Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

6 Tips om je huisdier op de herfst voor te bereiden

Ontdek in dit artikel een aantal praktische tips om je huisdier goed voor te bereiden op het koude en natte herfstseizoen.

Tips om je huisdier op de herfst voor te bereiden

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

De dagen worden korter en de temperatuur zakt elke dag ietsje lager. De herfst is gearriveerd. In dit artikel geven we jullie een aantal praktische tips mee op je huisdier goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

1. Denk aan je veiligheid in het donker

Aangezien de dagen korter worden, is de kans groter dat je in de ochtend of tijdens de avond in het donker gaat wandelen. Wees je echter bewust dat automobilisten of fietsers jou en je viervoeter niet altijd goed zien in het donker. Probeer zelf om reflecterende kledij te dragen en voorzie je hond best ook van een oplichtende halsband of leiband. Daarnaast bestaat er ook fluoriserende kledij voor honden die je eenvoudig kan aanschieten.

2. Bezoek je dierenarts voor extra bescherming

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de herst het seizoen bij uitstek voor je hond om een tekenbeet of vlooien op te scharrelen. Grote hopen bladeren en lange grassen zijn favoriete plekken voor ongedierte om in de herfst te vertoeven. Het zijn echter ook vaak de favoriete speellocaties voor je viervoeter. Een gewaarschuwd hond, is er twee waard!

3. Haal de dekentjes van onder het stof

Wanneer de temperaturen dalen, kan ook je huisdier een beetje koud hebben na een fikse wandeling buiten. Je zorgt dan ook best voor een warme slaapplaats en een warm deken of een fleece kan ook wonderen doen om je pluisbal op te warmen. Het is daarnaast ook aangeraden om een handdoek te voorzien in je fietstas of je autokoffer. Indien je hond nat wordt tijdens de wandeling, kan je hen meteen erna even drogen. Dit vermijdt onderkoelingschijnselen.

4. Breng een bezoekje aan het trimsalon

Zelfs als je huisdier geen regelmatig verzorgingsschema heeft, raden deskundigen het aan om éénmaal per seizoen een trimsalon te bezoeken voor een goede wasbeurt, borstelbeurt en het verzorgen van de nagels. Een trimmer kan daarnaast ook helpen om het geklitte haar te verwijderen en zo plaats te maken voor een gezonde wintervacht. Een propere vacht helpt bovendien om bacteriën en infecties te vermijden!

5. Trakteer je hond eens op een tussendoortje

Hou je van actieve herfstweekends met je pluisbal? Heerlijk! Maar wees je ook bewust dat je hond veel energie verbrandt wanneer je een ganse dag actief aan het lopen of spelen bent. Geef je huisdier minstens 2 keer per dag een goede maaltijd en voorzie ook altijd vers drinkwater. Bovendien is het ook handig om altijd een paar gezonde snacks mee te hebben op jullie avontuur. Ze helpen om je hond te trainen en zorgen bovendien ook voor een opkikkertje tijdens de koudere dagen.

6. Let op giftige paddenstoelen

Niet alle hondenbaasjes letten hierop, maar in het najaar komt het vaak voor dat een hond een voedselvergiftiging heeft door het eten van een paddenstoel. Paddenstoelen zijn giftig voor je hond. De giftigste paddenstoelen zijn de Vliegenzwam, de Voorjaarskluifzwam, de Bundelmosklokjes, de Gordijnzwam, de Groene Knolamaniet en de Panteramaniet. De meest voorkomende symptomen zijn diarree, braakneigingen, buikpijn, koorts, loomheid en een verkleuring van de huid. Indien je een vermoeden hebt dat je hond een paddenstoel gegeten heeft, bezoek dan zo snel mogelijk de dierenarts.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Allergie voor Probiotica bij Honden
Kan jouw hond allergisch zijn voor probiotica supplementen? Herken de symptomen en ontdek hoe je probiotica veilig gebruikt voor jouw hond.

Voeding

Hondenbrokken met probiotica
Verbeter de spijsvertering, versterk het immuunsysteem en verminder allergieën met hondenbrokken verrijkt met probiotica. Ontdek de voordelen van Imby Pet Food’s hoogwaardige hondenbrokken met probiotica.

Supplementen

Wanneer probiotica voor honden
Ontdek wanneer jouw hond baat heeft bij probiotica. Leer de signalen van een verstoorde darmflora herkennen en vind de beste probiotica voor jouw hond bij Imby Pet Food.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.