De beroemde Australian Silky Terriers zoals Max, Bella en Charlie laten zien hoe bijzonder dit hondenras is en hoe het zich kan onderscheiden met zijn unieke raskenmerken. Met hun prachtige vachten en levendige persoonlijkheden dragen ze bij aan de populariteit van de Australian Silky Terrier en zijn ze ware ambassadeurs voor het ras.

FAQ

Hoe slim is de Australian Silky Terrier?

De Australian Silky Terrier is een intelligent en leergierig ras. Ze staan bekend om hun alertheid en levendigheid, wat hen uitstekende waakhonden maakt ondanks hun kleine formaat. Dankzij hun intelligentie kunnen ze snel nieuwe commando’s en trucs leren, maar ze hebben ook een onafhankelijke kant, wat betekent dat consistente training en socialisatie vanaf jonge leeftijd belangrijk zijn. Hun intelligentie en energie maken hen geschikt voor verschillende hondensporten en activiteiten.

Hoeveel verzorging heeft een Australian Silky Terrier nodig?

De Australian Silky Terrier heeft vrij veel lichaamsverzorging nodig vanwege zijn lange, zijdeachtige vacht. Hier zijn de belangrijkste verzorgingsbehoeften:

 1. Dagelijks borstelen: Om klitten en matten te voorkomen, moet de vacht dagelijks worden geborsteld. Dit helpt ook om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend en gezond te houden.

 2. Regelmatig baden: Een bad elke paar weken helpt de vacht schoon en glanzend te houden. Gebruik een milde hondenshampoo om huidirritaties te voorkomen.

 3. Trimmen: Regelmatig trimmen, vooral rond het gezicht, de oren en de poten, is nodig om de vacht netjes te houden en te voorkomen dat het haar in de ogen komt.

 4. Nagelknippen: Nagels moeten regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak of problemen met lopen veroorzaken.

 5. Oorverzorging: Controleer de oren wekelijks op vuil, roodheid of geur, wat kan wijzen op een infectie. Maak de oren indien nodig voorzichtig schoon met een door de dierenarts aanbevolen reiniger.

Hoe lang is de levensverwachting van een Australian Silky terrier?

De levensverwachting van de Australian Silky Terrier ligt meestal tussen de 12 en 15 jaar. Met goede verzorging, een gebalanceerd dieet, regelmatige veterinaire controles en voldoende beweging kunnen ze vaak een lang en gezond leven leiden.

Zijn Australian Silky terriers geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, Australian Silky Terriers kunnen geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Levendig en speels: Ze zijn over het algemeen levendig en speels, wat hen leuke speelkameraadjes kan maken voor oudere kinderen.

 2. Klein en kwetsbaar: Vanwege hun kleine formaat kunnen ze kwetsbaar zijn voor ruw spel. Jonge kinderen moeten daarom worden geleerd om voorzichtig en respectvol met de hond om te gaan om verwondingen te voorkomen.

 3. Socialisatie: Goede socialisatie vanaf jonge leeftijd is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen omgaan met kinderen en andere huisdieren.

 4. Training: Ze zijn intelligent en leergierig, maar hebben consistente training nodig om ongewenst gedrag te voorkomen. Dit kan ook helpen bij hun interactie met kinderen.

Met de juiste begeleiding en socialisatie kunnen Australian Silky Terriers prima metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen.

Welke gezondheidsproblemen komen vaak voor bij de Australian silky terrier?

Hoewel de Australian Silky Terrier over het algemeen een gezond ras is, zijn er enkele gezondheidsproblemen die vaker bij hen voorkomen:

 1. Patella luxatie: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf (patella) uit zijn normale positie schuift, wat pijn en kreupelheid kan veroorzaken.

 2. Tracheale collaps: Deze aandoening treedt op wanneer de luchtpijp (trachea) gedeeltelijk instort, wat ademhalingsproblemen en hoesten kan veroorzaken.

 3. Legg-Calvé-Perthes-ziekte: Dit is een heupaandoening waarbij de bloedtoevoer naar de heupkop afneemt, wat leidt tot degeneratie van het heupgewricht en pijnlijke artritis.

 4. Diabetes: Silky Terriers kunnen vatbaar zijn voor diabetes mellitus, een aandoening waarbij de hond moeite heeft om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

 5. Epilepsie: Sommige Silky Terriers kunnen last hebben van epilepsie, wat kan leiden tot terugkerende aanvallen.

 6. Oogproblemen: Oogproblemen zoals progressieve retina atrofie (PRA) en cataract kunnen voorkomen en kunnen leiden tot verminderd zicht of blindheid.

Regelmatige veterinaire controles en een goede verzorging kunnen helpen om deze gezondheidsproblemen vroegtijdig te identificeren en te behandelen. Het is ook belangrijk om een verantwoordelijke fokker te kiezen die test op genetische aandoeningen om de kans op erfelijke gezondheidsproblemen te verminderen.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.