Gebruik code CHANGE20 voor 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer. Klik hier.

Gebruik code CAT50 voor 50% korting op je eerste bestelling 1.5kg kattenvoerKlik hier.

5 gemakkelijke trucjes om je hond te leren

Vijf super gemakkelijke trucs om je hond te leren. Pootje geven - Rollen - High five - Dansen - Buigen op commando. Leer snel hondentrucjes.

Een hond aan de lijn die zijn poot aan een mens geeft.

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

Google review about Imby

reviews

Je viervoeter dagelijks trainen met een aantal trucjes, stimuleert je hond zowel mentaal als fysiek. Het is bovendien een uitstekende manier om een band op te bouwen. Alle onderstaande trucjes zijn iets gemakkelijker aan te leren wanneer je hond reeds een aantal basiscommando’s onder de knie heeft, zoals “zit”, “blijf” en “lig”. Wanneer je hond deze instructures nog niet kent, volg je misschien best eerst een korte cursus basisbehoeften.

Alvorens je aan de trainingssessies begint, geven we alvast een aantal tips mee. Zorg ervoor dat de training telkens niet langer dan 10 minuten duurt en dat je dit maximaal 2 keer per dag doet. Beloon je hond wanneer hij/zij de instructies goed uitvoert (met Imby snacks bijvoorbeeld) en zorg er ook zelf voor dat je enthousiast bent. Laat vooral je persoonlijke frustraties achterwege en wees geduldig met je pluisbal. 

Klaar?  Hier gaan we!

 

Honden trucje 1: Pootje geven

Dit trucje is relatief eenvoudig, aangezien de meeste honden reeds een pootje in de lucht steken wanneer ze om een snackje vragen. Begin met je hond in een “zit” positie te brengen. Stop vervolgens een snackje in je hond en beweeg het langzaam naar de grond in de buurt van één van de voorpoten. Als je hond zijn pootje optilt in afwachting van de snack, zeg dan luidop “pootje” en geef vervolgens enthousiast de beloning. Blijf dit herhalen, maar hou telkens je hand ietsje hoger, zodat je hond het voorpootje iets hoger moet optillen om de belonging te ontvangen. Je doel is dat je pluisbal de voorpoot optilt tot op borsthoogte. Oefen dit dagelijks, tot je hond dit trucje ook uitvoert zonder een beloning te krijgen. Ziezo, het eerste trucje is geleerd!

Honden trucje 2: High Five

Als je hond het commando “pootje” onder de knie heeft, is het eenvoudig om de “high five” aan te leren. Begin met het “pootje” commando, maar toon vanaf het begin je handpalm met je vingers die naar boven wijzen. Zodra je hond de handpalm aanraakt, geef je het commando “high five”. Complimenteer je viervoeter en beloon onmiddelijk. Het is de bedoeling dat je hond één van de voorpoten zo hoog mogelijk optilt en dan je handpalm aanraakt. Good boy!

Honden trucje 3: Dansen

Je kan bijna elke hond leren dansen, maar het gaat iets gemakkelijker bij kleine rassen. Een Berner Sennen van 50kg laten dansen gaat iets lastiger dan een Poodle.

Begin met je hond in een zittende positie te brengen en houd je beloning in een gesloten hand in de buurt van de neus. Til je hang langzaam over en achter het hoofd van je huisdier, zodat je hond achterom kijkt en op de achterpoten begint te staan. Zodra dit gebeurt, geef je meteen de traktatie. Herhaal dit proces tot je hond snel en stevig op de achterpootjes staat.

Vanaf nu mag je de gezonde snack in een kleine cirkel bewegen boven het hoofd van je viervoeter. Zodra je hond in een cirkel begint te stappen, geef je het commando “dansen” en beloon je onmiddelijk met de snack. Je gebruikt de hondensnack dus als aas om eerst je hond te laten opstaan en vervolgens in een cirkel te laten draaien.

Honden truc 4: Rollen

Laat je hond liggen. Stop vervolgens een gezonde snack in je hand en beweeg je hand langzaam achter de nek van je pluisbal. Je doel is om je hond zijn hoofd naar achteren te laten draaien zonder recht te staan. Als het hoofd van je hond naar achteren reikt om de belonging te grijpen, rol je hem/haar zachtjes om. Zodra je hond omrolt, geef je de beloning en geef je enthousiaste knuffels. Wanneer je het proces vervolgens verschillende keren herhaalt, geef je telkens de instructie “Rollen” en wanneer dit goed lukt, geef je telkens opnieuw een beloning. 

Oefen dit elke dag gedurende 5 à 10 minuten. Je huisdier zal uiteindelijk moeten begrijpen dat het commando “Rollen” rechtstreeks verbonden is aan liggen en omrollen. Zodra je viervoeter dit trucje goed doorheeft, kan je stoppen met het belonen door middel van snacks. Je kan dan gewoon heel enthousiast reageren en je hond complimentjes geven. Dat vinden we tenslotte allemaal leuk, toch?

Honden truc 5: Buigen

Honden zijn van nature geneigd te buigen, wat je in je voordeel kunt gebruiken bij het aanleren van dit trucje. Gebruik een gezonde hondensnack en steek je hand voor de neus van de hond. Beweeg je hand vervolgens langzaam tussen de poten door naar de buik. Deze langzame beweging zal je hond doen bukken om de beloning te bereiken terwijl hij zijn/haar rug in de lucht houdt. Zodra ze een buiging maken, lok je jouw hond terug naar een staande positie om te voorkomen dat ze volledig in de neerwaartse positie gaan, eindigend met een beloning. Dit proces dien je vervolgens weer een aantal keer te herhalen in combinatie met het commando “Buigen”. Wees vooral ook geduldig, aangezien het niet altijd eenvoudig is voor je hond om alle nieuwe commando’s in een paar dagen te leren!

Gezonde voeding voor een gelukkig huisdier

Anti allergie hondenvoer

Insect-Based Hondenvoer

ALSO INTERESTED IN

Voeding

Mogen honden appel eten?
Ja, honden mogen appel eten. Appels zijn veilig voor honden. Het is wel raadzaam om met mate te voeden, omwille van het suikergehalte.

Voeding

Mogen honden paprika eten?
Ja, paprika’s behoren tot de groenten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven.

Voeding

Mag een hond aardbeien eten?
Ja, aardbeien behoren tot de fruitsoorten die veilig zijn voor honden om af en toe te eten, maar het is belangrijk om ze met mate te geven vanwege het suikergehalte.

"*" indicates required fields

Wacht eens even, Een cadeautje voor jouw hond!

In ruil voor je e-mailadres, ontvang je van ons 20% korting op je eerste bestelling hondenvoer!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.