Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

Alles over American Foxhound – Karakter & Verzorging

Ontdek hier alles over American Foxhound, een charmant hondenras dat specifieke verzorgingsbehoeften nodig heeft. Leer het hier allemaal!

Alles over American Foxhound

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Ben je op zoek naar een hondenras met een charmant karakter en specifieke verzorgingsbehoeften? Dan is de Amerikaanse Foxhound misschien wel het ras voor jou. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit geliefde hondenras, van het karakter en de verzorging tot aan de geschiedenis en prijs.

De Amerikaanse Foxhound staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn ideaal voor gezinnen, maar het is belangrijk om te weten dat ze ook een eigenwijs karakter hebben en behoefte hebben aan voldoende beweging. Daarom is het essentieel om rekening te houden met hun temperament en verzorgingsbehoeften.

Dit artikel biedt een diepgaande kijk op de Amerikaanse Foxhound. Ontdek de geschiedenis van het ras, leer meer over hun fysieke kenmerken en kleuren, en krijg inzicht in de juiste verzorging en voeding. Daarnaast delen we handige tips voor de opvoeding en socialisatie van dit ras.

Als je overweegt om een Amerikaanse Foxhound in je gezin op te nemen, dan is dit artikel een must-read. Ontdek alles wat je moet weten over dit charmante hondenras, inclusief hun gezondheid, levensverwachting, en prijs. Neem een kijkje in de fascinerende wereld van de Amerikaanse Foxhound en bereid je voor op een liefdevol en avontuurlijk leven met deze geweldige viervoeter.

 • Soort: American Foxhound
 • Grootte: Groot
 • Temperament: Vriendelijk, energiek, nieuwsgierig
 • Vacht: Kort, glad, wit met bruin, zwart of tan aftekeningen
 • Oorsprong: Verenigde Staten
 • FCI rasgroep: Lopende honden en zweethonden
 • Levensverwachting: 10-12 jaar

Geschiedenis van het ras

De American Foxhound is een ras dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten. Het ras is ontstaan uit de Engelse Brakken die halverwege de 17e eeuw naar Amerika werden gebracht.

Al snel ontwikkelde de American Foxhound zich tot een populaire jachthond, specifiek gefokt voor de jacht op vossen. Het ras heeft een lange geschiedenis van gebruik als jachthond en werd door veel bekende figuren gewaardeerd, waaronder George Washington. Deze historische figuur speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en popularisering van de American Foxhound.

Het ras dankt zijn naam aan zijn vermogen om vossen op te sporen en op te jagen met behulp van zijn scherpe reukvermogen en uithoudingsvermogen. Door de jaren heen hebben fokkers het ras verder ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van de jacht op vossen.

Vandaag de dag staat de American Foxhound bekend om zijn uitstekende jachteigenschappen, evenals zijn vriendelijke en gezinsvriendelijke karakter. Hoewel het ras nog steeds wordt gebruikt voor de jacht, is het ook geliefd als gezelschapshond vanwege zijn charmante persoonlijkheid en toewijding aan zijn eigenaar.

Geschiedenis van het ras

Kenmerken

Oorsprong in de Verenigde Staten

Gefokt voor de jacht op vossen

Ontwikkeld met de hulp van George Washington

Scherp reukvermogen en uithoudingsvermogen

Populair als jachthond en gezelschapshond

Vriendelijk en gezinsvriendelijk karakter

American Foxhound karakter & temprament

De Amerikaanse Foxhound staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Deze honden zijn vaak sociaal en hebben een grote liefde voor hun gezin. Ze genieten van menselijk gezelschap en zijn vaak speels en levendig. Het is geen verrassing dat ze een populaire keuze zijn voor gezinnen.

Maar ondanks hun vriendelijke karakter kunnen Amerikaanse Foxhounds ook eigenwijs zijn. Ze hebben een sterk jachtinstinct, wat betekent dat ze vaak gefocust zijn op geuren en sporen. Dit kan leiden tot onafhankelijk gedrag en het negeren van commando’s als ze iets interessants ruiken. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn in de opvoeding van een Amerikaanse Foxhound.

Socialisatie is ook een belangrijk aspect bij het omgaan met dit ras. Het is essentieel om ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mensen, dieren en omgevingen. Hierdoor leren ze hoe ze zich moeten gedragen in verschillende situaties en hoe ze zich moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. De socialisatie van een Amerikaanse Foxhound kan helpen om eventuele gedragsproblemen te voorkomen en een evenwichtige, goed aangepaste hond te creëren.

De fysieke kenmerken van de American Foxhound

De American Foxhound is een hondenras met unieke fysieke kenmerken. Hieronder worden de hoogte en gewicht, het hoofd en lichaam, en de vacht en kleur van de American Foxhound besproken.

Hoogte en gewicht

De American Foxhound heeft een gemiddelde grootte met een gewicht variërend van 20 tot 34 kg en een schofthoogte van 53 tot 61 cm. Dit ras heeft een gespierd lichaam met een pezige bouw en een grote borstkas.

Hoofd en lichaam

De American Foxhound heeft een kenmerkend hoofd met droge, platte schedel en een sterke, rechte neus. De ogen zijn groot en expressief, en de oren zijn lang en hangend. Het lichaam van de American Foxhound is goed geproportioneerd, met een rechte rug, sterke ledematen en een lange staart.

Vacht en kleur

De vacht van de American Foxhound is kort en strak, en vereist minimale verzorging. Het ras kan verschillende kleuren hebben, zoals driekleurig, zwart en bruin, rood en wit, en wit en citroen. Alle kleuren zijn toegestaan en dragen bij aan de unieke uitstraling van dit hondenras.

Vachtverzorging en hygiëne

De verzorging van de Amerikaanse Foxhound is vrij eenvoudig, dankzij zijn korte en gladde vacht. Dit ras heeft minimale verzorging nodig om de vacht schoon en gezond te houden. Hier zijn enkele belangrijke tips voor de vachtverzorging:

 1. Borstelen: Hoewel de vacht van de Amerikaanse Foxhound niet veel verzorging vereist, is het nog steeds belangrijk om regelmatig te borstelen. Dit helpt bij het verwijderen van dode haren en kan ook helpen bij het verminderen van de hoeveelheid losse haren in huis. Gebruik een borstel of een rubberen handschoen om de vacht voorzichtig te borstelen.
 2. Baden: Af en toe een bad geven is voldoende voor de Amerikaanse Foxhound. Gebruik een milde hondenshampoo en zorg ervoor dat je de vacht grondig uitspoelt om zeepresten te voorkomen. Overmatig wassen kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, dus overdrijf het niet met baden.
 3. Oorverzorging: Controleer regelmatig de oren van je Amerikaanse Foxhound op tekenen van infecties of ophoping van oorsmeer. Reinig de oren indien nodig met een speciale oorreiniger voor honden. Let op dat je niet te diep in het oor gaat en probeer de oren voorzichtig schoon te maken.
 4. Tandverzorging: Net als bij alle hondenrassen is het belangrijk om te zorgen voor de tanden van je Amerikaanse Foxhound. Poets regelmatig de tanden met een hondentandpasta en zorg ervoor dat je hond kauwspeeltjes heeft om de opbouw van tandplak te verminderen.

Met deze eenvoudige verzorgingsroutine kun je ervoor zorgen dat de vacht van je Amerikaanse Foxhound schoon en gezond blijft. Vergeet niet om regelmatig aandacht te besteden aan de oren en tanden van je hond, en geniet van de tijd die je samen doorbrengt tijdens de verzorging.

Socialisatie: Gedrag met andere honden

De American Foxhound staat bekend om zijn vriendelijke karakter en heeft over het algemeen een goede verstandhouding met andere honden. Dit ras heeft een natuurlijke teamgeest en kan goed functioneren in groepsverband. Om ervoor te zorgen dat je American Foxhound goed kan omgaan met andere honden en verschillende sociale situaties, is het belangrijk om de hond op jonge leeftijd goed te socialiseren.

Tijdens de socialisatieperiode moet de American Foxhound worden blootgesteld aan verschillende hondenrassen, maten en leeftijden. Hierdoor kan hij leren omgaan met verschillende speelstijlen en communicatievormen van andere honden. Het is belangrijk om positieve ervaringen te creëren tijdens de socialisatie, zodat je hond leert dat ontmoetingen met andere honden leuk en veilig zijn.

Daarnaast is het ook essentieel om te leren hoe je het gedrag van je American Foxhound kunt interpreteren en begrijpen. Begrijpen wanneer je hond speels, angstig of ongemakkelijk is, kan je helpen om gepaste maatregelen te nemen om conflicten te voorkomen. Door je hond goed te observeren en te weten wanneer hij behoefte heeft aan ruimte of juist behoefte heeft aan interactie, kun je het gedrag van je American Foxhound met andere honden beter beheren.

Opvoeding

De opvoeding van een American Foxhound vereist geduld en consistentie. Het ras kan eigenwijs zijn en heeft een sterke wil, dus een positieve en beloningsgerichte trainingsaanpak is aanbevolen.

Leefomstandigheden

De American Foxhound is een actief ras dat veel beweging en ruimte nodig heeft. Ze gedijen het beste in een omgeving waar ze vrij kunnen rondrennen en verkennen. Een tuin of regelmatige uitstapjes naar buiten zijn daarom essentieel voor het welzijn van deze honden. Een American Foxhound kan zich goed aanpassen aan gezinsomstandigheden en staat erom bekend een goede metgezel te zijn. Ze zijn speels en hebben graag gezelschap van mensen, vooral kinderen. Een American Foxhound kan zich echter minder op zijn gemak voelen in appartementen of kleine ruimtes waar ze beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid.

Als je overweegt om een American Foxhound in je gezin te verwelkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste leefomstandigheden kunt bieden. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor de hond om te rennen en te spelen. Een dagelijkse wandeling of andere vormen van lichaamsbeweging zijn ook essentieel om aan de behoefte van de hond te voldoen. Een gelukkige en gezonde American Foxhound heeft voldoende beweging en stimulatie nodig.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de American Foxhound van nature een jachthond is en een sterk jachtinstinct heeft. Hierdoor kan de hond de neiging hebben om te ontsnappen of achter dieren aan te gaan, dus het is belangrijk om een veilige omheinde tuin of een goed aangelijnd gebied te hebben waar de hond kan rennen en spelen zonder te ontsnappen.

Leefomstandigheden

Geschikt?

Een huis met een ruime tuin

Ja

Een appartement

Nee

Een actieve gezinsomgeving

Ja

Een omheinde buitenruimte

Ja

Gezondheid: veel voorkomende kwalen en ziekten

De gezondheid van de Amerikaanse Foxhound is over het algemeen goed, maar er zijn enkele gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij dit ras. Hieronder vind je een overzicht van de veel voorkomende gezondheidsproblemen bij American Foxhounds:

 1. Trombocytopenie: Dit is een aandoening waarbij de hond een laag aantal bloedplaatjes heeft. Symptomen zijn onder andere blauwe plekken op de huid, bloedneuzen en bloedingen. Een dierenarts kan de juiste behandeling voorschrijven.
 2. Heupdysplasie: Dit is een erfelijke aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed gevormd zijn. Het kan leiden tot kreupelheid en artritis. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen helpen om de symptomen te verminderen.

Bij het kopen van een puppy is het belangrijk om te informeren naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouderdieren. Een fokker met een goede reputatie zal transparant zijn over eventuele gezondheidsproblemen binnen de bloedlijn.

Gezondheidsprobleem

Symptomen

Behandeling

Trombocytopenie

Blauwe plekken, bloedingen, bloedneuzen

Dierenartsbehandeling

Heupdysplasie

Kreupelheid, artritis

Regelmatige lichaamsbeweging, gezond dieet

Deze tabel geeft een overzicht van de veel voorkomende gezondheidsproblemen bij American Foxhounds en de bijbehorende symptomen en behandelingen.

Levensverwachting

De levensverwachting van een American Foxhound ligt gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar.

Prijs en budget

De prijs van een Amerikaanse Foxhound kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de fokker en de stamboom van de hond. Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden die verantwoord fokt en gezonde puppy’s heeft. De prijs kan ook variëren afhankelijk van de regio en de vraag naar dit specifieke ras.

Naast de aanschafkosten van een Amerikaanse Foxhound, moet je ook rekening houden met het budget voor voeding, dierenartsbezoeken en accessoires. Het is belangrijk om hoogwaardig voedsel te geven dat voldoet aan de voedingsbehoeften van dit ras. Daarnaast zijn regelmatige dierenartscontroles, vaccinaties en preventieve zorg essentieel om de gezondheid van je Amerikaanse Foxhound te waarborgen.

Accessoires zoals een hondenmand, voerbakken, riemen en speelgoed zijn ook kosten waar je rekening mee moet houden bij het houden van een Amerikaanse Foxhound. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteitsvolle producten die duurzaam zijn en comfort bieden voor je hond.

Overweeg dus niet alleen de aanschafprijs van een Amerikaanse Foxhound, maar ook de kosten op lange termijn voor de verzorging en het welzijn van je hond. Door een realistisch budget te bepalen en voorafgaand onderzoek te doen, kun je ervoor zorgen dat je zowel financieel als emotioneel goed voorbereid bent op de komst van je nieuwe huisdier.

Kostenpost

Gemiddelde prijs

Aanschaf Amerikaanse Foxhound

Varieert (afhankelijk van kwaliteit en fokker)

Hoogwaardig hondenvoer

€30-€50 per maand

Dierenartsbezoeken (jaarlijks)

€200-€400

Preventieve zorg (vaccinaties, ontworming)

€50-€100 per jaar

Accessoires (mand, voerbakken, riemen, speelgoed)

€100-€200

Dieet en voedingsbehoeften

Om een goede gezondheid voor de American Foxhound te behouden, is een gezond dieet essentieel. Het ras heeft een gemiddelde voedingsbehoefte, maar het is belangrijk om de voeding af te stemmen op de individuele hond en zijn activiteitsniveau.

Lichamelijke activiteit en training

Om te zorgen dat je American Foxhound tevreden en gezond blijft, heeft hij veel lichamelijke activiteit en regelmatige beweging nodig. Deze energieke hond heeft behoefte aan voldoende lichaamsbeweging om zijn natuurlijke instinkt te bevredigen.

Regelmatige wandelingen, spelen en jachttraining zijn essentieel om te voorzien in de bewegingsbehoefte van je American Foxhound. Deze hond is van nature een jachthond en kan genieten van samenwerking en activiteiten die zijn jachtinstinct stimuleren.

Daarnaast is het belangrijk om je American Foxhound voldoende mentale stimulatie te bieden, zoals het aanbieden van puzzelspeelgoed en het doen van gehoorzaamheidsoefeningen. Dit zal ervoor zorgen dat je hond zich gelukkig voelt en zich niet verveelt.

Als je niet kunt voldoen aan de behoeften van lichamelijke activiteit en training van je American Foxhound, kan dit leiden tot verveling en destructief gedrag. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd en ruimte hebt om met je hond bezig te zijn.

American Foxhound naam ideeën

Het kiezen van een naam voor je American Foxhound is een leuke en persoonlijke keuze. Er zijn veel mogelijke naamideeën die passen bij het karakter en de uitstraling van dit ras.

Hier zijn enkele suggesties voor namen die kunnen passen bij je Amerikaanse Foxhound:

 • Max
 • Luna
 • Buddy
 • Charlie
 • Cooper
 • Sadie
 • Riley
 • Molly
 • Tucker
 • Lola

Je kunt ook rekening houden met de kenmerken van je hond bij het kiezen van een naam. Bijvoorbeeld, als je hond een opvallend patroon in zijn vacht heeft, kun je overwegen om hem “Spot” of “Patch” te noemen. Als je hond een krachtige uitstraling heeft, kun je kiezen voor namen als “Rocky” of “Duke”.

Onthoud dat het belangrijk is om een naam te kiezen die je zelf leuk vindt en die past bij je hond. Je kunt ook overwegen om je hond een naam te geven die een persoonlijke betekenis voor je heeft.

Beroemde American Foxhound rassen

De American Foxhound is een hondenras dat bekend staat om zijn uitstekende jachtvaardigheden en atletische vermogen. Door de jaren heen zijn er verschillende beroemde American Foxhounds geweest die bekendheid hebben verworven binnen de hondenwereld vanwege hun prestaties en bijdragen. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke:

 1. Virginia: Dit is waarschijnlijk een van de meest beroemde American Foxhounds, eigendom van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Virginia was niet alleen een sterk jachthond, maar ook een geliefd huisdier van Washington.
 2. Alligator: Deze American Foxhound staat bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en uithoudingsvermogen. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen in hondenrennen en heeft een grote invloed gehad op het fokken van het ras.
 3. Ladybird: Als de trouwe metgezel van Lyndon B. Johnson, de 36e president van de Verenigde Staten, werd Ladybird een bekend gezicht in het Witte Huis. Haar charmante karakter en loyaliteit maakten haar geliefd bij de familie Johnson en het Amerikaanse publiek.

Deze beroemde American Foxhounds hebben niet alleen bijgedragen aan de populariteit van het ras, maar ook aan het begrip en de waardering voor deze unieke en veelzijdige honden. Ze hebben bewezen dat de American Foxhound niet alleen een uitstekende jachthond is, maar ook een geweldige metgezel in het dagelijks leven.

FAQ

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de American Foxhound?

De American Foxhound is een groot ras met een vriendelijk, energiek en nieuwsgierig temperament. Ze hebben een korte, gladde vacht die wit kan zijn met bruin, zwart of tan aftekeningen. Oorspronkelijk gefokt in de Verenigde Staten, behoren ze tot de FCI rasgroep van Lopende honden en zweethonden, met een levensverwachting van 10-12 jaar.

Wat is de geschiedenis van de American Foxhound?

De American Foxhound vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar het ras ontstond uit de Engelse Brakken die in de 17e eeuw werden geïmporteerd. Dit ras werd specifiek gefokt voor de jacht op vossen en kreeg bekendheid dankzij figuren zoals George Washington, die een belangrijke rol speelde in zijn ontwikkeling en popularisering.

Hoe is het karakter en temperament van de American Foxhound?

American Foxhounds staan ​​bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn sociaal, speels en levendig, maar kunnen ook eigenwijs zijn vanwege hun sterke jachtinstinct. Geduldige en consistente training, samen met vroege socialisatie, is essentieel om het beste uit hun temperament te halen.

Wat zijn de verzorgingsbehoeften van de American Foxhound?

Dankzij hun korte, gladde vacht hebben American Foxhounds minimale verzorging nodig. Regelmatig borstelen, occasioneel baden, oor- en tandverzorging zijn belangrijk. Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie essentieel om hen gelukkig en gezond te houden.

Wat zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de American Foxhound?

Hoewel over het algemeen gezond, kunnen American Foxhounds vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen zoals trombocytopenie en heupdysplasie. Het is belangrijk om de gezondheidsgeschiedenis van de ouderdieren te controleren bij het kiezen van een puppy en regelmatig dierenartscontroles te plannen om mogelijke problemen vroegtijdig aan te pakken.

COMPLETE PET FOOD MADE WITH 100% NATURAL INGREDIENTS

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

ALSO INTERESTED IN

Algemeen

Australian Silky Terrier
Ontdek de charmes van de Australian Silky Terrier: een slim, energiek hondenras met tips voor vachtverzorging en een ideaal gezelschapsdier.

Algemeen

Azawakh
Ontdek de edele Azawakh – een uniek hondenras met een nobel karakter en specifieke verzorgingsbehoeften. Leer over hun temperament en eigenschappen.

Algemeen

Australian Stumpy Tail Cattle Dog
Ontdek de levendige wereld van de Australian Stumpy Tail Cattle Dog: hun unieke karakter, verzorging en wat hen zo bijzonder maakt.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.