Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles over Anglo-Français de Petite Vénerie – Karakter & Verzorging

Ontdek alles over Anglo-Français de Petite Vénerie, een lief hondenras met specifieke verzorgingsbehoeftes, leer het hier allemaal.

Alles over Anglo-Français de Petite Vénerie

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een uniek hondenras met een lief karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. In dit artikel ontdek je alles over dit ras, inclusief de geschiedenis, het karakter en temperament, fysieke kenmerken, vachtverzorging, socialisatie met andere honden, opvoeding, leefomstandigheden, gezondheid, levensverwachting, prijs en budget, dieet en voedingsbehoeften, lichamelijke activiteit en training, naam ideeën, beroemde rassen en FCI informatie. Bereid je voor op een diepgaande verkenning van dit fascinerende ras.

 • Soort: Anglo-Français de Petite Vénerie
 • Grootte: Klein
 • Temperament: Vriendelijk, energiek, intelligent
 • Vacht: Kort, glad, wit met zwart of bruin aftekeningen
 • Oorsprong: Frankrijk
 • FCI rasgroep: Lopende honden en zweethonden
 • Levensverwachting: 12-14 jaar

Geschiedenis van het ras

De anglo-français de petite vénerie heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de Franse jachthondengeschiedenis. Dit ras is ontstaan uit kruisingen van Anglo-Franse jachthonden met onder andere de petit blue de Gascogne, de petit gascon saintongeois en de beagle. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de chasse-à-tir, een jachttechniek waarbij honden een wild dier omcirkelen in afwachting van de jager. In 1978 kreeg het ras zijn huidige naam.

Sindsdien is de anglo-français de petite vénerie erkend in Frankrijk en door de FCI. Het ras wordt voornamelijk gefokt als jachthond, niet als show- of gezinshond.

Het karakter & temprament van de Anglo-Français de Petite Vénerie

De anglo-français de petite vénerie is een energiek en werklustig hondenras met een levendig karakter. Ze staan bekend om hun grote jachtdrift en werken graag samen met andere honden en hun baasje. Deze honden hebben een indrukwekkend uithoudingsvermogen en zijn zeer intelligent.

Vanwege hun energieke karakter en hoge werklust, worden ze niet alleen gebruikt als jachthonden, maar ook als begeleidingshonden. Ze gedijen goed in een omgeving waar ze volop kunnen bewegen en werken.

Anglo-Français de Petite Vénerie fysieke kenmerken

De anglo-français de petite vénerie staat bekend om zijn unieke fysieke kenmerken. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken van dit hondenras kort beschreven.

Hoogte en gewicht: De anglo-français de petite vénerie heeft een schofthoogte tussen 48 en 56 centimeter en een gewicht van 24 tot 25 kilogram. Dit geeft de hond een stevig en robuust postuur.

Hoofd en lichaam: Deze honden hebben een vrij hoog postuur, met een langwerpig hoofd en hangende oren. Hun ogen hebben een donkere kleur, wat karakter toevoegt aan hun expressie.

Vacht en kleur: De anglo-français de petite vénerie heeft een korte en zachte vacht. Deze vacht kan variëren in kleur, met name driekleurig zoals de grand Anglo-Français tricolore. Daarnaast komen ook de kleuren wit-oranje en zwart-wit voor bij dit ras.

Fysieke Kenmerken

Waarden

Hoogte

Tussen 48 en 56 centimeter

Gewicht

Tussen 24 en 25 kilogram

Hoofd

Langwerpig

Lichaam

Stevig en robuust

Vacht

Kort en zacht

Kleur

Driekleurig, wit-oranje, zwart-wit

Vachtverzorging en hygiëne

De vacht van de anglo-français de petite vénerie is relatief gemakkelijk te verzorgen. Een regelmatige borstelbeurt helpt om de vacht gezond en klitvrij te houden. Het is echter belangrijk om ook andere aspecten van de verzorging niet te vergeten.

Om de hygiëne van je hond te waarborgen, is het essentieel om regelmatig de oren schoon te maken. Dit helpt om oorinfecties te voorkomen, wat vaak voorkomt bij honden met hangende oren.

Daarnaast is goede tandverzorging belangrijk. Regelmatig poetsen van de tanden kan tandbederf en andere gebitsproblemen voorkomen. Het bijhouden van de nagels is ook een onderdeel van de verzorging. Te lange nagels kunnen ongemak en pijn veroorzaken.

Om je anglo-français de petite vénerie schoon en fris te houden, is het aan te raden om hem regelmatig te wassen. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en geurtjes, en houdt de vacht en huid gezond.

Socialisatie: Gedrag met andere honden

De anglo-français de petite vénerie is over het algemeen een sociaal ras dat goed kan opschieten met andere honden. In feite worden ze zelfs bij voorkeur samen met andere honden gehouden. Dit komt doordat ze van nature gewend zijn om in een roedel te leven en goed kunnen samenwerken met andere honden.

Echter, vanwege hun grote prooidrift is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het laten samenkomen van de anglo-français de petite vénerie met kleine huisdieren, zoals katten of konijnen. Hun jachtinstinct kan ervoor zorgen dat ze de kleine dieren als prooi zien en erachteraan gaan.

Het is van essentieel belang om de anglo-français de petite vénerie tijdig en goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich ook goed gedragen in de omgang met andere honden. Een goede socialisatie zorgt ervoor dat ze leren omgaan met verschillende situaties en andere honden op een positieve en beheerste manier benaderen.

Tijdens de socialisatieperiode is het belangrijk om de hond geleidelijk aan andere honden te laten wennen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gecontroleerde ontmoetingen met goed gesocialiseerde en vriendelijke honden. Hierdoor leert de anglo-français de petite vénerie omgaan met verschillende rassen, groottes en persoonlijkheden van andere honden.

Het is ook belangrijk dat de eigenaar van de anglo-français de petite vénerie de hond leert herkennen wanneer deze signalen van ongemak of spanning vertoont tijdens het omgaan met andere honden. Het is belangrijk om deze signalen te respecteren en te zorgen voor een veilige en positieve omgeving waarin de hond kan leren en groeien.

Opvoeding

De anglo-français de petite vénerie is een intelligente hond die graag werkt en leert. Om een goed opgevoede hond te krijgen, is het belangrijk om op jonge leeftijd met de opvoeding te beginnen. Consistentie en geduld zijn essentieel bij het trainen van dit ras. Gehoorzaamheidstraining kan erg nuttig zijn en het is aan te raden om een professionele trainer te raadplegen. Positieve bekrachtiging is een effectieve trainingsmethode, waarbij je de hond beloont voor goed gedrag. Wees stevig maar liefdevol in de benadering van je anglo-français de petite vénerie en wees geduldig tijdens het leerproces.

Leefomstandigheden

De anglo-français de petite vénerie is een hondenras met een grote bewegingsbehoefte en een sterk werkhondinstinct. Ze gedijen het beste in een omgeving waarin ze veel ruimte hebben om te bewegen en te werken. Een huis met een grote tuin, bij voorkeur in een landelijke omgeving, is ideaal voor dit ras.

Naast voldoende beweging hebben anglo-français de petite véneries ook mentale stimulatie nodig. Jagen en hondensporten zijn activiteiten die uitstekend aan hun behoeften kunnen voldoen. Deze honden voelen zich het meest op hun gemak op het platteland, waar ze hun natuurlijke jachtinstinct kunnen uitleven.

“De anglo-français de petite vénerie is een werkhond die gedijt in een omgeving waarin hij zijn energie kwijt kan. Ze hebben voldoende beweging en mentale uitdaging nodig om gelukkig en gezond te blijven.” – Hondentrainer

Of je nu een jager bent of gewoon van hondensporten houdt, deze actieve en energieke honden zullen aan je zijde staan en genieten van de activiteit. Ze vinden het fantastisch om samen met hun baasje te werken en zijn zeer toegewijd aan hun taken.

Als je overweegt om een anglo-français de petite vénerie als huisdier te nemen, zorg er dan voor dat je de juiste leefomstandigheden kunt bieden. Ze hebben behoefte aan een omgeving waarin ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten en waarin ze kunnen genieten van voldoende beweging en activiteit.

Gezondheid: veel voorkomende kwalen en ziekten

Bij de anglo-français de petite vénerie komen over het algemeen geen ernstige erfelijke gezondheidsproblemen voor. Er zijn echter enkele aandoeningen die vaker voorkomen bij dit ras.

 1. Oorinfecties: Oorinfecties komen relatief vaak voor bij de anglo-français de petite vénerie. Het is belangrijk om de oren regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen.
 2. Heupdysplasie: Er bestaat een risico op heupdysplasie bij dit ras. Heupdysplasie is een aandoening waarbij de heupgewrichten zich niet goed ontwikkelen, wat kan leiden tot pijn en bewegingsproblemen. Regelmatige controle en monitoring van de heupen kan helpen om dit probleem aan te pakken.
 3. Elleboogdysplasie: Ook elleboogdysplasie kan voorkomen bij de anglo-français de petite vénerie. Dit is een aandoening waarbij de groei van de ellebooggewrichten verstoord is, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en kreupelheid. Regelmatige veterinaire controle is belangrijk om eventuele elleboogproblemen tijdig op te sporen.

Hoewel deze aandoeningen vaker voorkomen bij dit ras, is het belangrijk op te merken dat niet alle honden er last van krijgen. De gezondheid van individuele honden kan variëren. Het is altijd raadzaam om regelmatige veterinaire controles uit te voeren en de gezondheid van je anglo-français de petite vénerie goed in de gaten te houden.

Gezien de onvoorspelbaarheid van medische aandoeningen, kan het verstandig zijn om een hondenverzekering af te sluiten. Een hondenverzekering kan helpen bij het dekken van medische kosten en biedt gemoedsrust bij eventuele gezondheidsproblemen.

Om de gewrichten van jouw viervoeter te ondersteunen hebben wij van Imby een chew supplement op de markt gebracht: namelijk het Hip & Joint supplement. Interesse bekijk het hier.

Hip & joint supplement

Levensverwachting

De anglo-français de petite vénerie heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 10 tot 12 jaar. Met de juiste voeding, verzorging en levensstijl kan het ras een gezond en actief leven leiden.

Prijs en budget

De anglo-français de petite vénerie is een zeldzaam hondenras, waardoor het vinden van een pup moeilijk kan zijn en de prijs hoger kan liggen. De exacte prijs varieert afhankelijk van de hondenfokkerij en andere factoren. Naast de aanschafprijs zijn er ook kosten verbonden aan voeding, verzorging, dierenartsbezoeken en eventuele training. Het is belangrijk om een realistisch budget te hebben en deze kosten in overweging te nemen bij het besluit om een anglo-français de petite vénerie te gaan bezitten.

Uitgave

Gemiddelde Kosten

Aanschafprijs

Variabel, afhankelijk van fokkerij en kwaliteit

Voeding

€30-€50 per maand

Verzorging

€100-€200 per jaar

Dierenarts

€50-€100 per jaar (exclusief eventuele medische behandelingen)

Training

€100-€200 per jaar (afhankelijk van de intensiteit)

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op de kosten die gepaard gaan met het bezitten van een anglo-français de petite vénerie. Het is ook aan te raden om een financiële buffer te hebben voor onverwachte medische kosten of andere uitgaven die kunnen ontstaan. Door een realistisch budget op te stellen en deze kosten in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je optimaal voor je anglo-français de petite vénerie kunt zorgen zonder financiële tegenslagen.

Dieet en voedingsbehoeften

De anglo-français de petite vénerie is een actieve hond die een energierijk dieet nodig heeft. Hoogwaardig hondenvoer met de juiste voedingsstoffen is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de hond. Het is belangrijk om de voedingsbehoeften van het ras in overweging te nemen en te zorgen voor de juiste porties en voedingsschema.

Lichamelijke activiteit en training

De anglo-français de petite vénerie is een zeer energieke hond en heeft dagelijks veel lichamelijke activiteit nodig. Ze worden het meest gewaardeerd als werkhonden en hebben behoefte aan mentale en fysieke stimulatie. Jagen en hondensporten zijn uitstekende manieren om aan hun bewegings- en trainingsbehoeften te voldoen. Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met trainen en gehoorzaamheidstraining te volgen.

Naam ideeën voor de Anglo-Français de Petite Vénerie 

Het kiezen van de perfecte naam voor je anglo-français de petite vénerie kan een leuke en persoonlijke keuze zijn. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

 • Hunter
 • Luna
 • Max
 • Bella
 • Django
 • Lola
 • Rocky
 • Daisy
 • Zeus
 • Coco

Onthoud dat het belangrijk is om een naam te kiezen die goed bij het karakter en temperament van je hond past.

Beroemde Anglo-Français de Petite Vénerie rassen

Hoewel de anglo-français de petite vénerie een zeldzaam ras is, zijn er enkele beroemde rassen die tot dit ras behoren. Hier zijn enkele voorbeelden van beroemde anglo-français de petite vénerie honden:

 • Belle – een bekende jachthond in Frankrijk
 • Max – een geliefde metgezel van een beroemde jager
 • Luna – een anglo-français de petite vénerie die deelnam aan diverse jachtwedstrijden

Deze rassen hebben hun bekendheid verdiend door hun vaardigheden als jachthonden en hun toewijding aan het vak. Ze zijn een trots voorbeeld van de veelzijdigheid en het potentieel van de anglo-français de petite vénerie.

Ras

Bekendheid

Belle

Bekende jachthond in Frankrijk

Max

Geliefde metgezel van een beroemde jager

Luna

Deelname aan diverse jachtwedstrijden

Deze beroemde anglo-français de petite vénerie honden zijn een inspiratie voor liefhebbers van het ras en tonen de opmerkelijke capaciteiten van deze jachthonden. Ze hebben bewezen dat ze een klasse apart zijn en worden vaak bewonderd om hun indrukwekkende prestaties.

FAQ

Wat is het temperament van de Anglo-Français de Petite Vénerie?

Het ras staat bekend om zijn vriendelijke en energieke karakter. Ze zijn intelligent en werklustig, waardoor ze uitstekende jachthonden zijn. Ze gedijen goed in een omgeving waarin ze volop kunnen bewegen en werken.

Hoeveel beweging heeft een Anglo-Français de Petite Vénerie nodig?

Deze honden hebben dagelijks veel lichamelijke activiteit nodig vanwege hun hoge energieniveau. Lange wandelingen, jachtactiviteiten of deelname aan hondensporten zijn essentieel om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

Zijn Anglo-Français de Petite Véneries geschikt als gezinshonden?

Hoewel ze van nature jachthonden zijn, kunnen ze ook goede gezinshonden zijn. Ze zijn vriendelijk en toegewijd aan hun gezin, maar ze hebben wel veel beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Wat zijn de belangrijkste gezondheidsproblemen bij dit ras?

Enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de Anglo-Français de Petite Vénerie zijn oorinfecties, heupdysplasie en elleboogdysplasie. Regelmatige veterinaire controles kunnen helpen om deze problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken.

Hoe kan ik mijn Anglo-Français de Petite Vénerie het beste opvoeden?

Consistentie, geduld en positieve bekrachtiging zijn essentieel bij het trainen van dit ras. Begin op jonge leeftijd met de opvoeding en overweeg om professionele training te volgen. Wees stevig maar liefdevol in je benadering en geef je hond voldoende mentale uitdagingen.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.