Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles over American Staffordshire Terrier – Karakter & Verzorging

Ontdek hier alles over American Staffordshire Terrier, ook bekend als de AmStaff. Leer hier alles over dit fantastische hondenras.

Alles over american staffordshire terrier

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De American Staffordshire Terrier, ook wel bekend als de AmStaff, is een populair hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke karakter, krachtige verschijning en onvoorwaardelijke loyaliteit. In dit artikel ontdek je alles over de geschiedenis, het karakter, de opvoeding en verzorging van deze bijzondere hond.

De American Staffordshire Terrier staat bekend om zijn stabiele en zelfverzekerde karakter. Het zijn echte gezelschapshonden die dol zijn op hun menselijke familie. Ze zijn trouw, volgzaam en staan bekend om hun positieve energie en enthousiasme. Deze honden zijn intelligent en hebben een grote wil om te behagen, wat hen geschikt maakt voor training en gehoorzaamheid. Het is belangrijk om ze op een consistente en positieve manier op te voeden, met duidelijke regels en grenzen.

Wat betreft de verzorging, heeft de American Staffordshire Terrier een korte en glanzende vacht die weinig onderhoud vereist. Regelmatig borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht in topconditie te houden. Net als bij elke hond is het belangrijk om regelmatig de oren, ogen, nagels en gebit te controleren en te verzorgen.

Met de juiste opvoeding en socialisatie groeit de American Staffordshire Terrier uit tot een betrouwbare en liefdevolle metgezel voor het hele gezin. Ze gedijen goed in een stabiele en liefdevolle omgeving, waar ze voldoende aandacht en beweging krijgen. Met de nodige zorg, aandacht en liefde kan de American Staffordshire Terrier een ware aanwinst zijn voor jouw gezin.

 • Soort: American Staffordshire Terrier
 • Grootte: Middelgroot
 • Temperament: Moedig, loyaal, intelligent
 • Vacht: Kort, glad, diverse kleuren
 • Oorsprong: Verenigde Staten
 • FCI rasgroep: Terriers
 • Levensverwachting: 12-14 jaar

Geschiedenis van het ras

De geschiedenis van de American Staffordshire Terrier begint in Engeland, waar de voorouders van dit ras werden gefokt als boerderijhonden en vechthonden. Deze honden, bekend als Staffordshire Bull Terriers, werden gefokt om te helpen bij het hoeden van vee en het beschermen van de boerderij tegen ongedierte. Ze stonden bekend om hun kracht, moed en uithoudingsvermogen.

In de 19e eeuw werden Staffordshire Bull Terriers meegenomen naar Amerika, waar ze werden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder hondengevechten. Amerikaanse fokkers begonnen het ras te ontwikkelen en selecteerden honden met bepaalde eigenschappen, zoals kracht, moed en loyaliteit. Deze honden werden bekend als American Staffordshire Terriers.

Hoewel de American Staffordshire Terrier oorspronkelijk werd gefokt als werkhond, is het ras in de loop der jaren geëvolueerd tot een populaire gezelschapshond. Tegenwoordig staan ze bekend om hun vriendelijke karakter, toewijding aan hun gezin en hun vermogen om goed om te gaan met kinderen.

American Staffordshire Terrier karakter & temprament

De American Staffordshire Terrier staat bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter. Ze zijn dol op mensen en hebben vaak een sterke band met hun eigenaar. Deze honden zijn intelligent en enthousiast, wat hen geschikt maakt voor verschillende activiteiten en hondensporten. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede socialisatie vanaf jonge leeftijd om het beste temperament te ontwikkelen.

American Staffordshire Terrier fysieke kenmerken

De American Staffordshire Terrier is een middelgrote hond met een gespierd, atletisch lichaam. Deze kenmerkende fysieke eigenschappen zorgen ervoor dat de AmStaff een imposante verschijning heeft. Hieronder worden de hoogte, gewicht, hoofd, lichaam, vacht en kleur van de American Staffordshire Terrier in meer detail besproken.

Hoogte en gewicht

De gemiddelde hoogte van een reu ligt tussen de 43 en 48 centimeter, terwijl teven iets kleiner zijn met een hoogte tussen de 43 en 45 centimeter. Het gewicht van een volwassen American Staffordshire Terrier varieert doorgaans tussen de 18 en 30 kilogram.

Hoofd en lichaam

De American Staffordshire Terrier heeft een breed hoofd en sterke kaken, wat bijdraagt aan zijn stoere uitstraling. Het lichaam van deze hond is gespierd en atletisch, waardoor hij zowel krachtig als wendbaar is. Deze fysieke kenmerken maken de American Staffordshire Terrier tot een indrukwekkende verschijning.

Vacht en kleur

De vacht van de American Staffordshire Terrier is kort en glanzend. De vacht heeft over het algemeen weinig verzorging nodig, maar regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Wat betreft de kleur kan de American Staffordshire Terrier verschillende variaties hebben. Hoewel er geen specifieke kleurstandaard is, wordt een vacht met meer dan 80% wit over het algemeen niet gewenst gezien.

Kenmerken

Reu

Teef

Hoogte (in cm)

Gewicht (in kg)

Hoogte (in cm)

Gewicht (in kg)

Gemiddelde

43 – 48

18 – 30

43 – 45

18 – 30

Vachtverzorging en hygiëne

De vacht van de American Staffordshire Terrier is kort en glanzend en heeft over het algemeen weinig verzorging nodig. Regelmatig borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om regelmatig het gebit te controleren en de nagels te trimmen. Verder is het belangrijk om de hond regelmatig te wassen en te controleren op teken en andere parasieten.

Voor de vachtverzorging van de American Staffordshire Terrier zijn de volgende stappen belangrijk:

 1. Borstelen: Borstel de vacht regelmatig om losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Een rubberen borstel of hondenborstel met korte haren is geschikt voor de korte vacht van de American Staffordshire Terrier.
 2. Gebitsverzorging: Controleer regelmatig het gebit van je hond en zorg ervoor dat het schoon en gezond blijft. Poets de tanden van je hond met speciale hondentandpasta en een hondentandenborstel om tandplak en tandsteen te voorkomen.
 3. Nagelverzorging: Trim de nagels van je hond regelmatig om te voorkomen dat ze te lang worden. Als de nagels te lang zijn, kunnen ze de voeten van je hond pijn doen en problemen veroorzaken bij het lopen.
 4. Wassen: Was je hond regelmatig met hondenshampoo om de vacht schoon en fris te houden. Zorg ervoor dat je een speciale hondenshampoo gebruikt die geschikt is voor de huid en vacht van de American Staffordshire Terrier.
 5. Parasietenbestrijding: Controleer je hond regelmatig op teken, vlooien en andere parasieten. Gebruik indien nodig geschikte antiparasitaire middelen om je hond te beschermen tegen deze vervelende beestjes.

Door regelmatige vachtverzorging en hygiënepraktijken te volgen, houd je de vacht en huid van je American Staffordshire Terrier gezond en in optimale conditie.

Vachtverzorging en hygiëne

Belangrijke stappen

Borstelen

Regelmatig borstelen met een geschikte hondenborstel

Gebitsverzorging

Regelmatig controleren en poetsen van het gebit

Nagelverzorging

Trimmen van de nagels om problemen te voorkomen

Wassen

Regelmatig wassen met geschikte hondenshampoo

Parasietenbestrijding

Regelmatige controle en gebruik van antiparasitaire middelen

Socialisatie: Gedrag met andere honden

De American Staffordshire Terrier kan soms minder tolerant zijn naar andere honden, vooral reuen kunnen problemen hebben met andere reuen. Het is daarom belangrijk om vanaf jonge leeftijd te werken aan een goede socialisatie. Leer de hond rustig en positief om te gaan met andere honden en voorkom confrontaties en gevechten. Het is ook belangrijk om te weten wanneer de hond rust nodig heeft en deze te respecteren.

Socialisatietips voor American Staffordshire Terriers:

Zorg voor vroege socialisatie: begin al op jonge leeftijd met het introduceren van de hond aan andere honden en positieve interacties te stimuleren.

Beloon goed gedrag: prijs en beloon de hond wanneer deze rustig en vriendelijk is tegenover andere honden.

Vermijd negatieve ervaringen: voorkom situaties waarin de hond angst of agressie kan ervaren en zorg voor een veilige omgeving.

Oefen gehoorzaamheidstraining: een gehoorzame hond zal eerder bevelen opvolgen en zich beter gedragen in sociale situaties.

Vermijd ongewenste confrontaties: als u weet dat uw hond problemen heeft met andere honden, vermijd dan situaties waarin confrontaties kunnen ontstaan.

Leer de lichaamstaal van honden begrijpen: let op signalen van angst, agressie of ongemak bij uw hond en andere honden om mogelijke conflicten te voorkomen.

Opvoeding

De opvoeding van een American Staffordshire Terrier vereist duidelijkheid, consequentie en geduld. Het is belangrijk om rustig en positief leiding te geven aan de hond. Een harde aanpak is niet nodig en werkt meestal averechts. Door middel van een goede socialisatie, gehoorzaamheidstraining en zindelijkheidstraining kun je een goed opgevoede hond krijgen.

De opvoeding moet gebaseerd zijn op duidelijke regels en grenzen. Het is belangrijk om de hond te laten weten wat wel en niet acceptabel gedrag is. Door consequent te zijn en dezelfde regels toe te passen, kan de hond leren wat er van hem wordt verwacht.

Rust is ook een belangrijk aspect van de opvoeding. Honden hebben tijd nodig om te ontspannen en te rusten. Zorg voor voldoende rustmomenten voor je American Staffordshire Terrier, zodat hij zijn energie kan herstellen en zich goed kan gedragen.

Training speelt een essentiële rol in de opvoeding van een American Staffordshire Terrier. Door middel van training kun je de hond basiscommando’s aanleren en hem helpen zich te gedragen in verschillende situaties. Positieve versterkingstechnieken, zoals beloningen en lof, werken het beste bij dit ras.

Leefomstandigheden

De American Staffordshire Terrier kan zich aanpassen aan verschillende leefomstandigheden, maar heeft wel voldoende beweging nodig. Een huis met een tuin waarin de hond kan rennen en spelen is ideaal, maar ook in een appartement kan de hond goed gedijen als hij regelmatig wordt uitgelaten en voldoende beweging krijgt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt.

Gezondheid: veel voorkomende kwalen en ziekten

Net als andere hondenrassen kan de American Staffordshire Terrier vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Erfelijke aandoeningen zoals heupdysplasie, epilepsie en bepaalde oogaandoeningen kunnen voorkomen bij dit ras.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een pup te informeren naar de gezondheid van de ouderdieren en regelmatig de gezondheid van de hond te laten controleren door een dierenarts.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een American Staffordshire Terrier ligt tussen de 10 en 12 jaar. Met goede verzorging, gezonde voeding en regelmatige veterinaire controles kan de hond een gezonde en gelukkige ouderdom bereiken.

Prijs en budget

De aanschafprijs van een American Staffordshire Terrier kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Een van deze factoren is de reputatie van de fokker. Een gerenommeerde fokker met een goede reputatie kan hogere prijzen hanteren voor hun pups. Daarnaast kan de afstamming van de pup ook van invloed zijn op de prijs. Pups met ouders die succesvol zijn in shows of wedstrijden kunnen vaak duurder zijn.

Het is belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de kosten op lange termijn. De kosten voor voeding, verzorging, dierenartsbezoeken en training moeten allemaal worden meegenomen in het budget.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen dat een American Staffordshire Terrier een hond is die soms speciale aandacht en training nodig kan hebben. Eventuele kosten voor gedragstherapie of professionele training moeten ook worden meegenomen in het budget.

Voordat je een American Staffordshire Terrier aanschaft, is het verstandig om een realistisch budget op te stellen en ervoor te zorgen dat je financieel kunt voorzien in de behoeften van de hond.

Dieet en voedingsbehoeften

Een gezond dieet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een American Staffordshire Terrier. Om ervoor te zorgen dat je hond de juiste voeding binnenkrijgt, is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige hondenvoeding die voldoet aan zijn voedingsbehoeften. Overleg met een dierenarts om te bepalen welk type voeding het meest geschikt is voor jouw hond.

Houd ook rekening met de hoeveelheid voeding die je geeft. Porties moeten worden afgestemd op de grootte, leeftijd en activiteitenniveau van je hond. Overvoeding kan leiden tot overgewicht, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je hond. Weeg je hond regelmatig om ervoor te zorgen dat hij een gezond gewicht behoudt.

Een voedingsschema kan helpen bij het creëren van regelmaat en structuur in de voeding van je American Staffordshire Terrier. Door op vaste tijden voeding aan te bieden, kan je hond wennen aan een routine en voorkom je dat hij vraagt om extra voeding tussen de maaltijden door. Het is aan te raden om het voedingsschema in overleg met een dierenarts op te stellen, zodat het optimaal aansluit bij de individuele behoeften van je hond.

Vergeet niet dat naast het dieet, ook de toegang tot vers water en voldoende lichaamsbeweging van groot belang zijn voor een goede gezondheid van je American Staffordshire Terrier.

Dieet en voedingsbehoeften

Belangrijke aspecten

Hoogwaardige hondenvoeding

Zorg ervoor dat de voeding voldoet aan de voedingsbehoeften van je hond en van goede kwaliteit is.

Juiste hoeveelheid voeding

Pas de porties aan op basis van de grootte, leeftijd en activiteitenniveau van je hond om overvoeding en overgewicht te voorkomen.

Voedingsschema

Creëer regelmaat en structuur in de voeding door op vaste tijden voeding aan te bieden.

Vers water

Zorg altijd voor voldoende vers water voor je hond.

Voldoende lichaamsbeweging

Bied je hond voldoende lichaamsbeweging om een gezond gewicht te behouden.

Lichamelijke activiteit en training

De American Staffordshire Terrier staat bekend als een actieve en energieke hond die regelmatige lichamelijke activiteit nodig heeft voor zijn welzijn. Wandelen, rennen en spelen zijn essentiële onderdelen van zijn dagelijkse routine. Naast lichamelijke activiteit is mentale stimulatie ook belangrijk, en dat kan worden bereikt door middel van training en hondensport.

De American Staffordshire Terrier kan uitblinken in verschillende activiteiten, zoals behendigheid, flyball en gehoorzaamheidstraining. Deze activiteiten bieden niet alleen fysieke uitdaging, maar ook de mogelijkheid om de sterke intelligentie en enthousiasme van het ras te benutten. Door regelmatig te trainen en deel te nemen aan hondensport, kan de hond zowel fysiek als mentaal worden gestimuleerd.

Een goede training en voldoende lichamelijke activiteit zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de American Staffordshire Terrier gezond en evenwichtig blijft. Het houdt zijn energieniveau in balans en voorkomt verveling en eventueel destructief gedrag. Door tijd en moeite te investeren in training en lichamelijke activiteit, kun je een sterke band opbouwen met je hond en samen genieten van een actief en gezond leven.

American Staffordshire Terrier naam ideeën

Het kiezen van een naam voor je American Staffordshire Terrier kan een leuke en creatieve taak zijn. Overweeg namen die passen bij het uiterlijk, karakter en temperament van de hond. Populaire naamkeuzes voor dit ras zijn onder andere Max, Luna, Diego en Bella. Laat je inspireren door de persoonlijkheid van je nieuwe hond en kies een naam die bij hem of haar past.

Geslacht

Naam voorbeelden

Reu

Max, Tyson, Rocky, Duke, Diesel, Thor

Teef

Luna, Bella, Lola, Daisy, Coco, Roxy

Er zijn talloze opties om uit te kiezen, dus neem de tijd om de perfecte naam te vinden voor je American Staffordshire Terrier. Onthoud dat een naam belangrijk is, want het zal de identiteit van je hond weerspiegelen en gebruikt worden in allerlei situaties. Veel plezier met het kiezen van een naam die past bij jouw AmStaff!

Beroemde American Staffordshire Terrier rassen

De American Staffordshire Terrier is een ras dat in de loop der jaren populair is geworden bij verschillende beroemdheden en bekendheden. Deze honden hebben geholpen om het imago van het ras te veranderen en laten zien dat het liefdevolle en trouwe gezelschapshonden kunnen zijn. Enkele voorbeelden van beroemde American Staffordshire Terriers zijn:

 • Honden van rapper Pitbull
 • Honden van voetballer Michael Vick

Deze bekende honden hebben bijgedragen aan het vergroten van de populariteit van het ras en laten zien dat American Staffordshire Terriers geweldige huisdieren kunnen zijn voor degenen die bereid zijn om ze goed op te voeden en te verzorgen.

Hond

Baasje

Pitbull

Rapper Pitbull

Vicktory dogs

Michael Vick

FAQ

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het karakter van een American Staffordshire Terrier?

De American Staffordshire Terrier staat bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter. Ze zijn intelligent, enthousiast en hebben vaak een sterke band met hun eigenaar. Met de juiste opvoeding en socialisatie kunnen ze uitgroeien tot betrouwbare metgezellen voor het hele gezin.

Welke gezondheidsproblemen komen vaak voor bij American Staffordshire Terriers?

Net als andere hondenrassen kunnen American Staffordshire Terriers vatbaar zijn voor erfelijke aandoeningen zoals heupdysplasie, epilepsie en bepaalde oogaandoeningen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van de hond te laten controleren door een dierenarts en te informeren naar de gezondheid van de ouderdieren bij de aanschaf van een pup.

Wat zijn belangrijke aspecten van de vachtverzorging en hygiëne van een American Staffordshire Terrier?

Voor de vachtverzorging is regelmatig borstelen met een geschikte hondenborstel belangrijk om losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Daarnaast is het essentieel om het gebit regelmatig te controleren en te poetsen, de nagels te trimmen, de hond regelmatig te wassen met hondenshampoo en hem te beschermen tegen teken en andere parasieten.

Hoe zit het met de socialisatie van een American Staffordshire Terrier met andere honden?

American Staffordshire Terriers kunnen soms minder tolerant zijn naar andere honden, vooral reuen kunnen problemen hebben met andere reuen. Daarom is vroege socialisatie belangrijk, waarbij positieve interacties met andere honden worden gestimuleerd. Het belonen van goed gedrag en het vermijden van negatieve ervaringen zijn hierbij cruciaal.

Wat zijn geschikte leefomstandigheden voor een American Staffordshire Terrier?

American Staffordshire Terriers kunnen zich aanpassen aan verschillende leefomstandigheden, maar hebben voldoende beweging nodig. Een huis met een tuin waarin ze kunnen rennen en spelen is ideaal, maar ook in een appartement kunnen ze goed gedijen als ze regelmatig worden uitgelaten en voldoende beweging krijgen. Het is belangrijk dat ze voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgen.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.